Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Lesbos SUN RISE RE 4*27.06. LJU  7xNZ452 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*16.08. LJU  7xUAI429 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*07.06. LJU  7xAI309 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Rodos BLUE SKY CI 4*22.09. LJU  7xPOL569 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*08.07. LJU  7xAI598 €
Kefalonija Cephalonia 4*03.09. LJU  7xNZ619 €
Hurghada Sunrise Gar 5*08.07. LJU  7xAI739 €
Zakintos Zakantha Be 4*17.07. LJU  7xNZ629 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*12.09. MUC  7xAI888 €
Dubaj (Emirati) Acacia Hote 4*21.06. MUC  7xPOL471 €
Madeira Hotel Jardi 4*14.11. MUC  7xPOL479 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*30.05. MUC  7xPOL475 €
Šri Lanka Citrus Wask 4*08.06. MUC  7xPOL734 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.05. VIE  7xAI421 €
Phuket (Tajska) Ocean Breez 4*28.06. MUC  7xPOL783 €
Varadero Hotetur Pal 4*02.06. MUC  7xAI917 €
Punta Cana Hotel Grand 5*26.09. MUC  7xAI1164 €
Heraklion (Kreta) Elmi Suites 4*26.05. VIE  7xAI365 €
Maldivi Sun Island 4+*13.06. MUC  7xPOL1086 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*24.10. MUC  7xAI983 €
Antalija Drita 4*26.05. VIE  5xAI309 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*08.06. VIE  9xAI1317 €
Mauritius Blue Lagoon 3*23.06. MUC  7xPOL1152 €
Rodos STUDIJI VIR 2*01.06. GRZ  7xAI307 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Cesarska Kitajska


Cesarska Kitajska

Datumi odhodov in cene:
 • odhod: 24.6.2017 | dni: 15 | cena: 2680 EUR

Cesarska Kitajska

Podajte se na avanturo po Kitajski, ki je preživela naravne katastrofe in vihrave olimpijske igre, preizkusite nočno vožnjo z vlakom in se začudite elegantnim prenovljenim in modernim hotelom, v katerih boste prenočevali! Na tem potovanju boste doživeli pravo Kitajsko kot iz filmov. S površino 9,6 milijona km² je Ljudska republika Kitajska tretja po velikosti na svetu, z 1,3 milijarde prebivalcev pa prva – petino svetovnega prebivalstva živi na Kitajskem! 5000−letna zgodovina s številnimi dinastijami, kulturna revolucija in Mao ter današnji izredno hiter razvoj pomenijo, da ji je težko slediti in jo razumeti. Vsak, ki jo obišče, se vrne z zavestjo, da jo mora še spoznati in da se mora še vrniti.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 15 dni / 13 noči

Čas za prijavo:
do 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 10

Vizum:
kitajski

VRHUNCI POTOVANJA: Kitajski zid – sedmo čudo sveta srednjega veka, moderna arhitektura v velemestih Peking in Shanghai, glineni vojščaki, ki čuvajo grobnice prvih kitajskih cesarjev, križarjenje med kraško pokrajino, sprehod med plantažami čaja, po svileni poti.

 


 Program:

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–PEKING
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali enem od bližnjih letališč). Polet na eno izmed evropskih letališč in naprej v Peking.

2. dan: PEKING / večerja
DOBRODOŠLI V PRESTOLNICI!
Po pristanku v Pekingu prevoz na ogled Poletne palače, ki se nahaja na severnem obrobju mesta pod gričem, visokem 60 m, ob umetnem jezeru Kunming. Grič je posejan s pagodami in paviljoni, templji, mostovi, čudovitimi vrtovi, zaradi katerih je Poletna palača uvrščena na seznam UNESCA od leta 1998. Po ogledu prevoz do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: PEKING–KITAJSKI ZID–PEKING (160 km) / zajtrk, večerja
SEDMO ČUDO SVETA
Po zajtrku celodnevni izlet do Velikega kitajskega zidu. Večino obstoječega zidu so zgradili v času dinastije Ming, od konca 14. st. do začetka 17. st., ker so želeli zaščititi Kitajsko pred vpadi mongolskih in hunskih plemen. Dolžina zidu je 8.851,8 km, vendar obstajajo različni podatki o tem. Nekateri arheološki viri kažejo celo na to, da je z vsemi priključki dolg več kot 21.000 km … Če se boste želeli povzpeti z razgledne ploščadi malo višje za lepši razgled, boste potrebovali primerno obutev in malce kondicije za hojo po visokih stopnicah. Ob vrnitvi proti Pekingu ogled ene od trinajstih grobnic dinastije Ming, do katere vodi »sveta pot« s kamnitimi kipi živali ali vojščaki. Večerja v lokalni restavraciji, prenočevanje.

4. dan: PEKING / zajtrk, večerja
CESARSKE ZAPUŠČINE
Dan bo namenjen ogledu Pekinga (Prepovedano mesto ali Gugong): nekdanje cesarske in današnje muzejske palače, velikanskega trga Tian An Men ali trga Nebeškega miru, kjer je tudi mavzolej Maa Zedonga in obisk Nebeškega templja – najpomembnejšega svetišča v starem cesarskem predelu. Večerja in prenočevanje.

5. dan: PEKING–LUOYANG (860 km) / zajtrk, večerja
VOŽNJA Z VLAKOM, ŠAOLINI
Jutranja vožnja s hitrim vlakom v Luoyang (pribl. 4 ure). V bližnjem mestu Dengfeng boste obiskali šaolinski tempelj/samostan, ki je poznan predvsem po šoli borilne veščine Kung–fu. Večerja in prenočevanje v Luoyangu.

6. dan: LUOYANG–XIAN (380 km) / zajtrk, večerja
BUDIZEM V PEČINAH REKE, HITRI VLAK V XIAN
Ogled jam Longmen − več kot 2000 jam, niš in pagod in pribl. 100.000 budističnih podob, izklesanih v pečinah, ki jih je izdolbla reka Yi. Med podobami je najbolj poznan 17 m visok kip Bude v templju Fengxian – največjem jamskem kompleksu. Po ogledu se boste s hitrim vlakom odpeljali v Xian. Novo progo so odprli 6. 2. 2010, vlak pa vozi s hitrostjo 350 km/h. Po hitri edinstveni izkušnji prihod v Xian, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: XIAN / zajtrk, večerja
ZNAMENITI GLINENI VOJŠČAKI
Dan boste pričeli z izletom v Lintong, kjer se nahajajo svetovno znani glineni vojščaki, čuvaji grobnic prvih kitajskih cesarjev, ki so jih odkrili leta 1974, izkopavanja pa so še vedno v teku. Na ogled so tri dvorane, kjer se nahajajo deli več kot 8000 kosov zaščitenih kipov. Popoldne še ogled mestnega obzidja, večerja in prenočevanje.

8. dan: XIAN–GUILIN / zajtrk, večerja
KRAŠKA POKRAJINA NA JUGU KITAJSKE
Jutranji prevoz na letališče in polet proti jugu v Guilin, idilično kraško mesto ob obali reke Li. Vzpon na hrib Fubo, s katerega je čudovit razgled na zeleno pokrajino, polno gričkov in urejenih riževih polj. Prevoz do hotela in prenočevanje.

9. dan: GUILIN–YANGSHUO (80 km) / zajtrk, kosilo
LAHKOTNO KRIŽARJENJE PO REKI MED ČUDOVITO POKRAJINO
Z avtobusom se boste odpeljali do reke Li in z ladjo odpluli na 4–urno križarjenje po »leni« reki. Opazovali boste čudovito kraško pokrajino, polno zelenih gričkov v edinstvenih podobah, denimo Pravljično deželo ob breskovem izviru, Griče devetih vlečnih konj, Sedem vilinskih sester, Polžji hrib in podobno. Med plovbo boste lahko videli ribiče pri delu in vaščane, ki se s čolni ali bambusovimi splavi prevažajo po reki, razigrane otroke med kopanjem v reki in morda perico na obali. Kosilo na ladji. Plovbo boste zaključili v mestu Yangshuo. To simpatično mesto je polno tržnic, ki vabijo k ugodnim nakupom. Videti je kot mestece, v katero kitajska kultura in obča inteligenca privabljata na stotistoče tujcev. Na koncih ulic lahko naletite na bivole na poljih ali na potke, ki vodijo med polji … Pravljično. Prenočevanje.

10. dan: YANGSHUO–GUILIN–HANGZHOU (80 km) / zajtrk, večerja
ŠE MALO NA KOLO ZA ZDRAVO TELO
Dopoldne prosto za uživanje v naravi, bogato založeni tržnici s čudovitimi slikami, morda vožnja s kolesi med riževimi polji. Popoldne vožnja na letališče v Guilin in polet v Hangzhou. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

11. dan: HANGZHOU / zajtrk, večerja
NAJLEPŠE MESTO NA SVETU, JE DEJAL MARCO POLO
Hangzhou je že v 13. st. Marco Polo opisal kot eno najlepših mest na svetu. Zahodno jezero obkrožajo griči in vrtovi, obrežje je polno templjev in paviljonov. Vožnja s čolnom po Zahodnem jezeru, ogled pagode »šestih harmonij«, ki ima 13 nadstropij (najpogumnejši se boste lahko vzpeli do 7. nadstropja), ogled muzeja kitajske tradicionalne medicine in plantaže čaja, kjer gojijo najdragocenejši čaj »zmajev izvir« in se naučite pravilnega pitja in nalivanja čaja. Večerja in prenočevanje.

12. dan: HANGZHOU–WUZHEN–SUZHOU (120 km) / zajtrk, večerja
KITAJSKE BENETKE
Z avtobusom se boste odpeljali v mesto Wuzhen, pradavno obvodno mesto, prepredeno z rekami, ki jih uporabljajo kot ulice. Mesto je razdeljeno na več predelov. Eden izmed njih je rokodelski, kjer se druga za drugo odpirajo delavnice, specializirane za bambus, pahljače, lončenino, kotle, čopiče za pisanje, kitajski papir, kitajsko črnilo. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Suzhou, mesto na vodi, ki mu pravijo tudi »kitajske Benetke«. To je mesto trgovcev in obrtnikov, lepih žensk, umetnikov in zdravnikov, ki vas bo zagotovo očaralo s svojo lepoto. Mesto je bilo zgrajeno leta 514 pr. n. št. in ima pribl. 700.000 prebivalcev. Glavne znamenitosti mesta: številni klasični kitajski vrtovi, pagode, templji, 359 mostov prek številnih kanalov. Ogled enega najlepših vrtov, večerja in prenočevanje.

13. dan: SUZHOU–SHANGHAJ (112 km) / zajtrk, večerja
VSE O SVILI
Dopoldan boste nadaljevali z ogledom mesta Suzhou in obiskali Tigrov hrib ter tovarno svile, kjer vas bodo seznanili s procesom izdelave svile – možnost nakupa čudovito mehke, peresno lahke kitajske svile. Avtobusna vožnja do Shanghaja, večerja in prenočevanje.

14. dan: SHANGHAJ / zajtrk, večerja
OGLED MODERNEGA MESTA S STARIM DELOM
Po zajtrku ogled mesta: stari del z vrtovi sreče Yu, tempelj Žadovega Bude – to svetišče še deluje, v njem prebiva pribl. 70 menihov, v templju je kip sedeče Bude iz belega žada, visok 1,9 m in težak približno tono. Obisk izredno zanimivega muzeja Shanghai Museum z zbirko več kot 120.000 razstavnih eksponatov iz brona, keramike, žada, kosov dragocenega pohištva, zgodovinskih kovancev, slik, kipov, ki so razstavljeni v 11 galerijah in treh posebnih začasnih razstavnih prostorih. Večerja in prenočevanje.

15. dan: SHANGHAJ–EVROPA–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Evropo. Po pristanku nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.

Opomba

 • hrana je kitajska in večerje so običajno v lokalnih restavracijah.
 • triposteljnih sob ne priporočamo, ker so premajhne za tri odrasle osebe in tretja postelja ni enakovredna.
 • program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni.
 • ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista, najkasneje 14 dni pred odhodom tudi potni list, 1 fotografijo, izpolnjen formular, če boste vizum urejali preko nas
 • letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda
 • kadar letalski prevoz ni iz Ljubljane, organiziramo brezplačni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča.


Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo lokalni prevozi na Kitajskem 13 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3–4* vožnja s hitrimi vlaki Peking–Luoyang in Luoyang–Xian 12 večerij, 1 kosilo krajevni vodniki vstopnine slovensko vodenje organizacija potovanjaV ceno ni vključeno dodatni izleti dodatna prehrana stroški za pridobitev vizuma storitve po osebnih naročilih napitnine -|-letalo

Obvezna doplačila:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 0 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba, 0 EUR/na osebo
 • kitajski vizum, 75 EUR/na osebo


Popusti:
 • 17% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):