Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*17.06. LJU  7xAI598 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ639 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL659 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ496 €
Puerto Plata Casa Marina 4*04.05. MUC  7xAI889 €
Varadero Hotetur Pal 4*26.04. VIE  7xAI931 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*12.09. VIE  7xPOL1194 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*29.04. MUC  7xPOL509 €
Madeira Do Santo 4*13.06. MUC  7xPOL525 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*18.05. MUC  7xPOL707 €
Punta Cana Grand Palla 5*12.09. MUC  7xAI1106 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.05. MUC  9xPP918 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*05.09. MUC  7xAI1003 €
Gran Canaria Aparthotel 3*28.05. VIE  7xPOL445 €
Maldivi Holiday Isl 4*18.05. MUC  7xPOL1283 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*24.04. VIE  7xPOL397 €
Mauritius Blue Lagoon 3*02.09. MUC  7xPOL1087 €
Antalija Lti Serra R 5*01.04. VIE  6xAI273 €
Hurghada Grand Resor 5*23.06. LNZ  7xAI417 €
Zanzibar Uroa Bay Be 4*16.04. MUC  8xPOL909 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Bilbao, San Sebastian, Gernika, Kantabrijska obala, Altamira, Burgos, Pamplona - mesto bikov


Bilbao, San Sebastian, Gernika, Kantabrijska obala, Altamira, Burgos, Pamplona - mesto bikov

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 30.3.2017 | dni: 5 | cena: 699 EUR

Bilbao, San Sebastian, Gernika, Kantabrijska obala, Altamira, Burgos, Pamplona - mesto bikov

Vožnja po razbrazdani in divji španski severni obali, ogled muzeja Guggenheim, sveto mesto Baskov - Guernica,...Osnovne informacije:

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest
Najmanjše število potnikov: 20VRHUNCI POTOVANJA: vožnja ob razbrazdani in divji španski severni obali; ogled muzeja Guggenheim, ki ga je zasnoval arhitekt Gehry; sveto mesto Baskov − Guernica; La Rioja − dežela najboljšega španskega vina, uživanje v značilnih pinchosih − vrsti tapasa, Pamlona − mesto bikov in praznovanja San Fermin, skrivnostna jama Altamira

Program:

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−BILBAO
MUZEJ GUGGENHEIM − ENKRATNA IZKUŠNJA
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah v jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani predvidoma v jutranjih urah ter vožnja na letališče (doplačilo).
Odhod letala v Bilbao. Po pristanku vožnja v baskovsko mesto Bilbao, ki mu domačini pravijo “luknja”. Nekdaj veliko kastiljsko pristanišče za volno, potem jeklarsko in kemično središče, danes velja za najbolj modno mesto v Španiji, saj je leta 1997 dobil Muzej Guggenheim in Muzej lepih umetnosti. Sprehod po starem mestnem središču in ogled gotske katedrale, svetišče Begona, gledališča … Čas boste namenili tudi danes največji znamenitosti mesta – veličastnemu muzeju Guggenheim, ki ga je zasnoval ameriški arhitekt F.O. Gehry. Muzej predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: BILBAO− (GERNIKA–SAN SEBASTIÁN) − BILBAO / zajtrk (pribl. 250 km)
ZELENA, KLIFNA OBALA ATLANTIKA IN SLIKOVITE RIBIŠKE VASICE
Zajtrk v hotelu in prosto za razvajanje v modernem in elegantnem delu El Ensanche, številnih muzejih ali odličnih barih tapas in restavracijah izbrane baskovske kulinarike. Za doplačilo priporočamo celodnevni izlet po čudoviti baskovski obali; vožnja do bližnje Gernike, vasice ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali in kjer je Picasso naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Nadaljevanje vožnje mimo slikovitih zalivov, vasic in pristanišč (rt Ogono, vasica Elanchove, ribiške vasice Zumaia, Getaria, Orio) do San Sebastiána − elegantnega obmorskega letovišča na severni obali, kjer so poletja preživljali tudi člani španske aristokracije in kraljeva družina. San Sebastián se nahaja ob zaokroženem zalivu, ki ga na obeh straneh varuje strm grič, prav na sredi pa leži otoček Santa Clara. Posebnost San Sebastiána je tudi hrana – v točilnicah strežejo odlične tapas in najboljšo špansko kulinariko, ki temelji večinoma na ribah in školjkah. Pozno popoldne po avtocesti vrnitev do hotela. Prenočevanje.

3. dan: BILBAO−SANTANDER−ALTAMIRA−BURGOS / zajtrk (pribl. 290 km)
MED VELIČASNIMI VRHOVI EVROPE
Zajtrk in vožnja v pokrajino Kantabrija ob obali mimo Castro Urdiales − priljubljenega poletnega letovišča, ki so ga zgradili okoli slikovitega pristanišča, ter Loreda − najbolj priljubljenega počitniškega kraja v Kantabriji do Santandra − središča Kantabrije, ki je danes živahno in pomembno pristanišče in mondeno letovišče ob ustju globokega zaliva. Mesto se razteza ob obali okrog Peninsule de la Magdalena, kjer stoji palača Magdalena, ki jo je zgradil Alfonzo XIII. leta 1912, in park z manjšim živalskim vrtom. Kratek postanek pri palači in nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini med gorami in vasicami v smeri navdihujočih gora Picos de Europa, ki so jih »Vrhovi Evrope« poimenovali mornarji, ko so se vračali domov z odprtega morja. Vožnja do jame Altamire, kjer se skrivajo eni najlepših primerov prazgodovinske umetnosti. Najstarejše risbe segajo v 16.000 pr. n. št. Za obiskovalce so naredili jamo repliko, ki omogoča razumevanje umetnosti v Altamiri in paleolitske umetnosti. Po znimivem ogledu postanek v starodavnem in slikovitem mestecu Santillana del Mar. Posebej zanimive so kamnite hiše zgrajene med 15. in 18. st. in romanski samostan La Colegiata, ki je bil pomembno romarsko postajališče na poti do Santiaga. Vožnja v Burgos in krajši ogled mesta. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje

4. dan: BURGOS−LA RIOJA−PAMPLONA / zajtrk (pribl. 350 km)
LA RIOJA − POKRAJINA DOBREGA VINA IN KULINARIKE ter MESTO BIKOV
Zajtrk in nadaljevanje ogleda mesta Brurgos, zgodovinskega središča Kastilje in Leon na romarski poti v Santiago de Compostela. Mesto se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito, ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Je tudi rojstni kraj znanega španskega junaka El Cid−a. Sprehod po starem mestnem središču med spomeniki, ki so tesno povezani z mnogimi slavnimi imeni iz španske zgodovine (katoliška kralja Izabela in Ferdinand, Kolumb ...): most Santa Maria in most sv. Pavla, mestne palače, katedrala ... Po ogledu nadaljevanje poti v v pokrajino La Rioja, ki slovi po najboljših rdečih vinih in odlični papriki in sveži zelenjavi. Vožnja mimo mestec z značilnimi majhnimi vinskimi kletmi in sušenimi paprikami, ki visijo z balkonov do kraja Miranda ob reki Ebro in naprej do središča visoke Rioje, mesteca Haro. Postanek v vinski prestolnici in čas za ogled vinske kleti ter muzeja dinastije Vivanca s pokušnjo regionalnih vin ter prigrizkom. Nadaljevanje poti do Pamplone, prestolnice Navare in mesta, ki je znano po teku pred biki. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Tek bikov je ovekovečil tudi Hemingway v delu Sonce tudi vzhaja. Tekači so oblečeni v bele in rdeče obleke in jih spodbuja množica na ulicah. Začnejo s petjem hvalnice sv. Ferminu. Ko izstrelijo raketo in izpustijo bike iz ograde, se tek začne … Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Vožnja v hotel na poti, nastanitev in prenočevanje.

5. dan: VITORIA−BILBAO–BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk (pribl. 150 km)
PRESTOLNICA LA RIOJE
Zajtrk v hotelu. Vožnja do Vitorie– glavnega mesta Baskije. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, ki je zgrajen na temeljih strega mesta Gasteiz na griču, ki je hkrati tudi najvišja točka dežele. Celotni stari del mesta z ozkimi uličicami in edinstveno arhitekturo je proglašen za narodni spomenik. Posebej vredne ogleda so številne gotske cerkve in renesančne palače. Po ogledu vožnja na letališče pri Bilbau, od koder boste zgodaj popoldne poleteli proti Benetkam. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČE LOM: pribl. 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE RAVBARKOMANDA: pribl. 30 min po odhodu iz Ljubljana
SEŽANA: pred železniško postajo pribli. 60 min po odhodu iz Ljubljane

Opomba

  • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
  • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevod do letališča. 
  • Vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.       
  • V primeru družin z dvema otrokoma, otroka bivata v svoji sobi, za morebitne popuste nas pokličite.


Cena vključuje:

letalski prevoz Benetke - Bilbao - Benetke
strošek
letaliških in varnostnih pristojbin 
avtobusni prevoz po programu
4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3*/4* v dvoposteljnih sobah
ogledi po programu brez vstopnin
ogled vinske kleti s prigrizkom
stroški lokalnih vodnikov in slovenskega vodnika 
organizacija potovanja
DDV
 
-|-letalo

Možna doplačila ob prijavi:
  • prevoz na letališče, 50 EUR/na osebo
  • enoposteljna soba, 120 EUR/na osebo
  • izlet ob baskovski obali (min. 15 potnikov), 49 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu:(vodniku na poti)

  • vstopnine 30-50 EUR


Popusti:
  • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):