Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Kenija in Tanzanija


Kenija in Tanzanija

  • min. 20 potnikov, po programu
    • odhod: 19.11.2016 | dni: 12 | cena: 3120 EUR
1. DAN SLOVENIJA – EVROPA – NAIROBI polet, večerja, nočitev

POLET V KENIJO
Zbor potnikov na odhodnem mestu in po opravljenih carinskih formalnostih polet proti enemu od evropskih letališč in naprej proti Nairobiju.

2. DAN NAIROBI zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
KRAJ HLADNE VODE
Prevoz do hotela in nastanitev. V dopoldanskem času bo sledil panoramski ogled kenijske prestolnice, ki se v jeziku Masajev imenuje kraj hladne vode. Z avtobusom in deloma peš si bomo ogledali največje znamenitosti: avenijo Harambee z zgradbo Parlamenta in predsedniško palačo, mavzolej, kačji park, mestni trg …Vmes bo čas za kosilo v tipični kenijski restavraciji. V popoldanskem času bomoobiskali tudi muzej slavne Karen Blixen, ki je napisala roman Spomin na Afriko. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN NAIROBI – NARAVNI REZERVAT MASAI MARA zajtrk, večerja, nočitev
V KRALJESTVU ŽIVALI
Po zajtrku se bomo zapeljali do Naravnega rezervata Masai Mara, vožnja skozi čudovito pokrajino z vmesnimi postanki na panoramskih točkah do mesta Narok, ki velja za center Masajev, Nadaljevanje vožnje proti Masai Mari, ki velja za novo osmo čudo sveta. Naravni rezervat je del širnih savan Serengetija, kjer so znamenite selitve divjih živali Prihod v lodge, kjer bomo imeli kosilo. V popoldanskem času bomo imeli priložnost videti prve divje živali – levi, sloni, žirafe, hijene, nosorogi…morda bomo že prvi dan safarija ineli priložnost videti „big five“, pri lovu pa bomo videli tudi Masaje. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

4. DAN NARAVNI REZERVAT MASAI MARA zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
VELIKIH PET
Pred nami je še en fantastičen safari dan, poln doživetij z divjimi živalmi. Naravni rezervat je eden največjih ekosistemov v Afriki, saj povezuje tanzanijski Serengeti in kenijski Masai Mara, velika selitev živali poteka med junijem in oktobrom. Ves dan bo na voljo za safari, zvečer pa se bomo vrnili v lodge, večerja in nočitev.

5. DAN NARODNI PARK SIMIEN, zajtrk, večerja, nočitev
V AFRIŠKIH ALPAH
Zgodaj zjutraj odhod proti severu na celodnevni izlet v Narodni park Simien pogorja, ki sega do 4.600 metrov visoko. Naša pot se bo vila med vrhovi in planotami. To območje, ki ga nekateri imenujejo kar afriške Alpe, je poln endemičnih rastlinskih in živalski vrst. Poleg številnih ptic, afriškega kozoroga, etiopskega volka, pavijanov Geloda, bomo lahko opazovali tudi globoke kanjone, klife, čiste reke ter mogočno goro Ras Dashen.

6. DAN JEZERO NAVAISHA – NARODNI PARK AMBOSELI zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
VELIKE ČREDE SLONOV
Po zajtrku bomo zapustili jezero in se zapeljali proti Amboseliju, ki leži ob vznožju Kilimanjara, najvišjega vrha afriške celine. Narodni park Amboseli imenujejo tudi Kraljevi dvor Kilimanjara. Amboseli je poln velikih močvirij, kjer se radi zadržujejo sloni, bivoli, nilski konji in vodne ptice.Narodni park Amboseli je poln planjav, ki se raztezajo tako daleč proti horizontu, da se zdi, da se stikajo z nebom. Ta pustinja je posejana z zelenimi močvirji, delno suhimi akacijami ter travo, kjer se zadržujejo velike črede slonov. Amboseli je tudi sicer znan po veliki populaciji slonov, zaradi katerih je pokrajina bolj posebna. V parku Amboseli živi velikih pet, pa tudi druge divje živali, kot na primer pegasta in črtasta hijena, masajska žirafa, leopard, gepard, pečinar, antilopa, krokodil, mali kudu in nočni ježevec.

7. dan NARODNI PARK AMBOSELI - ARUSHA
Po zajtrku jutranji safari in vožnja proti Arushi.

8. DAN ARUSHA – JEZERO MANYARA zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
PLEZAJOČI LEVI NA DREVESIH
Vožnja skozi lokalno tržnico mesteca Mto Wa Mbu, krajši postanek in nadaljevanje v Narodni park. V Narodnem parku jezera Manyara živi več kot štiristo ptičjih vrst, vključno z evrazijskimi pticami selivkami, pticami, ki so povezane z akacijo, pticami roparicami in ogroženimi tanzanijskimi vrstami: svetlorepim tkalcem, sivim škorcem in črnoglavo zaljubljeno papigo. Narodni park jezera Manyara in jezero Natron odpirata tudi veliko možnosti za opazovanje rožnatih flamingov, ko se zbirajo na obalah jezer v velikih jatah po deset ali celo sto tisoč. Slano jezero Manyara je služilo kot naravna kulisa številnim filmom. Narodni park pa je poznan tudi po plezajočih levih, ki počivajo v senci akacijevih vej. Po vsem vznemirjenju in zanimivih izkušnjah nas čaka sproščanje v odprti savani ob večerji in nočitev.

9. DAN JEZERO MANYARA - NARODNI PARK SERENGETI zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
NESKONČNA RAVNINA SAVAN
Narodni park Serengeti je del večjega območja Serengeti, ki pokriva severozahodni del Tanzanije in jugozahodni del Kenije. Tanzanijski del Serengetija je velik 14.763 km2, celo območje pa okoli 30.000 km2. V okviru celotnega območja Serengeti je več rezervatov, sta Ngorongoro in Masai Mara v Keniji. Beseda Serengeti prihaja iz masajske besede, ki pomeni neskončna ravnina, saj je ravnina Serengeti starodavna migracijska pot živali. Letno to pot uporablja okoli šest milijonov živali, od tega je več kot 200.000 zeber in 300.000 Thompsonovih gazel. To odgovor na vprašanje, zakaj Serengeti ponuja najbolj razburljive priložnosti za opazovanje živali v Afriki. Tudi ko ni čas selitev, je tukaj možno videti veliko živali, med njimi so sloni, žirafe, velike črede bivolov, elandi, kongoni, impale, gazele, svinje bradavičarke in noji. Lev je v parku največja atrakcija, saj je tudi najmočnejši plenilec, na ravnicah Serengetija jih živi okoli 3.000. Posebej zanimiv bo predel okoli Seronera reke, kjer se bo nahajalo največ živali.

10. DAN NARODNI PARK SERENGETI – KRATER NGOROGORO zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

DEŽELA VEČNE LEPOTE
Zgodaj zjutraj bomo ob sončnem vzhodu in petju številnih ptic začeli z iskanjem živali, naš jutranji safari bo trajal vse do zajtrka, nato pa bo ves dan namenjen nadaljevanju safarija. Od letnega časa safarija, je odvisno kateri dal narodnega parka bomo obiskali. Vsak del in vsak letni čas pa nam bo prinesel nepozabno doživetje.

11. DAN KRATER NGORONGORO - ARUSHA zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
ROŽNATI FLAMINGI V KRATERJU
Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevno vožnjo v krater Ngorongoro, ki je osmo naravno čudo sveta
in svetovno znana kaldera. Spustili se bomo prav do dna kraterja. Krater Ngorogoro se ponaša s svetovno znano caldero. V njej živi več kot stodvajset živalskih vrst sesalcev. Obiskali bomo tudi slana jezera, kot je Magadi, ki je magnet za flaminge in tudi ostale vodne ptice. Videli bomo bazene polne povodnih konjev, ogrožene črne nosoroge, žerjave in noje. V udobnih vozilih z odprto streho se bomo spustili v krater, kjer bomo uživali v neverjetnih razgledih. Kosilo bomo imeli v bližini samega dogajanja in divjih živali. Povratek v Arusho, večerja in nočitev.

12. DAN ARUSHA - EVROPA - SLOVENIJA zajtrk, nočitev, polet
OBISK SIROTIŠNICE
Po zajtrku bomo obiskali še sirotišnico za osirotele tanzanijske otroke in se za krajši čas družili z njimi. Nato bo sledila vožnja na letališče in polet proti domu.

ODHODI 2016:
08.10.
19.11. skoraj zagotovljeno


CENA 2016:
min. 20 oseb: 3.120 €
min. 15 oseb: 3.460 €

 CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Evropa-Kenija in Tanzanija -Evropa-bližnje letališče/Ljubljana, letališke takse in dodatek za gorivo, prenočevanje v lodge-ih in hotelih 3*, obroki po programu, vsi ogledi po programu,
vse vstopnine v naravne rezervate, vse prevoze po programu (prevoz z jeepi na safariju), transferji na/ z letališča, ves čas safarija voda in topli napitki (čaj, kava), lokalni vodniki, spremstvo slovenskega vodnika in stroške

organizacije potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba: 450 €; zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje rizika odpovedi (zahtevajte podrobnejša navodila).

DOPLAČILA NA POTI: vizum: 50 USD; izstopna letališka taksa: 25 USD, napitnine (tudi otroci): 45 USD

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): na vprašanje ob prijavi

Potovanje lahko pripravimo tudi za individualne odhode, pri tem vam za pomoč nudimo angleško govorečega predstavnika lokalne agencije (asistenco za nujne primere v slovenskem jeziku) . Lokalni vodniki govorijo angleško in italijansko. Po želji vam lahko pripravimo podaljšanje s počitnicami na Zanzibarju.

 


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):