Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*13.12. MUC  7xAI1096 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL684 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Južna Indija

Zagotovljeni termini:
30.11.2016

Južna Indija


Odhod
: 30.11.2016 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 1749€

Južna Indija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – bližnje letališče – BANGALORE. Zbor na parkirišču Dolgi most v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Bangaloreju. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan BANGALORE – SHRAVANABELAGOLA – SRIRANGAPATNA – MYSORE. Zajtrk. Vožnja po tradicionalni indijski deželi … Pot nas vodi naprej proti džainističnemu templju Shravanabelagola. Poglobimo se v džainizem, še eno v zakladnici indijskih religij … Obiščemo tempelj, kjer začutimo preprostost - del džainisitične kozmologije in pogleda na svet, v sliki in kamnu. Vzpnemo se na vrh granitnega osamelca Chandragiri. Potem vstopimo v zgodbo o muslimanski Indiji. Na otočku na reki Kaveri obiščemo nekdanjo sultansko prestolnico Srirangapatno ter sultanovo palačo. Prihod v Mysore. Namestitev in nočitev. (H, Z)

3. dan MYSORE – spalnik v MADURAI. Zajtrk. Obiščemo eno najbolj fotogeničnih indijskih tržnic, Devarajo. Mesto slovi po svili in dišavah, ki jih tu najdete v obilju. Sledi obisk največje znamenitosti mesta – velike palače Maharadže. Veličastna struktura zasluži vso pozornost, saj odraža bogastvo in takratni življenjski slog njenih prebivalcev. Popoldne se dopeljemo do vznožja hriba, kjer skupaj z domačini romamo po več kot 1000 stopnicah do vrha hriba Chamudri, kjer nas pričaka preko 5 m visok kip bikca Nandija (na hrib se lahko tudi odpeljete). Vrnitev v mesto in prosto do odhoda spalnika. Nočitev na spalniku. (PT, Z)

4. dan MADURAI. Prihod spalnika in indijski zajtrk. Prepustimo se raziskovanju barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai. Ulice so polne romarjev, krav, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Z rikšami se odpeljemo na orientacijski ogled mesta, ki je zanimiva mešanica klasičnih indijskih in evropskih stilov, še zlasti pa nas navduši tržnica rož! Pozno popoldne obiščemo enega lepših primerkov dravidskega templja Sri Meenakshi. Nas presune tempelj sam ali dogajanje ob njem? Zvečer se potopimo v vzdušje večernega aartija, ki čarobno zaokroži dan in našo tempeljsko ekskurzijo – kajti teh ne bo več! Prost večer. Nočitev. (H, Z, vožnja z rikšami)

5. dan MADURAI – PERIYAR. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja v malabarske hribe do Periyarja. Na poti postanemo na kakšni od slikovitih vaških tržnic in se sprehodimo po vasi in poljih. Po prihodu si privoščimo zabavno polurno ježo na slonjem hrbtu! Sledi doživet sprehod po plantaži kave, ki je prava botanična ekskurzija začimb in dišav. Potem v dišavnem vrtu doživimo še strokovno razlago začimb, saj je Periyar znan po njih. Večerja in prost večer v živahnem mestecu, odpravimo se na lov za eksotičnimi začimbami in drugimi zanimivostmi. Nočitev. (H, Z, ježa slonov)

6. dan PERIYAR – izlet v nacionalni park. Zajtrk. Dan v naravi se več kot prileže! NP Periyar leži v osrčju kardamomskega hribovja, poznan je po večno zelenem tropskem gozdu in pestrem živalskem svetu. Med drugim živijo tu sloni, tigri, opice, srnjad in številne vrste ptic. Z lokalnim vodnikom, odličnim poznavalcem, se podamo na raziskovalski pohod v objem narave. Oblecite naravne barve in hodite potiho, da ne splašimo živali … Popoldne se vkrcamo na čoln, zdrsimo po jezeru Periyar in prisluhnemo zvokom narave … morda uzremo tudi divje živali, ki se rade pasejo na bregovih. Vrnitev v mestece in nočitev. (H, Z, ladjica)

7. dan PERIYAR – KOCHI. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja proti Malabarski obali. Morda še zadnji sprehod po čajnih plantažah? Poslovimo se od višinskega raja ter po slikoviti cesti pot nadaljujemo do mesta Kochi, ki je poznano po trgovini z začimbami, s katerim so tukaj trgovali že Grki, Rimljani, judje, Arabci in Kitajci. Leta 1503 so tu Portugalci postavili trdnjavo, od koder so odhajali na nadaljnja osvajanja. Še danes Kochi velja za eno izmed najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Namestimo se v hotel. Popoldne si ogledamo stari Kochi imenovan Fort, obiščemo ribiške mreže, portugalsko cerkev in si ogledamo Kathakali, zanimiv ples južne Indije. Nočitev. (H, Z, ples Kathakali)

8. dan KOCHI – BACKWATERS. Zajtrk. Iz Kochija odrinemo zgodaj, saj želimo na enournem sprehodu doživeti deželo rečnih kanalov in jutranje življenje v rečnih kanalih Backwaters, ki so svetovna znamenitost. V dolžini več kot 900 kilometrov se spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov. Potem se vkrcamo na znamenite keralske bivalne čolne, ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Kosilo, večerja in nočitev na bivalnem čolnu. (BACKWATERS – PT, ZKV)

9. dan BACKWATERS – KOVALAM. Zajtrk. Poslovimo se od plavajočega hotela in se zopet znajdemo na kopnem. Vkrcamo se v avtobus in se odpeljemo do Kovalama. Pozno popoldne lahko izkoristimo za kopanje na peščeni plaži in metanje v valove. Zvečer nas čaka prijetna turistična scena. Večerjamo lahko okusno morsko hrano in se izgubimo v labirintu trgovinic z eksotičnim blagom. Tu je ajurvedska masaža in še kaj … Nočitev. (H*, Z)

10. in 11. dan KOVALAM – počitnice. Zajtrk. Dva prosta dneva za počitniške užitke. Rajske bele plaže, obkrožene s kokosovimi palmami, toplo tropsko morje … Jutranje kopanje lahko nadaljujete z ajurvedsko masažo in počitkom. Tu so številne trgovinice za eksotične nakupe. Po želji se z lokalnim prevozom lahko odpeljemo v bližnje velemesto Trivandrum ali si privoščimo celodnevni izlet do Kanyakumarija. Nočitev. (H*, Z)

12. dan KOVALAM – TRIVANDRUM – bližnje letališče – LJUBLJANA. Vožnja na letališče Trivandrum in polet preko vmesnega letališča na bližnje letališče. Po pristanku sledi še avtobusni prevoz do Ljubljane. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Južna Indija
od 1749€
od 1782€
Obvezna doplačila:
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€
Doplačilo za enoposteljno sobo
330€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
40€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena pri najmanj 20-ih udeležencih vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana - bližnje letališče - Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (40 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, dvourni izlet z rikšami v Maduraju, polurno jahanje s sloni, sprehod čez kavno plantažo ter ogled dišavnega vrta, pohod in vožnja z ladjico v NP Periyar, ogled predstave Kathakali v Kochiju, izlet z ladjico po rečnih kanalih Backwaters, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nastanitev in prehrana: 8 nočitev v hotelih na turističnem nivoju 3* z zajtrkom, 1 nočitev na spalniku 2A/3A z zajtrkom, 1 nočitev na udobni bivalni ladji s polnim penzionom (Backwaters). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 8 nočitev v hotelih in penzionih.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):