Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI769 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*24.04. MUC  7xAI888 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*03.05. MUC  7xPOL744 €
Fuerteventura Hotel Arena 4*16.12. MUC  7xPOL416 €
Madeira Monte Mar P 4*09.01. MUC  7xPOL463 €
Dubaj (Emirati) Excelsior C 4*30.04. MUC  7xPOL728 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*09.04. MUC  7xPOL784 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*05.01. VIE  7xAI379 €
Varadero Breezes Bel 4*16.01. VIE  7xAI941 €
Punta Cana Grand Palla 5*31.05. MUC  7xAI1065 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL403 €
Maldivi Sun Island 4+*30.04. MUC  7xPOL1158 €
Gran Canaria Rey Carlos, 3*17.12. VIE  7xPOL451 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*01.05. VIE  7xAI1119 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*06.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*12.04. VIE  7xPOL1229 €
Antalija Ela Quality 5*16.03. VIE  14xAI236 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga


Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 9.2.2018 | dni: 11 | cena: 1960 EUR

Iran - zgodovinska Perzija od severa do juga

Iran, nekdanja Perzija, predstavlja zapuščino ene najstarejših civilizacij s čudesom starega sveta – Perzepolisom. Kako je ne bi imeli radi? Ponuja čudovito pokrajino, veličastno zgodovino, čarobnost iranskih bazarjev in prekrasne arhitekturne mojstrovine. Največji dar te dežele pa so prijazni in gostoljubni ljudje, ki vas bodo navdušili s svojo energijo in običaji.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 11 dni / 9 noči
Najmanjše št. potnikov: 15

Vizum:
iranski

VRHUNCI POTOVANJA: svetovljansko mesto Teheran, Širaz – kulturna prestolnica Irana in eno najlepših mest, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov s čudesom starega sveta – Perzepolisom, Jazd – središče zaratustrstva in biser iranskih mest Isfahan.Program:

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–TEHERAN
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.
Odhod letala proti Istanbulu in nadaljevanje leta v Teheran.

2. dan: TEHERAN / večerja
Pristanek v zgodnjih jutranjih urah. Dan boste preživeli v raziskovanju Teherana. Ogledali si boste Narodni muzej, ki je najstarejši muzej v Iranu in Palačo Golestan, nekdanjo kraljevsko palačo, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Popoldne  priložnost za ogled Muzeja draguljev (v koliko bo muzej odprt) v trezorjih iranske Narodne banke. Večerja in prenočitev v Teheranu.

3. dan: TEHERAN - ŠIRAZ / zajtrk, večerja
Po zajtrku se ogledi nadaljujejo z obiskom Muzeja preprog v mestnem središču in kratek sprehod po bazarju. Odpeljali se boste na severni rob mesta in si ogledali palačo Saad Abad, nekdanjo letno rezidenco zadnjih perzijskih vladarjev iz dinastije Pahlavi. Severni del mesta leži na 1700 metrov nadmorske višine. Je hladnejši in prijetnejši za bivanje. Popoldne prevoz do letališča in let v Širaz. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev v Širazu.

4. dan: ŠIRAZ / zajtrk, večerja
Širaz - srce starodavne Perzije in iransko mesto ljubezni in poezije. Kulturna prestolnica Irana, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov vas bo gostila z vsemi svojimi lepotami. Obiskali boste mošejo Nasir al-Mulk, ki je prepoznavna po rožnati barvi in prekrasnih barvnih vitrajev. Ogledali si boste slavno citadelo Arg Karima v središču mesta, Muzej Pars in mošejo Vakil (Kraljevo mošejo) ter se sprehodili po pisanem Vakil bazarju. Očaral vas bo botanični vrt Eram, ki slovi po visokih cipresah. Obiskali boste grobnici velikih iranskih pesnikov Saadia in Hafisa, ki stojita sredi prekrasnih vrtov. Večerja in prenočitev.

5. dan: ŠIRAZ–PERZEPOLIS-PASARGADE–JAZD / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Jazd. Na poti se boste ustavili v Perzepolis - še enem mestu, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Tukaj boste lahko slišali bogate zgodbe o rasti, razcvetu in propadu Perzijskega cesarstva v času iranske dinastije Ahemenidov. Ogledali si boste v skalo vklesane reliefe in grobnice ahemenidskih vladarjev v Nagš-e-Rostamu. Še en vmesni postanek boste naredili v Pasargade - prvi prestolnici Ahemenidskega cesarstva, ki je danes romarsko mesto za večino Irancev. Ogled ostankov mesta, ki ga je v 6. st. pr. n. št. po dobljeni bitki s tekmecem za oblast, dal zgraditi Kir II. Obiskali boste tudi njegovo grobnico. Prihod v Jazd. Večerja in prenočitev.

6. dan: JAZD / zajtrk, večerja
Jazd - mesto na robu puščave, obdajajo ga slana jezera. V 7. st. je zaradi svoje lege postal pribežališče pred arabskimi osvajalci bežečih zoroastrskih beguncev. Njihovi potomci imajo še danes svojo četrt v mestu in naseljujejo številne okoliške vasi. V zoroastrski veri je ogenj simbol svetlobe in dobrega. Po zajtrku obisk svetišča zgrajenega leta 1940, kamor so takrat prinesli ogenj, ki neprekinjeno gori že 1500 let. Ogledali si boste tudi Stolp Tišine, prizorišče za nas nenavadnih pokopov. Obiskali boste Petkovo mošejo, kompleks Emirja Čakmaga, sprehodili se boste po starem mestu in vrtu Dowlatabad. Večerja in prenočitev.

7. dan: JAZD-NAIN-ISFAHAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Isfahanu in postanek v Meybodu in Nainu. V Meybodu boste obiskali tipični iranski karavanseraj. Nain pa je podeželsko mesto, ki leži na robu puščave ter slovi po preprogah in posebnih ogrinjalih, izdelanih iz kamelje dlake. Obiskali boste staro mošejo in etnološki muzej. Vožnja proti Isfahanu se nadaljuje. Večerja in prenočitev v Isfahanu.

8. dan: ISFAHAN / zajtrk, večerja
V dolini reke Zayande leži sredi puste gorate pokrajine 1570 metrov nad morjem mesto Isfahan. Okoli 1000 let je že sedež istoimenske province. Od 17. st. in začetka gradnje arhitekturnih mojstrovin pa mu Iranci pravijo kar »polovica sveta«. Ogled različnih načinov okrasitve v Petkovi mošeji, sprehod po Starem bazarju in raziskovanje ogromnega Imamovega trga in njegovih znamenitosti: Imamove mošeje in mošeje šejka Lotfolaha ter Palače Ali Kapu. Ogled Palače štiridesetih stebrov (Čehel Sotun), sprehod po Slavčkovem vrtu do Paviljona osmih paradižev (Hašt Behešt). Šah Abas I. je leta 1598 Isfahan oklical za prestolnico svojega cesarstva. Za izgradnjo in okrasitev mesta je potreboval obrtnike in umetnike, zato je dal s severa pripeljati armenske mojstre, ki so v mestu zgradili tudi lastno četrt. Ogled katedrale Vank, ki je dokaz njihove vere in uspeha. Popoldan sprehod po znamenitih mostovih čez reko Zayande. Večerja in prenočitev.

9. dan: ISFAHAN–KASHAN–QOM–TEHERAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Abyaneh - tradicionalne iranske vasi, kjer si boste ogledali iranske običaje. Vožnja se nadaljuje do predmestja Kashana in starodavnega arheološkega najdišča iz časov Elamitov - Tepe Sialk. V 30-ih letih prejšnjega stoletja so arheologi odkrili najlepše poslikane keramične vrče, lonce, posode in krožnike, najdene v Perziji. V času med 12. in 14. st. je mesto postalo največji izdelovalec poslikanih keramičnih ploščic, s katerimi so prekrivali vse pomembnejše stavbe širom kraljestva: mošeje, palače, vile itd. V perzijščini še danes keramične ploščice imenujejo kashi, kar izhaja iz imena mesta Kashan. Ogled vrta iz 17. st., zgrajenega v pobočje hribovja, iz katerega priteka sveža voda in ki je včasih služil kot poletna rezidenca perzijskih vladarjev. Nadaljevanje vožnje v največje iransko romarsko in versko središče Qom. Mesto se ponaša z vrsto verskih šol, mošej in romarskih templjev. Po ogledu vožnja v Teheran. Večerja in prenočitev.

10. dan: TEHERAN –ALAMUT–TEHERAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja mimo Qazvina v pogorje Alborz, kjer se nad dolino dviguje trdnjava Alamut, znana tudi kot grad Assasinov. Ustanovitelj Assasinov je šejk Hassan Sabi, ki se je zatekel v gore Alburz, da bi organiziral perzijsko vstajo proti vladajočim turškim Seldžukom. Na samomorilske pohode je Assasine pošiljal z obljubo o posmrtnem življenju v rajskem vrtu. Po ogledu vožnja mimo manjšega visokogorskega jezera Evan (arab. Ovan) in postanek v eni najstarejših iranskih vasi Gazarkhan. Večerja v tradicionalni restavraciji in prevoz na letališče.

11. dan: TEHERAN–ISTANBUL–LJUBLJANA / zajtrk
Zgodaj zjutraj let prek Istanbula v Ljubljano.

Opomba

  • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa
  • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do/z letališča organiziran avtobusni prevoz


Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu letališke, vanostne pristojbine in dodatek za gorivo  notranji let Teheran - Širaz  prevozi z avtobusi v Iranu po programu hotelske in gostinske storitve v hotelih 4* po programu (v dvoposteljnih sobah) vsi ogledi in vstopnine po progamu lokalno vodenje v angleščini vodenje v slovenščini organizacija potovanja
Cena ne vključuje iranskega vizuma storitev, ki so navedene v doplačilih storitev po posebnih naročilih napitnin za voznike in lokalne vodnike turističnih taks-|-letalo

Obvezna doplačila:
  • pri udeležbi manj kot 20 oseb obvezno doplačilo 0 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
  • iranski vizum in posredovanje, 65 EUR/na osebo
  • enoposteljna soba, 350 EUR/na oseboPrijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):