Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ442 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL586 €
Malta Plevna 3*24.08. LJU  7xNZ561 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*23.08. LJU  7xAI679 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*26.04. LJU  7xAI339 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*23.08. LJU  7xUAI359 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ473 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*20.01. VIE  7xAI319 €
Varadero Sol Sirenas 3+*02.04. MUC  7xAI1377 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*16.04. VIE  7xPOL414 €
Punta Cana Grand Palla 4+*19.04. MUC  7xAI1511 €
Mallorca Sunna Park 3+*10.02. VIE  5xPOL329 €
Maldivi Holiday Isl 4*19.06. MUC  7xPOL1044 €
Gran Canaria Regina Mar, 3*25.01. VIE  6xPOL454 €
Mauritius Blue Lagoon 3*24.04. VIE  7xPOL1138 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*17.05. VIE  7xAI986 €
Antalija Lti Serra R 5*21.01. VIE  6xAI246 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Biseri severne in južne Indije

Zagotovljeni termini:
25.02.2017

Biseri severne in južne Indije


Odhod
: 25.02.2017 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1899€

Biseri severne in južne Indije

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – DELHI. Polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti Delhiju (v primeru bližnjega letališča je vključen avtobusni prevoz iz Ljubljane). Obroki in nočitev na letalu. (letalo)

2. dan DELHI. Po pristanku se odpeljemo v središče mesta in si privoščimo prvi indijski zajtrk. Sledi ogled indijske prestolnice skozi kontrast starega in novega mesta. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Britanci v začetku 20. stoletja. V novem Delhiju nas bo ogled s trga Connaught vodil do parlamenta Sansad Bhavan in Vrat Indije – mogočnega spomenika, posvečenega indijskim žrtvam, padlim v 1. svetovni vojni. Vožnja v hotel, namestitev in opoldanski počitek. Popoldne obiščemo stari Delhi, ki je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. stoletja in v nedrih skriva številne mošeje, trdnjave in palače. V starem delu mesta si ogledamo Džamo Masdžid (največja mošeja v Indiji) in tržnico Čandni Čovk (Srebrna ulica), kjer začutimo prave indijske vonjave in nas bogato okrašeni predmeti (svila, srebrnina in podobno) zavedejo v ulično pogajanje. Prihod v hotel in nočitev. (H, Z)

3. dan DELHI – DŽAJPUR – PUŠKAR. Zgodnji zajtrk in odhod proti Džajpurju. Na poti izlet do mogočne trdnjave Amber. Uživanje v mogočni radžputski arhitekturi. Pa tudi v veličastnem pogledu na okolico! Zabavna je lahko tudi slonja ježa do trdnjave … (za doplačilo glede na možnost). Sledi obisk rožnatega mesta Džajpurja, kjer obiščemo Palačo vetrov (Hawa Mahal) ter stari astronomski observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Z malo sreče prispemo v Puškar, ki je eno najlepših mestec v Indiji – prava Evropa v Indiji, ki je ne smemo zamuditi. Nočitev. (H*, Z)

4. dan PUŠKAR. Zajtrk. Po želji se pridružimo hindujkam, ki romajo do Savitrijinega svetišča (1,5 ure hoje) vrh bližnjega hriba po blagoslov za svoje potomce. Ima pa tempelj tudi čudovit pogled na mesto s svetim jezerom v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvije kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov … Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči ... Nočitev. (H*, Z)

5. dan PUŠKAR – FATEHPUR SIKRI (UNESCO) – AGRA. Zajtrk. Jutranje slovo od Puškarja in vožnja v Agro. Na poti obiščemo Fatehpur Sikri, nekdaj mogočno prestolnico mogulskega vladarja Akbarja. Danes mesto duhov, a znotraj mestnega obzidja lahko med palačami, mavzoleji in vrtovi začutimo bogastvo in užitek takratnega življenja. Med mnogimi občudovanja vrednimi zgradbami je tudi Panč Mahal, petnadstropna zgradba, paviljon užitka za gospodične sultanovega harema! Večerni prihod v Agro. Nočitev. (H, Z)

6. dan AGRA – Tadž Mahal (UNESCO) – spalnik v ALAHABAD. V soju sončnega vzhoda obiščemo Tadž Mahal, veličasten simbol najčistejše večne ljubezni velikega mogulskega vladarja Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v "raj". Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki jih zagledate šele, ko se čisto približate. Vrnitev v hotel in zajtrk. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo "mali Tadž". Popoldne sledi ogled Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Zvečer ujamemo vlak spalnik v Alahabad. Nočitev na spalniku. (spalnik, PT, Z)

7. dan ALAHABAD – VARANASI. Zgodnje jutranji prihod v sveti Alahabad – prizorišče Khumba Mele. Vožnja z avtobusom do Varanasija. Tradicionalen zajtrk na poti. "Večno mesto", poimenovano tudi Kashi (mesto luči), Šivino mesto smrti, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Dopoldne se odpravimo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživimo vzdušje Budove prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo "kolo spoznanj", ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmarajika in Dhamekh ter Ašokin steber. Namestitev v hotel in osvežitev. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t. i. "goreče" gate, kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Ob sončnem zahodu zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi aarti na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Povratek v hotel. Nočitev. (H, Z)

8. VARANASI – let v MADURAJ. Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva verniki na številnih kopalnih ploščadih spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost in pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma ... Vrnitev v hotel in zajtrk.
Odhod na letališče in polet preko vmesnega letališča na jug Indije v Maduraj. Prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H, Z)

9. dan MADURAJ . Zajtrk. Prepustimo se raziskovanju barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai. Ulice so polne romarjev, krav, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Z rikšami se odpeljemo na orientacijski ogled mesta, ki je zanimiva mešanica klasičnih indijskih in evropskih stilov, še zlasti pa nas navduši tržnica rož! Pozno popoldne obiščemo enega lepših primerkov dravidskega templja Šri Menaksi. Nas presune tempelj sam ali dogajanje ob njem? Zvečer se potopimo v vzdušje večernega artija, ki čarobno zaokroži dan in našo tempeljsko ekskurzijo – kajti teh ne bo več! Prost večer. Nočitev. (H, Z)

10. dan MADURAJ – PERIYAR. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja v malabarske hribe do Periyarja. Na poti postanemo na kateri izmed slikovitih vaških tržnic ter se sprehodimo po vasi in poljih. Po prihodu si najprej privoščimo zabavno polurno ježo na slonjem hrbtu. Sledi doživet sprehod po plantaži kave, ki je prava botanična ekskurzija začimb in dišav. Potem v dišavnem vrtu doživimo še strokovno razlago začimb, saj je Periyar znan po njih. Večerja in prost večer v živahnem mestecu, odpravimo se na lov za eksotičnimi začimbami in drugimi zanimivostmi. (H, ZV)

11. dan PERIYAR – KOCHI. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja proti Malabarski obali. Z nekaj sreče ujamemo sončni vzhod na sprehodu po čajnih plantažah. Poslovimo se od višinskega raja ter po slikoviti cesti pot nadaljujemo do mesta Kochi, ki je poznano po trgovini z začimbami, s katerimi so tukaj trgovali že Grki, Rimljani, Judje, Arabci in Kitajci. Leta 1503 so tu Portugalci postavili trdnjavo, od koder so odhajali na nadaljnja osvajanja. Še danes Kochi velja za eno izmed najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Namestimo se v hotel. Popoldne si ogledamo stari Kochi, imenovan Fort, obiščemo znamenite ribiške mreže, portugalsko cerkev in si ogledamo Kathakali, zanimiv ples južne Indije. Nočitev. (H, Z)

12. dan KOCHI – rečni kanali BACKWATERS. Zajtrk. Iz Kochija odrinemo zgodaj, saj želimo na enournem sprehodu doživeti deželo rečnih kanalov in jutranje življenje v rečnih kanalih Backwaters, ki so svetovna znamenitost. V dolžini več kot 900 kilometrov se spletajo kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov. Potem se vkrcamo na znamenite keralske bivalne čolne, ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Kosilo, večerja in nočitev na bivalnem čolnu. (ladjica, PT, ZKV)

13. dan BACKWATERS – KOVALAM . Zajtrk. Poslovimo se od plavajočega hotela in se zopet znajdemo na zemlji. Vkrcamo se v avtobus in se odpeljemo do Kovalama. Pozno popoldne lahko izkoristimo za kopanje na peščeni plaži in metanje v valove. Zvečer nas čaka prijetna turistična scena. Večerjamo lahko okusno morsko hrano in se izgubimo v labirintu trgovinic z eksotičnim blagom. Tu je ajurvedska masaža in še kaj … Nočitev. (H*, Z)

14. dan KOVALAM – počitnice. Zajtrk. Prost dan za počitniške užitke. Rajske bele plaže, obkrožene s kokosovimi palmami, so evropske sanje o tropskih počitnicah. Jutranje kopanje lahko nadaljujete z ajurvedsko masažo in počitkom. Tu so številne trgovinice za eksotične nakupe. Po želji se z lokalnim prevozom lahko odpeljemo v bližnje velemesto Trivandrum ali si privoščimo celodnevni izlet do Kanyakumarija. Nočitev. (H*, Z)

15. dan KOVALAM – TRIVANDRUM – DELHI. Enourna vožnja na letališče Trivandrum, od koder poletimo proti Delhiju. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

16. dan DELHI – LJUBLJANA . Vožnja do letališča Delhi, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v primeru bližnjega letališča je vključen avtobusni prevoz do Ljubljane). Konec potovanja. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Biseri severne in južne Indije
od 1899€
od 2097€
Obvezna doplačila:
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Coris, do 21 dni, posamično *
23.44€
Doplačilo za enoposteljno sobo
410€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi avtobusni prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, notranji let Varanasi – Maduraj, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, jutranji izlet s čolnom v Varanasiju, dvourni izlet z rikšami v Maduraju, polurno jahanje s sloni, sprehod čez kavino plantažo ter ogled dišavnega vrta v Periyarju, ogled predstave Kathakali v Kochiju, izlet z ladjico po rečnih kanalih Backwaters, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4 nočitve z zajtrkom v hotelih 4*, 1 nočitev na spalniku (razred 2A/3A), 1 nočitev na bivalnem čolnu (Backwaters). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 11 nočitev v hotelih.

Ogledi: vstopnine v ceno niso vključene in znašajo približno 90 EUR. Potnik jih poravna na kraju samem.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):