Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRYSSANA B 3*28.04. LJU  7xNZ489 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*27.06. LJU  7xAI389 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI598 €
Hurghada LABRANDA GA 4*07.07. LJU  7xAI569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI369 €
Kefalonija Cephalonia 4*24.06. LJU  7xPOL576 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Casa Marina 4*19.06. MUC  7xAI942 €
Šri Lanka Hotel The B 5*02.05. MUC  7xPOL836 €
Dubaj (Emirati) Landmark Su 4*17.05. MUC  7xPOL639 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*07.04. MUC  7xPOL794 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.01. VIE  7xAI349 €
Varadero Be Live Exp 4*30.05. MUC  7xAI978 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL399 €
Punta Cana Grand Palla 4+*07.06. MUC  7xAI1057 €
Mallorca Hotel Olean 4*30.01. VIE  7xPOL328 €
Maldivi Thulagiri 4*05.06. MUC  7xPOL1121 €
Gran Canaria Astoria 3*07.06. VIE  7xPOL508 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*07.06. VIE  7xAI993 €
Mombasa-Kenija Severin Sea 4*27.04. MUC  9xPP1009 €
Rodos Mare Palace 4*06.05. VIE  7xPOL455 €
Mauritius Seaview Cal 4*17.05. VIE  7xPOL1146 €
Hurghada Grand Resor 5*25.01. SZG  7xAI298 €
Zanzibar Ocean Parad 4*02.05. MUC  7xPOL962 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Atraktivni Iran

Zagotovljeni termini:
10.04.2018

Atraktivni Iran


Odhod
: 10.04.2018 | št. dni: 13 | aktualna cena: od 1620€

Atraktivni Iran

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA - TEHERAN - KAŠAN. Zbor na ljubljanskem letališču, od koder ob 20.05 preko Istanbula poletimo proti Teheranu. Po pristanku se vkrcamo na avtobus in počivamo na vožnji proti Kašanu. (letalo)

2. dan KAŠAN - ABIYANEH - NAIN. Tradicionalen iranski zajtrk. Kašan je bil priljubljeno mesto šaha Abbasa. V njem naredimo prve korake v iransko eksotiko; sprehodimo se po lokalni tržnici, obiščemo staro petkovo mošejo in si ogledamo tradicionalno kašansko palačo oz. hišo bogatih trgovcev. Odpeljemo se do romantične rdeče vasice na koncu sveta, Abiyaneh (Unesco). Prebivalci vasice pod vznožjem gora živijo v svojem filmu. Ohranili so tradicionalen način življenja in nam s tem dajejo priložnost, da spoznamo njihov vsakdan, pokukamo v njihove domove. Sprehodimo se po vasici. Prija nam narava, tradicija, spokojnost, ... Morda daljši pohod na bližnji hrib!? Potem se odpeljemo v puščavski Nain, izhodišče za naslednji dan. Večerja in nočitev v preprostem hotelu. Nočitev. (H, ZV)

3. dan NAIN - PUŠČAVA - PUŠČAVSKA VASICA. Zajtrk. V Nainu obiščemo izdelovalce izdelkov iz kamelje volne in se sprehodimo po starem mestu, kjer se srečamo s pravo puščavsko arhitekturo. Po puščavski cesti drvimo globoko v puščavo. V Chupananu v objektiv ujamemo enega najlepših puščavskih prizorov (badgirji). Bogato se »sprehodimo« in uživamo na čudovitih puščavskih sipinah. Po puščavski avtocesti pot nadaljujemo do naše vasice, ki še vedno živi. Namestimo se v puščavski hiši in začutimo mehkobo in prijaznost domačinov. Raziščemo puščavsko oazo. Večerja in nočitev pri domačinih. (nočitev pri domačinih, ZV)

4. dan PUŠČAVSKA VASICA - "MALI BAM" - MEYBOD - YAZD. Zajtrk. Slovo od domačinov, kajti tu, kjer se je ustavil čas, bi še ostali. Vstopimo v objem Slane puščave na slikoviti vožnji do vasice, kjer se izgubimo v labirintu ulic in blatnih hiš ter se naužijemo pristnega vzdušja, kot jih je bilo mogoče doživeti v slavnem Bamu. V Meybodu obiščemo ledeno hišo, golobnjak ter karavanski dvorec. Kosilo. Vožnja v Yazd. Zanimiv je Muzej vode, v katerem podrobno spoznamo kako so se puščavski ljudje prilagodili življenju v puščavi. Popoldne vstopimo v pravljico starega Yazda. Zaživimo v labirintu uličic, spoznavamo blatno arhitekturo puščavskih krajev, pritegnejo nas ulični prizori, kanati (podzemni jarki za vodo) in badgirji (iranska klima naprava). Ujemite veter tudi vi! Obiščemo Petkovo mošejo, ki je ena najstarejših na iranskih tleh. Prost večer in nočitev. Nočitev. (H, ZK)

5. dan YAZD - PASARGADE - ŠIRAZ. Zajtrk. Yazd (Unesco) je eno najlepših mest puščavske arhitekture in svetovno središče sledilcev Zaratustre, ki je začetnik prve monoteistične vere v tem delu sveta. Pretresljiv je vzpon do stolpov tišine - starih zoroastrianskih pokopališč, kjer se v tišini poklonimo pokojnim dušam. Obiščemo hram večnega ognja, kajti luč, dragi moji, je nasprotje teme (prerok Zaratustra). Sledi vožnja po stepski iranski plošči, srčiki iranske civilizacije, vse do Pasargada. Okoli nas bežijo tradicionalni prizori iranskega življenja. Obisk grobnice kralja Kira v Pasargadu. Zdi se kot bi Kirov duh še danes lebdel nad deželo. Krajši pohod po čudoviti okolici ... Prihod v Širaz. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan ŠIRAZ. Zajtrk. Mesto pesnikov, iranski Pariz, kulturna prestolnica Irana, stara prestolnica dinastije Zand na stiku iranske plošče z visokim gorovjem Zagros; pravijo mu tudi mesto vrtnic, vina in ljubezni ... Poznan je po prebivalcih, ki znajo uživati v radostih življenja. Od zunaj si ogledamo citadelo iz 18. stoletja ter se sprehodimo do Karim Khanove mošeje, kjer spoznamo pisano notranjost zgradbe v značilnih barvah mesta. Obiščemo eno lepših iranskih tržnic, doživimo pa tudi pietetno vzdušje "emam-zade", svete grobnice šiitov. Prosto za kosilo. Vrhunec dneva nas čaka v čarobnem vzdušju parkov z mavzolejem velikega pesnika Sadija in Hafisa. Postanemo ob grobu, prisluhnemo njegovim pesmim in doživimo čutnost domačinov. Čudovit vpogled v iransko dušo. Nočitev. (H, Z)

7. dan ŠIRAZ - PERZEPOLIS - ISFAHAN. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja po slikoviti ravnici do največje antične perzijske znamenitosti - Perzepolisa. Prestolnica nad prestolnicami Darijevega časa izpred 2.500 let še danes na obiskovalca naredi nepozaben vtis. Če kje, tu spoznamo vso slavo, moč in bogastvo prvega perzijskega cesarstva. V sosednjem Naqsh-e-Rostamu se pri v skalo vklesanih grobnicah poklonimo perzijskim kraljem. Vzpnemo se na Iransko ploščo in se odpeljemo v Isfahan. Tradicionalna večerja na poti. Vožnja do hotela in namestitev. Večer preživimo na sprehajališču ob reki Zajandeh, kjer nas čakajo osvetljeni mostovi. Nočitev. (H, ZV)

8. dan ISFAHAN. Zajtrk. "Isfahan je pol sveta!", očaran nad njegovo lepoto vzklikne francoski pesnik Rainer. Vzklik nas spremlja tudi danes, ko vstopimo v srčiko starega mesta, slast arhitektov in umetnikov z vsega sveta. Ogledamo si glavne znamenitosti; v seldžuški preprostosti čarobno Petkovo mošejo, mestno tržnico in Naqsh-e Jahan - drugi največji trg na svetu, obkrožen z veličastnimi zgradbami preteklosti (Imamova mošeja, palača, dekliška mošeja). Čajček v skrivnostni čajnici, kjer se najde tudi vodna pipa. Prosto popoldne na mestni tržnici je priložnost za nakup eksotičnih spominkov, letečih preprog in preizkus pogajalskih sposobnosti s prekaljenimi poliglotskimi trgovci. Ogledamo si palačo 40-ih stebrov, še eno izmed mojstrovin šaha Abasa. Prost večer lahko preživimo v mestnem središču, ki je pravi kraj za druženje z domačini, ki nas radovedni z veseljem povabijo v pogovor. Spoznajte neskončno prijaznost iranske duše. Nočitev. (H, Z)

9. dan ISFAHAN - BORUJERD. Zajtrk. Obiščemo armensko četrt s katedralo Vank ter muzej armenske kulturne dediščine. Potem zapustimo civilizacijo in se odpravimo raziskovat samobitnost hribovitih krajev izven uhojenih poti, kjer se je ustavil čas. Raziščemo življenje tradicionalne vasice, sprehodimo se po čudoviti pokrajini in nočimo v tradicionalnem mestecu Borujerd, kjer je glavna znamenitost ta, da ni nobene znamenitosti. Namestitev. Večerja in po želji raziskovanje mesteca. Nočitev. (H, ZV)

10. dan BORUJERD - HAMADAN - GAZVIN. Zajtrk. Panoramska vožnja do Hamadana. Hamadan, nekdanja Ektabana, je bila ena izmed treh prestolnic Ahamenidskega cesarstva. Obiščemo grob Ester in Mordekaja, nekoč najpomembnejše judovsko svetišče v Iranu. Tu je tudi mavzolej Ibn Sine (Avicenna) ter ahamenidski reliefi Ganjnameh. Po stepski pokrajini se odpeljemo v Gazvin. Priprava na našo jutrijšnjo avanturo na Alamut. Večerja in nočitev. (H, ZV)

11. dan GAZVIN - ALAMUT. Zajtrk. Vkrcamo se v lokalna vozila.
Odhod proti Alamutu. Že pot je doživetje zase; zdaj se strmo vzpenja navzgor, že v naslednjem trenutku se spušča v dolino in v nov vzpon ... Odpirajo se neverjetni razgledi na mogočno gorsko verigo Elbruza. Panoramski postanki, morda obiščemo domače čebelarje. Na poti nas vabijo preproste vasice s preprostim tradicionalnim življenjem. Sprehodimo se med riževimi polji do slanih izvirov. Prihod v vasico pod Alamutom, neosvojljivo trdnjavo iranskih Ismailcev, ki je od nekdaj buril duhove in navdihnil tudi pisatelja Bartola. Na sprehodu na grad se nam dogajajo vasice in enkratna narava. Uščipnemo se v lice - je to ista resničnost, ki jo živimo? Vrnitev v vasico. Večerja. Nočitev v preprostem penzionu ali pri domačinih. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli)

12. dan ALAMUT - VZPON NA LOKALNI VRH - TEHERAN. Zajtrk. Vožnja z lokalnimi vozili do izhodišča (Piche Bon 2.700 m) ter vzpon na prelaz Salambar (3.200 m) ter v skladu z vremenom na loklani vrh, ki mu bomo na kraju samem dodali lokalno ime in višino. Vsi, ki se vzpona na vrh ne boste udeležili (ali v primeru slabega vremena) bo organiziran pohod po dolini Alamuta, ki nas bo popeljal bolj horizontalno med odmaknjenimi vasicami, kjer še vedno živijo samobitno življenje. Po poznem kosilu se vkrcamo v lokalna vozila in se spustimo na doživeto vožnjo v dolino do Gazvina. Vkrcamo se na avtobus in čaka nas še vožnja do teheranskega letališča. (ZK, lokalni prevoz)

13. dan TEHERAN - LJUBLJANA. Polet preko Istanbula do ljubljanskega letališča. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Atraktivni Iran
od 1620€
od 1650€
Obvezna doplačila:
Iranski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 34 oseb
99€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Doplačilo za enoposteljno sobo
150€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 35 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz do letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (224 EUR), nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ter lokalnim prevozom (Alamut), slovensko vodenje in lokalne vodnike, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitev in prehrana: 8 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom ali polpenzionom (glede na opis - kosilo ali večerja v lokalni restavraciji), 2 nočitvi pri domačinih in/ali v vaškem penzionu s polpenzionom (puščavska vasica, Alamut).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):