Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Breezes Var 4*15.12. MUC  7xAI798 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI339 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*20.01. VIE  6xPOL659 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1217 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP875 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Etiopska pravljica


Etiopska pravljica


Odhod
: 25.02.2017 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 2100€

Etiopska pravljica

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA - ADDIS ABEBA. Zbor v Ljubljani in vožnja do Dunaja od koder z direktnim letom poletimo proti Addis Abebi. Po prihodu v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne sledi prevoz do hotela in kratek počitek v hotelu. (letalo)

2. dan ADDIS ABEBA - polet v LALIBELO. Po jutranjem pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih sledi še polet v Lalibelo, "Nebeški Jeruzalem", osmi čudež sveta, afriško Petro! Kralj Lalibela je proti koncu 12. stol. v živo skalo vklesal 11 monolitnih cerkva in "zamrznil" zgodovino, ki se je ohranila vse do danes. Najprej začnemo z raziskovanjem severnega sklopa cerkva. Vsaka cerkev je zgodba zase in simbolično povezana s sveto deželo. Celotni kompleks cerkva zato nosi biblična imena. Najdemo Betlehem, "pekarno" hostij, reko Jordan z označenim krajem Jezusovega krsta. Tukaj sta tudi Adamov grob in Marijina cerkev. Sam kralj Lalibela je pokopan v cerkvi Golgota. Najbolj znana med cerkvami je tista, posvečena Svetemu Juriju. Izklesana je v obliki grškega križa in simbolizira vesoljni potop. Nas očara nadčloveška ustvarjalnost ali svetost kraja, kjer še vedno redno opravljajo verske obrede? Tišina in pritajeni koraki duhovnikov, ki prihajajo opravljat svoj brezčasen poklic. Nešteti skriti kotički, ki kar vabijo k raziskovanju ... Prihod v hotel in nočitev. (H, Z, letalo)

3. dan LALIBELA - BAHIR DAR. Zajtrk. Vožnja proti mestu Bahir Dar. Na poti bo kar nekaj postankov za doživetje dežele. Obiščemo izrezljano cerkev in postanemo v vasici. Popoldan obiščemo slovite slapove Tis Issat na Modrem Nilu, ki pa včasih so, včasih pa presahnejo. A sprehod med domačini je v vsakem primeru doživetje. Prihod v Bahir Dar in nočitev. (H, Z)

4. dan BAHIR DAR - jezero TANA in izvir Modrega Nila - GONDAR. Zajtrk. Dopoldne s čolnom raziskujemo jezero Tana. Največje etiopsko jezero je bilo nekoč zatočišče menihov, ki so na otočkih zgradili številne samostane. Tukaj so našli mir in pravo okolje za meditacijo in ustvarjanje, varnost pred celino in množicami. Obiščemo nekaj samostanov, začutimo dobro energijo in se predamo prijetnemu vzdušju ... Prijazni duhovniki nam radi razkažejo prostore in svete predmete. Po kosilu nadaljujemo pot proti Gondarju. Starodavna etiopska prestolnica je znana kot mesto gradov in cerkva. Ogledamo si odlično ohranjen grad in kopališče cesarja Fasiladisa iz 17. stoletja. Pri slogu gradnje se opazi mešanica evropskih in islamskih vplivov, saj je mesto nekoč ležalo na znameniti karavanski poti od Addisa do Aksuma. Prihod v hotel. Nočitev v hotelu. (H, Z)

5. dan GONDAR - DEBARK - NP SIMIEN (Unesco). Zajtrk. Zapuščamo "Goro svetlobe" kar pomeni Gondar. Pot nadaljujemo proti gorovju Simien, ki vodi tudi skozi vasico etiopskih Judov, Falaši, ki se danes ukvarjajo predvsem z lončarstvom. Preseneti nas zgodba potomcev kraljice iz Sabe. Izmenjamo besedo ali dve in precej več nasmehov ter nadaljujemo pot. Prašna cesta je vse ožja, naselij je vedno manj. Pred nami so že prvi obronki gorovja Simien! Nočitev v penzionu na robu nacionalnega parka, izhodišču za naslednji dan. (P*, Z)

6. dan NP SIMIEN (Unesco) - AKSUM. Zajtrk. Jutro v čudoviti naravi in že se peljemo novim dogodivščinam naproti. Danes nas čaka vožnja po slikoviti pokrajini severne Etiopije. Že po nekaj kilometrih zavijemo na eno najlepših in najbolj vratolomnih etiopskih cest. V samo 40-tih kilometrih se z višine 3.100 m spustimo na 1.400 m n. v. Ko se ozremo nazaj, ugledamo celotno Simiensko gorovje. Čudoviti razgledi in mnogi postanki, krajši sprehodi in vsrkavanje prelepe okolice ... Po vožnji skozi sotesko Tekeze prispemo v Aksum, mesto polno zgodb in zgodovine, ugibanj in trdnih virov. Tukaj je nekoč živela kraljica iz Sabe in tukaj naj bi se danes skrivala originalna skrinja zaveze! Kaj pa, če je vse res?? Večer v prijetnem mestu in raziskovanje mestnih uličic ... Nočitev v hotelu. (H, Z)

7. dan AKSUM (Unesco). Zajtrk. Najstarejše med etiopskimi mesti je na prvi pogled sramežljivo in skromno. A celodnevno odkrivanje ostankov te nekoč mogočne prestolnice aksumitskega cesarstva nam odstre popolnoma drugačen pogled. Zgodovina mesta namreč sega v 5. stoletje p. n. št.! Sledove preteklosti začnemo odkrivati z obiskom mogočnih starodavnih stel, razporejenih po kar nekaj parkih v mestu. Najbolj pa buri duhove cerkev Sv. Marije Zionske, eden najbolj svetih krajev Etiopije. Ob cerkvi iz 17. stoletja je tudi majhna kapelica, kjer hranijo originalno Skrinjo Zaveze. Zgodba nas popelje v preteklost in čas kraljice iz Sabe. Nekje v mestu naj bi bilo še danes ohranjeno njeno kopališče! Popoldne se vzpnemo na razgledno točko in občudujemo pogled na mesto in okolico. Raziščemo tudi pisano mestno tržnico, saj je Aksum še danes živahno trgovsko mesto! Nočitev v hotelu. (H, Z)

8. dan AKSUM - polet v ADDIS ABEBO. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Po pristanku dan za raziskovanje etiopske prestolnice. 4-milijonsko mesto je po eni strani lepo in svetovljansko, a hkrati začutimo zmedo, množice, drugačnost ... Tukaj se moderno prepleta z zgodovinskim in tradicija s sodobnostjo ... Sprehod po mestu nas vodi čez številne prostrane trge z v oči vpadajočimi spomeniki. Obiščemo nacionalni muzej in njegovo najbolj slavno prebivalko, 3,2 milijona let staro Lucy. Blizu je tudi katedrala Svete trojice, zgrajena kot simbol osvoboditve izpod Italijanov, kjer je simbolično pokopan tudi Haile Selassie, pomemben člen afriške zgodovine in rastafarijanske zgodbe. Dan zaključimo na slovitem Merkatu, največji odkriti tržnici v Afriki. Pomešamo se med množico in izgubimo v pisani ponudbi. Addis Abeba nas sprejme v svoje nam zdaj že znano naročje in uživamo še zadnji etiopski večer, ter se prepustimo toku dogajanja ... Pozno zvečer se odpeljemo na letališče. Slovo od Afrike ter polet proti Evropi ... (Z, letalo)

9. dan ADDIS ABEBA - LJUBLJANA. Še let na Dunaj in vožnja v Ljubljano in naša avantura se zaključi. (letalo)

V določenih terminih je odhod lahko iz Benetk, organiziran je avtobusni prevoz iz Ljubljane.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Etiopska pravljica
od 2100€
od 2160€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 24 oseb
100€

Vizum za Etiopijo in stroški pridobitve
75€
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
40€
Doplačilo za enoposteljno sobo
240€
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.2€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 25 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (282 EUR), notranje lete: Addis Abeba - Lalibela in Aksum - Addis Abeba, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, izlet z ladjico na jezeru Tana in Chamo, vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalni vodniki, pripravo in organizacijo potovanja.

Nočitve: 4 nočitev z zajtrkom v hotelih 3 - 4*, ena nočitev v preprostem hotelu 2*, 1 nočitev z zajtrkom v preprostem penzionu - preprosto, a čisto, tudi s TWC.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):