Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1227 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL607 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL404 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*09.01. MUC  7xPOL1216 €
Antalija PRIMASOL SA 5*13.12. VIE  7xAI233 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Chejeva zgodba (odhod 23.12.2016)

Zagotovljeni termini:
23.12.2016

Chejeva zgodba (odhod 23.12.2016)


Odhod
: 23.12.2016 | št. dni: 17 | aktualna cena: od 2879€

Chejeva zgodba (odhod 23.12.2016)

PROGRAM:

ŠTIRI kubanska potovanja za ŠTIRI okuse!

1. dan LJUBLJANA – HAVANA. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah. Polet preko enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H)

2. dan HAVANA. Zajtrk. Celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo, kako se pripravi pravi koktajl. Po želji kosilo v kolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer za doplačilo ogledamo znamenito Tropicano. Nočitev. (H, Z)

3. dan HAVANA – KROKODILI – GUAMA – PRAŠIČJI ZALIV – CIENFUEGOS. Zajtrk. Mimo nasadov citrusov in sladkornih plantaž drvimo proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkega kubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice …). Pot nas vodi dalje do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Pot nadaljujemo proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekala ena najpomembnejših bitk malega Davida (Fidela) z Goljatom (CIA). Vožnja do Cienfuegosa, kjer si privoščimo večerjo in počitek v prijetnem okolju. Morda nočni skok v toplo modrino? Nočitev. (H, ZV – vse vključeno)

4. dan CIENFUEGOS – BOTANIČNI VRT – TOPES DE COLLANTES. Zajtrk. Morda še skok v toplo morje in prosto dopoldne za uživanje v hotelu po načelu "vse vključeno". Popoldne obiščemo Cienfuegos, rojstni kraj Benija Moreja. Sprehodimo se po mestni promenadi do glavnega trga in si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Sledi ogled največjega botaničnega vrta na otoku. Potem nadaljujemo do Trinidada, od koder se vzpnemo visoko v gorovje Esacambay, v kontrast višinskega zraka in gorsko letovišče Toppes de Collantes na višini 770 metrov . Morda sprehod po svežem zraku, večerja in prost večer. Nočitev. (H, ZV)

5. dan TOPPES DE COLLANTES – NP GUANAYARA – PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA. Zajtrk. Danes nas čaka doživet pohod v čudovitem okolju pogorja Escambray. V starem ruskem tovornjaku se odpeljemo do vstopa v narodni park Guanayara, kjer si privoščimo čudovit, nekaj kilometrov dolg sprehod po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu. Lahko se okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Čaka nas tudi kosilo. Po vrnitvi s sprehoda se popoldne spustimo do čudovitega tropskega letovišča na Playa Ancon, kjer si privoščimo uživanje v toplem morju! Nočitev je v skladu z razpoložljivostjo lahko tudi v okolici Trinidada. V tem primeru bo organiziran transfer na Playa Ancon. Večerja in nočitev. (H*, ZKV)

6. dan PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico … Kosilo in prosto popoldne – lahko ga izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Večerja in nočitev. (H, vse vključeno/polni penzion)

7. dan PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA – CAMAGUEY – BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO. Zajtrk. Sledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkih uličic, nato pa popoldne nadaljujemo do izhodišča za naslednji dan. Večerni sprehod nam je prijeten, prav tako večerja in nočitev v svežem okolju. (H, ZV)

8. dan SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Zjutraj se odpravimo v slovito Comandacio de la Plata - hodimo po stopinjah Cheja Guevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so tu dve leti bojevali gverilsko vojno. "Comandancio" je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega cilja ostane le še okoli 3 km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpeljemo proti Santiagu de Cuba. Namestimo se v hotelu, nato pa zaživimo s tistim, po kar smo sem prišli – temperamentnim vzdušjem glasbe in plesa, kot ga ne moremo najti nikjer drugje! Večerja in nočitev. (H, ZV)

9. dan SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije - je zgrajen na neštetih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Se nam na raziskovanju utrne priložnost za ples na ulici? Obiščemo "plesišče" Casa de La Trovo in se naužijemo vzdušja v njej? Seveda! Ogledali pa si bomo tudi pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevala in trdnjavo del Morro. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan SANTIAGO DE CUBA – EL COBRE – HOLGUIN – GUARDALAVACA. Zajtrk. Prosto dopoldne za lastno raziskovanje. Nato pa zapustimo temperamentno mesto plesa in glasbe in že smo pri svetišču El Cobre. Tu je bil nekoč pomemben rudnik bakra, danes pa si ogledamo cerkev "Naše milostne gospe" in kubanskih svetnikov. Pot nadaljujemo proti Holguinu, presenetljivo urejenem in prijaznem mestecu, kjer takoj začutimo drugačnost. Po raziskovanju mesteca se odpeljemo na morje do Guardalavace, kubanskega letovišča s pravim domačim vzdušjem. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev. (H, ZV)

11. dan GUARDALAVACA – počitnice!!! Saj nismo utrujeni, a se prost počitniški dan vsem več kot prileže. (H, vse vključeno)

12. dan GUARDALAVACA – SANTA CLARA. Zajtrk. Dan začnemo zgodaj, saj nas čaka dolga vožnja proti Santa Clari. Popestrili jo bomo z zanimivimi zgodbami iz kubanske stvarnosti – s poudarkom na revoluciji seveda, saj nas v poznem popoldnevu čaka revolucionarna poslastica in ena največjih otoških znamenitosti – mavzolej Cheja Guevare, tvorca naše zgodbe! Pozna večerja in nočitev. (H, ZV)

13. dan SANTA CLARA – LAS TERRAZAS – (okolica) VINALES. Po zajtrku že drvimo proti hribovju Guaniguanico do Las Terrazas na prijetni nadmorski višini okoli 500 metrov in s čudovitimi priložnostmi za sprehode po pokrajini valovitih hribčkov, bogatih z raznovrstno floro in favno. Po kosilu si lahko privoščimo kopanje v tolmunu reke San Juan. Čaka nas le še vožnja do Vinalesa, na poti pa se v skladu s sezono ustavimo na plantaži tobaka! Namestitev v okolici Vinalesa, večerja in nočitev. (H, ZKV)

14. dan VINALES. Zajtrk. Najlepše smo prihranili za konec! Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi neverjetne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je čudovita pokrajina mogotov. Privoščimo si sprehod po tem spektakularnem okolju do El Palmaita, uživamo v vzdušju mogotov nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. V skladu s časom obiščemo tovarno cigar. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo domače vino. Obiščemo tudi prazgodovinski Mural. Vrnitev v hotel in prosto do večerje, morda se lahko na dodatno raziskovanje odpravimo na konjskem hrbtu? Večerja in nočitev. (H, ZV)

15. dan VINALES – SOROA in COJIMAR – HAVANA. Zajtrk. Na poti proti Havani najprej obiščemo vrt orhidej v Soroi. Nadaljujemo do ribiške vasice Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, in obiščemo Hemingwayev muzej. Izkoristimo še zadnji večer v Havani. Nočitev. (H, Z)

16. dan HAVANA – let v EVROPO. Zajtrk. Prav prileže pa se prost dan, ki ga izkoristimo za lastno raziskovanje in uživanje v vzdušju mesta ter zadnje nakupe. Naš kubanski krog je sklenjen, zaživeli smo s Chejevo zgodbo … Kako drugače zdaj občutimo havanske ulice … Večerni odhod na letališče in polet proti Evropi. (letalo, Z)

17. dan EVROPA – LJUBLJANA . Še polet do letališča v Benetkah in vožnja z avtobusom do Ljubljane. (letalo)

Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Chejeva zgodba (odhod 23.12.2016)
od 2879€
od 2975€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
140€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Coris, do 21 dni, posamično *
23.44€
kabare Tropicana v Havani
100€
Doplačilo za enoposteljno sobo
270€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Izredni in članski popust
5%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (77 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje in lokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, izlet s čolni v Guami, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandacio, trajekt na Cayo Levisa, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubanske turistične kartice.

Namestitve: HAVANA: hotel 3* z zajtrkom, CIENFUEGOS: hotel 3* po sistemu "vse vključeno", TOPPES DE COLLANTES: hotel 3* s polpenzionom, PLAYA ANCON: hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno"/polnega penziona, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: hotel 3* s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA: hotel 3-4* s polpenzionom, GUARDALAVACA: hotel 3* po sistemu "vse vključeno", SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, VINALES: hotel 2* s kmečko pojedino in živo glasbo.

V skladu z razpoložljivostjo, so nočitve lahko tudi v okolici navedenih krajev. Glede na lokacijo namestitve so možne spremembe programa.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):