Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Krf YANNIS 3*28.08. LJU  7xPP+469 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*02.09. LJU  7xAI439 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*23.08. LJU  7xAI669 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*30.08. LJU  7xUAI389 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Antalija Annabella D 5*31.08. LJU  7xUAI599 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*23.08. LJU  7xAI539 €
Santorini KAMARI BLU 3*02.09. LJU  7xNZ569 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*26.09. VIE  7xAI846 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*25.09. MUC  7xPOL820 €
Phuket (Tajska) Grand Mercu 5*25.09. MUC  11xPOL717 €
Dubaj (Emirati) Excelsior C 4*06.09. MUC  7xPOL733 €
Madeira Monte Mar P 4*06.01. MUC  7xPOL463 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Mercure Pla 4*08.09. MUC  7xAI857 €
Punta Cana Grand Palla 5*08.09. MUC  7xAI1129 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*23.10. VIE  7xPOL425 €
Maldivi Sun Island 4+*06.09. MUC  8xPOL1209 €
Gran Canaria Astoria 3*09.12. VIE  7xPOL483 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*19.11. MUC  9xAI995 €
Mauritius Seaview Cal 4*29.11. GRZ  7xPOL1185 €
Rodos Agla 4*03.10. VIE  7xPOL380 €
Antalija Side La Gra 5*08.12. VIE  5xAI303 €
Hurghada Grand Resor 5*16.12. LNZ  7xAI340 €
Zanzibar Uroa Bay Be 4*01.12. MUC  7xPOL1065 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Glasbeni jug ZDA


Glasbeni jug ZDA

  • Minimalno 12 potnikov
    • odhod: 12.08.2017 | dni: 9 | cena: 1890 EUR
    • odhod: 16.09.2017 | dni: 9 | cena: 1890 EURDIXIELAND
New Orleans + Nashville + Memphis + Atlanta
Mississippi Delta
DRŽAVE: GEORGIA, TENNESSE, MISSISSIPPI, LOUISIANA

1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - ATLANTA

Prevoz potnikov na bližnje letališče (v kolikor polet ne bo z Brnika) od koder bo polet preko drugega evropskega letališča proti Atlanti. Mesto Atlanta je nekakšno neformalno središče Juga ZDA. Severnjaki so ga v državljanski vojni požgali do tal, tako da je danes tudi po ameriških normativih mlado mesto. Kot takšno pa je že Olimpijsko mesto in središče svetovnih korporacij Coca Cole in CNN. Panoramski ogled mesta in nočitev.

2. DAN: ATLANTA - CHATANOOGA
Del dneva bomo preživeli v Atalnti nato se bomo odpravili proti severu in državo Tennessee. Na reki Tennessee blizu meje se nahaja staro železniško središče Chatanooga, znano iz istoimenske pesmi »Chatanooga chu chu« in po številnih bitkah državljanske vojne. Ogledali si bomo mestno jedro, nekaj zanimivih modernih stavb, kot je novi del Hunterjevega Muzeja Moderne Umetnosti in Akvarij. Zapeljali se bomo tudi na razgledno točko Rock city gardens in si po želji ogledali slap v jami Ruby Falls. Nočitev v okolici.

3. DAN: JACK DANIELS DESTILARNA - NASHVILLE
Zapeljali se bomo se proti mestu Lyncburg kjer stoji destilarna Jack Daniels. Ker je področje kjer se nahaja destilarna tega najbolj znanega whiskeya (ne nosi namreč ime bourbon kot žganje iz Kentuckyja), t.i. »dry county« se pijače ne da kupiti v bližnjih trgovinah zaradi tamkajšnjega zakona. Sledi skok v Nashville, ki je glavno mesto države, uspešno in bogato in seveda znano predvsem po »country« glasbi, ki je v ZDA verjetno najbolj popularna glasba. Če ima Memphis Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tino Turner in Sun Studio ima Nashville Hank Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opry in kup »country« zvezd za katere še nismo niti slišali. Nastanitev v hotelu, nato pa ogled centra mesta okoli znamenite Music Row in Broadwaya. Nočitev.

4. DAN: NASHVILLE - MEMPHIS
Zjutraj bomo imeli še ogled znamenitosti, kot so recimo nekoliko nenavadni »grški« partenon. V popoldanskem času se bomo odpravili proti Zahodu. Cilj bo eno lepših velemest osrednje ZDA. Rojstno mesto bluesa in rock'n'rolla je vsekakor vredno ogleda. Po nastanitvi v hotelu, si bomo ogledali glavne znamenitosti okoli zgodovinske ulice Beale street ter Mud island na katerem stoji zanimiv muzej o reki Mississippi, pa Sun Studio (predhodno naročilo in doplačilo), kjer si je Elvis posnel ploščo za 50. USD. Večer v lokalnem blues pubu in nočitev.

5. DAN: MEMPHIS - GRACELAND - CLARKSVILLE - VICKSBURG

Zjutraj bomo obiskali muzej National Civil RIght Museum, ki je zgrajen okoli motela Lorraine, v katerem je bil ubit Martin Luther King. Za privržence Elvisa predlagamo obisk Gracelanda (dopl) in potem vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi, katerih središče je Clarksville, Mississippi. Postanek pri Muzeju Delta Blues, zraven katerega se nahaja blues klub Ground Zero, ki je v lasti igralca Morgan Freemana. Nadaljevanje vožnje ob delti mogočne reke proti jugu. Nočitev v mestu Vicksburg, kjer je po 47. dneh obleganja Južnjaška vojska popustila pred generalom Grantom in tako je Sever dobil nadzor na reko Mississippi. Nočitev.

6. DAN: NATCHEZ - NEW ORLEANS
Ogledali si bomo mesto Natchez, ki velja za enega redkih ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske in zato ima ogromno stavb iz obdobja antebellum. Nadaljevali bomo v državo Louisiana. Ta zvezna država je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije - Cajuns ter Creoles. Je dežela jazz glasbe, vodoo-ja ter znanega festivala Mardi Gras, ki se kljub orkanu Katrina, ni nikoli prekinil v mestu New Orleans. Popoldan si bomo ogledali izbrano plantažo nato pa se nastanili v mestu New Orleans. Nočitev.

7. DAN: NEW ORLEANS
Sledi panoramski sprehod po centru okoli ulice Bourbon Street ter tržnice, kjer povečini vedno nekdo igra jazz. Med drugim si bomo ogledali tudi Moon Walk - staro leseno promenado na obrežju Mississippija - s tramvajem pa lahko obiščemo tudi Garden District s čudovitimi hišami. Zvečer se lahko zapeljemo z ladjo Creole Queen po reki na zabavo z Jazzom (dopl). Drugače pa predlagamo obisk katerega izmed lokalov z živo glasbo v francoski četrti oziroma vožnjo s »paddleboat« po Mississipiju. Nočitev.

8. DAN: NEW ORLEANS - EVROPA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet proti Evropi.

9. DAN: EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na evropskem letališču in polet do bližnjega letališča. Prevoz domov.


Odhodi v 2017:

08.07.
12.08.
16.09.

CENA POTOVANJA:
1890€ min. 30 potnikov
1990€min. 20 potnikov
2089€min. 12 potnikov

POMEMBNO - SPLOŠNA DOLOČILA:

uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Libija, Somalija in Jemen. Zaradi spremenjene politike ZDA do teh držav je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali te dežele, uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159.- USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in priložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.
1. Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po prihodu iz ZDA.
2. Cena potovanja je izračunana pri min. in max. udeležbi 12 potnikov na miniavtobusu, kjer je vodnik tudi voznik.
3. Cena potovanja je izračunana na dan 17.1. 2017
4. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom.
6. Potovanje j veljavno skladno s splošnimi pogoji in so sestavni del ponudbe. Splošni pogoji so na voljo kot tiskana priloga ali na .CENA VKLJUČUJE: sedem nastanitev v dobrih turističnih hotelih,prevoz s turističnim avtobusom ali minibusom na omenjeni poti, vstopnina na turo Flight of Jack Destillary Tour s pokušino pijač, slovenski vodnik-voznik in njegovi stroški, organizacija programa

 DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 390 €, transfer na bližnje letališč 38-58€, urejanje in pridobitev vstopnega dokumenta Esta 36 €, 8. julij, 12. avgust cena je višja za 190€.

DOPLAČILA PO ŽELJI: Paket - vsi zajtrki (v hotelu ali bližnji restavraciji) 3 x večerje, 3 lokalne večerje + vstopnine v National Civil Right muzej ter Country Hall of Fame: 130€, Graceland : 40-60 USD.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):