Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI339 €
Varadero Club Villa 4*13.12. MUC  9xAI796 €
Punta Cana Grand Palla 4+*21.01. MUC  7xAI1384 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*23.01. MUC  9xPP973 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Maldivi Holiday Isl 4*12.12. MUC  7xPOL1328 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Čarobni Maroko


Čarobni Maroko

Datumi odhodov in cene:
 • odhod: 29.12.2016 | dni: 8 | cena: 1169 EUR
 • odhod: 23.3.2017 | dni: 8 | cena: 989 EUR

Čarobni Maroko

Casablanca – slikoviti srednjeveški Fes – nekdanja prestolnica Meknes – sedanja prestolnica Rabat – čez Srednji Atlas k Berberom v Erfoud – Ouarzazate, vrata v puščavo – čez Visoki Atlas v Marakeš, rdeči biser juga.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 8 / 7 noči
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 25

Dežela je najstarejše kraljestvo v muslimanskem svetu. Kljub bližini Evrope, ki je pri Gibraltarju od obale Maroka oddaljena le 14 km, se nam kraljevina zdi zavita v tančico skrivnostnosti, ki nas dela radovedne in nas navdihuje. Veliko znanih osebnosti si je tam ustvarilo drugi dom (na primer Yves Saint Laurent, Elizabeth Taylor, Barbara Hutton, The Rolling Stones, Jean Paul Gaultier, Richard Branson). V trenutku, ko stopimo na maroška tla, začutimo, da smo prišli v nenavadno deželo. Ni povsem afriška, ni povsem arabska, ni povsem evropejska, ampak je kombinacija vsega. Razpeta med dve morji, dva kontinenta in tri kulture. Le kje je še v eni deželi mogoče najti s snegom pokrite planine Atlasa, obalo Atlantika in Sredozemlja, puščavo Sahara, velika kraljeva mesta … Vse to vam bo dalo ravno pravo mero zdravega kulturnega šoka in energije. Morda se boste še pomladili, saj je olje divjega drevesa argana, ki raste le v Maroku, znano kot »čudežni eliksir«.

VRHUNCI POTOVANJA: Casablanca–slikoviti srednjeveški Fes–nekdanja prestolnica Meknes–sedanja prestolnica Rabat–čez Srednji Atlas k Berberom v Erfoud–Ouarzazate, vrata v puščavo–čez Visoki Atlas v Marakeš, rdeči biser juga.

 Program:

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–CASABLANCA / prenočevanje
V ARHITEKTONSKO MODERNO MESTO H. BOGARTA
Popoldan zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča Benetke.
Odhod letala v Casablanco. Po pristanku prevoz v hotel in prenočevanje.

2. dan: CASABLANCA–RABAT–VOLUBILIS–MEKNES– FEZ (350 km) / zajtrk, večerja
STARA KRALJEVSKA MESTA
Po zajtrku ogled druge največje mošeje v arabskem svetu, ki sprejme 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe marmorne mošeje Hasana II. je zgrajeno tik nad morjem. Vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabata, ki ga imenujejo tudi “belo kraljevsko mesto”. Ogled ( zunanjosti) kraljeve palače, Hassanovega stolpa in mavzoleja Mohameda V. Vožnja do rimskega mesta Volubilis, ki so ga nekoč obdajali nasadi oljk. Glavna ekonomska panoga je bila pridelava oljčnega olja, ki je prinesla blagostanje. Nekatere stavbe so krašene z bogatimi mozaiki in vsaka pripoveduje svojo zgodbo. Pot do Meknesa, glavnega mesta v 17. st,., o čemu pričajo številni veličastni spomeniki. Obisk kraljeve konjušnice, žitne kašče ter mavzoleja, kjer je pokopan kralj. Ustavili se boste še pri najznamenitejših mestnih vratih, Bab El Mansour, ki slovijo tudi kot najlepša mestna vrata severne Afrike. Pot v Fez, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: FES / zajtrk, večerja
LABIRINT SREDNJEVEŠKE MEDINE
Zajtrk. Mesto je eno najzanimivejših in najslikovitejših mest Maroka. Je najstarejše kraljevo mesto, z drugo najstarejšo univerzo na svetu. Znano po številnih palačah in mošejah z bogato arhitekturo, majhnih trgih, tradicionalnih in koranskih šolah, iz katerih odmeva otroško petje. Ogled kraljeve palače, židovske četrti in delavnice, kjer izdelujejo znamenito feško keramiko. Izlet v najstarejši mestni predel, medino. Sprehod po ozkih ulicah, polnih trgovcev, ki vabijo v trgovine z raznovrstnim orientalskim blagom. Doživetje se zdi kot preskok v svet pravljic iz Tisoč in ene noči. Videli boste četrt usnjarjev in barvarjev, kjer v majhnih bazenih barvajo usnje, univerzo Karaouine, zunanjost mavzoleja Moulay Idrisa II. in številne druge spomenike. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

4. dan: FES–MIDELT–ERFOUD (460 km) / zajtrk, večerja
OD BERBERSKIH VASIC DO PUŠČAVSKIH VRAT
Po zajtrku zanimiva vožnja čez pogorje Srednjega Atlasa. Na poti bodo mimo vas brzele male berberske vasice, gozdovi cedre… Pot naprej vodi skozi letoviški kraj Ifrane, ki zaradi svoje lege in arhitekture bolj spominja na Švico. Pokrajina se bo ves čas spreminjala in menjala barve. Prispeli boste v mesto Midelt, na planoti med Srednjim in Visokim Atlasom. Pozno popoldan boste skozi zelene oaze z nasadi datljevih palm prispeli do najjužnejše točke potovanja − mestece Erfoud. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: ERFOUD–TINERHIR–OUARZAZATE (420 km) / zajtrk, večerja
KASBE IN FILMI
Kdor bo želel, se bo lahko zgodaj zjutraj odpravil v puščavo proti Erg Chebbi in občudoval sončni vzhod. Vožnja s terenskimi vozili in sprehod po sipinah. Lahko se boste odločili tudi za ježo na kameljih hrbtih (doplačilo). Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini, bogati z zelenimi oazami, polnimi sadnega drevja in datljevih palm. Obisk soseske Todra, obdane z več sto metrov visokimi granitnimi skalami. Postanek in nekaj prostega časa za sprehod ali kosilo po želji. Vožnja po dolini reke Dades proti Ouarzazatu, ki slovi tudi kot središče filmske industrije. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: OUARZAZATE–AIT BENHADDOU–MARAKEŠ (240 km) / zajtrk, večerja
ČEZ VISOKI ATLAS MED KROTILCE KAČ, PLEŠOČE OPICE …
Po ogledu eno najlepše ohranjenih kasb na maroškem jugu vožnja do bližnje vasi Ait Benhaddou, pod zaščito Unesca. Tam se nahaja rdeča utrdba, scensko prizorišče mnogih filmov. Čas za kosilo in pot čez Visoki Atlas, čez prelaz Tizi-n-Ticha do kraljevega mesta Marakeš. Najbolj barvito mesto Maroka imenujejo tudi “rdeči biser juga”. Nastanitev v hotelu in večerja. Sprehod po znamenitem trgu Jaam-el-Fna, priljubljenem zbirališču, kjer boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate ... Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: MARAKEŠ–CASABLANCA (250 km) / zajtrk, večerja
OGLED MAROŠKEGA BISERA
Zajtrk. Celodnevni potep po mestu, čigar opečnato barvo zgradb skladno umirja zelenje številnih parkov in vrtov. Ogled mošeje Koutoubia z minaretom iz 12. st., vrtove in palačo Bahia, pa vrtove Majorelle, ki jih je osnoval slikar Yves Saint Laurent. Obisk lekarne z raznimi zelišči, začimbami, čaji, ki preženejo prav vse tegobe. Po prostem času za odkrivanje suka prevoz v Casablanco. Večerja in prenočevanje.

8. dan: CASABLANCA–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
SLOVO OD SVETOVLJANSKE CASABLANCE
Zajtrk in ogled najmodernejšega maroškega mesta s pristaniščem in zanimivo obalno četrtjo z novejšimi vilami. Prevoz na letališče in let v Benetke. Po pristanku avtobusni prevoz v Ljubljano.

Odkrita beseda

 • poleti so z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, zato na letalu ni obroka.
 • zaradi spremenljivega poletnega in zimskega voznega reda je možno, da bodo ogledi prvega in zadnjega dne zamenjani

Opomba

 • če ne bo možnosti realizacije leta iz Benetk, bo let s katerega izmed drugih okoliških letališč. V tem primeru bo mogoče potrebno doplačilo za prevoz z drugega letališča.
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja prihoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program bo prilagojen letalskemu prevozu.
 • objavljeni programi so primerni za odhode vse leto. Upoštevati je treba, da se skozi različne letne čase spreminja narava, dolžina dneva in temperature. Ponekod se bodo ogledi nadaljevali po sončnem zahodu.


Cena vključuje:

avtobusni prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana
letalski prevoz po programu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
avtobusni prevozi po programu
7 prenočevanj oz 6 polpenzionov z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne
kategorije)
ogledi po programu z vstopninami (razen vstopnino v mošejo Hasana II., ki
je doplačilo)
slovensko vodenje
lokalno vodenje
organizacija potovanja
pri novoletnem odhodu 29.12.16 je v ceno vključena tudi obvezna
silvestrska večerja
 -|-letalo

Obvezna doplačila:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 107 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba, 160 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu: (vodniku na poti)

 • napitnine 45 EUR - v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima »opravka« z vami - te poravna vodnik za celo skupino
 • vstopnina v mošejo Hassana II. pribl. 14 EUR
 • izlet v puščavo 45 EUR


Popusti:
 • 5% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):