Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Sol Sirenas 3+*13.12. MUC  9xAI767 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*24.01. VIE  7xPOL599 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Las Vegas G 3+*14.12. VIE  6xPOL455 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*11.12. MUC  7xAI1111 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*10.01. MUC  7xPOL1189 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

GROF DRAKULA NA NOVOLETNEM POTOVANJU V ROMUNIJO - 6 dni


GROF DRAKULA NA NOVOLETNEM POTOVANJU V ROMUNIJO - 6 dni

  • odhod: 28.12.2016 | dni: 6 | cena: 599,00 EUR
Potovanje v Romunijo je lepo in navdihujoče v vsakem letnem času. Tudi novo leto v tem pristnem biseru Evrope je prav posebno doživetje. Spoznajmo transilvanijo in grofa Drakulo ter prelepa mesta Oradea, Targu Mures, Sigishoaro ter Brasov.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA – MARIBOR – ORADEA (nočna vožnja)
Zbor potnikov v Ljubljani ob predvidoma 20 uri in nočni transfer v smeri via Maribor proti Budimpešti in meji z Romunijo v nadaljevanju.

2. dan: ORADEA – CLUJ (večerja)
Po prečkanju meje nadaljevanje vožnje do mesta Oradea, nekdanji center obrambe Avsto-Ogrske, danes industrijsko-transportna centrala. Mesto je odlično ohranilo pridih starih časov, iz avsto-ogrskega obdobja stoji petkraka utrdba, mesto pa dodatno krasijo številne palače, avenije in bulevarji, mestni teater in mestna hiša. Po krajšem sprehodu mimo znamenitosti bo predah tudi za kavo in kak prigrizek. Nato nadaljujemo slikovito vožnjo po romunskem podeželju in dolgih vaseh proti vzhodu. Naš dnevni postanek bo v Cluj-Napoci. Mesto živi za nogomet, a ima tudi utrdbo, številne cerkve, trg republike in trg združitve, veličasten kip kralja Matjaža, vse točke kjer je vredno postati, se ozreti, memorirati in zapustiti z lepimi občutki. Po ogledu namestitev in prosto za regeneriranje. Večerja in nočitev.

3. dan: CLUJ – TARGU MURES – SIGHISOARA (zajtrk, večerja)
Po zajtrku se bomo odpravili do sedeža velikega in strašljivega Grofa! Na poti bomo postali za ogled fantastičnega centra mesta Targu Mures. Gre za kulturno središče Romunije in na vsakem koraku je moč čutiti, da ima mesto bogato zgodovino in kulturo. Na sprehodu bomo videli poslopja mestne hiše, pravoslavne in katoliške cerkve, impresivno poslopje kulturnega doma, vse to pa krasi v centru zelena varianta trga Trandafirilor. Prosto bo za kakšen nakup ali zgolj uživanje ob vaši priljubljeni pijači. Nato nadaljujemo do Sigishoare. Biser Transilvanije ima dominantno lego na vzpetini, katera je naravna obramba srednjeveškemu mestu, obzidje pa jo še dodatno dela neosvojljivo. Ogledali si bomo znamenite mestne hiše, mestno uro, cerkev na hribu, a najznamenitejša od vseh je rojstna hiša Vlada Tepeša, kasneje poznanega kot transilvanskega grofa - Drakule! Obiskali bomo njegovo »horror« sobo. Grofovi podaniki so naskrivaj etiketirali svojega gospoda kot vedno »željnega krvi«, za dodatno zastraševanje pa je za svoj grb grof izbral zmaja, katerega je imel vselej izvezenega na svojem površniku ali plašču. In od tod tudi dobimo njegovo silovitejše ime - Dracula. Po ogledu bo dovolj časa za nakupe in uživanje v tem mestu s posebnim vzdušjem. Večerja in nočitev.

4. dan: SIGHISOARA – BRAN – BRASOV (zajtrk, večerja s programom)
Po zajtrku bomo pot nadaljevali skozi razgibano podeželje proti Brasovu, kjer stoji znamenita črna cerkev in ostanki citadele z mestno hišo iz 18. st. V Brasovu se bomo usmerili proti grajski liniji, enkratni obrambni formaciji postavljeni za preprečitev vpada sovražnih sil v notranjost Romunije iz juga. Grad Bran, naš glavni interes, je bil postavljen na takrat najnižjo točko prelaza in tako vrhunsko izpolnjeval svojo vlogo. Prvotna zasnova gradu ni bila v izrazito romantični varianti kakršno ima grad dandanes, a po minulih časih groženj je prišel čas razkošja in udobja in grad je spreminjal svojo podobo. Grad je v svoji vladavini koristil krajši čas tudi grof Drakula, največji pečat in današnjo podobo pa mu je zapustila kraljica Marija romunska, zadnja iz kraljeve linije v Romuniji. Nato se bomo vrnili v Brasov in se namestili v hotelu. Zatem pa sledi ogled znamenite črne cerkve. Še kanček prosto na glavnem trgu s številnimi trgovinami in mestno hišo z urnim stolpom, nato pa večerja s programom v restavraciji. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan: BRASOV - SIBIU - ARAD (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato se bomo zopet podali na pot. Tokrat nas čaka zanimivi Sibiu, mesto krožišč bi ga prav tako lahko poimenovali ljubkovalno. Mesto se ponaša tudi s kulturnim biserom – muzejem astra, kjer je prikazana stavbna dediščina Romunije po regijah, domača obrt in način življenja nekoč (ponekod je tako še danes). Ogledu sledi še prevoz v Arad, kjer si bomo na panorami ogledali pročelja secesijskih stavb na ulici revolucije, mestno hišo, poslopje teatra in filharmonije. Večerja in nočitev.

6. dan: ARAD - MARIBOR - LJUBLJANA (zajtrk)
Po ležernem zajtrku pa sledi vožnja s postanki preko Madžarske nazaj proti domu. Predviden povratek v Ljubljano popoldan.


CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom po navedeni trasi, vse cestnine, parkirnine, namestitev v dobrih hotelih 3* na osnovi polpenziona (1x je večerja s programom v restavraciji), vodenje v slovenskem jeziku, vsi ogledi z vstopninami v muzej Astra, grad Bran, črno cerkev in sobo V. Tepeš, vse panoramske oglede in organizacijo ter DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 78 €
SPLOŠNI POGOJI ORGANIZATORJA SO SESTAVNI DEL VSAKEGA SKLENJENEGA ARANŽMAJA.

Opombe: Cena je po osebi v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov je 30. V primeru manjše skupine 30-39 je cena višja za 45 € po osebi.

Cepljenja in vizum niso potrebni.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč