Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1227 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL607 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL404 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*09.01. MUC  7xPOL1216 €
Antalija PRIMASOL SA 5*13.12. VIE  7xAI233 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Kitajski biseri


Kitajski biseri


Odhod
: 27.04.2017 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1740€

Kitajski biseri

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – PEKING. Zbor v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Pekingu. Obroki in nočitev na letalu. (letalo)

2. dan PEKING. Pristanek v Pekingu. Odpeljemo se do mesta in se namestimo v hotelu. Odložimo prtljago in se malo osvežimo, a ne za dolgo… Neučakanost pred prvimi koraki po "cesarskem mestu" je prevelika. Najprej si bomo ogledali Poletno palačo (Unesco), kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence. Nahaja se na severnem obrobju mesta pod gričem, ki je posejan s paviljoni, templji, pagodami ter prelepimi vrtovi. Nato se bomo z rikšami popeljali skozi "Hutonge", stare ozke uličice, kjer živijo, kupujejo in se prehranjujejo preprosti Pekinžani. Večerja in n očitev. (letalo, H, V)

3. dan PEKING – ogled glavnih znamenitosti mesta . Po zajtrku se odpravimo po dovoljeni poti skozi največji trg na svetu (Tiananmen) v "Prepovedano mesto" (Unesco), največjo in najbolje ohranjeno cesarsko palačo na Kitajskem, ki je bila domovanje dveh pomembnih kitajskih dinastij – Ming in Qing. Nadaljujemo do Templja nebeškega miru (Unesco), kjer so kitajski cesarji molili za dobro žetev. Po želji si za kosilo privoščimo pravo pekinško račko. Po prihodu prosto, po želji se lahko zvečer odpravite na ogled ene izmed tradicionalnih predstav. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan PEKING – Kitajski zid (Unesco) – spalnik v XIAN . Zajtrk. Odpeljemo se do enega izmed sedmih čudes sveta, Velikega kitajskega zidu, in se sprehodimo po tej 7.000 km dolgi kamniti kači, da začutimo vzdušje "meje" med civilizacijo in "nevarno neobvladljivostjo" na drugi strani. Na poti nazaj proti Pekingu obiščemo grobnice dinastije Ming (Unesco). Izmed vseh trinajstih je zagotovo najbolj zanimiva ''podzemna'' grobnica, ki so jo arheologi odkrili čisto po naključju. Peljemo se še okoli Olimpijskega mesta, kjer bomo videli znameniti stadion in slavno ''vodno kocko''. Sledi nočna vožnja s spalnikom v Xian. (Z, vlak, PT)

5. dan XIAN – ogled mesta. Xian je srčika stare kitajske civilizacije in tudi danes ogledalo nekdanje prestolnice. Mesto je staro več kot 5.000 let in je bilo prestolnica kar 11. dinastij! Tu se je začela tudi slavna svilena cesta. Raziščemo čudoviti Mestni muzej, kjer spoznamo Bogato kitajsko zgodovino, kulturo in umetnost. Obiščemo veliko budistično pagodo Velike gosi, zgrajeno v 7. stoletju, ki je hranila budistične sutre in kipce. Popoldan pa se povzpnemo na eno izmed največjih in najlepše ohranjenih mestnih obzidij na Kitajskem, od koder opazujemo kontrast starega in modernega. Pokukamo tudi v eno največjih in najstarejših mošej na Kitajskem. Potem pa nas čaka živahen večer v muslimanski četrti. Zvečer si lahko po želji ogledate predstavo Tang dinastije. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan XIAN – Glineni vojščaki (Unesco) – let v ŠANGHAJ. Zajtrk. Prvi kitajski cesar Čin Ši Huang je bil izjemna osebnost, saj je bil prav on tisti, ki je najbolj korenito spremenil podobo Kitajske. Po njegovih vojaških uspehih bi ga lahko primerjali le še z Aleksandrom Velikim in kasneje z Džingis Kanom. Poleg osvajanj je uspel popolnoma preobraziti kitajsko družbo in hkrati izvajal še megalomanske gradbene projekte. V bližini njegove grobnice so odkrili tri jame, kamor je dal cesar pokopati vojsko iz terakote v obrambni formaciji. Obiščemo grobnico in občudujemo veličino in enkratnost cesarske pomembnosti. Glineni vojščaki v grobnici prvega kitajskega cesarja Čin Ši Huanga so zagotovo eno največjih arheoloških odkritij 20. stoletja! Vožnja na letališče, od koder poletimo v Šanghaj. Vstop v 21. stoletje! Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

7. dan ŠANGHAJ. Po zajtrku si o gledamo mesto ob morju, kot bi ga poimenovali Kitajci. Mesto ob ustju Modre reke je še eno izmed kitajskih mest, ki se razvijajo z neverjetno naglico. Je najpomembnejše trgovsko, finančno in komunikacijsko središče Kitajske. Preko modernih četrti se napotimo do starega mesta, kjer se sprehodimo skozi lokalni trg. Ogledamo si tudi zanimiv šanghajski muzej. Ne uide nam niti šanghajski "Wall street" imenovan Bund. Popoldne se povzpnemo na eno izmed najvišjih stavb mesta, od koder bomo z razgledne ploščadi (263 m) lahko občudovali "mesto nebotičnikov". Nato se odpravimo na priljubljeno nakupovalno ulico Nanjing road . Večerja in nočitev. ( H, ZV)

8. dan ŠANGHAJ – izlet v SUZHOU . Po zajtrku se odpeljemo v mesto Suzhou, ki slovi tudi pod imenom "kitajske Benetke". To mesto trgovcev, obrtnikov ter umetnikov, je še posebej poznano po številnih kitajskih templjih, mostovih, pagodah in vrtovih. Ogledali si bomo najmanjši, a najbolj veličasten vrt v mestu. V njem se nahajajo izvrstne stavbe v mirni okolici. Z ladjico se popeljemo po najstarejšem in najdaljšem kanalu na svetu, na kateri bo posebno doživetje videti vsakdanje življenje prebivalcev. Ogledamo si tudi proces izdelave dragocene, lahkotne kitajske svile. Prosto za nakupe. V poznih popoldanskih urah vrnitev v Šanghaj. Po želji si lahko ogledate slavno akrobatsko predstavo. Večerja in nočitev. (H, ZV)

9. dan ŠANGHAJ. Zajtrk. Dopoldne se odpravimo do mestnega živalskega vrta, kjer si lahko pobliže pogledamo ljubke pande. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta ali zadnje nakupe. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan ŠANGHAJ – EVROPA - LJUBLJANA . Po zajtrku odhod na letališče in polet preko vmesnega letališča na bližnje letališče. Vožnja do Ljubljane. Konec potovanja. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kitajski biseri
od 1740€
od 1860€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
18.61€
Kitajski vizum
75€
Doplačilo za enoposteljno sobo
150€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (395 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, spalni vlak (Peking - Xian), notranji let (Xian – Šanghaj), slovensko vodenje in lokalne vodnike, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve in prehrana: 7 nočitev v hotelih 3-4* z polpenzionom, 1 nočitev na nočnem vlaku (mehki spalnik – zaprti kupeji s po štirimi posteljami). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 7 nočitev v hotelih.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):

- kung fu predstava 50 EUR

- operna predstava 50 EUR

- dinastijska predstava 50 EUR

- akrobatska predstava 50 EUR


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):