Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*08.07. LJU  7xNZ589 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL586 €
Rodos Kresten Pal 4*07.07. LJU  7xPOL679 €
Zakintos Argassi Bea 3*26.06. LJU  7xNZ424 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ473 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*20.01. VIE  7xAI319 €
Mallorca Hotel Felip 4*26.02. VIE  5xPOL359 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*24.01. VIE  6xPOL607 €
Maldivi The Barefoo 4*08.03. MUC  7xPOL1449 €
Gran Canaria Koala Garde 3*27.01. VIE  5xPOL468 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*28.01. VIE  7xAI1155 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*06.03. MUC  9xPP968 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.03. MUC  7xPOL1189 €
Antalija Seher Resor 5*21.01. VIE  6xAI232 €
Rodos Best Wester 4*29.01. VIE  7xPOL552 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. GRZ  7xAI259 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Afrika: Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja - 11 dni


Afrika: Potovanje po Gani; deželi miru in gostoljubja - 11 dni

  • odhod: 18.02.2017 | dni: 11 | cena: 2.799,00 EUR
  • odhod: 24.03.2017 | dni: 11 | cena: 2.799,00 EUR
  • odhod: 21.04.2017 | dni: 11 | cena: 2.799,00 EUR
  • odhod: 17.11.2017 | dni: 11 | cena: 2.799,00 EUR
Potovanje po Gani - Afrika. Na potovanju po Gani spoznajte zgodovinske korenine Gane, ki segajo preko starega kraljestva Gana do sudanskih držav Zahodne Afrike skupaj z nami. V deželi je v preteklosti prevladovala trgovina z zlatom in soljo po transsaharskih poteh, v 15. stoletju pa so v deželo množično prišli evropski kolonisti in s svojim intenzivnim trgovanjem spremenili atlantsko obalo v zlato obalo. Od še približno 32 ohranjenih utrdb v Zahodni Afriki se jih 29 nahaja na obalah Gane. Kljub močnim vplivom iz Evrope in neslavno trgovino s sužnji, je ponosnemu ganskemu ljudstvu uspelo ohraniti svojo bogato, slikovito in živahno kulturno identiteto do danes.

PROGRAM:

1. dan: Ljubljana - Akra
Zbirno mesto na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Akri. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan: Akra - jezero Volta - Akossombo
Po zajtrku ogled mesta: Narodni muzej, kjer je predstavljena zgodovina Gane od pradavnine do danes, monumentalnega mavzoleja prvega predsednika neodvisne države in mestne četrti etnične skupine Ga ter znamenitih mizarjev, ki izdelujejo krste v obliki sadežev, živali, avtomobilov itd. Sledi vožnja v notranjost in obisk tradicionalne tovarne biserov v področju Krobo. Nadaljujemo mimo jezu na jezeru Volta, ki je največje akumulacijsko jezero na svetu, do Akossomba, ki leži na južni obali jezera Volat in ga obdajajo gore Akwamu. Namestitev, večerja, nočitev.

3. dan: Akossombo - Kumasi
Zajtrk, vožnja v Kumasi, zgodovinsko in duhovno središču kulture Ashanti. Še danes skrbi kralj Ashantijev za dobrobit svojega kraljestva. Sledi obisk obnovljene in bogato okrašene hiše fetišev in priložnost, da smo priča tradicionalnemu pogrebu. Potovanje rajnkega v deželo prednikov je velik družabni dogodek z pisanim slavjem, ki ga spremljata glasba tolkal in ples. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: Kumasi - Techiman
Po zajtrku ogled kulturnega središča Ashanti s številnimi kultnimi eksponati. Palače Manheya, kjer biva kralj Ašantijev. Četudi današnji vladar Otomfuo Osei Tutu II. Nima politične vloge, ima pa izjemen simbolen pomen. Po končanih ogledih vožnja v Techiman, namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: Techiman - Narodni park Mole
Zajtrk. Vožnja preko gozdnate planote Ashanti v savansko višavje severa. Med potjo postanek pri Fullerjevem slapu pri Kintampu in za obisk najstarejše ganske mošeje v Larabangi, ki je bila zgrajena v 15. stoletju v sudanskem stilu. Po prihodu v Narodni park Mole, ki je najbolj obiskani naravni rezervat v Gani s skoraj 500km2 savan, kjer domuje 93 vrst sesalcev. Nastanitev, večerja nočitev. Večerni safari, kjer bomo z malo sreče videli slone, povodne konje, opice in različne vrste antilop.

6. dan: Narodni park Mole - Bolgatanga
Zajtrk. Peš se bomo odpravili na mogočen grič Tongo, domnevno bivališče bogov, kjer se dandanes nahaja zelo obiskan orakelj in se ga lahko obišče samo v spremstvu „svetega“ moža. Talenski živijo tukaj v labirintih, do katerih je samo en dostop. Po ogledu vožnja v Bolgatango. Namestitev, večerja, nočitev.

7. dan: dežela Gurunsijev - Wa
Zajtrk. Vožnja po deželi Gurunsijev nas bo vodila čez različne vasi, v katerih se nahajajo utrjene hiše iz blata, okrašene z barvitimi freskami. Namestitev, večerja in nočitev v Waju na severozahodu Gane.

8. dan: dežela Lobijev - Techiman
Zajtrk. Krožna vožnja po deželi animističnih Lobijev. Simbolika njihove naravne religije se odraža v številnih vsakodnevnih predmetih kakor tudi v arhitekturi utrdb iz blata. Sledi vožnja proti jugu po stari trgovski poti v Techiman, kjer savana preide v gozdnato pokrajino. Nekoč so tukaj sol in začimbe, ki so prihajale iz Sahela, izmenjevali za zlati prah in plodove kole. Na poti bomo videli mošeje v sudanskem stilu grajene iz blata, ki kažejo vpliv delte reke Niger. Namestitev, večerja, nočitev.

9. dan: Techiman - Elmina
Po zajtrku vožnja iz tropskega deževnega gozda na obalno nižavje – Zlato obalo. Skoraj cela ganska obala je polna utrdb iz časa kolonizacije. Služile so za trgovanje z zlatom, slonovino, poprom in sužnji, kot zapori in skladišča. Ogled utrdbe v Cape Coastu z muzejem sužnjev. Namestitev, večerja, nočitev.

10. dan: Elmina - Akra - Ljubljana
Zajtrk. Ogled starega mesta, prvega evropskega trgovskega oporišča na obali črne Afrike in obisk najstarejše utrdbe v Elmini, namenjene trgovanju s sužnji. Nadaljujemo do Agre, prevoz na letališče in prijava na polet preko enega letališča do Ljubljane.

11. dan: Ljubljana
Pristanek na letališču Ljubljana


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz, letališke pristojbine, namestitve v hotelih 3-4*, obroki, ogledi, vstopnine in prevozi po programu potovanja, lokalni vodnik, slovensko vodenje, dodatno zdravstveno zavarovanje v asistenco v tujini, organizacija.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 330 €

  • Vizum in urejanje vizuma = 90 €


RANA URA, ZLATA URA!


Pri rezervaciji do 20/12-2016 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3% popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 EUR po osebi za vodnike in voznike.

Cepljenja: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlic in uživanje antimalarikov. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: je potrebenKončni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

DOBRO JE VEDETI:
Na tem zanimivem potovanju nas pot vodi vse od Zlate obale na tropskem jugu do meje z Burkino Faso na savanskem severu. Med potjo doživimo velikansko raznolikost pokrajin in kultur, prečkamo različne podnebne pasove in srečamo številne etnične skupine. Vozimo se v za deželo značilnih in klimatiziranih terenskih vozilih in minibusih, predvsem na odročnih severnih področjih pogosto po neutrjenih poteh. Splošno udobje je bolj preprosto, hotelske sobe so vse z WC in tušem. Kvaliteta namestitve pa lahko, kljub enakovredni klasifikaciji, opazno niha. tudi spremembe programa niso izključene. Na poti nas morajo spremljati želja po novih spoznanjih, strpnost in prilagodljivost. Zaradi neposredne bližine ekvatorja Gana ne pozna letnih časov in jo lahko obiščemo skozi vse leto.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč