Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*08.07. LJU  7xNZ589 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) SUN CLUB DJ 3*09.08. LJU  7xAI389 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ669 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*22.07. LJU  7xAI639 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*16.08. LJU  7xUAI429 €
Rodos Kresten Pal 4*09.07. LJU  7xPOL699 €
Puerto Plata Casa Marina 4*08.05. MUC  8xAI882 €
Šri Lanka Club Palm B 4*12.06. MUC  7xAI701 €
Fuerteventura Costa Calet 3*08.05. MUC  7xAI411 €
Dubaj (Emirati) Ramada Hote 4*12.06. MUC  7xPOL455 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*12.06. MUC  7xPOL782 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*12.05. VIE  7xAI459 €
Varadero Occidental 4*24.05. MUC  7xAI872 €
Punta Cana Grand Palla 5*28.09. VIE  7xAI1139 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*15.05. VIE  7xPOL315 €
Mallorca BQ Sarah 4*01.05. VIE  5xPOL264 €
Maldivi Sun Island 4+*17.06. MUC  8xPOL1117 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*06.09. MUC  7xAI1021 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*04.05. VIE  14xPP885 €
Mauritius Preskil Bea 3*11.06. VIE  8xPOL1085 €
Antalija Nox Inn Bea 5*11.05. VIE  5xAI279 €
Hurghada Grand Resor 5*30.06. GRZ  7xAI369 €
Zanzibar Bluebay Bea 4+*06.05. MUC  10xAI699 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Afrika: Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja - 11 dni


Afrika: Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja - 11 dni

  • odhod: 17.11.2017 | dni: 11 | cena: 2.799,00 EUR
Potovanje po Gani - Afrika. Na potovanju po Gani spoznajte zgodovinske korenine Gane, ki segajo preko starega kraljestva Gana do sudanskih držav Zahodne Afrike skupaj z nami. V deželi je v preteklosti prevladovala trgovina z zlatom in soljo po transsaharskih poteh, v 15. stoletju pa so v deželo množično prišli evropski kolonisti in s svojim intenzivnim trgovanjem spremenili atlantsko obalo v zlato obalo. Od še približno 32 ohranjenih utrdb v Zahodni Afriki se jih 29 nahaja na obalah Gane. Kljub močnim vplivom iz Evrope in neslavno trgovino s sužnji, je ponosnemu ganskemu ljudstvu uspelo ohraniti svojo bogato, slikovito in živahno kulturno identiteto do danes.

PROGRAM:

1. dan: Ljubljana - Akra
Zbirno mesto na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Akri. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan: Akra - jezero Volta - Akossombo
Po zajtrku ogled mesta: Narodni muzej, kjer je predstavljena zgodovina Gane od pradavnine do danes, monumentalnega mavzoleja prvega predsednika neodvisne države in mestne četrti etnične skupine Ga ter znamenitih mizarjev, ki izdelujejo krste v obliki sadežev, živali, avtomobilov itd. Sledi vožnja v notranjost in obisk tradicionalne tovarne biserov v področju Krobo. Nadaljujemo mimo jezu na jezeru Volta, ki je največje akumulacijsko jezero na svetu, do Akossomba, ki leži na južni obali jezera Volat in ga obdajajo gore Akwamu. Namestitev, večerja, nočitev.

3. dan: Akossombo - Kumasi
Zajtrk, vožnja v Kumasi, zgodovinsko in duhovno središču kulture Ashanti. Še danes skrbi kralj Ashantijev za dobrobit svojega kraljestva. Sledi obisk obnovljene in bogato okrašene hiše fetišev in priložnost, da smo priča tradicionalnemu pogrebu. Potovanje rajnkega v deželo prednikov je velik družabni dogodek z pisanim slavjem, ki ga spremljata glasba tolkal in ples. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: Kumasi - Techiman
Po zajtrku ogled kulturnega središča Ashanti s številnimi kultnimi eksponati. Palače Manheya, kjer biva kralj Ašantijev. Četudi današnji vladar Otomfuo Osei Tutu II. Nima politične vloge, ima pa izjemen simbolen pomen. Po končanih ogledih vožnja v Techiman, namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: Techiman - Narodni park Mole
Zajtrk. Vožnja preko gozdnate planote Ashanti v savansko višavje severa. Med potjo postanek pri Fullerjevem slapu pri Kintampu in za obisk najstarejše ganske mošeje v Larabangi, ki je bila zgrajena v 15. stoletju v sudanskem stilu. Po prihodu v Narodni park Mole, ki je najbolj obiskani naravni rezervat v Gani s skoraj 500km2 savan, kjer domuje 93 vrst sesalcev. Nastanitev, večerja nočitev. Večerni safari, kjer bomo z malo sreče videli slone, povodne konje, opice in različne vrste antilop.

6. dan: Narodni park Mole - Bolgatanga
Zajtrk. Peš se bomo odpravili na mogočen grič Tongo, domnevno bivališče bogov, kjer se dandanes nahaja zelo obiskan orakelj in se ga lahko obišče samo v spremstvu „svetega“ moža. Talenski živijo tukaj v labirintih, do katerih je samo en dostop. Po ogledu vožnja v Bolgatango. Namestitev, večerja, nočitev.

7. dan: dežela Gurunsijev - Wa
Zajtrk. Vožnja po deželi Gurunsijev nas bo vodila čez različne vasi, v katerih se nahajajo utrjene hiše iz blata, okrašene z barvitimi freskami. Namestitev, večerja in nočitev v Waju na severozahodu Gane.

8. dan: dežela Lobijev - Techiman
Zajtrk. Krožna vožnja po deželi animističnih Lobijev. Simbolika njihove naravne religije se odraža v številnih vsakodnevnih predmetih kakor tudi v arhitekturi utrdb iz blata. Sledi vožnja proti jugu po stari trgovski poti v Techiman, kjer savana preide v gozdnato pokrajino. Nekoč so tukaj sol in začimbe, ki so prihajale iz Sahela, izmenjevali za zlati prah in plodove kole. Na poti bomo videli mošeje v sudanskem stilu grajene iz blata, ki kažejo vpliv delte reke Niger. Namestitev, večerja, nočitev.

9. dan: Techiman - Elmina
Po zajtrku vožnja iz tropskega deževnega gozda na obalno nižavje – Zlato obalo. Skoraj cela ganska obala je polna utrdb iz časa kolonizacije. Služile so za trgovanje z zlatom, slonovino, poprom in sužnji, kot zapori in skladišča. Ogled utrdbe v Cape Coastu z muzejem sužnjev. Namestitev, večerja, nočitev.

10. dan: Elmina - Akra - Ljubljana
Zajtrk. Ogled starega mesta, prvega evropskega trgovskega oporišča na obali črne Afrike in obisk najstarejše utrdbe v Elmini, namenjene trgovanju s sužnji. Nadaljujemo do Agre, prevoz na letališče in prijava na polet preko enega letališča do Ljubljane.

11. dan: Ljubljana
Pristanek na letališču Ljubljana


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz, letališke pristojbine, namestitve v hotelih 3-4*, obroki, ogledi, vstopnine in prevozi po programu potovanja, lokalni vodnik, slovensko vodenje, dodatno zdravstveno zavarovanje v asistenco v tujini, organizacija.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 330 €

  • Vizum in urejanje vizuma = 90 €


RANA URA, ZLATA URA!


Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust


Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 EUR po osebi za vodnike in voznike.

Cepljenja: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlic in uživanje antimalarikov. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: je potrebenKončni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

DOBRO JE VEDETI:
Na tem zanimivem potovanju nas pot vodi vse od Zlate obale na tropskem jugu do meje z Burkino Faso na savanskem severu. Med potjo doživimo velikansko raznolikost pokrajin in kultur, prečkamo različne podnebne pasove in srečamo številne etnične skupine. Vozimo se v za deželo značilnih in klimatiziranih terenskih vozilih in minibusih, predvsem na odročnih severnih področjih pogosto po neutrjenih poteh. Splošno udobje je bolj preprosto, hotelske sobe so vse z WC in tušem. Kvaliteta namestitve pa lahko, kljub enakovredni klasifikaciji, opazno niha. tudi spremembe programa niso izključene. Na poti nas morajo spremljati želja po novih spoznanjih, strpnost in prilagodljivost. Zaradi neposredne bližine ekvatorja Gana ne pozna letnih časov in jo lahko obiščemo skozi vse leto.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč