Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*23.08. LJU  7xNZ589 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Lefkas-Preveza CALYPSO STU 4*27.08. LJU  7xN469 €
Antalija Annabella D 5*06.09. LJU  7xUAI599 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*04.10. MUC  7xPOL765 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL438 €
Dubaj (Emirati) MANGROVE 4**05.09. MUC  7xPOL503 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Starfish Ca 4*06.09. MUC  7xAI872 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.10. MUC  7xAI1220 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*25.11. MUC  8xPOL1269 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Rodos STUDIJI VIR 2*19.10. SZG  7xAI362 €
Antalija Club Konakl 4+*28.09. VIE  5xAI344 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Ekvador z Galapagosom


Ekvador z Galapagosom


Odhod
: 10.03.2018 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 3825€

Ekvador z Galapagosom

PROGRAM:

1. danLJUBLJANA – EVROPA – QUITO. Zbor v Ljubljani in prevoz doletališča v Benetkah, od koder preko enega izmed evropskih letališč poletimo doQuita. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev.(letalo, H)

2. danQUITO – MINDO. Zajtrk. Eno najlepših mest Južne Amerike leži na 2850 m v ozkidolini ob vznožju vulkana Pichincha. Zjutraj se sprehodimo po živahniprestolnici s starim kolonialnim mestnim jedrom (UNESCO). Začnemo na Velikem trgu (Plaza Indenpendencia),kjer občudujemo lepe zgradbe, med njimi katedralo, ter predsedniško inškofovsko palačo. Na trgu Sv. Frančiška obiščemo istoimensko cerkev in samostaniz 16. stoletja. Še pogled na mesto z razglednetočke, hriba El Panecillo. Popoldne vožnja v Mindo, idilično naselje znotrajoblačnega tropskega deževnega gozda. Namestitev in večerni sprehod po okoliciob spremljavi žabjega koncerta. Večerja in nočitev. (P*, ZV)

3. danMINDO – Pululahua – La Mitad del Mundo – San Pablo – OTAVALO. Zajtrk.Za dobro jutro si privoščimo raziskovanje naravne okolice. Še obiskpredelovalnice čokolade in že se ponovno dvigamo na ekvadorske višave. Postanekpri orjaškem kraterjuoz. kalderi Pululahua,enem največjih v Južni Ameriki. Bližamo se ekvatorju, po katerem je Ekvadordobil ime, "središču sveta" – La Mitad del Mundo, kjer z eno nogostojimo na severni, z drugo pa na južni polobli. Sledi še kratek postanek narazgledni točki nad jezerom San Pablo, od koder ni več daleč do Otavala.Namestitev in prost večer. Nočitev. (H, Z)

4. danOTAVALO – CUICOCHA – SALCEDO. Zajtrk. Prijazno mesto Otavalopredstavlja andsko trgovsko križišče še izpred inkovskih časov in nekaj tetradicije se je ohranilo, saj je Otavalo danes zelo živahno trgovsko mesto.Zgodaj zjutraj se pridružimo domačinom na tržnici, eni največjih in najboljbarvitih v državi, kjer pri podjetnih domačih trgovcih lahko kupimo vse ododej, puloverjev in usnja do začimb. Kmalu se odpeljemo do vulkanskega jezeraCuicocha pod ognjenikom Cotacachi. Plovba po turkiznem jezeru je prav posebnodoživetje. V bližini jezera se nahaja istoimensko mesto, središče usnjarskeobrti, kjer lahko nadaljujemo z nakupi. Pozno popoldne se mimo Quita odpeljemoproti vulkanu Cotopaxi do Salceda. Večerja in nočitev. (P*, ZV)

5. dan SALCEDO– jezero Limpiopungo – jezero Quilotoa – BANOS. Zajtrk.Zapeljemo se v Narodni park Cotopaxi, ki zajema okolico enega največjih šeaktivnih vulkanov na svetu, Cotopaxi (5897 m). Podamo se na krajši sprehod okoli jezera Limpiopungo, da se naužijemo lepot panorame,višinske andske planote in razgledov na veličastni Cotopaxi. Nadaljujemo zvožnjo preko Andov, mimo naselja Latacunga še više k andskim hribom. Vozimose mimo tradicionalnih vasic in že dosežemo vasico Quilotoa. Skozi vasico sespustimo v krater jezera Quilotoa in obstanemo v prelepi naravi. Nazaj sevrnemo na mulinih hrbtih. Pozno popoldne se odpeljemo v Banos. Po prihodu sprehod po mestuin sladkanje z lokalno slaščico meločo. Nočitev. (H, Z)

6. danBANOS – lokalne terme – RIOBAMBA. Zajtrk. Banosje poznan po toplicah s termalno vodo, ki se napajajo iz toplih vrelcev ševedno aktivnega vulkana Tungurahua. V skladu s časom obiščemo rezbarskodelavnico in trgovinico s tipičnim nakitom iz ebenovine , ter nadaljujemo zvožnjo po "aveniji slapov". Postanemo prinajbolj znanem med njimi, slapu Pailon del Diablo oz. "Hudičev kotel".Z gondolo se zapeljemo preko reke nad mogočnim slapom Manto de la Novia. Nadaljujemo pot skozi"avenijo vulkanov" in postanemo za občudovanjenajvišje ekvadorske gore, vulkana Chimborazo (6268 m). Slikovita vožnja podzasneženimi andskimi vrhovi se vsekakor vtisne v spomin. Prihod v kolonialno Riobambo,obdano s šestimi vulkani in sprehod po mestnem trgu. Nočitev. (H, Z)

7. dan RIOBAMBA –ALAUSI – vlak do INGAPIRCE – CUENCA. Zgodnji zajtrk invožnja v Alausi, kjer se vkrcamo na vlak. Sledi spektakularna vožnja povratolomni progi, imenovani El Nariz del Diablo – "Hudičev nos"do Sibambeja. Od tod ni več daleč do najpomembnejšega ekvadorskegaarheološkega nahajališča Ingapirca. Tu izvemo vse o Inkih in si ogledamonajvečje znamenitosti kraja. Sledi še vožnja v Cuenco, ki se ponaša zdolgoletnim obstojem in bogato kulturno dediščino. Še UNESCO je mesto uvrstilna seznam svetovne dediščine. Nočitev. (H,Z)

8. dan CUENCA –NARODNI PARK EL CAJAS – GUAYAQUIL. Po zajtrku se sprehodimo po mestnih ulicah sčudovito kolonialno arhitekturo in bogato tržnico najrazličnejših izdelkovumetniške obrti. Še zadnja vožnja na andske višine. Tokrat nas pot vodiproti obali preko narodnega parka Cajas. Narodni park Cajas je znan po visokiplanoti, razbrazdani s številnimi jezeri in mnogimi vrstami ptic. Prileže sesprehod na svežem višinskem zraku sredi prostrane narave in že smo blizu morja,začutimo tople sape priobalnega tihomorskega obrežja s tropskimrastlinjem. Po ravninski vožnji bomo prevozili veliko reko Guayas in sepomešali v množico živahnih prebivalcev dvomilijonskega Guayaquila. Panoramskiogled mesta in vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

9. dan GUAYAQUIL – poletna GALAPAŠKO OTOČJE – otok BALTRA – PUERTO AYORA. Zajtrk. Bliža se tisto, kar že težko čakamo. Obisk več kot zasluženoslovitih, divjega življenja polnih, Galapaških otokov. Polet na otok Baltra. Poopravljenih formalnostih se zapeljemo na otok Santa Cruz, do naselja PuertoAyora, ki bo naša postojanka za nekaj dni. Privoščimo si kosilo, popoldne pa sepeš odpravimo do ene najlepših plaž Galapagosa, Želvjega zaliva. Že ob poti doplaže bomo opazovali živali, najbolj ptice. Na sami plaži, ki je dobila ime poželvah, ki tukaj gnezdijo, žive tudi pelikani, morski legvani. Vrnitev v hotel.Večerja in nočitev. (letalo, H, ZKV)

10. dan PUERTO AYORA– izlet na otok BARTOLOME. Zgodnji odhod.Zajtrk na ladji. Plovba do otoka Bartolome, kjer nas navduši pokrajina kot naluni, ena najlepših na arhipelagu. Otok je poln raznolikih vulkanskih formacijv rdeči, oranžni, zeleni in črni barvi. Sprehajamo se po otoku, občudujemorazgled, postanemo ob znameniti in največkrat fotografirani znamenitostigalapaškega otočja, "Pinnacle rock". Privoščimosi kosilo. Popoldne je čas za "snorklanje" v kristalno čistem morju spingvini, morskimi želvami in pisanimi tropskimi ribami. Vrnitev v PuertoAyora. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

11. dan PUERTO AYORA– raziskovalna postaja Charlesa Darwina – otok ISABELA. Zajtrk. Obiščemo raziskovalno postajo Charlesa Darwina, ki je hkratiinformacijsko središče, muzej, knjižnica in postaja za vzrejo želv. Je tudisredišče znanstvenikov in zaščitnikov otočja, ki si prizadevajo za čim večjoohranitev otočja. Po kosilu plovba do otoka Isabela, naše naslednje postojanke.Tam obiščemo jezero flamingov in najdaljšo plažona arhipelagu. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

12. dan otok ISABELA– greben Tinoreas. Zajtrk. Isabela, največji otok Galapagosa, ima kar šest vulkanov.

Dopoldan se sprehodimo po najdaljši plaži na otočju. Med prijetnimsprehodom po beli plaži se bomo srečali z morskimi legvani, ter množicorazličnih ptic. Po kosilu zaplujemo (doplačilo) do grebena Tintoreras skristalno čisto in mirno morsko vodo, kjer si privoščimo "snorklanje"in plavanje, morda vidimo še pingvine, morske leve, legvane, morske pse inseveda neskončno množico pisanih tropskih rib. Vrnitev v hotel. Zadnja večerjana Galapagosu in zbiranje vtisov. Nočitev. (H, ZKV)

13. dan otok ISABELA– otok Baltra – polet v GUAYAQUIL. Zgodnji odhod, plovbado otoka Baltre. Po zajtrku v Puerto Ayora, poletimo v Guayaquil. Po pristankuvožnja do mesta in nastanitev v hotelu. Popoldne preživimo na Maleconu, mestnemtrgu ob reki Guayas. Tukaj je središče dogajanja, vedno polno življenja, tu sotrgovinice in restavracije. Zadnji ekvadorski večer v modernem mestu, ki vednobolj postaja središče glavnega dogajanja v vsej državi. Nočitev. (letalo, H,Z)

14. dan GUAYAQUIL –EVROPA. Zajtrk. Odpravimo se v središče mesta. Sprehodimose skozi najstarejšo četrt Las Penas, ki je danes polna restavracij in lokalov.Odmaknemo se stran od reke, v četrt 9. oktobra s peš cono in številnimitrgovinami. Prosto za zadnje nakupe. Pozno popoldne odhod na letališče in poletproti Evropi. (Z, letalo)

15. dan EVROPA – LJUBLJANA. Po pristanku na enem odevropskih letališč še polet do Benetk in prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Ekvador z Galapagosom
od 3825€
od 3954€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
250€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
39.56€
Vstopnina v narodni park Galapagos
110€
pristaniška taksa
7€
imigracijska prepustnica
20€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačilo za enoposteljno sobo
432€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevozLjubljana – Benetke – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (288 EUR), nočitve glede na spodnji opis,prehrano glede na oznake pri vsakemdnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vlakom in drugimivozili, ogled mesta Quito z vključenimi vstopninami, izlet do Otavala invulkanskega jezera Cuicocha, vstopnino na jezero Quilotoa, pristojbine za Nacionalni park Cotopaxi, obisktoplic, vstopnino za ogled inkovskega gradu Ingapirca, oglede invstopnine po programu, notranji let Guayaquil – Galapagos – Guayaquil z letališkopristojbino, 5 dni/4 noči obiska otočja Galapagos s polnim penzionom, vsemiogledi (razen vstopnine v Narodni park, ki se plača na kraju samem) in prevozi(izlet do Tortuga Bay in Darwinove postaje; izlet z ladjico na otok Bartolome;izlet z ladjico na otok Isabela; opremo za snorkljanje, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave inorganizacijo potovanja.

Namestitev:7nočitev v hotelih 3 - 4* z zajtrkom, 2 nočitvi v preprostem penzionu zzajtrkom in večerjo; Galapagos: 4nočitve na osnovi polnega penziona v hotelu 3 - 4*.

Doplačila poželji (na osebo):
- izlet na Tintoreasin plavanje z morskimi psmi cca 56 USD,
- priporočljivovodniku na kraju samem (napitnine) 60 EUR na osebo,
- odstopnina v primeru višje sile 4,56% vrednosti potovanja,
- doplačilo zaenoposteljno sobo 432 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):