Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI339 €
Varadero Club Villa 4*13.12. MUC  9xAI796 €
Punta Cana Grand Palla 4+*21.01. MUC  7xAI1384 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*23.01. MUC  9xPP973 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Maldivi Holiday Isl 4*12.12. MUC  7xPOL1328 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

FILIPINI - EKSOTIČNO NOVOLETNO POTOVANJE - 13 dni

Zagotovljeni termini:
22.12.2016

FILIPINI - EKSOTIČNO NOVOLETNO POTOVANJE - 13 dni

  • odhod: 22.12.2016 | dni: 13 | cena: 2.990,00 EUR
Filipini, novoletno idilično potovanje. Vrhunsko vzdušje novega leta na potovanju po Filipinih. Otoška lagodnost, morje, plavanje s kitovci in odlična kulinarika. Novoletno doživetje na Filipinih. Filipini so gotovo najlepši v novoletnem vzdušju, ko od potovanja pričakujemo največ. Lepota narave, od bujnega zelenja, natrpanih mest, iz višav direktno na peščene obale, podzemna reka in občudovanje delfinov, mali tarzier in popolnoma neredilna čokolada - čokoladno hribovje!

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-MANILA
Zbor v Ljubljani in prijava na let s presedanjem proti Aziji. Obroki na letu.

2. dan: MANILA
Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto in pričetek ogledov prestolnice. Najprej si bomo ogledali znamenito ameriško pokopališče, kjer je pokopan 17.201 vojak ter zabeleženih 36.285 pogrešanih v bojih na Filipinih, Pacifiku in delih JV Azije v času II. Sv vojne. Po ogledu kratek predah in osvežitev v hotelu, nato pa nadaljujemo s simbolom ponosa Filipinov, park Rizal, kateri je posvečen njihovem heroju Joseju Rizalu, velikemu borcu za svobodo Filipincev in njihovo osveščanje ter izobrazbo. V sklopu parka je Rizalov memorial ter sarkofag, relief filipinskega arhipelaga, pojoča fontana ter kip prav tako pomembnemu junaku zgodovine otočja - poglavarju Lapu Lapu-ju z Mactan otoka, kateri je v sloviti bitki premagal in ubil Magellana. Nato bomo spoznali obzidano območje stare Manile - Intramuros, ki je bil v času ameriškega ponovnega osvajanja Filipinov v boju z Japonci skoraj popolnoma uničen. V sklopu parka si bomo ogledali tudi kratek film o vojnem uničenju ter Rizalov spominski muzej. Nato bo čas za večerjo in nočitev.

3. dan: MANILA IN TAGAYTAY
Po zajtrku sledi celodnevni izlet v idilično zaledje manilskega zaliva, spoznavali bomo ruralno območje okoli največjega sladkovodnega jezera Laguna de bay, se povzpeli na rob kraterja enega najbolj smrtonosnih vulkanov - Taal, kateri je poznan po svojih unikatnosti. Na kraterskem jezeru obsega 75 kilometrov se namreč nahaja 34 manjših kraterjev in vulkanskih stožcev, hkrati pa ima en od kraterjev v svoji sredini kratersko jezero v sredini katerega je še en manjši - mikro krater, kateri se v deževni dobu prav tako napolni z vodo. Jezero in vulkan Taal bomo poslikali z pobočja glavnega kraterja, nato pa se bomo vrnili proti Manili in na poti postali še za ogled slovitih bambusovi orgel v Jožefovi cerkvi v vasi Las Pinas ter se seznanili z že kar legendarnimi jeepney vozili in njihovo izdelavo pri njihovem prvem izdelovalcu - podjetju Sarao. Vsekakor so Jeepneyi simbol Filipinov in je obisk enostavno nujen. Ob vrnitvi v Manilo še nepozaben sončni zahod nad manilskim zalivom in nato večerja. Nočitev.

4. dan: MANILA-EL NIDO
Po zajtrku prevoz na letališče in prijava na let na enega najlepših otočij - Palawan. Po pristanku v El Nidu sledi prevoz v obalni hotel in namestitev. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti in polnjenje fotoaparatov z božanskimi posnetki. Večerja in nočitev.

5. dan: EL NIDO IN BACUIT
Zajtrku bo sledilo nepozabno doživetje, ko se bomo s plovili balangay odpravili na odkrivanje idiličnih otočkov in eksotičnih obal Filipinov. Ta dan bomo namenili zalivu Bacuit in mnoštvu otočkov najrazličnejših oblik in struktur. Napolnjene baterije in kopalke so obvezna oprema. Kosilo bomo imeli v času našega odkrivanja naravnih lepot. Na enem od otokov bomo imeli tudi daljši predah za kopanje ali zgolj užitek na peščeni plaži. Popoldan se bomo odpravili nazaj proti našem obalnem hotelu. Prost večer in nočitev.

6. dan: EL NIDO-SABANG
Po zgodnjem zajtrku se odpravimo na daljšo pot proti jugu, točneje v osrednji del Palawana, poimenovan Puerto Princesa. Ustavili se bomo za ogled stare španske utrdbe in ribiške naselbine v Taytayu, nato pa se bomo v Sabangu ponovno vkrcali na balangaye in se odpeljali do vhoda v slovito podzemno reko Sv Pavla. Prelepe skulpture, katere je narava izoblikovala bomo občudovali v soju brlivke našega veslača, ki nas bo v 45 minutah zapeljal skozi dvorane podzemne reke in nam razkazal najlepše stalagmite, stalaktite, stolpe in resnično zanimive podobe, pri katerih se bomo kasneje lahko spraševali kje je pa moja domišljija da nisem videl/a opevanega? Vsako oko ima svojega malarja, zato je pomembno samo, da bomo v lepotah tega UNESCO-jevega zaklada uživali. Po ogledu pa namestitev, večerja in nočitev.

7. dan: SWABANT-PUERTO PRINCESA-CEBU-OSLOB
Zajtrk. Odpeljali se bomo v smeri Puerto Princesa mesta, ki je hkrati glavni center na otočju Palawan. Na poti postanek za ogled prevzgojnega centra kaznjencev v koloniji Iwahig, ki je en izmed mnogih uspešnih filipinskih projektov o rehabilitaciji obsojencev. V mestu se bomo zapeljali tudi po obalnem sprehajališču in centru nočnega življenja Baywalk ter postali pri nekdanji španski utrdbi, katero so Japonci v zaključku II. Sv. vojne izrabili za lokacijo svojega poslovilnega masakra v mestu. Sledilo bo kosilo v restavraciji in nato polet v Cebu. Po pristanku na otoku Mactan se odpeljemo še na skrajni jugozahodni del otoka, kjer se namestimo v Oslobu.Pozni prihod in namestitev.

8. dan: OSLOB
Po zajtrku se bomo posvetili miroljubnim morskim psom kitovcem. V njihovem priljubljenem zbirališču se bomo z le malo sreče z njimi naplavali in naužili radosti. Priporočljiva je podvodna oprema za slikanje. Največji iz rodu morskih psov dosegajo tudi do 20 m v dolžino, a se preko 12 m primerki zelo redko opažajo v vsakdanu. Po svoji velikosti se lahko primerjajo z manjšimi vosatimi kiti in tudi kitovci so pretežno plankton jedci, ki se prehranjujejo po principu precejanja. Dodatno njihovo prepoznavnost označujejo še bele pike po telesu na temnejši podlagi. Po prijetni izkušnji se bomo popoldan odpravili še do slapov Tumalog, nato pa po želji pozno popoldne v mestecu ali pa počitek v hotelu. Večerja in nočitev.

9. dan: OSLOB-CEBU-BOHOL
Zajtrku sledi prevoz v mesto Cebu, kjer si bomo ogledali znameniti Magellanov križ in kip svetega deteta, katera je ob svojem odkritju Filipinov 1521 leta Magellan tukaj ovekovečil kot najpomembnejši krščanski relikviji arhipelaga. Še danes sta obe točki, torej Bazilika de St Nino ter Magellanova rotunda s križem, najpomembnejši romarski točki Filipincev, hkrati pa je omembe vredno tudi dejstvo, da je ravno zaradi Magellana danes Republika Filipini edina Azijska država s pretežno krščansko populacijo (več kot 80 odstotkov). Po ogledu kosilo in nato se odpravimo na trajekt do otoka Bohol. Hitri trajekt razdaljo premaga v 2 urah, popoldan pa bomo že imeli čas za kopanje v sklopu našega obalnega resorta na popularnem otoku Panglao. Nočitev.

10. dan: BOHOL
Zajtrk. Dan bomo namenili lepotam otoka Bohol. Pričeli bomo z glavno atrakcijo, ko bomo obiskali čokoladno hribovje. Zaobljeni grički, katerih skupno število dosega kar 1776, so prav lepa popestritev pokrajine ne glede na letni čas in ali so resnično čokoladni, ali zgolj bujno zeleni. Nekateri so pogozdeni (delo človeških rok), drugi so poraščeni naravno, torej zgolj s travo. Svojevrstna atrakcija so tudi nasadi mahagonija, kateri nas bodo spremljali v delu poti. Na našem povratku pa nas čaka še veliko atrakcij, najprej si bomo privoščili kosilo na ladji med plutjem po slikoviti reki Loboc. Med obedom bomo občudovali krajino in krajane, njihove običaje in prisluhnili otroškemu pevskemu zboru. Petje je namreč ena najbolj popularnih postranskih aktivnosti Filipincev. Samo stopnjevalo se bo, saj bo naš naslednji cilj majhen rezervat s tarzierji, najmanjšimi primati, ki so tod preživeli zavidljivih 45 milijonov let. Njihova posebnost je, da imajo zadnje noge prožne kot žabji kraki, tako lahko tudi s hitrimi premiki in skoki lovijo. Njihove oči so izjemno velike glede na preostalo telo in več kot 30 krat večje od človekovih primerjalno glede na telo. A zanimivost je tudi, da so tarzierjeve oči fiksno pričvrščene na lobanjo in jih ne more obračati, zato pa lahko obrača svojo glavo, katero lahko skorajda zavrti naokoli za cel krog. Tarzierji so nočne živali in podnevi večinoma spijo, zato bomo pri njihovem opazovanju tiho in fotografirali brez bliskavic, saj je šok za njih tudi smrtno nevaren. Na poti nazaj v naš obalni resort se bomo ustavili še pri cerkvici Baclayon in točki kjer je obeleženo prvo medrasno krvno premirje med španskim konkvistadorjem Legazpijem ter lokalnim poveljnikom Sikatuno. Nočitev.

11. dan: BOHOL
Zajtrk in prost dan za samostojne aktivnosti v obalnem resortu. Večerja in nočitev.

12. dan: BOHOL-MANILA-EVROPA
Zajtrk in prevoz na letališče ter polet v Manilo. V Manili prestopni transfer na mednarodni terminal in prijava ter polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

13. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene mednarodne in domače letalske prevoze in trenutne pristojbine (vračunane v znesku 382 €, končni obračun 10 dni prej), vse prevoze po programu vključno z ladjico po reki in balangay čolni, vse namestitve v odličnih hotelih 3*-4* z zajtrki in večerje/kosila po programu, vse prepustnice in vstopnine, oglede po programu z lokalnimi vodniki in slovensko vodenje ter spremstvo ves čas programa, zdravstveno asistenco v tujini, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • takse na domačih letališčih (na poti) = 10 €
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 559 €


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. V primeru manjše skupine 10-19 potnikov je cena višja za 240 € po osebi.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 60 € po osebi. Prtljaga na letu Manila-El Nido je omejena na 10 kg prijavljene ter 7 kg osebne prtljage, ostali domači leti so limitirani na 15 kg prijavljene in 7 kg osebne prtljage.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si


Vizum: Za Slovenske državljane ni potreben.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor nam prevoznik ne potrdi poleta iz Ljubljane je polet iz bližnjih letališč, do koder je iz Ljubljane organiziran in v ceno vključen povratni transfer.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč