Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*17.06. LJU  7xAI598 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ639 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ496 €
Puerto Plata Casa Marina 4*04.05. MUC  7xAI889 €
Fuerteventura KN Matas Bl 4*16.05. MUC  7xPOL438 €
Šri Lanka Club Palm B 4*12.05. MUC  7xAI701 €
Madeira Monte Mar P 4*01.06. MUC  7xPOL498 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*26.04. VIE  7xPOL513 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*29.06. MUC  8xPOL855 €
Varadero Hotetur Pal 4*26.04. VIE  7xAI931 €
Punta Cana Grand Palla 4+*08.09. MUC  7xAI1127 €
Heraklion (Kreta) Blue Aegean 4*08.05. VIE  7xPOL388 €
Maldivi Kuredu Isla 3+*15.04. MUC  9xPP3504 €
Mauritius Blue Lagoon 3*02.09. MUC  7xPOL1087 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.05. MUC  9xPP918 €
Gran Canaria Bungalows P 3+*04.06. VIE  7xPOL402 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*17.09. MUC  8xAI1021 €
Antalija Lti Serra R 5*01.04. VIE  6xAI273 €
Hurghada Grand Resor 5*30.06. GRZ  7xAI417 €
Zanzibar Uroa Bay Be 4*16.04. MUC  8xPOL909 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga


Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 24.4.2017 | dni: 10 | cena: 1695 EUR

Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga

Potovali bomo od Teherana, Širaza, preko Perseplisa in Pasargade do Isfahana in Alamuta.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 10 dni / 9 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 15

Vizum:
iranski

VRHUNCI POTOVANJA: svetovljansko mesto Teheran, Širaz – kulturna prestolnica Irana in eno najlepših mest, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov s čudesom starega sveta – Perzepolisom, Jazd – središče zaratustrstva in biser iranskih mest Isfahan, versko središče Qom in grad Assasinov – Alamut.Program:

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–TEHERAN
DOBRODOŠLI V IRANU
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala proti Istanbulu. Nadaljevanje leta v Teheran. Pristanek v poznih večernih urah. Prevoz do hotela in prenočevanje.

2. dan: TEHERAN–ŠIRAZ / zajtrk, večerja
TEHERAN - SVETOVLJANSKO MESTO
Po zajtrku vožnja do severnega roba mesta in ogled palače Saad Abad, letne rezidence zadnjih perzijskih vladarjev iz dinastije Pahlavi. Severni del mesta leži 1700 metrov nad morjem, pribl. 500 metrov višje od južnega. Je hladnejši, ugleden in bolj prijeten za bivanje. Popoldan priložnost za ogled Muzeja draguljev (če bo muzej odprt) v trezorjih iranske Narodne banke. Če bo čas dopuščal, še obisk muzeja preprog v mestnem središču, postanek v eni izmed iranskih čajnic in kratek sprehod po bazarju. Pozno popoldne prevoz na letališče in let v Širaz. Po pristanku vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan: ŠIRAZ–PERZEPOLIS–ŠIRAZ (100 km) / zajtrk, večerja
ŠIRAZ - SREDIŠČE IRANSKE IDENTITETE
Širaz leži na rodovitni planoti in je nekoč slovelo po dobrem grozdju. Je glavno mesto province Fars. Po zajtrku vožnja do 50 kilometrov oddaljenih ostankov Persepolisa, prestolnice Darija I. Mesto se je v 4. st. pr. n. št. brez boja predalo vojski Aleksandra Velikega, a je bilo kljub temu oropano in delno uničeno. Nato ogled v skalo vklesanih reliefov in grobnic Ahemenidskih vladarjev v Nagš-e-Rostamu. Vrnitev v Širaz, obisk grobnic pesnikov Sadija in Hafisa, sprehod po mestu in obisk bazarja. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

4. dan: ŠIRAZ–PASARGADE–JAZD (515 km) / zajtrk, večerja
IZLET V PRETEKLOST
Zjutraj vožnja iz Širaza v Pasargade, prvo prestolnico Ahemenidskega cesarstva. Ogled ostankov mesta, ki ga je v 6. st. pr. n. št. po dobljeni bitki s tekmecem za oblast dal zgraditi Kir II. Nadaljevanje vožnje in pozno popoldne prihod v Jazd. Mesto leži na robu puščave, obdajajo ga slana jezera. Kljub pomanjkanju padavin je zaradi zbiranja talnice in namakanja okolica Jazda kmetijsko zelo pomembna. Ogled Petkove mošeje, kompleksa emirja Čakmaga, sprehod po starem mestu in po vrtu Dowlatabad. Večerja in prenočevanje.

5. dan: JAZD–NAIN–ISFAHAN (315 km) / zajtrk, večerja
ZOROASTRSTVO - ENO NAJSTAREJŠIH VERSTEV NA SVETU
Jazd je v 7. st. zaradi svoje lege postal pribežališče pred arabskimi osvajalci bežečih zoroastrskih beguncev. Njihovi potomci imajo še danes svojo četrt v mestu in naseljujejo številne okoliške vasi. V zoroastrski veri je ogenj simbol svetlobe, dobrega. Po zajtrku obisk leta 1940 zgrajenega svetišča. Takrat so vanj od drugod prinesli ogenj, ki neprekinjeno gori že 1500 let. Ogledali si boste tudi Stolp Tišine, prizorišče za nas nenavadnih pokopov. Vožnja proti Isfahanu in postanek v Nainu. Podeželsko mesto leži na robu puščave, slovi po preprogah in posebnih ogrinjalih, izdelanih iz kamelje dlake. Ima zelo staro mošejo. Nadaljevanje vožnje proti Isfahanu, pozno popoldne prihod v hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan: ISFAHAN / zajtrk, večerja
ISFAHAN - BISER IRANSKIH MEST
V dolini reke Zayande leži sredi puste gorate pokrajine 1570 metrov nad morjem mesto Isfahan. Okoli 1000 let je že sedež istoimenske province. Od 17. st. in začetka gradnje arhitekturnih mojstrovin pa mu Iranci pravijo kar »polovica sveta«. Danes ima mesto pribl. dva milijona prebivalcev. Ti poleg turizma in obrti živijo tudi od železarstva in tekstilne industrije. Ogled različnih načinov okrasitve v Petkovi mošeji, sprehod po Starem bazarju in raziskovanje ogromnega Imamovega trga in njegovih znamenitosti: Imamove in Šejk Lotfolahove mošeje ter Palače Ali Kapu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: ISFAHAN / zajtrk, večerja
PO POTEH ŠAHA ABASA IN NJEGOVEGA CESARSTVA
Zjutraj ogled Palače štiridesetih stebrov (Čehel Sotun), sprehod po Slavčkovem vrtu do Paviljona osmih paradižev (Hašt Behešt). Šah Abas I. je leta 1598 Isfahan oklical za prestolnico svojega cesarstva. Za izgradnjo in okrasitev mesta je potreboval obrtnike in umetnike. S severa je dal pripeljati armenske mojstre, ki so v mestu zgradili lastno četrt. Armenci so bili tudi spretni trgovci s poslovnimi stiki v sredozemski Evropi, Rusiji in osrednji Aziji. Ogled katedrale Vank, ki je dokaz njihove vere in uspeha. Popoldan sprehod po znamenitih mostovih čez reko Zayande. Večerja in prenočevanje.

8. dan: ISFAHAN–KASHAN–QOM–TEHERAN (460 km) / zajtrk, večerja
IMENITNA KERAMIKA IN SVETI QOM
Po zajtrku vožnja do predmestja Kashana, starodavnega arheološkega najdišča iz časov Elamitov Tepe Sialk. V 30 letih prejšnjega stoletja so arheologi odkrili najlepše poslikane keramične vrče, lonce, posode, krožnike, najdene v Perziji. Kasneje v času med 12. in 14. st. je mesto postalo največji izdelovalec poslikanih keramičnih ploščic, s katerimi so prekrivali vse pomembnejše stavbe širom kraljestva: mošeje, palače, vile … V perzijščini še danes keramične ploščice imenujejo kashi, kar izhaja iz imena mesta Kashan. Ogled vrta iz 17. st., zgrajenega v pobočje hribovja, iz katerega priteka sveža voda in je včasih služil kot poletna rezidenca perzijskim vladarjem. Nadaljevanje vožnje v največje iransko romarsko in versko središče Qom. Mesto se ponaša z vrsto verskih šol, mošejami in romarskimi templji. Po ogledu vožnja v Teheran. Večerja in prenočevanje.

9. dan: TEHERAN –ALAMUT–TEHERAN (210 km) / zajtrk, večerja
ALAMUT – V ŽIVO
Po zajtrku vožnja mimo Qazvina v pogorje Alborz, kjer se nad dolino dviguje trdnjava Alamut, znana tudi kot grad Assasinov. Ustanovitelj Assasinov je šejk Hassan Sabi, ki se je zatekel v gore Alburz, da bi organiziral perzijsko vstajo proti vladajočim turškim Seldžukom. Na samomorilske pohode je z obljubo o posmrtnem življenju v rajskem vrtu pošiljal Assasine. Izredno zgodbo je Vladimir Bartol opisal v svojem romanu Alamut. Po ogledu vožnja mimo manjšega visokogorskega jezera Evan – Ovan in postanek v eni najstarejših iranskih vasi Gazarkhan. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

10. dan: TEHERAN–ISTANBUL–LJUBLJANA / zajtrk
Zgodaj zjutraj odhod na letališče in polet v Istanbul. Prestop in polet v Ljubljano, kamor je predviden prihod v popoldanskih urah.


Opomba

  • letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda

Odkrita beseda

  • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.


Cena vključuje:

mednarodni letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu
letališke, vanostne pristojbine in
dodatek za gorivo 
notranji let Teheran - Širaz 
prevozi z avtobusi v Iranu po programu
hotelske in gostinske storitve v hotelih 4/5* po programu (v dvoposteljnih
sobah)
vsi ogledi in vstopnine po progamu
lokalno vodenje v angleščini
vodenje v slovenščini
organizacija potovanja
Cena ne vključuje

iranskega vizuma
storitev, ki so navedene v doplačilih
storitev po posebnih naročilih
napitnin za voznike in lokalne vodnike-|-letalo

Obvezna doplačila:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 150 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
  • iranski vizum in posredovanje, 65 EUR/na osebo
  • enoposteljna soba, 285 EUR/na oseboPrijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):