Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Sunrise Gar 5*10.12. LJU  7xAI569 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Sol Sirenas 3+*23.11. MUC  7xAI846 €
Punta Cana Grand Palla 4+*15.11. MUC  7xAI1114 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*05.11. VIE  7xAI709 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Hane Garden 5*07.12. VIE  7xAI218 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL580 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Ekvador z Galapagosom (odhod 12.11.2016)

Zagotovljeni termini:
12.11.2016

Ekvador z Galapagosom (odhod 12.11.2016)


Odhod
: 12.11.2016 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 3954€

Ekvador z Galapagosom (odhod 12.11.2016)

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – EVROPA – QUITO. Zbor v Ljubljani in avtobusni prevoz do bližnjega letališča, od koder preko enega izmed evropskih letališč poletimo do Quita. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H)

2. dan QUITO – MINDO. Zajtrk. Eno najlepših mest Južne Amerike leži na 2850 m v ozki dolini ob vznožju vulkana Pichincha. Zjutraj se sprehodimo po živahni prestolnici s starim kolonialnim mestnim jedrom (UNESCO). Začnemo na Velikem trgu (Plaza Grande), kjer občudujemo lepe zgradbe okrog trga, med njimi katedralo in predsedniško palačo. Na trgu Sv. Frančiška obiščemo istoimensko cerkev iz 16. stoletja. Še pogled na mesto z razgledne točke, hriba El Panecillo. Popoldne vožnja v Mindo, idilično naselje znotraj oblačnega tropskega deževnega gozda. Namestitev in večerni sprehod po okolici ob spremljavi žabjega koncerta. Večerja in nočitev. (P*, ZV)

3. dan MINDO – Pululahua – La Mitad del Mundo – San Pablo – OTAVALO. Še pred zajtrkom si za dobro jutro privoščimo sprehod. Uživamo v odkrivanju gozdne (cloud forrest) vegetacije, ki je dober približek Amazonije. Po zajtrku obiščemo predelovalnico čokolade in se seznanimo s postopkom pridelave. Že se ponovno dvigamo na ekvadorske višave. Postanek pri orjaškem kraterju Pululahua, enem največjih v Južni Ameriki, in bližamo se ekvatorju, po katerem je Ekvador dobil ime, ali "središču sveta" – La Mitad del Mundo, kjer z eno nogo stojimo na severni, z drugo pa na južni polobli. Sledi še kratek postanek na razgledni točki nad jezerom San Pablo, od koder ni več daleč do Otavala. Namestitev in prost večer. Nočitev. (H, Z)

4. dan OTAVALO – CUICOCHA – SALCEDO. Zajtrk. Prijazno mesto Otavalo predstavlja andsko trgovsko križišče še izpred inkovskih časov in nekaj te tradicije se je ohranilo, saj je Otavalo danes zelo živahno trgovsko mesto. Zgodaj zjutraj se pridružimo domačinom na tržnici, eni največjih in najbolj barvitih v državi, kjer pri podjetnih domačih trgovcih lahko kupimo vse od odej, puloverjev in usnja do "lovilcev sanj" in začimb. Kmalu se odpeljemo do vulkanskega jezera Cuicocha pod ognjenikom Cotacachi. Plovba po turkiznem jezeru je prav posebno doživetje. Z malo sreče nas preleti kakšen kondor na svoj graciozen način. V bližini jezera se nahaja istoimensko mesto, središče usnjarske obrti, kjer lahko nadaljujemo z nakupi. Pozno popoldne se mimo Quita odpeljemo proti vulkanu Cotopaxi do Salceda. Večerja in nočitev. (P*, ZV)

5. dan SALCEDO – jezero Limpiopungo – jezero Quilotoa – BANOS . Zajtrk. Zapeljemo se v Narodni park Cotopaxi, ki zajema okolico enega največjih še aktivnih vulkanov na svetu, Cotopaxi (5897 m). Podamo se na krajši sprehod v bližini jezera Limpiopungo, da se naužijemo lepot parame, višinske andske planote in razgledov na veličastni Cotopaxi. Nadaljujemo z vožnjo preko Andov, mimo naselja Latacunga še više k andskim hribom. Vozimo se mimo tradicionalnih vasic in že dosežemo vasico Quilotoa. Skozi vasico se sprehodimo do roba kraterskega jezera Quilotoa in obstanemo v prelepi naravi. Pozno popoldne se odpeljemo v Banos. Po prihodu sprehod po mestu in sladkanje z lokalno slaščico meločo. Nočitev. (H, Z)

6. dan BANOS – lokalne terme – RIOBAMBA . Zajtrk. Banos je poznan po toplicah s termalno vodo, ki se napajajo iz toplih vrelcev še vedno aktivnega vulkana Tungurahua. Obiščemo trgovinico s tipičnim nakitom iz ebenovine, ter nadaljujemo z vožnjo proti Riobambi, po "aveniji slapov". Postanemo pri najbolj znanem med njimi, slapu Pailon del Diablo oz. "Hudičev kotel". Z gondolo se povzpnemo še do mogočnega slapu Manto de la Novia. Nadaljujemo pot skozi "avenijo vulkanov" in postanemo za občudovanje najvišje ekvadorske gore, vulkana Chimborazo (6268 m). Slikovita vožnja pod zasneženimi andskimi vrhovi se vsekakor vtisne v spomin. Nočitev v kolonialni Riobambi ali okolici. (H, Z)

7. dan RIOBAMBA – ALAUSI – vlak do INGAPIRCE – CUENCA. Zgodnji zajtrk in vožnja v Alausi, kjer se vkrcamo na vlak. Sledi spektakularna vožnja po vratolomni progi, imenovani El Nariz del Diablo – "Hudičev nos" do Sibambeja. Od tod ni več daleč do najpomembnejšega ekvadorskega arheološkega nahajališča Ingapirca. Tu izvemo vse o Inkih in si ogledamo največje znamenitosti kraja. Sledi še vožnja v Cuenco, ki se ponaša z dolgoletnim obstojem in bogato kulturno dediščino. Še UNESCO je mesto uvrstil na seznam svetovne dediščine. Nočitev. (H, Z)

8. dan CUENCA – NARODNI PARK EL CAJAS – GUAYAQUIL. Po zajtrku se sprehodimo po mestnih ulicah s čudovito kolonialno arhitekturo in bogato tržnico najrazličnješih izdelkov umetniške obrti. Še zadnja vožnja na andske višine. Tokrat nas pot vodi proti obali preko narodnega parka Cajas. Narodni park Cajas je znan po visoki planoti, razbrazdani s številnimi jezeri in mnogimi vrstami ptic. Prileže se sprehod na svežem višinskem zraku sredi prostrane narave in že smo blizu morja, začutimo tople sape priobalnega tihomorskega obrežja s tropskim rastlinjem. Po ravninski vožnji bomo prevozili veliko reko Guayas in se pomešali v množico živahnih prebivalcev dvomilijonskega Guayaquila in vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

9. dan GUAYAQUIL – polet na GALAPAŠKO OTOČJE – otok BALTRA – PUERTO AYORA. Zajtrk. Bliža se tisto, kar že težko čakamo. Obisk več kot zasluženo slovitih, divjega življenja polnih, Galapaških otokov. Polet na otok Baltra. Po opravljenih formalnostih se zapeljemo na otok Santa Cruz, do naselja Puerto Ayora, ki bo naša postojanka za nekaj dni. Privoščimo si kosilo, popoldne pa se peš odpravimo do ene najlepših plaž Galapagosa, Želvjega zaliva. Že ob poti do plaže bomo opazovali živali, najbolj ptice. Na sami plaži, ki je dobila ime po želvah, ki tukaj gnezdijo, žive tudi pelikani, flamingi, morski legvani. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (letalo, H, ZKV)

10. dan PUERTO AYORA – izlet na otok NORTH SEYMOUR. Po zajtrku nas čaka prevoz do kanala Itabaca, kjer se vkrcamo na ladjo. Po uri plovbe prispemo do vulkanskega otoka North Seymour. Spektakularna pokrajina, kjer najdemo nekatere edinstvene vrste dreves in kaktusov. Predvsem pa je na otoku velika populacija “blue footed boobijev” - najbolj prepoznavnih ptic na Galapagosu, ki so znane po svojem plesu ter ogromni populaciji “frigate birds” - napihovalcev (samci s svojim napihovanjem privabljajo samice), ki jih bomo imeli možnost videti med sprehodom po notranjosti otoka. Privoščimo si kosilo. Popoldne je čas za "snorklanje" v kristalno čistem morju, med želvami in morskimi levi. Vrnitev v Puerto Ayora. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

11. dan PUERTO AYORA – višavje otoka Santa Cruz – otok ISABELA. Zajtrk. Podamo se na izlet po otoku. Prvi postanek je "Twin Craters" na 600 m n.v. – gre za tvorbe, ki so nastale zaradi podzemskih razpok. Za tem obiščemo Ranco Primicias, zasebni rezervat želv velikank, ki se sprehajajo vse naokrog. Po kosilu plovba do otoka Isabela, naše naslednje postojanke. Tam obiščemo Zaliv flamingov in najdaljšo plažo na arhipelagu. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

12. dan otok ISABELA – izlet na vulkan Sierra Negra in plovba do grebena Tintoreras. Zajtrk. Isabela, največji otok Galapagosa, ima kar šest vulkanov. Obiščemo vulkan Sierra Negra z ogromnim kraterjem in občudujemo posledice vulkanske aktivnosti iz leta 2005. Piknik kosilo na poti. Popoldne zaplujemo do grebena Tintoreras s kristalno čisto in mirno morsko vodo, kjer si privoščimo nepozabno doživetje, "snorklanje" in plavanje med mantami, morskimi levi, vidimo legvane, morske pse, morda tudi pingvine in seveda neskončno množico pisanih tropskih rib. Vrnitev v hotel. Zadnja večerja na Galapagosu in zbiranje vtisov. Nočitev. (H, ZKV)

13. dan otok ISABELA – otok Baltra – polet v GUAYAQUIL. Zgodnji odhod, plovba do otoka Santa Cruz. Po zajtrku v Puerto Ayora, poletimo v Guayaquil. Po pristanku vožnja do mesta in nastanitev v hotelu. Popoldne preživimo na Maleconu, mestnem trgu ob reki Guayas. Tukaj je središče dogajanja, vedno polno življenja, tu so trgovinice in restavracije. Zadnji ekvadorski večer v modernem mestu, ki vedno bolj postaja središče glavnega dogajanja v vsej državi. Nočitev. (letalo, H, Z)

14. dan GUAYAQUIL – EVROPA. Zajtrk. Odpravimo se v središče mesta. Sprehodimo se skozi najstarejšo četrt Las Penas, ki je danes polna restavracij in lokalov. Odmaknemo se stran od reke, v četrt 9. oktobra s peš cono in številnimi trgovinami. Prosto za zadnje nakupe.
Odhod na letališče v skladu z urnikom poleta proti Evropi. Polet proti enemu izmed evropskih letališč. (Z, letalo)

15. dan EVROPA – LJUBLJANA. Po pristanku na enem od evropskih letališč še polet do bližnjega letališča in avtobusni prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Ekvador z Galapagosom (odhod 12.11.2016)
od 3954€
od 3987€
Obvezna doplačila:
Vstopnina v narodni park Galapagos
100€
imigracijska prepustnica
20€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
250€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, družinsko *
34.54€
Doplačilo za enoposteljno sobo
300€
Doplačilo za višjo ceno letalske karte
150€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje : avtobusni prevoz Ljubljana – okoliško letališče – Ljubljana, letalske prevoze po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (536 EUR), nočitve glede na spodnji opis, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vlakom in drugimi vozili, ogled mesta Quito z vključenimi vstopninami, izlet do Otavala in vulkanskega jezera Cuicocha, vstopnino na jezero Quilotoa, pristojbine za Nacionalni park Cotopaxi, obisk toplic, vstopnino za ogled inkovskega gradu Ingapirca, oglede in vstopnine po programu, notranji let Guayaquil – Galapagos – Guayaquil z letališko pristojbino (450 USD), 5 dni/4 noči obiska otočja Galapagos s polnim penzionom, vsemi ogledi (razen vstopnine v Narodni park, ki se plača na kraju samem) in prevozi (izlet do Tortuga Bay, izlet z ladjico na otok North Seymour; izlet z ladjico na otok Isabela; opremo za snorkljanje; izlet na vulkan Sierra Negra, plovba do grebena Tinoreras in opremo za snorkljanje, ), slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 7 nočitev v hotelih 3 - 4* z zajtrkom, 2 nočitvi v penzionu z zajtrkom in večerjo; GALAPAGOS: 4 nočitve na osnovi polnega penziona v hotelu 3 - 4*.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):