Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1169 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL637 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*12.12. MUC  7xAI1161 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1247 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Iran - čudovita Perzija


Iran - čudovita Perzija

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 27.12.2016 | dni: 8 | cena: 1595 EUR

Iran - čudovita Perzija

Svetovljansko mesto Teheran, Širaz – Kulturna prestolnica Irana in eno najlepših mest, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov s čudesom starega sveta – Perzepolis, Jazd – središče zaratusrstva in biser iranskih mest – Isfahan.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Čas za prijavo: do 45 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 15

Vizum:
iranski

Mesečina napolni celotno nebo, od vzhoda do zahoda; od oken pa je odvisno, do kod obsije tvojo izbo. (Rumi)
Iran – nekdanja Perzija, predstavlja zapuščino ene najstarejših civilizacij, ki je širokopotezno zasnovala prvi veliki svetovni imperij, s čudesom starega sveta – Perzepolisom. Skozi stoletja je s svojo kulturo vplival na različne dele sveta, od Nila do Evrope. Poleg veličastne zgodovine in kulture je Iran dežela raznolikosti, ki postaja pravo odkritje tudi za ljubitelje narave. Vsekakor pa so pravi zaklad dežele njeni ljudje, ki jih zaznamuje prijaznost, toplina in gostoljubnost. Iran ima trideset let po islamski revoluciji velik človeški potencial in je odločno zazrt v prihodnost. Dileme ni, oba sta eno; preplet sprememb, potovanje v času, dragocena življenjska izkušnja.


Program:

1. dan: LJUBLJANA–FRANKFURT–TEHERAN
DOBRODOŠLI V IRANU
Zbirališče na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala proti Frankfurtu in nadaljevanje leta v Teheran. Pristanek v poznih večernih urah. Prevoz do hotela in prenočevanje.

2. dan: TEHERAN–ŠIRAZ / zajtrk, večerja
TEHERAN - SVETOVLJANSKO MESTO
Teheran leži ob pobočju gorovja Albroz. Severni del mesta leži 1700 metrov nad morjem, pribl. 500 metrov višje od južnega, je hladnejši in bolj prijeten za bivanje. Po zajtrku ogled palače zadnjih perzijskih vladarjev, nekdanje šahove rezidence. Muzej iranske državne zakladnice draguljev v trezorjih Narodne banke je eden najlepših iranskih muzejev. Popoldan kratek sprehod po mestnem središču in ogled živahnega bazarja. Pozno popoldne prevoz na letališče in let v Širaz. Po pristanku vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan: ŠIRAZ–PERZEPOLIS–ŠIRAZ (120 km) / zajtrk, večerja
ŠIRAZ - CENTER IRANSKE IDENTITETE
Širaz leži na rodovitni planoti in slovi po dobrem grozdju. Je glavno mesto province Fars. Po zajtrku vožnja do 50 kilometrov oddaljenih ostankov Persepolisa, prestolnice Darija I. Mesto se je v 4. st. pred n. št. brez boja predalo vojski Aleksandra Velikega, a je bilo kljub temu oropano in delno uničeno. Popoldan ogled grobnic največjih iranskih pesnikov Sadija in Hafisa. Mošeja Shah Cheragh prekrita z barvnim steklom in ogledali predstavlja vrhunec iranskih mojstrov dekorja. Sprehod po mestu in prosto na bazarju. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

4. dan: ŠIRAZ–PASARGADE–JAZD (515 km) / zajtrk, večerja
PUŠČAVSKI ČUDEŽ
Zjutraj ogled v skalo vklesanih reliefov in grobnic Ahemenidskih vladarjev v Nagš e Rostamu. Nadaljevanje vožnje v Pasargade, prvo prestolnico Ahemenidskega cesarstva. Ogled ostankov mesta, ki ga je v 6. st. pred n. št., po dobljeni bitki s tekmecem za oblast dal zgraditi Kir II. Nadaljevanje vožnje in pozno popoldne prihod v Jazd. Mesto leži na robu puščave, obdajajo ga slana jezera. Kljub pomanjkanju padavin je zaradi zbiranja talnice in namakanja okolica Jazda kmetijsko zelo pomembna. Ogled Petkove mošeje, kompleksa emirja Čakmaga, sprehod po starem mestu in po vrtu Dowlatabad. Večerja in prenočevanje v hotelu.

5. dan: JAZD–NAIN-ISFAHAN (315 km) / zajtrk, večerja
ZOROASTRSTVO - ENO NAJSTAREJŠIH VERSTEV NA SVETU
Jazd je v 7. st. zaradi svoje lege postal pribežališče pred arabskimi osvajalci bežečih zoroastrskih beguncev. Njihovi potomci imajo še danes svojo četrt v mestu in naseljujejo številne okoliške vasi. V zoroastrski veri je ogenj simbol svetlobe, dobrega. Po zajtrku obisk leta 1940 zgrajenega svetišča. Takrat so vanj od drugod prinesli ogenj, ki neprekinjeno gori že 1500 let. Ogledali si boste tudi Stolp Tišine, prizorišče za nas nenavadnih pokopov. Vožnja proti Isfahanu in postanek v Nainu. Podeželsko mesto le ži na robu puščave, slovi po preprogah in posebnih ogrinjalih izdelanih iz kamelje dlake. Nadaljevanje vožnje proti Isfahanu, pozno popoldne prihod v hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan: ISFAHAN / zajtrk, večerja
ISFAHAN - BISER IRANSKIH MEST
V dolini reke Zayande leži sredi puste gorate pokrajine, 1570 metrov nad morjem, mesto Isfahan. Okoli 1000 let je že sedež istoimenske province. Od 17. st. in začetka gradnje arhitekturnih mojstrovin pa mu Iranci pravijo kar »polovica sveta«. Danes ima mesto pribl. dva milijona prebivalcev. Ogled različnih načinov okrasitve v Petkovi mošeji, sprehod po Starem bazarju, postanek v eni izmed iranskih čajnic, ogled delavnice ročno izdelanih preprog in raziskovanje ogromnega Imamovega trga in njegovih znamenitosti: Imamove in Šejk Lotfolahove mošeje ter Palače Ali Kapu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: ISFAHAN-KASHAN-TEHERAN (420 km) / zajtrk, večerja
PO POTEH ŠAHA ABASA IN NJEGOVEGA CESARSTVA
Zjutraj ogled Palače štiridesetih stebrov (Čehel Sotun), sprehod po Slavčkovem vrtu do Paviljona osmih paradižev (Hašt Behešt). Šah Abas I. je leta 1598 Isfahan oklical za prestolnico svojega cesarstva. Za izgradnjo in okrasitev mesta je potreboval obrtnike in umetnike. S severa je dal pripeljati armenske mojstre, ki so v mestu zgradili lastno četrt. Armenci so bili tudi spretni trgovci s poslovnimi vezami v sredozemski Evropi, Rusiji in osrednji Aziji. Ogled Katedrale Vank, ki je dokaz njihove vere in uspeha. Sprehod po znamenitih mostovih Khaju čez reko Zayande. Popoldan vožnja v Kashan, kjer so arheologi odkrili najlepše poslikane keramične vrče, lonce, krožnike najdene v Perziji. Mesto je v 12. st. zaslovelo kot največji izdelovalec keramičnih ploščic. V perzijščini še danes poslikane keramične ploščice imenujejo kashi, kar izhaja iz imena mesta Kashan. Po večerji prevoz na letališče Teheran.

8. dan: TEHERAN-FRANKFURT–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj polet v Frankfurt in nadaljevanje proti Ljubljani, s predvidenim prihodom v opoldanskih urah.

Opozorilo

  • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa


Cena vključuje:

mednarodni letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
notranji let Teheran – Širaz
prevozi z avtobusi v Iranu po programu
hotelske in gostinske storitve v hotelih 4/5* po programu (v dvoposteljnih
sobah)
vsi ogledi in vstopnine po programu
lokalno vodenje v angleščini
vodenje v slovenščini
organizacija potovanja-|-letalo

Obvezna doplačila:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 100 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
  • iranski vizum in posredovanje, 65 EUR/na osebo
  • enoposteljna soba, 245 EUR/na oseboPrijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):