Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.06. LJU  7xUAI439 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*07.07. LJU  7xPOL699 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Krf YANNIS 3*17.07. LJU  7xPP+589 €
Hurghada Movenpick-R 5*16.06. LJU  7xAI579 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL669 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*27.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka The Palms 4*05.06. MUC  8xPOL780 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*30.05. MUC  7xPOL492 €
Madeira Monte Mar P 4*06.11. MUC  7xPOL596 €
Dubaj (Emirati) Al Hamra Vi 4*21.06. MUC  7xPOL551 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.06. VIE  7xAI426 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*31.05. MUC  7xAI817 €
Gran Canaria Bungalows D 3*10.06. VIE  7xPOL493 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*06.06. MUC  7xPP1198 €
Mallorca Delta Hotel 5*08.10. VIE  5xPOL308 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*17.10. VIE  7xPOL471 €
Phuket (Tajska) Andaman Bea 4*25.06. MUC  7xPP963 €
Varadero Hotetur Pal 4*06.06. MUC  7xAI648 €
Punta Cana Hotel Grand 5*02.11. MUC  7xAI1179 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.06. MUC  9xAI946 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.09. MUC  8xPOL1098 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Chejeva zgodba (odhod 20.07.2018)

Zagotovljeni termini:
20.07.2018

Chejeva zgodba (odhod 20.07.2018)


Odhod
: 20.07.2018 | št. dni: 17 | aktualna cena: od 2280€

Chejeva zgodba (odhod 20.07.2018)

PROGRAM:

1. danLJUBLJANA – ISTANBUL. Zbor na letališču Jožeta Pučnika in polet prekoIstanbula v Havano. (letalo)

2.dan ISTANBUL – HAVANA. Po pristanku na letališču v Havani nas čakaraziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjerstoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudimuzej ruma Havana Club ter si pogledamo, kako se pripravi pravi koktajl. Kratekpočitek in čas za kosilo v kolonialnem središču. Potem sedemo v slovite starekubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra –avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol,univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer za doplačilo ogledamo znamenitoTropicano. Nočitev. (H, Z)

3.dan HAVANA – COJIMAR – SANTA CLARA. Zajtrk. Odpravimo se do ribiške vasiceCojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov in obiščemo Hemingwayev muzej.Nato nas čaka vožnja proti Santa Clari.Popestrili jo bomo z zanimivimi zgodbami iz kubanske stvarnosti – s poudarkomna revoluciji seveda, saj nas čaka revolucionarna poslastica in ena največjihotoških znamenitosti – mavzolej Cheja Guevare, tvorca naše zgodbe! Večerja innočitev. (H, ZV)

4.dan SANTA CLARA – TOPES DE COLLANTES – NP GUANAYARA – TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja vgorsko letovišče Toppes de Collantes (770m) - gorovje Esacambay, kjer naspreplavi svež, višinski zrak. Čaka nas doživet pohod v čudovitem okolju pogorjaEscambray. V starem ruskem tovornjaku se odpeljemo do vstopa v narodni parkGuanayara, kjer si privoščimo čudovit, nekaj kilometrov dolg sprehod potropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskegaslapu. Lahko se okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom!Čaka nas tudi kosilo. Po vrnitvi s sprehoda se popoldne spustimo do kolonialnegamesta Trinidad. Namestitev in nočitev pri domačinih. (casa particular, ZK)

5.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – izlet s katamaranom na Cayo Blanco. Zajtrk. Celodnevni izlets katamaranom na otok Cayo Blanco. Prepustimo se tropskim užitkom. Vključeno kosilo.Vrnitev v Trinidad in nočitev pri domačinih. (casa particular, ZK)

6.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – VALEE DE LOS INGENIOS – CAYO COCO. Zajtrk. Vstopimo vkubanski biser - staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprejse skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, ter po želji kateregaod muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico.Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamodolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Po kosilu pot nadaljujemo protiseveru, do slovitega kubanskega letovišča Cayo Coco. Namestitev v hotelu invečerja. Nočno kopanje – zakaj pa ne? Nočitev. (H, ZKV)

7. in8. dan CAYO COCO – počitnice!!! Zajtrk. Kočno smo na enih lepših kubanskihplaž, s fino belo mivko in turkiznim morjem. Prepustimo se počitniškemu dnevu in uživamo v hotelu "allinclusive". (H, vse vključeno)

9.dan CAYO COCO – CAMAGUEY. Zajtrk in prosto dopoldne še za zadnji skokv morje. Po kosilu sledi vožnja čez 27 km dolgi nasip do celine in naprej ponižinski Kubi med polji sladkornega trsa in mogočnimi pašniki do Camagueya. Vprestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v večernem labirintu. Namestitev vhotelu in nočitev. (H, ZK).

10.dan CAMAGUEY – BAYAMO/SANTO DOMINGO. Zajtrk. Dan začnemo aktivno,"bicikletarji" nas s kolesi popeljejo naraziskovanje mestnih trgov, nekateri so nalašč za filmske kulise, drugiodražajo kolonialno ozadje, tretji duh revolucije. Po opcijskem kosilu ali kaviv mestni kolonialni kavarni se odpravimo do izhodišča za naslednji dan, vpogorje Sierra Maestre, kjer spomini na Castrovo revolucijo zaživijo.Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H,ZV)

11.dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Zjutraj seodpravimo v slovito Comandancio de la Plata - hodimo po stopinjah Cheja Guevare, Castra in drugihrevolucionarjev, ki so tu dve leti bojevali gverilsko vojno."Comandancio" je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnihkubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega ciljaostane le še okoli 3 kmhoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpeljemo proti Santiagu de Cuba.Namestimo se v hotelu, nato pa zaživimo s tistim, po kar smo sem prišli –temperamentnim vzdušjem glasbe in plesa, kot ga ne moremo najti nikjer drugje! Namestitevin nočitev pri domačinih. (casaparticular, Z)

12.dan SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Santiago - zibelka kubanske glasbe inrevolucije, je zgrajen na neštetih gričih, ter se ponaša s pisano karibskotradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jihraznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dvigagorovje Sierra Maestra. Se nam na raziskovanju utrne priložnost za ples na ulici?Obiščemo "plesišče" Casa de La Trovo in se naužijemo vzdušja v njej? Seveda!Ogledali pa si bomo tudi pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija,Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevala in trdnjavo del Morro inz ladjico zapluli po zalivu. V skladu s časom obiščemo tudi tovarno cigar.Nočitev pri domačinih. (casa particular,Z)

13.dan SANTIAGO DE CUBA – let v HAVANO – LAS TERRAZAS – VINALES. Po zajtrku vožnjana letališče in polet do kubanske prestolnice. Že drvimo naprej proti hribovjuGuaniguanico do Las Terrazas na prijetni nadmorski višini okoli 500 metrov, sčudovitimi priložnostmi za sprehode po pokrajini valovitih hribčkov, bogatih zraznovrstno floro in favno. Za kosilo se ustavimo na plantaži kave. Čaka nas ševožnja do Vinalesa. Namestitev innočitev pri domačinih. (casa particular,ZK)

14. dan VINALES. Zajtrk. Najlepšesmo prihranili za konec! Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudineverjetne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodalepodzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se jepokrajina sesedala in nastala je čudovita pokrajina mogotov. Privoščimo sisprehod po tem spektakularnem okolju do El Palmaita, uživamo v vzdušju mogotovnad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijaznedomačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo domače vino.Pred ogledom jame Cueva de India se ustavimo za kosilo, v jami uživamo včudovitih konturah podzemnega sveta, nato pa se iz nje s čolni odpeljemo naprostost. Obiščemo tudi prazgodovinski Mural. Vrnitev v Vinales, kjer se mordana dodatno raziskovanje odpravimo na konjskem hrbtu? Nočitev pri domačinih. (casaparticular, ZK)

15. dan VINALES – izlet s katamaranomna Cayo Levisa. Po zajtrku se odpravimo na severno obalo.Kratka vožnja s trajektom nas popelje na koralni otoček v arhipelagu deColorados. In kaj je lahko lepšega, kot da si proti koncu potovanja lahkoprivoščimo sproščen počitniški dan v tropskem raju – uživamo v sončenju inkopanju, gotovo pa nas najbolj navduši opazovanje podmorskega koralnegabogastva. Vključeno je tudi kosilo. Popoldne vrnitev v Vinales in še enromantičen večer pod slikovitimi mogoti. Nočitev pri domačinih. (casaparticular, ZK)

16.dan VINALES – SOROA – HAVANA – let v EVROPO. Zajtrk. Na potiproti Havani obiščemo vrt orhidej v Soroi. Prosto popoldne v Havani izkoristimoza lastno raziskovanje in uživanje v vzdušju mesta ter zadnje nakupe. NašKubanski krog je sklenjen, zaživeli smo s Chejevo zgodbo. Prevoz do letališča vHavani in polet proti Evropi. (letalo,Z)

17.dan ISTANBUL – LJUBLJANA. Polet do Istanbula in naprej do letališčaJožeta Pučnika. Konec potovanja. (letalo)

Kubaje socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, dabrez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključnodomačim kubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Chejeva zgodba (odhod 20.07.2018)
od 2280€
od 2340€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
140€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
50.17€
kabare Tropicana v Havani
110€
Doplačilo za enoposteljno sobo
378€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalskiprevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (337 EUR), notranji let Santiago de Cuba – Havana, nočitve pospodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze inoglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, 2 x izlet s katamaranom invključenim kosilom, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskihavtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila doizhodišča za pohod do Comandacio, vse vstopnine po programu, stroške pridobitvekubanske turistične kartice, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroškepriprave in organizacije potovanja.

Namestitve:HAVANA:hotel 3-4* z zajtrkom, SANTA CLARA:hotel 3* s polpenzionom, TRINIDAD:nočitev s polpenzionom pri domačinih, CAYOCOCO: hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno", CAMAGUEY: hotel 2-3* zzajtrkom, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO:hotel 3* s polpenzionom, SANTIAGO DECUBA: nočitev z zajtrkom pri domačinih, VINALES: nočitev z zajtrkom pri domačinih.

Nočitve pri domačinih (Casasparticulares) –preprosta namestitev pri domačinih. Vsaka hiša lahko oddaja eno ali več sob. Vsobi je običajno ena velika postelja za dve osebi ali dve ločeni postelji.Vsaka soba ima svojo kopalnico z WC-jem. Domačini poskrbijo za brisače, včasihtudi za osnovno toaleto kot so milo, šampon in wc papir. V ceno je vključenzajtrk, v Trinidadu tudi večerja. V Vinalesu je večerja za doplačilo (poželji). Izbirate lahko med več jedmi, cena pa je okoli 8-12 EUR (doplačilo nakraju samem).

Vključene vstopnine: Havana Club,Hemingwayev muzej, tobačna tovarna, NP Guanayara, Cueva del Indio, sušilnicatobaka, botanični vrt, pokopališče Santa Ifigenija, trdnjava El Morro.

Doplačilopo želji (na kraju samem):
- kabare Tropicana v Havani 110 €. Cena vključuje prevoz, show in sedežev sredini kabareja, welcome cocktail, 1 steklenico ruma na mizo, 1brezalkoholno pijačo in manjši prigrizek.

Doplačilo po želji:
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (potrebno za vstop v državo).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):