Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Maldivi Hudhuranfus 4*13.12. MUC  7xAI1134 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI852 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Limak Limra 5*30.11. VIE  7xAI234 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL536 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Hurgada, križarjenje po Nilu in Kairo


Hurgada, križarjenje po Nilu in Kairo

  • minimalno 15 potnikov
    • odhod: 22.10.2016 | dni: 8 | cena: 829 EUR
    • odhod: 29.10.2016 | dni: 8 | cena: 929 EUR∗ udobnejši direktni polet s posebnim letalom v Hurgado
∗ potovanje v majhnih skupinah
∗ notranji leti na potovanju po Egiptu


1. DAN LJUBLJANA - HURGADA, večerja
Zbor na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela.

2. DAN HURGADA - ASUAN, zajtrk/večerja
Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero.

3. DAN ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO, zajtrk/kosilo/večerja
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji
Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN EDFU - ESNA - LUXOR, zajtrk/kosilo/večerja
V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu - Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

5. DAN LUXOR, zajtrko/kosilo/večerja
Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. DAN LUXOR - KAIRO, zajtrk/večerja
Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se vkrcamo na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. DAN KAIRO, zajtrk/večerja
Egipčani mu pogosto rečejo misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo).

8. DAN KAIRO - HURGADA - LJUBLJANA, zajtrk
Prevoz z avtobusom v Hurgado in vrnitev v Slovenijo.

vsako soboto pri minimalno 15 potnikih

CENA: Hotel 5* in ladja 5* deluxe minimalno 15 potnikov: 829 €

* obvezno doplačilo v top terminih
29.10. = 100 €

Pri manj kot 15 prijavljenih potnikih se cena poviša za 40 € na osebo!CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana, vlak spalnik Luxor - Kairo, letališke in varnostne pristojbine, križarjenje z ladjo po Nilu (5* deluxe), hotelsko gostinske storitve po programu potovanja v hotelih 4*/5*, vse prevoze in glede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju), spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) 149 €, enoposteljni spalnik/kupe za odhode do 30.4. 60 € / od 30.4. dalje 80 €, vizum z asistenco lokalnega partnerja 30€, manj kot 15 potnikov 40 € na osebo
vodniku na poti: osnovne napitnine 35 € (tudi otroci).

DOPLAČILA po želji: dodatni izleti in ogledi, ki niso vključeni v osnovno ceno aranžmaja (Abu Simbel z avtobusom 100 €, Nubijska vasica 35 €).

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima) 20%, otrok do 12 let na osnovnem ležišču 10%; odrasla oseba na dodatnem ležišču v hotelu in kabini na ladji 5%.

OPOMBA: v spalniku ni možno nastaniti 3 oseb.

Da vam olajšamo postopek v Egiptu in omogočimo hiter vstop v državo, smo z našimi partnerji dogovorili, da boste sedaj vizum doplačali že v Sloveniji, prav tako bodo prejeli tudi vstopni kupon. Tako bomo sedaj pospešil postopek na samem letališču ob prihodu in boste hitreje v hotelih. To novost uvajamo od vključno 8. novembra naprej.
Vizum in asistenco lokalnega partnerja ter našo asistenco poravnate kot doplačilo že ob prijavi v agenciji, kjer ste napravili rezervacijo ali na letališču JP Brnik, pri predstavniku.
Vizum skupaj z vstopnim kuponom tako prejmete že na letališču v Sloveniji.

DOPLAČILO OB PRIJAVI: vizum z asistenco lokalnega partnerja 30€.

 


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):