Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI469 €
Rodos LABRANDA KI 4*24.09. LJU  7xAI629 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI629 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*28.11. MUC  7xAI992 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*25.09. MUC  7xPOL1039 €
Madeira Hotel Jardi 4*14.12. MUC  7xPOL438 €
Varadero Hotel Brisa 4*01.11. MUC  7xAI1055 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*23.10. VIE  7xPOL505 €
Maldivi Sun Island 4+*18.10. MUC  7xPOL1398 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.12. VIE  5xPOL487 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*12.03. VIE  7xPOL1102 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI308 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajska cesarska mesta in pravljični kras


Kitajska cesarska mesta in pravljični kras

  • min.30 potnikov, po programu
    • odhod: 27.10.2017 | dni: 12 | cena: 2190 EUR

Kitajska cesarska mesta in pravljični kras


-uspešnica in zadovoljni potniki
-vse vstopnine po programu vključene


1. DAN nočni let SLOVENIJA - PEKING
Zbor potnikov in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Pekingu. Peking >>cesarsko mesto<< je sicer glavna prestolnica Ljudske republike Kitajske, a po velikosti drugo, takoj za Šanghajem. Leta 2008 je gostil poletne Olimpijske igre.

2. DAN zajtrk, večerja, nočitev PEKING
Po pristanku prevoz v hotel, namestitev in krajši počitek. Popoldan si bomo ogledali Nebeški tempelj,
ki slovi po lepoti arhitekture iz časov dinastije Ming. Ogledali si bomo okrogli oltar, kamen trojnega odmeva, zid odmeva, molitveno dvorano in druge znamenitosti. Cesarji so na tem mestu molili za dobro žetev. Nadaljevali bomo do Lama templja, ki slovi kot najlepši budistični tempelj na Kitajskem. Za popolnejše doživetje te, tako drugačne kulture in načina življenja bomo poskrbeli za večerjo v nacionalni restavraciji.

3. DAN zajtrk, kosilo, nočitev PEKING - KITAJSKI ZID PRI BADALINGU
Podali se bomo na celodnevni izlet z avtobusom in sicer v približno 80 km oddaljeni Badaling, kjer se na dobrih 6000 kilometrih razteza od severozahodne province Gansu do zaliva Bohai na vzhodni obali, Veliki Kitajski zid. Zid so skozi stoletja za obrambo pred tujimi vpadi zgradile številne kitajske dinastije. Po prevzemu oblasti s strani komunistične partije, so bili nekateri deli obnovljeni, med drugim tudi najbolj popularen del, Badaling, ki ga letno obišče več sto tisoč turistov. Na poti nas čaka še kosilo, nato pa si bomo ogledali
Mingove grobnice. Vrnitev v Peking.

4. DAN zajtrk, večerja, nočitev na vlaku PEKING - „PREPOVEDANO MESTO"
Nadaljevali bomo z ogledom cesarske palače - prepovedanega mesta, ki seveda ni mesto v pravem pomenu besede, temveč kompleks palač in stavb. Od tod je več kot 500 let vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Leta 1924 so ga spremenili v muzej,tako da so njegove zbirke in umetniški predmeti dostopni tudi za javnost. Zunaj prepovedanega mesta, ki ga je obdajal 12 metrov visok zid, je bilo kvadratasto zasnovano nekdanje Cesarsko mesto, v katerem so čudovita jezera, parki in stavbe. Popoldne si bomo ogledali tudi največji trg na svetu - Tian Anmen - Trg nebeškega miru, ki je s 40 ha največji javni trg na svetu. Tu se je odigralo veliko ključnih dogodkov novejše kitajske zgodovine, v središču pozornosti svetovne javnosti pa se je znova znašel leta 1989. Nastal je po zamisli Mao Zedonga in je srce Pekinga. Ob njem se nahajajo mnoga znamenita poslopja in spomeniki: Muzej revolucije, mavzolej Mao Zedonga, Kitajski parlament, Tian anmen vrata, Qiananmen vrata, spomenik neznanemu junaku. Po ogledih bomo imeli pozno kosilo nato si bomo v sklopu vožnje na železniško postajo ogledali še na Olimpijski kompleks, ki so ga Kitajci z velikim ponosom pokazali svetu leta 2008. Kitajska se je želela pokazati v vsej svoji veličini, kar ji je zagotovo uspelo. Sledila bo nočna vožnja z vlakom na relaciji Peking - Xian (nastanitev v 4 posteljnih spalnih kabinah).

5. DAN zajtrk, pozno kosilo, nočitev XIAN
Prihod v Xian, prevoz do hotela in zajtrk. Sledil bo ogled Xiana, ene od šestih zgodovinskih prestolnic Kitajske iz časov dinastije Ming. Ogledali si bomo eno redkih stavb, ki je nastala že v času dinastije Tang, pagodo divje gosi. Prvič so jo zgradili leta 652 zato, da bi vanjo shranili 650 budističnih spisov, ki so jih prinesli iz Indije. Današnja sedem nadstropna pagoda je bila zgrajena v času Qiangov. Sledil bo še sprehod po mestnem obzidju - nato pa pozno kosilo. Ogledali si bomo islamsko četrt. Zgrajena čisto v kitajskem slogu. Xian je bil izhodišče svilene poti, sem pa je prihajalo veliko arabskih trgovcev, nekateri so se tukaj zaljubili in ostali. Zgradili so pravo četrt, tudi mošejo, a brez minaretov, kar kaže na zlitje islamske in kitajske kulture. V neposredni bližini je zanimiva in živahna tržnica. Zvečer bo v hotelu čas, da se prepustite kitajski masaži.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev na vlaku XIAN - GLINENA ARMADA
Odpeljali se bomo do približno 30 km oddaljenega Litonga, kjer stoji muzej glinenih vojakov. (kitajskega cesarja Qui Shi Huang- dija). Leta 1974 so kmetje kopali studenec in na globini okoli 7m našli eno najbolj fascinantnih arheoloških najdišč na svetu. 6000 glinenih vojakov, naravne velikosti, je dal cesar Čin Shi Huangdi postaviti, da bi ga po njegovi smrti čuvali v onstranstvu. Bil je namreč prvi cesar - združitelj Kitajske, s
katerim se v 3. st. pr. n. št. začenja dolga zgodovina kitajskega cesarstva, ki se je končala leta 1912. Po ogledu se bomo vrnili v Xian na zgodnjo večerjo, nato pa sledi prevoz do železniške postaje in potovanje z vlakom, z nastanitvijo v štiri posteljnih kabinah, proti Shanghaju.

7. DAN zajtrk, večerja, nočitev SHANGHAI
Zjutraj prihod v Shanghai (v prevodu „nad morjem"), v eno najhitreje razvijajočih se mest Azije. Shanghai je s 25 milijoni prebivalcev največje kitajsko mesto in finančno središče. Leži na severnem bregu reke Huang Pu Jiang, v bližini ustja Chang Jianga (Modre reke), kjer se nahaja največje svetovno pristanišče. Vožnja z avtobusom do hotela in zajtrk, nato pa skozi moderne četrti mesta, vse do starega mestnega jedra, kjer se nahaja čudovito ohranjen kitajski vrt Yu, urejen že davnega leta 1559, v času dinastije Ming. Prav tako se bomo ustavili v najznamenitejši kitajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji. Po kitajskem verovanju se zli duhovi gibljejo samo naravnost in tako ne morejo dospeti do čajnice. Vožnja do finančno - poslovnega centra, imenovanega Bund, ki se razteza ob bregu reke, od tod pa pogled na čudovit preplet najlepših stolpnic sveta v prestižni četrti Pudong. Možnost vožnje z ladjo po reki Huangpo, z lepim pogledom na pristaniški del mesta in najnovejšo prestižno četrt Pudong.

8. DAN zajtrk, večerja, nočitev SHANGHAI - SUZHOU
Sledi izlet v mesto Suzhou, ki mu pravijo tudi „Kitajske Benetke". Prihod v Suzhou mesto trgovcev, obrtnikov ter umetnikov, ki je posebej poznano po številnih klasičnih kitajskih vrtovih, pagodah, templjih, mostovih, ... Posebno pozornost boste namenili ogledu procesa izdelave dragocene (izredno lahke) kitajske svile, seveda boste imeli le - to možnost tudi kupiti. Vrnitev v Shanghai.

9. DAN zajtrk, nočitev SHANGHAI - ALI PO ŽELJI HANGZHOU
Prost dan za nakupe ali dodatne oglede po želji. Predlagamo izlet v Hangzhou, mesto, ki ga je že v 13. stoletju Marco Polo opisal kot eno najlepših mest na svetu. Idilično podobo mu daje predvsem Zahodno jezero,
ki ga obkrožajo številni griči in vrtovi, obala pa je polna templjev in paviljonov. Ogledali si boste budistični tempelj Lingyin iz dinastije Qing, nedaleč stran še „Prileteli hrib", ki je povezan z nenavadno legendo in budistične votline, ki ležijo ob vznožju hriba. Popoldne se bomo z ladjico popeljali po Zahodnem jezeru in si med drugim ogledali tudi otok Gore Samote. Po pristanku se bomo povzpeli na Pagodo šestih harmonij, ki so jo zgradili zato, da bi mesto simbolično ščitila pred grozečimi poplavami reke Qiantang. Pozno popoldne se bomo z avtobusom vrnili v Shanghai.

10. DAN SHANGHAI - GUILLIN - PRAVLJIČNI KITAJSKI KRAS

Po zajtrku prevoz na letališče in polet na jug Kitajske. Spoznali smo, da ima Kitajska izjemno bogato zgodovino, danes pa hiter gospodarski vzpon. A Kitajska je veliko več kot to. Ima čudovito in raznoliko naravo, na katero so Kitajci nedvomno zelo ponosni. Pokrajino okrog Guilina so že v zgodovini obiskovali kitajski cesarji in plemstvo, saj predstavlja spektakularno pokrajino stožčastega krasa. Vsak prestižni kitajski vrt je moral vsebovati prav prepereli kraški apnenec, kot simbol najlepše kitajske pokrajine. Še posebno pravljičnost ji daje reka Li, ki se leno vije čez pokrajino in daje čudovit pogled na kopasto oblikovan kitajski kras in bujno subtropsko zelenje, predvsem gozdove osmantusa.

11. DAN PRAVLJIČNI KRAS PO REKI LI
Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje čudovite pokrajine, ki je resnično fantastična s čudno oblikovani
vrhovi, posuti z borovci,ki prebudijo navdušenje vsakega popotnika. Dan bomo preživeli ob in po reki Li, po kateri se bomo peljali in opazovali prekrasno kitajsko pokrajino in kraške osamelce. Najprej se bomo odpeljali so vasi Yangdi, kjer se bomo vkrcali na na ladjo in se po reki spustili 18 km do vasi Xingping. Celotna pot velja za eno najbolj slikovitih in fotografiranih pokrajin na Kitajskem. Sledila bo vožnja z avtobusom do mesta Yangshuo, kjer bomo obiskali zahodno ulico in kjer bo kosilo. Nočitev.

12. DAN GUILLIN - PEKING -EVROPA
Po zajtrku še vožnja na letališče in polet proti Evropi.


Odhodi v 2017:

24.03. -
22.04.
23.06.
29.08.
27.10. -

CENA:
2.190 € min. 30 potnikov
2.390 € min. 20 potnikov
2.590 € min. 13 potnikov
Doplačilo za odhod junija in oktobra 120 €.CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - evropsko letališče - Peking - Shanghai - Ljubljana oz. bližnje letališče, Shanghai -Guillin, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z vlakom in nastanitvijo v štiri - posteljnih spalnikih Peking - Xian - Shanghai, osem polpenzionov in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 4*/5* ,(kosila ali večerje v lokalnih restavracijah), dve vožnji z nočnim vlakom-vključene kabine 1 /4, vse avtobusne prevoze po programu, vse oglede vključno z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: kitajski vizum (skupinski), napitnine (tudi otroci).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 540 €, dvoposteljna kabina na vlaku na vprašanje.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
Opera v Pekingu s transferjem, akrobati v Shanghaju, večerno križarjenje po reki Huangpu.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):