Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI469 €
Rodos LABRANDA KI 4*24.09. LJU  7xAI629 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI629 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*23.11. VIE  7xAI1085 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Fuerteventura Corralejo B 4*09.12. MUC  7xPOL459 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*25.09. MUC  7xPOL1045 €
Dubaj (Emirati) Ramada Shar 5*11.12. VIE  7xPOL743 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL407 €
Varadero Club Villa 4*11.12. VIE  7xAI1062 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Maldivi Sun Island 4+*04.10. MUC  7xPOL1394 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*24.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI302 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar Dhow Inn 4*01.03. MUC  7xPOL1054 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Doživite Moldavijo, odlično potovanje - 8 dni


Doživite Moldavijo, odlično potovanje - 8 dni

  • odhod: 28.10.2017 | dni: 8 | cena: 1.449,00 EUR
Potovanje v Moldavijo. Moldavija je ena redkih evropskih držav, ki je turistično skoraj neznana. Po burni zgodovini je uspela leta 1991 doseči neodvisnost. Kneževina Moldavija, ki je nastala v 14. stoletju, je bila najprej dolgo pod osmansko, kasneje pa kot Besarabija pod rusko vladavino. Od 19. stoletja je večkrat zamenjala pripadnost Romuniji in Rusiji, dokler po drugi svetovni vojni ti predeli niso postali Moldavska sovjetska republika. Današnja suverena Republika Moldavija, kot se uradno imenuje, nadaljuje to tradicijo. Zahodni del se naslanja na Romunijo, s katero je zgodovinsko, kulturno in jezikovno tesno povezana, vzhodni, pretežno slovanski del pa na Rusijo. Etnična in verska pestrost, bogata dediščina ortodoksnih samostanov in živahna kultura sta tisto, zaradi česar je Moldavija zelo zanimiva turistična destinacija.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - KIŠINJEV
Zbirno mesto potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko enega izmed letališč v moldavsko prestolnico Kišinjev. Ogled mesta: središča z glavno ulico Stefan cel Mare, Katedralo Kristusovega rojstva, parlament, park Puškin in Aleje klasikov romunske literature. Večerja v tipični restavraciji s folklorno predstavno. Namestitev v hotelu, nočitev.

2. dan: KIŠINJEV - SOROCA - POKROWSKOJE - KIŠINJEV
Zajtrk. Odpeljali se bomo v približno 160 km oddaljeno Soroco. Po prihodu ogled srednjeveške utrdbe, ki je igrala zelo pomembno vlogo v bojih s Turki ter spomenika »Sveča zahvalnosti«, ki je postavljen kot nov nacionalni simbol. Kosilo v vasi Pokrowskoje, kjer živijo ruski pravoslavci, in kjer bomo spoznali njihove do danes ohranjene stare običaje. Na povratku ogled samostana Rudi s Cerkvijo sv. Trojice iz leta 1777, samostana Kalaraschauke in geodetske točke Struvejevega geodetskega loka. Nočitev.

3. dan: KIŠINJEV - CAPRIANA - MILESTII MICI - KIŠINJEV
Po zajtrku si bomo najprej ogledali Puškinova muzeja v Kišinjevu, nato pa se odpeljali v cca 55 km oddaljeno Dolno na bivše privatno posestvo Samfir Ralli-Arboreja, kamor je bil ta slavni ruski pesnik pregnan za tri leta. Po ogledu vožnja do samostana Hincu, ponovno odprtega od leta 1990, priljubljene točne popotnikov in romarjev. Še ogled samostana Capriana v Codruju, nekdanje rezidence metropolita, ki predstavlja simbol narodnega preporoda. Popoldan bomo obiskali vinske kleti v Milestii Mici, ki spadajo s svojim 200 km med največje v Evropi. Kosilo v tipični moldavski restavraciji. Po povratku v Kišinjev ogled židovskega pokopališča in sinagoge. Nočitev.

4. dan: KIŠINJEV - PRIDNJESTER - KIŠINJEV
Zajtrk. Pot nas bo vodila na celodnevni izlet v Pridnjester, področje vzhodno od reke Dnjester. Ustavili se bomo za obisk zgodovinskega spominskega kompleksa v spomin leta 1944 padlih v bitki za Kišinjev. Nadaljujemo vožnjo v Tighina (rusko Bender), sledi ogled utrdbe iz leta 1408, ki jo je oblegal Karl XII., danes pa je oporišče ruske vojske. Po ogledu vožnja v Tiraspol, glavno mesto Pridnjestrske republike. Obisk tovarne konjaka Kvint, ki velja za najboljšega v deželi. Pokušina konjaka. Pozno kosilo v ukrajinski restavraciji. Povratek v Kišinjev, nočitev.

5. dan: KIŠINJEV - CRICOVA - CURCI - ORHEJUL - VECHI
Zajtrk. Pot nas bo vodila proti severu, vse do vinske kleti v Cricovi, ki velja za najslavnejše podzemeljsko vinsko mesto, s 60 km voznih cest, kjer hranijo na milijone vinskih steklenic. Zaradi idealnih klimatskih pogojev hranijo tukaj svoje osebne zbirke številne slavne osebnosti (npr. Putin). Ogled in pokušnja vin. Našo pot nadaljujemo do pomembnega moškega samostana Curci. Tradicionalno moldavsko kosilo s kratkim folklornim programom nas bo čakalo v vasi Trebujeni. Popoldne vožnja proti Orheiul-Vechi (Stari Orhei), ki je eden izmed vrhuncev našega potovanja. Ogledali si bomo edinstveni podzemni samostan Marijinega vnebovzetja, ki je vklesan v apnenčaste skale visoko nad spektakularno pokrajino reke Reut. V samostanu se nahaja podzemna kapela in spalni prostori menihov. V bližnji vasi Butuceni si bomo ogledali muzej tradicionalnega kmečkega načina življenja iz 19. stoletja. Povratek v Kišinjev, nočitev.

6. dan: KIŠINJEV - GAGAUZIJA - KIŠINJEV
Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu, v avtonomno republiko Gagauzijo, kjer je večinsko prebivalstvo turško govoreče. Najprej si bomo ogledali glavno mesto Comrat. V predmestju Besalma ogled Gagauzijskega kulturnega muzeja, možnost nakupa spominkov z nacionalnimi simboli ter izdelkov umetnega kovaštva Gagauzov. Kosilo v tipični restavraciji z gagauzijsko kuhinjo. Popoldne vožnja v Cadir-Lungo, kjer si bomo ogledali kobilarno, poznano po vzreji vrhunskih žrebcev pasme Orlov. Večeren povratek v Kišinjev, nočitev.

7. dan: KIŠINJEV - CAUSENI - PURCARI
Zajtrk. Vožnja v Causeni in ogled Cerkve Marijinega vnebovzetja z enkratno arhitekturo iz časov vladavine Tatarov. Nadaljnja vožnja nas bo popeljala v vinske kleti v Purcari. Sledi ogled kompleksa proizvodnih obratov vina s pokušnjo. Za zaključek še skromen prigrizek iz ekoloških izdelkov na terasi vinogradniškega posestva. Povratek v Kišinjev, večerja v tradicionalni restavraciji, nočitev.

8. dan: KIŠINJEV - LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet proti Ljubljani.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Kišinjev-Ljubljana v ekonomskem razredu s pristojbinami v znesku 188 €, vsi prevozi s klimatiziranimi avtobusi po programu, namestitve v hotelih 4* hotelsko-gostinske storitve po programu potovanja, vsi ogledi po programu z vstopninami, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco in vodenje programa potovanja v slovenščini ter organizacijo potovanja in spremstvo lokalnih vodnikov.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 217 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUSTOpombe:
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 16 potnikov.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

Cepljenje:
Ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum ni potreben.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):