Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Sol Sirenas 3+*04.11. MUC  9xAI882 €
Punta Cana Grand Palla 4+*05.12. VIE  8xAI1124 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*05.11. VIE  7xAI646 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*15.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Hane Garden 5*07.12. VIE  7xAI218 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL610 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Doživeta Šrilanka


Doživeta Šrilanka


Odhod
: 22.04.2017 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 1698€

Doživeta Šrilanka

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO – ANURADHAPURA. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Zagrebu, od koder preko vmesnega letališča poletimo v Kolombo. Počitek in prehrana na letalu. Po pristanku se vkrcamo v avtobus in potujemo do Anuradhapure. Na poti obiščemo plantažo kokosov in vidimo, kako delajo Toddy. Ustavimo se na lokalni tržnici v Chilawu in vidimo ribjo in zelenjavno tržnico. Vožnja do hotela in prosto za počitek. Anuradhapura predstavlja srčiko šrilanške identitete in tu je bila ena najstarejših civilizacij JV Azije in prva prestolnica cesarstva. Popoldne se v svetem trikotniku sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe, sprehodimo se okoli največje stupe na svetu, ki jo lahko primerjamo s piramidami v Egiptu … (letalo) (H, V)

3. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE – HABARANA/SIGIRIYA. Zajtrk. Povzpnemo se na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin srečal kralja Devanampiyo Tisso … Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone ter si privoščimo ajurvedsko masažo ali raziščemo mestece. Na poti do hotela postanemo v trgovini s svilo – bi dame poskusile obleči pravi šrilanški sari? Prihod v hotel in prosto za bazen ali sprehod po okolici. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan HABARANA/SIGIRIJA – izlet v SIGIRIYO in POLLONARUWO. Zajtrk. Jutranji vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 360 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja po čudoviti pokrajini do Polonnaruwe. Tu se je stara civilizacija razvila v labodji spev. Morda skok v Perakrambahujevo morje? Ogled začnemo pri palači, vstopimo v nekdanji parlament, sprehodimo se skozi sveti štirikotnik in dalje med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem vse do Gal Vihare. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Počitek na vožnji do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan HABARANA/SIGIRIYA – DAMBULLA – DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY. Zajtrk. V Dambulli obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini. Pustimo se masirati izkušenim domačinom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih težkih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel in nočitev. (H, Z)

6. dan KANDY – izlet v PERADENIYO in po želji v PINNAWALO. Zajtrk. Sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo. V "muzeju" dragih kamnov izvemo vse o slavnih šrilanških rubinih in safirjih. Obiščemo botanični vrt v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo "drevo topovskih krogel", pa "klobasasto drevo", drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Postanemo v izdelovalnici batika. Prosto popoldne lahko preživimo v zanimivem središču mesta ali pa (za doplačilo) obiščemo slonjo sirotišnico v Pinnawali, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vrnitev v Kandy. Nočitev. (H, Z)

7. dan KANDY – KITULGALA – kopanje ali rafting. Zajtrk. Na vožnji proti Kitulgali si privoščimo nekaj panoramskih postankov ter krajših sprehodov. Po prihodu se podamo na "botanični" sprehod po tropski okolici – eksotično prečkanje reke Kelani doda k dnevnemu doživetju! Namestitev v penzionu. Prosto popoldne lahko izkoristimo za umirjeno dogajanje v tropskem raju nad reko in kopanje v džungelski reki, kjer so snemali film Most na reki Kwai. Za doplačilo si lahko privoščimo rafting po džungelski reki. Večerja in nočitev v penzionu. (P*, ZV)

8. dan KITULGALA – ADAMOV VRH – vzpon na VRH 2.243 m. Zgodaj zjutraj se odpravimo na čudovit botanični sprehod ob reki, ki je obdana zenkratno tropsko naravo - eksotično prečkanje reke Kelani bo še dodatno popestrilo jutranji dogodek. Vrnitev v hotel in zajtrk. Sledi vožnja v otoško višavje, popoldne doživimo višek potovanja - vzpon na Adamov vrh. Do vrha nas loči 5.800 stopnic in 1.100 višinskih metrov. Tu začutimo vzneseno energijo svetega mesta vseh štirih religij otoka, saj je Adamov vrh sveti kraj vseh štirih ver. Eno glavnih doživetij pa so romarji na poti, ki nas z iskreno željo vzpodbujajo pri vzponu. Višinski večer na svežem zraku s pogledom na osvetljenega Adama. Občutek osebne zmage. Večerja in nočitev. (P, ZV)

Kdor ne bo želel na vrh se lahko z nami sprehodi prvo uro poti do začetka strmih stopnic, potem pa se prepusti vzdušju v počasnem sprehodu nazaj. Prijetno vzdušje, nič dolgčasa, odličen stik z domačini.

9. dan ADAMOV VRH – vlak Hatton – Nuwara Eliya – BANDARAWELLA. Zajtrk. Zgodnji odhod. Sledi vožnja do Hattona. Na poti postanemo in si privoščimo kratek sprehod, ob najlepših pogledih na čajne plantaže in Adamov vrh v ozadju. V Hattonu se vkrcamo na vlak, ki nas bo popeljal po čudoviti višinski Šrilanki, ki je polna panoramskih prizorov. Izstopimo na postaji Nuwara Eliya, ki ji pravijo "Mala Anglija", saj se tu plantaže čaja umaknejo poljem vrtnin in kolonialni arhitekturi. Na poti v Bandarawello postanemo pri hindujskem Sitinem hramu in obudimo mitsko zgodbo Ramayane. Sledi vožnja do simpatičnega, majhnega mesteca Bandarawelle. Večerja in nočitev. (H, ZV, vožnja z vlakom).

10 dan BANDARAWELLA – Mali Adam – TISSAMAHARAMA - izlet v NP YALA. Zajtrk. Zjutraj se vzpnemo na osvežilen pohod na Mali Adamov vrh, kjer se nam odpre čudovit pogled skozi Ellino vrzel … Sledi vožnja do Ravaninega slapu, ki je eden najvišjih slapov na otoku. Po želji se osvežimo v prijetno hladni vodi. Počijemo na vožnji po nižinskem svetu "šrilanške Etiopije" vse do Tissamaharame. Namestimo se v hotel. Popoldne se odpeljemo na safari v narodni park Yala, ki je najbolj poznan živalski rezervat. Tu bomo lahko opazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomo videli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugih živali. Večerja in nočitev. (H, ZV)

11. dan YALA – JUŽNA OBALA - POČITNICE. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja po južni obali do našega počitniškega kraja. Gre za preprost klimatiziran hotel ob morju, kjer bomo lahko zadnje trenutke uživali v obmorskih radostih. Prosto popoldne za počitek in kopanje. Zvečer se lahko odpravimo v bližnje mesto, kjer bomo ob sproščenem vzdušju lahko uživali v bogati ponudbi morskih sadežev. (H, Z)

12. in 13. dan POČITNICE OB MORJU. Zajtrk. Prosto za počitnice. Po želji si lahko privoščite izlet po želji. Nočitev. (H, Z)

14. in 15. dan POČITNICE – GALE - KOLOMBO – LJUBLJANA. Zajtrk. Prost dan ob morju. Popoldanski odhod in opazovanje sončnega zahoda ter raziskovanje enega najlepših kolonialnih mestec, Gale, kjer začutimo starostni pridih. Večerni odhod na letališče od koder ob 03.25 uri zjutraj preko Dohe poletimo proti Zagrebu. Sledi še vožnja do Ljubljane in prihod okoli 21.00 ure. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Doživeta Šrilanka
od 1698€
od 1800€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€

Vizum za Šrilanko
40€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, skupinsko po osebi *
11.72€
Doplačilo za enoposteljno sobo
330€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – letališče v Zagrebu – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (62 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, vožnjo z vlakom, vstopnine po programu, izlet z džipi v narodni park Yala, folklorno predstavo v Kandyu, stroške priprave in organizacije potovanja.

*Namestitev in prehrana: 7 nočitev v hotelu 3* z zajtrkom (Anuradhapura, Sigirija, Kandy, Bandarawella), 2 nočitve v prijetnih penzionih ali hotelih nižjega ranga z zajtrkom (Adamov vrh, Kitulgala), 3 nočitve v manjšem preprostem hotelu na obali z zajtrkom. Prehrana v hotelih ali lokalnih restavracijah je vključena glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov okoli 25 EUR,
- ajurvedska masaža okoli 30 EUR,
- izlet v Pinnawallo z vstopnino (min. 10 oseb) 30 EUR,
- rafting po reki Kelani: okoli 30 EUR


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):