Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI449 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*28.11. MUC  7xAI992 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Dubaj (Emirati) Crown Palac 4*24.10. VIE  7xPOL502 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*25.09. MUC  7xPOL963 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Varadero Hotel Brisa 4*01.11. MUC  7xAI1055 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*26.09. MUC  7xPOL1249 €
Gran Canaria Hotel Astor 3*09.12. VIE  5xPOL501 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*24.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*28.11. MUC  9xAI982 €
Mauritius Seaview Cal 4*10.03. MUC  7xPOL1267 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI363 €
Antalija smartline T 5*15.10. VIE  5xAI286 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Biseri severne Indije in Varanasi 10dni


Biseri severne Indije in Varanasi 10dni

  • min. 20 potnikov, po programu
    • odhod: 21.10.2017 | dni: 10 | cena: 1580 EUR
    • odhod: 24.11.2017 | dni: 10 | cena: 1580 EUR
    • odhod: 25.12.2017 | dni: 10 | cena: 1580 EUR
-palača vetrov v Jaipurju
-erotični templji Kamasutre v Khajurahu
-vožnja s čolni po sveti reki Ganges
-vključen notranji polet in polpenzioni
-vključene vse vstopnine


1. DAN nočni let SLOVENIJA - EVROPA - DELHI POLET V INDIJSKO PRESTOLNICO
Zbor udeležencev potovanja na odhodnem mestu in polet v Delhi preko evropskega letališča. Pozno zvečer prihod v glavno mesto Indije, prevoz do hotela.

2. DAN zajtrk, večerja, nočitev DELHI OSUPLOST IN HARMONIJA RAZLIČNOSTI STAREGA IN NOVEGA DELHIJA
Ogled glavnega mesta Indije. Očarala vas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. New Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministrstev, ... Tu je tudi veličastni vojni spomenik »Vrata Indije«. Stari Delhija je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol.. Najveličastnejši stavbi, ki ju boste obiskali sta rdeča trdnjava - popoln primerek mogulske umetnosti srednjega veka in največja mošeja Indije - Jami Masjid. Z rikšami se boste popeljali skozi stari del mesta Chandni Chowk bazar in nato obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat, Ashoka Pillar, kompleks Qutub Minar - prvo mošejo v Indiji iz 12. stol. Z najvišjim minaretom, mavzolej mogulskega vladarja - Humajunov mavzolej, ki je služil kot model pri izgradnji Taj Mahala in hindujski tempelj Birla.

3. DAN zajtrk, večerja, nočitev DELHI - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR PREKO MESTA DUHOV FATEHPUR SIKRI V ROŽNATO MESTO JAIPUR
Po zajtrku vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico, a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano tudi »rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu. Večerja.

4. DAN zajtrk, večerja, nočitev JAIPUR PALAČA VETROV V JAIPURJU - ENA NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH INDIJSKIH PALAČ
V zgodnjih jutranjih urah ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav Indije. Do trdnjave boste pojezdili na slonih ali pa se popeljali z jeepi. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, ki je še vedno domovanje vladarske
družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta.

5. DAN zajtrk, večerja, nočitev JAIPUR - SIKANDRA - AGRA OBISK GROBNICE MOGULSKEGA VLADARJA V SIKANDRI
Po zajtrku avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske Indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Na poti v Agro postanek v Sikandri in obisk grobnice velikega mogulskega vladarja Akbarja. Nastanitev v hotelu, večerja.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev AGRA TAJ MAHAL, NAJLEPŠI SPOMENIK LJUBEZNI IN REMEK DELO INDIJSKE ARHITEKTURE
Zgodaj zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača« danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej intarzijami iz poldragega kamenja - Taj Mahal - boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Povratek v hotel, zajtrk in obisk Rdeče trdnjave, zgrajene v 16. stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. V trdnjavi so živeli vsi veliki mogulski vladarji od Humayuna do Aurangzeba. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni - znameniti Taj Mahal. Večerja v hotelu.

7. DAN zajtrk, večerja, nočitev AGRA - JHANSI - KHAJURAHO EROTIČNI TEMPLJI KAMASUTRE V KHAJURAHU
Po zgodnjem zajtrku odhod na železniško postajo, od koder boste z ekspresnim vlakom nadaljevali pot proti Jhansiju, nato pa z avtobusom v mesto Khajuraho, imenovano tudi mesto erotičnih templjev. Stoletni templji so živ dokaz sijajne indo - arijanske arhitekture. Zgrajeni so bili v času dinastije Chandela in so okrašeni
z umetniškimi deli in erotičnimi prizori, ki prikazujejo nebeške užitke na zemlji. Nastanitev v hotelu, večerja.

8. DAN zajtrk, letalo, večerja, nočitev KHAJURAHO - VARANASI OGLED STARODAVNEGA VEČENEGA MESTA VARANASI
Po zajtrku obisk vzhodne in zahodne skupine templjev, ki so odraz eksotičnega arhitekturnega blišča kraljev dinastije Chandela in tudi odraz arhitekturne nadarjenosti v času med 9. in 12. stoletjem. V severno indijskem »nagara« arhitekturnem stilu se jih je od zgrajenih petinosemdeset ohranilo le dvajset. Ogledali si boste najlepše med njimi: Lakshamana, Viswanath, ... Po ogledih odhod na letališče in polet iz Khajuraha proti Varanasiju - večnemu mestu na bregovih svete reke Ganges. Varanasi velja za enega starodavnih svetovnih mest in je več kot 2.000 let središče civilizacije in učenosti. Ogled Sarnatha, kjer je imel Buda prvo pridigo, nastanitev v hotelu, večerja.

9. DAN VARANASI - DELHI zajtrk, večerja, nočitev VOŽNJA S ČOLNI PO SVETI REKI GANGES

Po zgodnjem zajtrku vožnja s čolni po sveti reki Ganges, od koder si boste ogledali vernike pri jutranji molitvi. Mesto je znano po zažigališčih mrtvih, saj si vsak hindujski vernik želi, da bi njegov pepel raztresli po reki ravno v Varanasiju. Obala ob Gangesu je obdana s templji in nagnetena z verniki, ki se kopajo v sveti reki. Ogled Durginega templja in sežigališča umrlih - Manikarnika gata. Prevoz na letališče in polet v New Delhi. Po želji in za doplačilo poslovilna večerja v restavraciji in prevoz na mednarodno letališče.

10. DAN DELHI - EVROPA - SLOVENIJA
Po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet na evropsko letališče in naprej v Ljubljano/bližnje letališče.


Odhodi v 2017:

22.04. -
21.10.
24.11. -
25.12.

CENA:
1.580 € min. 15 potnikov
1.780 € min. 10 potnikov
Ceno za novoletni odhod najdete na .CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče/ Ljubljana - Evropa - Delhi - Evropa - Ljubljana/bližnje letališče v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja v hotelih 4*, zajtrke in večerje v hotelih po programu, expresni vlak Jhansi - Khajuraho, notranji let Khajuraho - Varanasi in Varanasi - Delhi z vključenimi letališkimi taksami, oglede po programu, vožnja z rikšami v Delhiju, jahanje slonov na trdnjavo Amber, stroške lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja.

DOPLAČILA: stroški urejanja indijskega vizuma 65 €, napitnine 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 370 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

 

 


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):