Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI449 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*28.11. MUC  7xAI992 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*26.09. MUC  7xPOL957 €
Dubaj (Emirati) COPTHORNE H 4*26.09. VIE  7xPOL674 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Varadero Hotel Brisa 4*01.11. MUC  7xAI1055 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*04.10. MUC  7xPOL1259 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.12. VIE  5xPOL487 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI308 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj - 11 dni

Zagotovljeni termini:
27.10.2017

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj - 11 dni

  • odhod: 27.10.2017 | dni: 11 | cena: 1.799,00 EUR
  • odhod: 16.02.2018 | dni: 11 | cena: 1.799,00 EUR
  • odhod: 23.02.2018 | dni: 11 | cena: 1.799,00 EUR
Kitajska je dežela lepih doživetij. Potovanje vas popelje na Kitajska izbrana mesta - Peking s cesarskimi zgradbami in veličastnim kitajskim zidom, Luoyang z zapuščino Šaolinov in enkratnega budističnega templja, Xian z armado vojščakov in Šanghajska metropola ter vodna mesta in parki. Doživite tudi kitajski super ekspresni vlak in spalni vlak. V interakciji z domačimi potniki je vse skupaj odlično doživetje.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov JP Ljubljana. Prijava in polet proti Pekingu. Obrok na letalu.

2. dan: PEKING
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v velemesto - kitajsko prestolnico. Krajša panoramska vožnja s postanki za fotografiranje čudovitih objektov odmevnih OI leta 2008: »Vodna kocka«, »Ptičje gnezdo«, poročevalski center in stolp … Nato se bomo zapeljali do Nebeškega templja, edine točke zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana…), ki so vsi pomniki odlične mingovske arhitekture. Nato v hotel in kosilo v restavraciji. Še skok v center kitajske tradicionalne medicine. Popoldan prosto za predah in samostojne aktivnosti. Nočitev.

3. dan: PEKING
Zajtrku bo sledil ogled celodnevni ogled velemesta: najprej na prvi simbol mesta - trg Tiananmen in spoznali zgodovinski pomen trga ter njegov današnji simbolni pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzoleja nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nato do »Prepovedanega mesta« oziroma pravilneje cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Nekdanji izključni privilegij cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran med katerimi kraljuje dvorana Najvišje harmonije. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Hkrati je predstavljala delovni prostor številnim evnuhom in cesarjevim konkubinam, ki so s časom vse bolj vplivali na razvoj kitajskih dinastij, njihove vzpone in padce. En najlepših delov palače je tudi cesarski vrt s paviljoni in banketno dvorano. Po čudoviti izkušnji pa kosilo v restavraciji. Za zaključek dnevnega programa pa še na ogled Lama templja, ki je nekoč služil kot prinčevska rezidenca kasnejšega cesarja Yongzhenga, leta 1744 pa je poslopje bilo poslopje predano v administrativni center Lama budizma. Še danes je to aktivni tempelj in predstavlja center budizma v Pekingu. Nato na vedno zanimivo in slikovito avenijo Luogu. Dolg dan bo potrebno zaključiti s počitkom v hotelu, kjer si bomo odpočili od dolge poti in morda privoščili tudi kakšno tradicionalno masažo. Nočitev.

4. dan: PEKING
Po zajtrku najprej do mogočnega kitajskega zidu, katerega je za obrambno in povezovalno vlogo začel graditi veliki Qin Shihuangdi! Veliki zid še danes daje občutek mogočnosti in varnosti, sami pa se bomo lahko prepričali o njegovi trdnosti in veličastnosti njegove lege s sprehodom-plezanjem po njem. Nato kosilo in še do Poletne palače, kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence vkomponirane v čudovito sožitje parkov, jezer in otočkov, templjev in zanimivih poslikanih in lomljenih koridorjev. Za zaključek dneva pa še postanek v centru sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan: PEKING - LUOYANG
Po zajtrku ob dogovorjenem času prevoz na postajo in s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Nato v restavracijo na večerjo. Nočitev.

6. dan: LUOYANG - XIAN
Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Nato zopet hitri vlak do slovitega Xiana. Kosilo. Namestitev in prosto. Nočitev.

7. dan: XIAN
Po zajtrku ogled znamenitega območja mavzoleja velikega cesarja dinastije Qin. Na našem dnevnem programu bo arheološki park Teraccotta vojščakov, več kot 7000 se jih nahaja v urejenem predelu v popolni bojni formaciji. Njihove poteze obraza so individualne, kot da bi dejansko predstavljale vsakega vojščaka tega mogočnega generala in cesarja. Že od odkritja območja leta 1974 je to ena največjih kulturno-zgodovinskih dragocenosti človeštva. Po ogledu nadaljevanje odkrivanja mestnega centra z odlično ohranjenim mestnim obzidjem in izrazito podobo muslimanske četrti s tržnico. Kosilo v restavraciji. Še ogled slovite lokalne obrti – rokodelskega centra izdelkov iz žada, Kitajskega izbranega nakita in okrasja. Nočitev.

8. dan: XIAN - ŠANGHAJ
Zajtrk. Danes bomo obiskali pagodo Velike gosi, enega pomembnejših budističnih templjev območja z značilno arhitekturno podobo. Še danes je to aktiven tempelj in hkrati poslednja lokacija pomembnih menihov, katerim v čast so na območju postavljene stele in zeleni park. Najpresunljiveši del je zagotovo značilna kitajska Pagoda s svojimi nadstropji. Še ogled pomembnega in bogato založenega muzeja zgodovine province Shaanxi. Po ogledu kosilo in nato vkrcanje na vlak spalnik (štiri-posteljni kupeji) in nočna vožnja do Šanghaja.

9. dan: ŠANGHAJ
Po jutranjem prihodu v Šanghaj sledi ogled vrtov Yu iz leta 1559, ene redkih arhitekturnih ostalin cesarske Kitajske v velemestu, kjer je idilično predstavljen osnovni koncept vrtov in parkov po kitajski spiritualno-arhitekturni zapovedi. Nato bomo obiskali staro mesto in se ob reki Huangpu podali na veličastni Bund s kolonialnimi poslopji na eni in mogočnimi stolpnicami na drugi strani reke. Zaključek pa bo po kosilu v restavraciji na najprometnejši aveniji Nanjing. Nato v hotel, namestitev in nočitev.

10. dan: ŠANGHAJ - LJUBLJANA
Zajtrk. Danes bomo obiskali tempelj Žadovega Bude, pomemben romarski center. Nato pa se bomo podali na izlet v slikovito vodno mesto Zhujiajiao, kjer bomo občudovali starodavno arhitekturo hiš, trgovinic in restavracij ob vodnih kanalih in kamnitih mostovih. Kosilo v restavraciji, nato pa še do svilarnice, kjer se bomo spoznali s tehnikami - starodavnimi in modernimi - pridelovanja svile in izdelovanja te nekdaj najbolj cenjene dobrine Kitajske. Prevoz na letališče v Šanghaju, prijava na polet.

11. dan: LJUBLJANA
Polet letala proti Evropi. Obrok na letalu. V Ljubljani predvidoma v opoldanskem času.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking in Shanghai-Ljubljana, letališke pristojbine v znesku 377 €(obračun 10 dni pred potovanjem), vse prevoze na Kitajskem s turističnimi avtobusi, hitri vlak, vlak spalnik (štiri-posteljni kupe), namestitev v hotelih 4* na osnovi nočitev z zajtrkom, kosila/večerje po programu, navedene oglede z vstopninami, vodenje v slovenskem jeziku in spremstvo lokalnih vodnikov, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini, posredovanje pri pridobitvi vizuma, organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 196 €

  • Vizumska taksa in urejanje = 75 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST
Opombe:
Cena pri 15-19 potnikih znaša 1.899 €, pri 10-14 potnikih pa 1.960 €.

RANA URA, ZLATA URA!
Pri rezervaciji do 10/12-2015 4 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 2 % popust

Pomembno:
Navedene cene so po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov je 10. Napitnine niso vključene v ceni aranžmaja in so obvezne na poti za lokalne vodnike in voznike v znesku 50 € po osebi.

Cepljenja:
Niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
Je potreben. Potrebno je izpolniti spletni obrazec in dostaviti originalni potni list ter 1 novejšo osebno fotografijo. Rok za predajo dokumentov je 15 dni pred potovanjem.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):