Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*09.09. LJU  7xAI479 €
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*06.09. LJU  7xNZ609 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Antalija Fortuna-5zv 5*30.08. LJU  7xPOL499 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*25.09. MUC  7xPOL765 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL418 €
Dubaj (Emirati) Somewhere B 4*21.09. MUC  7xPP940 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Punta Cana Grand Palla 5*10.10. MUC  7xAI1206 €
Varadero Hotetur Pal 4*25.10. MUC  7xAI993 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Sun Island 4+*26.09. MUC  7xPOL1218 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Antalija Club Konakl 4+*27.09. VIE  5xAI329 €
Rodos STUDIJI VIR 2*19.10. SZG  7xAI372 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Dežele Baltika in St. Peterburg z letalom


Dežele Baltika in St. Peterburg z letalom

Datumi odhodov in cene:
 • odhod: 28.10.2017 | dni: 8 | cena: 1099 EUR

Dežele Baltika in St. Peterburg z letalom

Države v objemu Rusije in Baltskega morja so resnično vredne ogleda. Države, ki so na nek način zelo podbne, pa kljub vsemu popolnoma različne.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 25/35

Vizum
: ruski

Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, privoščite si oddih v srednjeveškem Kaunasu, prepustite se kulturnim doživetjem Rige, nekoč najbolj zahodno usmerjenega baltskega mesta in spoznajte St. Peterburg, drugo največje mesto v Rusiji, ki leži ob reki Nevi in kaže svoje razkošje na vsakem koraku.

Program:

1. dan: LJUBLJANA*−VILNA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega izmed evropskih letališč proti Vilni, kamor boste prispeli v popoldanskih urah. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju. Nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mesto, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno in baročno arhitekturo. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev sv. Janeza. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

2. dan: VILNA–TRAKAI–KAUNAS–HRIB KRIŽEV–RIGA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, ki zaobjema zgodovinsko mesto Trakai ter številna jezera in gozd, ki ga obkrožajo. Obiskali boste veličastni srednjeveški dvorec (doplačilo), ki je delno urejen v muzej. Nadaljevanje vožnje do Kaunasa in ogled mesta, ki premore veličastno mestno hišo, mnogo zanimivih cerkva, ostanke starega gradu in utrdbenega jarka … Zaustavili se boste ob Kipu svobode in se sprehodili po živahni aleji Laisves. Nadaljevanje vožnje proti Rigi s postankom za ogled hriba križev, ki ima prav posebno mesto v srcu Litvancev, saj je bil tudi simbol upora proti Sovjetski zvezi. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev različnih velikosti, ki so jih skozi stoletja tja prinesli romarji. Nastanitev v hotelu v Rigi, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: RIGA–RUNDALE–RIGA / zajtrk, izlet in vstopnina v palačo Rundale
Zajtrk. Sprehodili se boste skozi staro mesto, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine: tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev in do predela art nouveau arhitekture. Če bo čas dopuščal, boste obiskali še slikovito tržnico. Popoldan se boste zapeljali na izlet v Rundale, kjer si boste ogledali čudovito baročno palačo iz 18. st. s francoskim vrtom. Palača je ena izmed najbolj osupljivih spomenikov baročne in rokoko umetnosti v Evropi in je arhitekturni biser Francesca Bartolomea Rastrellija – arhitekta ruskega dvora, ki je zasnoval tudi Zimski dvorec v St. Peterburgu. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: RIGA–SIGULDA–TURAIDA–PÄRNU–TALIN / zajtrk, izlet v Siguldo in Turaido
Po zajtrku se boste odpeljali proti Siguldi, kjer se nahajajo razvaline viteškega gradu, nato pa si boste ogledali še enega najlepših srednjeveških gradov v Latviji – Turaida (doplačilo), ki se nahaja v slikovitem delu narodnega parka Gauja. Grad je dal zgraditi Riški nadškof v opečnatem gotskem stilu v 13. stoletju na istem mestu, kjer je že prej stal lesen grad. Nadaljevanje vožnje ob morju proti Estoniji in postanek v mestecu Pärnu, ki je že stoletja znameniti letoviški kraj z mednarodnim zdraviliškim renomejem. V popoldanskih urah prihod v Talin, nastanitev v hotelu in ogled: z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeatske lige nemških trgovcev. Ogledali si boste mestno hišo, katedralo, srednjeveške stavbe cehov ... Za konec se boste posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev v hotelu, večerja v srednjeveški restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan: TALIN−ST. PETERBURG / zajtrk
Po zajtrku se boste zapeljali nad mesto, kjer stoji Lauluväljak – prizorišče Estonskega pevskega festivala. Pesem je večkrat v preteklosti dvignila estonsko narodno zavest in leta 1988 se je tam dogodila »pevska revolucija«. Vožnja do Kadriorga, posesti Petra Velikega, ki jo je dal urediti za svojo soprogo Katarino I. V nekdanji palači je danes našel svoj prostor Umetnostni muzej. Park z urejenimi cvetličnimi gredicami, ribnik in paviljon v parku pa še vedno prinašajo občutek nekdanji slavnih dni. Za slovo od estonske prestolnice še vožnja skozi predel Pirita, kjer so bila tekmovanja v jadranju v času olimpijskih iger v Moskvi. V Rusijo boste vstopili na mejnem prehodu Narva/Ivangorod, kjer je meja simbolično postavljena na sredini mostu, ki prečka mejno reko Narvo. Neskončni brezovi gozdovi bodo v času vožnje proti St.Peterburgu sprostili vaše oči in čute in vas pripravili na veličino »severnih Benetk«. V pozno popoldanskih urah prihod v mesto na reki Nevi. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

6. dan: ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Veličastno mesto, ki velja za enega najlepših mest na svetu, pravi arhitekturni biser, boste pričeli odkrivati z orientacijskim avtobusnim ogledom, večkrat prečkali reko Nevo in njene pritoke. Mesto je dal leta 1703 postaviti car Peter Veliki in prav po njegovih stopinjah boste nadaljevali z ogledom: obiskali boste trdnjavo sv. Petra in Pavla (doplačilo), se zapeljali mimo nekdanje Borze, Izakove katedrale, in znameniti Nevski aveniji z razkošnimi palačami vse do Zimskega dvorca, nekdanjega domovanja znamenite družine Romanov. Za doplačilo možnost ogleda muzeja Ermitaž (doplačilo), ki se nahaja v dvorcu. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

7. dan: ST. PETERBURG−(PUŠKIN in PETERHOF)−ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo vas vabimo na celodnevni izlet v Puškin in Peterhof. V Puškinu (Carsko Selo) boste obiskali mogočno palačo Katarine I., žene Petra Velikega, v kateri je na ogled od leta 2003 znova urejena svetovno znana Jantarna soba. Okoli njene zgodovine, predvsem pa uničenja po drugi svetovni vojni so se spletle številne zgodbe in znanstveniki, zgodovinarji in tudi iskalci zakladov so še vedno v polnem zagonu. Njena skrivnost še ni razkrita ... Vožnja do Petrovega dvorca, slovite letne rezidence Petra I. v Finskem zalivu s čudovitim vrtom, ki spominja na pariški Versailles. Po ogledu veličastne palače še sprehod po parku, nato vrnitev v hotel. Da bi doživeli zadnji večer v St. Peterburgu nekoliko drugače, vam predlagamo obisk ene izmed kulturnih predstav, ki jih mesto ponuja (kozaki, balet…). Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

8. dan: ST. PETERBURG–LJUBLJANA* / zajtrk
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Polet proti Ljubljani, kamor boste prispeli v večernih urah.

Odkrita beseda

 • Triposteljne sobe so na vprašanje. Običajno so dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 12 let.

Ruski vizum

Za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga lahko uredimo na agenciji. Potrebujete: potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja, 1 fotografijo, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Coris ali podobno – kritje najmanj 30.000 €), izpolnjen formular. Vse potrebne dokumente nam dostavite vsaj 3 tedne pred potovanjem, da jih lahko posredujemo na rusko ambasado. Vizirane potne liste prejmete na dan potovanja od vodnika.
Cena vključuje: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo avtobusni prevoz po programu 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* zunanji ogledi po programu izlet v Trakai izlet v Rundale z vstopnino v palačo izlet v Siguldo in Turaido slovensko vodenje organizacija potovanja DDV-|-letalo

Obvezna doplačila:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 100 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba, 230 EUR/na osebo
 • vožnja z ladjico po reki Nevi, 20 EUR/na osebo
 • vstopnina v Ermitaž, 30 EUR/na osebo
 • ruski vizum, 85 EUR/na osebo
 • 7 x večerja, 150 EUR/na osebo
 • izlet v Puškin (palača) in Peterhof (palača in vrtovi), (ob prijavi najmanj 15 oseb), 75 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu:(vodniku na poti)
 • druga doplačila pribl. 20 EUR


Popusti:
 • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):