Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. VIE  7xAI1111 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  7xPOL707 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Uganda in Ruanda

Uganda in Ruanda

Uganda in Ruanda

Izjemni naravni parki, gorske gorile in šimpanzi
Deželi, ki imata vzdevka Biser Afrike (Uganda) ter Dežela tisočerih gričev (Ruanda) nam ponujata izjemno potovalno doživetje. Predvsem za ljubitelje narave je to lahko eno najlepših potovanj sploh, sej se nedotaknjeni naravni parki vrstijo eden za drugim. Tu najdemo izredno raznolikost živalskih vrst, od vseh »klasičnih« afriških živali in »velikih pet«, številnih vrst ptic, verjetno pa sta deželi najbolj znani kot dom gorskih goril, saj tu živi kar polovica svetovne populacije teh primatov. Narava nas preseneča in navdušuje na vsakem koraku, spoznavali bomo najvišjo gorsko verigo v Afriki, čarobno jezero Bunyonyi, zapluli po reki Nil, najdaljši reke na svetu, prečkali ekvator… Ustavljali se bomo v malih afriških vasicah in spoznavali življenje prijaznih domačinov. Med nepozabnimi safariji bomo prebivali v lepih lodžih, ki bodo dodali še piko na »i« temu čudovitemu potovanju.
 

Odhod:
16.11.2016
 
1. dan: Ljubljana-Entebbe
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se odpeljemo do enega od okoliških letališč (v tem primeru organiziran prevoz iz Maribora in Ljubljane) ter z enim postankom poletimo proti Afriki.

2. dan: Kampala
Po pristanku na letališču uredimo vizume in se nato odpeljemo do hotela v Kampali. Nočitev, nato pa ogled ugandske prestolnice. Kampala je mirno mesto, s prijetno mešanico afriškega vsakdana in kaosa ter modernih stavb, hotelov in restavracij. Med ogledi spoznamo parlament, mošejo, vstopili bomo tudi v Narodni muzej. Sprehodili se bomo po barviti lokalni tržnici in imeli možnosti prvih nakupov, popoldan pa se zapeljemo še do Viktorijinega jezera, ki je največje v Afriki. Jezero je tudi izvir reke Nil, ki pa ge ne bomo videli. Večerja in nočitev.

3. dan: Kampala-Ziwa-NP Murchison Falls
Zjutraj bomo zapustili prestolnico in se odpeljali proti severu dežele. Na poti se bomo ustavili v sirotišnici za nosoroge, Ziwa Rhino Santcuary. Potem, ko so bili nosorogi v Ugandi že iztrebljeni, so jih v Ziwo ponovno pripeljali iz zavetišč drugih afriških dežel. V parku je poleg nosorogov še nekaj drugih živalskih vrst: antilope, oribiji, ptice… Po zanimivem ogledu nadaljujemo vožnjo do narodnega parka Murchison Falls ter se zapeljemo kar do vrha slapov. Pogled na največje slapove reke Nil je res veličasten. Večerja in nočitev.

4. dan: NP Murchison Falls
Ves dan bomo preživeli v tem prelepem parku. Zjutraj se bomo odpravili na prvi safari na našem potovanju. Največji in najbolj raznovrsten narodni park v Ugandi lahko ponudi res marsikaj in tako bomo tudi mi uživali v opazovanju slonov, elegantnih žiraf, antilop, tu so vodni bivoli, oribiji, morda uzremo celo leva… Nato se vrnemo v lodže. Popoldan nas čaka prijetna vožnja z ladjo po Nilu vse do slapov in tudi tokrat bomo v družbi živali od nilskih konjev do krokodilov… Večerja in nočitev.

5. dan: NP Murchison Falls-NP Kibale
Zapuščamo reko Nil in se odpeljemo proti jugu, kjer nas čakajo nova doživetja. Vožnja do narodnega parka Kibale je dolga približno osem ur, vendar nam bo pot hitro minevala v spoznavanju tradicionalnega afriškega življenja, lokalnih vasic, prebivalcev, naredili bomo tudi nekaj postankov. Večerja in nočitev.

6. dan: NP Kibale
Zeleni pragozdovi narodnega parka Kibale slovijo predvsem po primatih, saj jih tu najdemo kar 13 različnih vrst. Prave zvezde med njimi pa so seveda šimpanzi, zaradi katerih tudi pride v park večina obiskovalcev. Tako bomo tudi mi preživeli zanimivo dopoldne v gozdu ter spoznavali te simpatične sesalce. Popoldne imamo prosto, vendar narodni park ponuja še kar nekaj aktivnosti, ki jih lahko poskusite: zanimivi in poučni sprehodi po gozdu, opazovanje ptic, nočni safari… (izleti so opcijski: od 10-15 USD za posamezno aktivnost). Večerja in nočitev.

7. dan: NP Kibale-Ruwenzori-NP Queen Elizabeth
Dan spet preživimo na poti proti naslednjemu narodnemu parku. Tokrat nam bo vožnjo popestrilo gorovje Ruwenzori, ki je najvišja gorska veriga v Afriki. Ustavimo se na najbolj slikovitih mestih in uživamo v pogledih na rože, plantaže čaja, vulkanska jezera… Po prihodu v park namestitev, večerja in nočitev.

8. dan: NP Queen Elizabeth
Narodni park Queen Elizabeth je še eden od izjemnih parkov v Ugandi, kjer bomo res uživali v opazovanju pestrega živalskega sveta. Park se med drugim ponaša z več kot 600 vrstami ptic, prečka pa ga tudi ekvator. Med jutranjim safarijem opazujemo črede bivolov, kobov, antilop, hijen, tu živijo leopardi, levi… Vsak, ki pride v ta narodni park mora tudi na vožnjo z ladjico po kanalu Kazinga, kjer uživamo v družbi nilskih konjev in številnih ptic, bivolov ter krokodilov. Večerja in nočitev.

9. dan: NP Queen Elizabeth-NP Bwindi
Kot smo že navajeni, se bomo danes spet premaknili proti jugu. Naš cilj bo narodni park Bwindi, kjer nas čaka vrhunec potovanja – srečanje z gorskimi gorilami. Prav na tem območju med Ugando, Ruando in Kongom živi največja populacija teh goril na svetu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: NP Bwindi-jezero Bunyonji
Že zgodaj zjutraj se odpravimo v narodni park, kjer bomo s pomočjo izkušenih rangerjev iskali gorile. Te se ne premikajo toliko kot npr. šimpanzi, kljub temu pa lahko hodimo tudi nekaj ur in beremo njihove sledi. Seveda pa na koncu srečanje z njimi odtehta vsako kapljico znoja, saj je doživetje res nepozabno. Popoldne vožnja po slikoviti pokrajini do jezera Bunjonyi. Na poti nas spremljajo manjše vasice, kjer naredimo kakšen postanek in se spoznamo z lokalnimi navadami, afriško arhitekturo… Večerja in nočitev.

11. dan: jezero Bunyonyi
Dan posvetimo dogajanju okoli idiličnega jezera Bunyonji, ki je ena od največjih naravnih znamenitost Ugande. Posejano je z devetindvajsetimi otočki, od katerih je večina nenaseljenih. Jutranje meglice in strma, terasasto obdelana pobočja okoliških hribov dajejo pokrajini prav mistično podobo. Jezero je eno najglobljih na svetu, kljub temu pa bo vožnja z ladjico pravi užitek. V eni od vasic bomo obiskali lokalno tržnico ter se srečali s Pigmejci, ki nam bodo predstavili svoje plese. Večerja in nočitev.

12. dan: jezero Bunyonyi-Ruanda-Kigali
Uganda je kljub svoji lepoti in varnosti še vedno relativno malo obiskana, zato so ljudje še bolj pristni in prisrčni. Obiskali bomo muzej lokalnega plemena Muchiga in tudi center projekta Edirisa, ki pomaga lokalnim prebivalcem, predvsem otrokom, s prostovoljstvom, tečaji, posvojitvami na daljavo… Popoldan se odpeljemo proti Ruandi. Večerja in nočitev.

13. dan: Kigali-Evropa
Ruanda je danes mirna dežela, imenovana tudi Dežela tisočerih gričev, kar lahko najbolje spoznamo prav v tej slikoviti pokrajini v bližini tromeje. Prestolnica Kigali je po masakrih sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja skoraj povsem spremenila podobo in zrasla v prijetno in mirno afriško mesto. Danes je njegova najpomembnejša točka morda prav muzej in spominski center, ki opominja na nesmiselni genocid. Ogled mesta in muzeja ter nekaj prostega časa. Zvečer nas čaka polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Polet z enim postankom v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran še prevoz do Ljubljane in Maribora.
 
Cena:
3.890 € (najmanj 10 potnikov),
3.990 € (najmanj 8 potnikov),
4.190 € (najmanj 6 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v lodžih višje kategorije (3*** in 4****), polpenzione oziroma polne penzione med bivanjem v lodžih v narodnih parkih, vse prevoze in safarije (s prilagojenimi kombiji), oglede in vstopnine v narodne parke, dovoljenja za ogled šimpanzov in goril, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 350 evrov, priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti);

Vizum:
dobite ob prihodu v državo oziroma ob prestopu meje (za vsakega plačate 50 USD);
Cepljenje: obvezno proti rumeni mrzlici in priporočljive tablete proti malariji;
Razno: zaradi pravočasnega nakupa dovolilnic za treking do goril, so prijave potrebne vsaj dva meseca pred odhodom, saj je dnevno število dovolilnic zelo omejeno;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč