Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1242 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. VIE  7xAI1111 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL610 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Azori

Zagotovljeni termini:
28.10.2016

Azori


Odhod
: 28.10.2016 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1299€

Azori

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – polet na otok SAO MIGUEL – PONTA DELGADA. Zbor v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča, od koder preko Lizbone poletimo na otok San Miguel, v azorsko prestolnico Ponto Delgada. Vožnja do hotela, namestitev. Nočitev. (letalo, nočitev)


2. dan PONTA DELGADA – treking med kraterskimi jezeri in izlet na zahodno obalo. Zajtrk. Jutranji sprehod po slikovitih kamnitih ulicah, med črno-belimi bazaltnimi hiškami azorske arhitekture in bogatimi aristokratskimi vilami, ki ga zaključimo ob kavi in tipičnem pecivu na enem izmed trgov. Z najetimi avtomobili začnemo raziskovati naš prvi otok Sao Miguel. Za začetek se odpravimo na najbolj slikovita vulkanska jezera, od koder se za okoli 2 ure sprehodimo čez nekaj kraterskih jezerc v neokrnjenem zaščitenem naravnem območju. Obiščemo kraljevo razgledno točko Vista do Rei, kjer se nam odpirajo prekrasni razgledi na slikovito pokrajino ter na ugasli vulkanski krater "Sete Cidades". Ogromni krater ima dve jezeri, eno modre (Azul) in drugo zelene barve (Verde). Spustimo se do vasice ob jezeru, kjer bomo spoznavali tipične hiše. Prosto za kosilo. Pot bomo nadaljevali do skrajne zahodne točke otoka Ponta do Escalvado, potem pa se osvežimo v naravnih bazenčkih oceana v Ponta da Ferraria. Večerni prihod v Ponto Delgado. prost večer. Nočitev. (Z, nočitev)


3. dan PONTA DELGADA – izlet na severni del otoka.
Zajtrk. Danes spoznavamo severni del otoka in okolico mesta Ribeira Grande, kjer obiščemo edine evropske plantaže čaja. Spoznamo proizvodnjo organsko pridelanega čaja, pokukamo v sušilnico in se sprehodimo še skozi plantaže čaja med nasadi grmičkov (cca. 2 uri). Potem zavijemo na vaško priobalno cesto, ki vodi skozi tradicionalne vasice do črnih bazaltnih plaž. Postanek za kosilo. Vožnja do kraterja Fogo; v njegovi bližini se nahaja naravni rezervat Lombadas, kjer se namočimo v naravnih vrelcih ali caldeiras. Popoldne obiščemo simpatično priobalno mestece Caloura. Tik ob svetilniku si privoščimo skok v morje ali v bazen z morsko vodo. Večerni povratek v Ponto Delgado. Nočitev. (Z, nočitev)


4. dan PONTA DELGADA – izlet na južni del otoka. Zajtrk. Jutranjo kavico si privoščimo na obali v nekdanji prestolnici Vila Franca do Campo, od koder se s čolni odpravimo na krajši izlet do bližnje vulkanske lagune. Vožnja skozi nenaseljeno pokrajino do manjšega jezera Congro in naprej do vulkanskega območja Furnas, kjer se soočimo s fumarolami, ki so pripravne tudi za kuhanje. Specialiteta tega kraja je v vulkanski pari kuhana enolončnica s priokusom žvepla. Sprehod okoli jezera. Ogledamo si še park Terra Nostra, ki se ponaša s številni rastlinami z vsega sveta in mineralnimi vrelci. Vrnitev v Ponto Delgado. Nočitev. (Z, nočitev, čoln)


5. dan PONTA DELGADA – polet na otok FAIAL (Horta) in trajekt na otok PICO – izlet po vzhodnem delu otoka – MADALENA. Zajtrk. S kratkim jutranjim poletom (in kratko trajektno vožnjo) skočimo v popolnoma drugačen otoški svet otoka Pico, ki je ime dobil po vulkanu, čigar konica se lepo vidi po vsem otoku. Za začetek si privoščimo sprehod (dve uri) skozi nenavadne, s kamnito ograjo ograjene nasade vinske trte. Na staro vinsko tradicijo opozarjajo tudi rampe, po katerih so spuščali sode v čolničke, preden so velike, z vinom natovorjene ladje izplule proti Ameriki. Sredi kamnitih ograd se ponosno razkazuje stara vetrnica, z njenega vrha pa lep razgled na kamnita polja. Srknemo žlahtno kapljico in obiščemo vinski muzej. Popoldne obiščemo slikovito etnološko kamnito vas, kjer nas lepota avtohtonih hišk povrnejo v stare pripovedke iz otroške zibelke. Zvečer zabava v enem izmed nočnih barov, kjer si po želji privoščimo najbolj znana otoška vina kot npr. Lajido, Angelica, Frei Gigante ali Terras de Lava. Vožnja v Madaleno. Nočitev. (Z, nočitev)


6. dan MADALENA – izlet na jugovzhodni del otoka. Zajtrk. Danes raziščemo črni vulkanski otok. Za začetek obiščemo naravno posebnost, jamo Furna de Frei Matias, ki je v resnici 650 m dolg lavin tunel, tunel znotraj ohlajene magme. V južnem obmorskem mestecu Lajes obiščemo nekdanjo klavnico kitov, ki je bila poleg gojenja vinskih trt druga najpomembnejša gospodarska panoga otoka. Po krajšem postanku v mestecu sledi vožnja skozi dih jemajočo otoško jezersko transverzalo vulkanskih jezerc s pogledi na najvišji vrh Portugalske, Pico (2.351 m). Popoldne se popeljemo še skozi severni del otoka, po lokalnih cestah, do veličastnih belih vasic ob morju. Uff, je lepo! Nočitev. (Z, nočitev)

7. dan MADALENA – vzpon na Pico ali treking izlet na otok Sao Jorge. Zajtrk. Izberite, kaj boste danes počeli. Ena opcija je celodnevni vzpon na najvišji vrh otoka in Portugalske, Pico (za doplačilo), ki zahteva dobro kondicijsko pripravljenega pohodnika. A z vrha se nam odpre čudovit pogled na krater in na okolico, ko ob lepem vremenu vidimo skoraj celotni azorski arhipelag. Druga možnost je treking izlet na sosednji otok Sao Jorge (za doplačilo), kjer si na glavnem trgu v mestecu Velas najprej privoščimo jutranjo kavico (ali pa črni vulkanski puding), potem pa se s taksiji odpeljemo do začetne točke, od koder se začnemo spuščati proti obali in lagunam. Trekingi na tem otoku veljajo za najlepše na Azorih. Na poti si privoščimo kosilo. Po koncu trekinga se lahko še okopamo v morju, nato pa se s taksiji vrnemo nazaj v Velas in s trajektom na otok Pico. Tretja opcija je prosti dan za lastna raziskovanja. Nočitev. (Z, nočitev)


8. dan MADALENA – trajekt na otok FAIAL – HORTA – izlet na zahodni del otoka. Zajtrk. S trajektom se zjutraj premaknemo na sosednji otok Faial, ki ga zaznamuje modra barva hortenzij. Po namestitvi v mestecu Horta, ki leži med dvema vulkanoma in dvema zalivoma, se odpravimo na zahodni del otoka, do rta Capelinhos, ki ga je oblikoval izbruh ognjenika in otočku dodal kar nekaj novega ozemlja. Sprehodimo se med vulkanskimi klobučki (capelinhos), in začutimo moč narave. Ogledamo si nekdaj delujoči svetilnik, ki ga je zasipal vulkanski prah. Svetilnik je danes preurejen v muzej, ki prikazuje vulkanske dejavnosti na Azorih. Okolica je surova, razbrazdana, še močno prizadeta od zadnjega izbruha. Osrednja Caldeira je vulkanski krater v premeru 2 km, na čigar robu rastejo cedre. Sprehodimo se po vulkanski pokrajini s sanjskimi razgledi. Vrnitev v Horto. Priporočamo obisk Peter's Cafe, ki je zadnja oz. prva postaja pri jadranju čez Atlantik. Nočitev. (Z, nočitev)


9. dan HORTA – izlet na kite in delfine. Zajtrk. Horta pusti močan pečat na slehernega popotnika. Da velja za zatočišče velikih jadralcev, opozarjajo barviti grafiti čez cele pomole, ki so postali obvezno neobvezni del ceremonije preživelih jadralcev. V teh vodah je ogromno vrst kitov in delfinov in na izletu z ladjico (doplačilo) je videnje teh ogromnih morskih sesalcev skoraj zagotovljeno. Občutek, ko ti morski velikani plavajo mimo nas v svojem naravnem okolju, je neopisljiv. Vkrcamo se na ladjo in upamo na dober "foto-ulov". Ljubitelji adrenalina si lahko privoščite plavanje z morskimi psi v kletki (za doplačilo) ali plavanje z mantami (za doplačilo). Po vrnitvi si ogledamo posebno zbirko risane umetnosti nekdanjih kitolovcev in pomorščakov na kosteh kitov. Po vrnitvi še kratek ogled mesta, potem pa spet v Peter's Cafe, kjer morda srečamo kakšnega jadralca, ki tukaj išče oz. deli koristne informacije za prečkanje Atlantika. Nočitev. (Z, nočitev)

10. dan HORTA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet preko Lizbone do bližnjega letališča. Vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)

Zaporedje dni se lahko spremeni glede na optimalne vozne rede letal.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Azori
od 1299€
od 1299€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 7 - 10 oseb
120€
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb
90€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, družinsko *
29.03€
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, Evropa, posamično, osnovno kritje - S*
12.87€
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.2€
Doplačilo za enoposteljno sobo
90€
Popusti:
Družinski popust
3.5%


Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja po spodnjem opisu**, vse prevoze s taksiji in najetimi vozili (vključeno gorivo, zavarovanje vozila …), izlet do vulkanskega otočka na otoku Sao Miguel, trajekt na otok Faial, vse vstopnine po programu (tovarna čaja, vinski muzej, etnološka vas, Scrimshaw muzej), slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

** Kje nočimo? Nočimo v različnih okoljih, v glavnem v preprostih hotelih in penzionih v dvoposteljnih sobah s TWC. Vse nočitve vključujejo zajtrk.

*Kako potujemo? Azore bomo raziskovali z najetimi vozili. Prvo vozilo vozi vodnik, eventualna naslednja vozila pa vozijo potniki, s katerimi se dogovorimo ob prijavi. Predvideno je 7 – 8 oseb v vozilu. Vodnik vsak dan sproti razloži, kako bo pot potekala, vsako vozilo pa je opremljeno z ustrezno navigacijo (zemljevid, navigacija).

Doplačilo po želji na kraju samem (na osebo):
- celodnevni vzpon na najvišji vrh Pico: cca. 25 EUR,
- treking izlet na otok Sao Jorge: cca. 50 EUR,
- izlet na kite in delfine na Faialu: cca. 60 EUR,
- plavanje z morskimi psi v kletki: cca. 120 EUR (ob udeležbi najmanj štirih oseb),
- plavanje z mantami: cca. 200 EUR (ob udeležbi najmanj šestih oseb),
- napitnine.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):