Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1020 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*30.10. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL589 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Veličastna Indija

Zlati indijski trikotnik z Varanasijem

VELIČASTNA INDIJA 
(Zlati indijski trikotnik z Varanasijem) 

Veličastna Indija
 

Odhodi:
26.10., 24.11.2016    
Število dni: 9                                
 
Neverjetna in veličastna Indija! Dežela ostrih nasprotji kjer zgodovina in tradicija hodita z roko v roki z dinamično sedanjostjo. Veličastni spomeniki in templji, elegantne palače nekdanjih maharadž, čudovita narava, številne vere, ki sobivajo na indijskem pod kontinentu in visoko razvita tehnologija. Nasprotja spremljajo obiskovalca vse od prihoda in Indija preizkuša čustva bolj kot bi si kdaj mislili. Umirjena religiozna glasba, žene oblečene v barvite sarije, novi okusi – ne vedno pekoči,… Vonjajte cvetove jasmina in svežega kokosovega mleka, pod bosimi nogami občutite gladka kamnita tla templjev in si oglejte mogočne trdnjave in palače, ki pričajo o moči nekdanjih imperijev. 
In na povratku domov si boste obljubili, da se vrnete na »potovanje k ljudem«!
 
1. dan: LJUBLJANA – NEW DELHI
Zbirališče udeležencev potovanja na letališču JP Ljubljana in polet preko enega od letališč proti Delhiju.
 
2. dan: NEW DELHI – DŽAIPUR                                         
Po pristanku in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusno potovanje s krajšimi postanki v Džaipur. Zajtrk na poti. Slikovita prestolnica države Rajastan je simfonija rožnate barve, ki v radžputski kulturi simbolizira gostoljubnost.  
Mogočne trdnjave in pravljične palače, kamele in domačini oblečeni v svetle barve spominjajo na puščavsko preteklost mesta. Po prihodu nastanitev v hotelu in čas za počitek. Popoldne sprehod po pisanih bazarjih kjer se boste seznanili s tradicionalnimi radžastanskimi obrtmi. Večerja in nočitev. 
 
3. dan: DŽAIPUR IN TRDNJAVA AMBER 
Zajtrk in v zgodnjih jutranjih urah ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in enega najlepših primerov radžputske arhitekture. Do trdnjave boste pojezdili na slonih. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov in fresk. S trdnjave pa je lep razgled na okolico. Popoldne ogled starega dela mesta, ki so ga v 17.stol. gradili najboljši umetniki. Ogled mestne palače, ki je še vedno domovanje vladarske družine in muzeja. Palačo krasijo številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar–enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov – Hava Mahal, simbol mesta. Večerja in nočitev.
 
4. dan: DŽAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA 
Po zajtrku avtobusna vožnja v  Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske Indije. Med potjo ogled Fatehpur Sikri–mesta zmage, ki ga je gradil Veliki vladar Akbar v 16.stol. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar z odlično ohranjenim veličastnim obzidjem, palačami, mošejami, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Prihod v Agro, ki se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom, zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev–mavzolejem Taj Mahal. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
5. dan: AGRA – SIKANDRA – ALLAHABAD
Zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača«, danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja –Taj Mahal boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Zajtrk in obisk grobnice velikega mogulskega vladarja Akbarja v Sikandri. Popoldne ogled Rdeče trdnjave, zgrajene v 16.stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni, znameniti Taj Mahal. Večerja in prevoz na železniško postajo. Nastanitev na vlaku in nočno potovanje v Allahabad.  
 
6. dan: ALLAHABAD – VARANASI
Jutranji prihod v Allahabad in nadaljevanje potovanja v Varanasi - večno mesto na bregovih svete reke Ganges. Varanasi velja za enega starodavnih svetovnih mest in je več kot 2000 let središče civilizacije in učenosti. Zajtrk in čas za osvežitev pred odhodom v Sarnath, kjer je imel Buda prvo pridigo. Ogled veličastne, 28 metrov visoke Dhamek stupe, obisk modernega templja Mulagandha Kuti Vihar z odličnimi freskami japonskega slikarskega mojstra in Ashoka Pillar,ki ga je dal zgraditi vladar Ashoka. Po ogledih povratek v Varanasi in vožnja z rikšami do Manikarnika ghata kjer še danes upepeljujejo mrtve, saj si vsak hindujski vernik želi, da bi njegov pepel raztresli po reki prav v Varanasiju. Ob reki bomo opazovali večerno molitev domačinov. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.
 
7.  dan: VARANASI – NEW DELHI
Ob sončnem vzhodu vožnja s čolni po sveti reki Ganges, od koder si boste ogledali vernike pri jutranji molitvi. Povratek na zajtrk v hotel in pozneje ogled starega mesta, obisk templja Vishwanath, Bharat Mata templja in Banaras hindu univerze. V popoldanskih urah prevoz na letališče in polet v New Delhi, prestolnico moderne Indije. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
8. dan: NEW DELHI
Po zajtrku ogled znamenitosti indijske prestolnice. V starem orientalskem Delhiju si bomo ogledali največjo in za mnoge najlepšo mošejo v Indiji – Jama Masjid, se z rikšami popeljali skozi slikoviti Chadni Chowk bazar in si ogledali zunanjost velike Rdeče trdnjave, ki jo obdaja 18 kilometrov dolgo obzidje. Sledi ogled zanimivega kompleksa Qutub Minar iz 12.stoletja in obisk enega od templjev. Novi del mesta je nastal v začetku 20. stoletja pod vladavino angleške krone in je bil zasnovan kot mesto vrtov. Vožnja mimo vojnega spomenika »Vrata Indije« in predsedniške palače do spominskih obeležij Rajghat in Shantivan, kjer sta bila upepeljena Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru. Večerja in nočitev. 
 
9. dan: NEW DELHI - LJUBLJANA  
Zgodnji odhod na letališče in polet preko enega od letališč v Ljubljano. 

CENA min 15 potnikov: 1469€
 
POPUST: 
za prijave do 90 dni pred odhodom 3% popust
za prijave do 60 dni pred odhodom 2% popust
 
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana-Delhi-Ljubljana in Varanasi-Delhi, letališke pristojbine (v vrednosti 250€, poračun 10 dni pred potovanjem), prevoze s klimatiziranim avtobusom po Indiji, 6 nočitev v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah in 1x nočitev na vlaku spalniku (2.-3. razred klimatizirano), 7 zajtrkov in večerij, oglede brez vstopnin po programu, vožnjo z rikšami v Delhiju in Varanasiju, ježo slonov in vožnjo z jeepi na trdnjavo Amber, vožnjo s čolni po reki Ganges, osnovno nezgodno zavarovanje, stroške vodenja in organizacije potovanja.
 
OBVEZNO DOPLAČILO: 
doplačilo za skupino velikosti  12 – 14 potnikov 100€
 
DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba                  219€
vstopni vizum                           65€
individualno zdravstveno zavarovanje z asistenco s kritjem do 50.000€    25€ 
odpovedni rizik za slučaj odpovedi zaradi bolezni potnika ali člana njegove ožje družine 5%
 
DOPLAČILA na licu mesta:
vstopnine                                65€
napitnine                               40€ 
 
CEPLJENJE: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
 
OPOMBA: v kolikor bo polet z enega od bližnjih letališč je urejen brezplačen prevoz iz Ljubljane na letališče in nazaj.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):