Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI839 €
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Antalija CLUB-MAGIC- 5*29.04. LJU  7xUAI849 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*04.12. VIE  7xAI916 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*11.05. MUC  7xPOL775 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*15.12. VIE  7xPOL442 €
Dubaj (Emirati) MARJAN ISLA 5*05.12. VIE  7xPOL617 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*16.04. MUC  7xPOL874 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI310 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.04. MUC  7xPP1211 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL404 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.12. MUC  7xAI1163 €
Varadero Starfish Ca 4*29.11. MUC  7xAI707 €
Gran Canaria Beverly Par 3*10.12. VIE  6xPOL406 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*26.11. VIE  7xAI908 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*01.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*19.03. VIE  7xPOL1030 €
Rodos Cathrin 4*03.05. VIE  7xPOL378 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
Zanzibar SULTAN SAND 3+*23.04. VIE  8xAI940 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Chejeva zgodba (odhod 18.12.2017)

Zagotovljeni termini:
18.12.2017

Chejeva zgodba (odhod 18.12.2017)


Odhod
: 18.12.2017 | št. dni: 17 | aktualna cena: od 2634€

Chejeva zgodba (odhod 18.12.2017)

PROGRAM:

ŠTIRI kubanska potovanja za ŠTIRI okuse!

1.in 2. dan LJUBLJANA – ISTANBUL – HAVANA. Zbor na letališču v Ljubljani in poletdo Istanbula (daljši postanek poželji izkoristimo za ogled mesta) . Polet v Havano. Po jutranjem pristanku in ureditvi obmejnih formalnostinas čaka raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari delmesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo.Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo, kako se pripravi pravikoktajl. Kratek počitek in čas za kosilo v kolonialnem središču. Potem sedemo vslovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnegajedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park,Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer za doplačilo ogledamoznamenito Tropicano. Nočitev. (letalo, H)

3.dan HAVANA – KROKODILLJA FARMA – GUAMA –CUEVA DE LOS PECES – PRAŠIČJI ZALIV – CIENFUEGOS. Zajtrk. Mimo nasadovcitrusov in sladkornih plantaž drvimo proti polotoku Zapata. Obiščemokrokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkegakubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (odzrezka do torbice …). Pot nas vodi dalje do vasice La Boca de Guama, kjer si zladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Pot nadaljujemo protiPrašičjemu zalivu, kjer je potekala ena najpomembnejših bitk malega Davida(Fidela) z Goljatom (CIA). V Prašičjem zalivu si privoščimo skok v toplo morjepri jami LA CUEVA DELOS PECES, 70 mglobokem naravnem bazenu vzdolž prelomnice, ki je idealna za opazovanje koralin podmorskega bogastva … Vožnja do Cienfuegosa, kjer si privoščimo večerjo inpočitek v prijetnem okolju. Nočitev. (H,ZV – vse vključeno)

4.dan CIENFUEGOS – BOTANIČNI VRT – TOPES DE COLLANTES. Zajtrk. Prostodopoldne za uživanje v hotelu po načelu "vse vključeno". Popoldneobiščemo Cienfuegos, rojstni kraj Benija Moreja. Sprehodimo se po mestnipromenadi do glavnega trga in si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Sledi oglednajvečjega botaničnega vrta na otoku. Nadaljujemo do Trinidada, od koder sevzpnemo v gorsko letovišče Toppes de Collantes(770m) - gorovje Esacambay, kjernas preplavi svež, višinski zrak. Morda se prileže sprehod po svežem zraku,večerja in prost večer. Nočitev. (H, ZV)

5.dan TOPPES DE COLLANTES – NP GUANAYARA – TRINIDAD/PLAYA ANCON. Zajtrk. Danes nasčaka doživet pohod v čudovitem okolju pogorja Escambray. V starem ruskemtovornjaku se odpeljemo do vstopa v narodni park Guanayara, kjer si privoščimočudovit, nekaj kilometrov dolg sprehod po tropskem zelenju in pestremekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu. Lahko se okopamo vnaravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Čaka nas tudi kosilo. Povrnitvi s sprehoda se popoldne spustimo do kolonianega mesta Trinidad. Večerjain nočitev pri domačinih. (casaparticular, ZKV)

6.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON– izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja vslikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolinoter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staroprestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo pomestu in si ogledamo Plaza Mayor, ter po želji katerega od muzejev: arheološkimuzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico. Prosto popoldne lahko izkoristiteza uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnihulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Večerja in nočitevpri domačinih. (casa particular, ZV)

7.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – CAMAGUEY –BAYAMO/SANTO DOMINGO. Zajtrk. Sledi vožnja po nižinski Kubi med poljisladkornega trsa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo vlabirintu ozkih uličic, nato pa popoldne nadaljujemo do izhodišča za naslednjidan. Prijeten večerni sprehod, nato pa večerja in nočitev. (H, ZV)

8.dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Zjutraj seodpravimo v slovito Comandancio de la Plata - hodimo po stopinjah Cheja Guevare, Castra in drugihrevolucionarjev, ki so tu dve leti bojevali gverilsko vojno."Comandancio" je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnihkubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega ciljaostane le še okoli 3 kmhoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpeljemo proti Santiagu de Cuba.Namestimo se v hotelu, nato pa zaživimo s tistim, po kar smo sem prišli –temperamentnim vzdušjem glasbe in plesa, kot ga ne moremo najti nikjer drugje!Večerja in nočitev. (H, ZV)

9.dan SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Santiago - zibelka kubanske glasbe inrevolucije, je zgrajen na neštetih gričih, ter se ponaša s pisano karibskotradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jihraznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dvigagorovje Sierra Maestra. Se nam na raziskovanju utrne priložnost za ples naulici? Obiščemo "plesišče" Casa de La Trovo in se naužijemovzdušja v njej? Seveda! Ogledali pa si bomo tudi pokopališče Santa Ifigenia zmavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevalain trdnjavo del Morro. V skladu s časom obiščemo tudi tovarno cigar. Večerja innočitev. (H, ZV)

10.dan SANTIAGO DE CUBA – EL COBRE – CAYO COCO. Zajtrk. Zapustimotemperamentno mesto plesa in glasbe in že smo pri svetišču El Cobre. Tu je bilnekoč pomemben rudnik bakra, danes pa si ogledamo cerkev "Naše milostnegospe" in kubanskih svetnikov. Pot nadaljujemo proti severu, do slovitegakubanskega letovišča Cayo Coco. Kočno smo na enih lepših kubanskih plaž, s finobelo mivko in turkiznim morjem. Namestitevv hotelu in večerja. Nočno kopanje – zakaj pa ne? Nočitev. (H, ZV)

11.dan CAYO COCO – počitnice!!! Saj nismo utrujeni, a prost počitniški dan seveč kot prileže. (H, vse vključeno)

12.dan CAYO COCO – SANTA CLARA. Zajtrk. Čaka nas vožnja proti Santa Clari. Popestrili jobomo z zanimivimi zgodbami iz kubanske stvarnosti – s poudarkom na revolucijiseveda, saj nas čaka revolucionarna poslastica in ena največjih otoškihznamenitosti – mavzolej Cheja Guevare, tvorca naše zgodbe! Večerja in nočitev. (H, ZV)

13.dan SANTA CLARA – LAS TERRAZAS – VINALES. Po zajtrku že drvimo proti hribovjuGuaniguanico do Las Terrazas na prijetni nadmorski višini okoli 500 metrov, sčudovitimi priložnostmi za sprehode po pokrajini valovitih hribčkov, bogatih zraznovrstno floro in favno. Po kosilu si lahko privoščimo kopanje v tolmunureke San Juan. Čaka nas le še vožnja do Vinalesa, na poti pa se ustavimo naplantaži kave. Namestitev pri domačinih v Vinalesu. Nočitev. (casa particular, ZK)

14. dan VINALES. Zajtrk. Najlepšesmo prihranili za konec! Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudineverjetne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodalepodzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se jepokrajina sesedala in nastala je čudovita pokrajina mogotov. Privoščimo sisprehod po tem spektakularnem okolju do El Palmaita, uživamo v vzdušju mogotovnad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijaznedomačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo domače vino.Pred ogledom jame Cueva de India se ustavimo za kosilo, v jami uživamo včudovitih konturah podzemnega sveta, nato pa se iz nje s čolni odpeljemo naprostost. Obiščemo tudi prazgodovinski Mural. Vrnitev v Vinales, kjer se mordana dodatno raziskovanje odpravimo na konjskem hrbtu? Nočitev pri domačinih. (casaparticular, ZK)

15.dan VINALES – izlet v SOROO in COJIMAR – HAVANA. Zajtrk. Na potiproti Havani najprej obiščemo vrt orhidej v Soroi. Nadaljujemo do ribiškevasice Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov in obiščemo Hemingwayevmuzej. Prav prileže pa se prosto popoldne v Havani, ki ga izkoristimo za lastnoraziskovanje in uživanje v vzdušju mesta ter zadnje nakupe. Naš kubanski krogje sklenjen, zaživeli smo s Chejevo zgodbo … Kako drugače zdaj občutimohavanske ulice … Še zadnji večer v Havani. Nočitev. (H, Z)

16.in 17. dan HAVANA – ISTANBUL - LJUBLJANA. Zgodnji zajtrk inprevoz do letališča v Havani. Polet preko Istanbula (daljši postanek) v Ljubljano. Konec potovanja. (letalo, Z)

Kubaje socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, dabrez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključnodomačim kubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Chejeva zgodba (odhod 18.12.2017)
od 2634€
od 2700€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
50.17€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
kabare Tropicana v Havani
115€
Doplačilo za enoposteljno sobo
290€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalskiprevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (340 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake privsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimivozili, slovensko vodenje in lokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havanev starih kubanskih avtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes,terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandacio, vse vstopnine po programu,stroške pridobitve kubanske turistične kartice, stroške priprave inorganizacije potovanja.

Namestitve:HAVANA:hotel 3-4* z zajtrkom, CIENFUEGOS:hotel 3* po sistemu "vse vključeno", TOPPES DE COLLANTES: hotel 3* s polpenzionom TRINIDAD: nočitev s polpenzionom pri domačinih, BAYAMO/VILLASANTO DOMINGO: hotel 3* s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA: hotel 3-4* s polpenzionom, CAYO COCO: hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno", SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, VINALES: nočitev z zajtrkom pridomačinih.

Nočitve pri domačinih (Casasparticulares) –preprosta namestitev pri domačinih. Vsaka hiša lahko oddaja eno ali več sob. Vsobi je običajno ena velika postelja za dve osebi ali dve ločeni postelji.Vsaka soba ima svojo kopalnico z WC-jem. Domačini poskrbijo za brisače, včasihtudi za osnovno toaleto kot so milo, šampon in wc papir. V ceno je vključenzajtrk, v Trinidadu tudi večerja. V Vinalesu je večerja za doplačilo (poželji). Izbirate lahko med več jedmi, cena pa je okoli 8-12 EUR (doplačilo nakraju samem).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):