Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI449 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*04.12. VIE  7xAI1030 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Dubaj (Emirati) Landmark Su 4*27.09. MUC  7xPOL615 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*17.10. MUC  7xPP1305 €
Gran Canaria Astoria 3*09.12. VIE  5xPOL501 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Srednja Amerika

Srednja Amerika

Srednja Amerika
 
Izjemnih 6 držav: Gvatemala, Honduras, Salvador, Nikaragva, Kostarika in Panama – od indijanskih tržnic do panamskega prekopa
V Srednji Ameriki bomo doživeli prelepe podobe narave z ognjeniki in vulkanskimi jezeri, spoznali bomo enega največjih in najpomembnejših gradbenih dosežkov na svetu, panamski prekop, srečavali v tradicionalna pisana oblačila oblečene Indijance, odkrivali neprecenljive ostanke majevskih mest, uživali v umirjenem tempu starih kolonialnih mestec. Vabimo vas na prekrasno potovanje skozi kar šest držav srednje Amerike: Gvatemale, Hondurasa, Salvadorja, Nikaragve, Kostarike in Paname.
 

Odhod:
10. november 2017
 
Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Gvatemala-Antigua
Zjutraj se bomo odpeljali do beneškega letališča in z enim postankom poleteli v Gvatemalo. Pričakuje nas njena istoimenska prestolnica z več kot dvema milijonoma prebivalcev, največje mesto v srednji Ameriki in prava mešanica modernih, betonskih blokov in ozkih ulic, gostega prometa in živahnih tržnic.
Odhod v Antiguo. Nočitev.
2. dan: Antigua
Zjutraj se odpeljemo do Antigue in si vzamemo dan za raziskovanje in sprehode po tem čudovitem mestu. Ustanovljeno je bilo kmalu po prihodu Špancev, nato pa je proti koncu 18. stoletja doživelo hud potres. Ohranilo pa se je še veliko prelepih kolonialnih stavb, tako da je Antiguo kot eno od najstarejših in najlepših mest v Ameriki pod svoje okrilje vzel tudi Unesco. Kot druga mesta v tem delu Gvatemale tudi Antiguo obdajajo slikoviti ognjeniki, iz katerih se še kar kadi. Nešteto je čudovitih kolonialnih zgradb, enkratnih muzejev, cerkva. Posedeli bomo na glavnem trgu, opazovali domačine, obiskali katedralo, cerkev sv. Frančiška, palačo kapitanov ... Med ogledi kosilo. Nočitev.
3. dan: Antigua-jezero Atitlan-Panajachel
Pot nas vodi proti jezeru Atitlan, ki je pravzaprav z vodo napolnjen ugasli ognjenik. Okrog tega slikovitega jezera ležijo še trije vulkani, visoki preko tri tisoč metrov. V tem višavju živijo potomci nekdanjih Majev, ki še danes govorijo majevske dialekte, tako da je španščina šele drugi jezik. Prebivalce okoliških vasi bomo srečevali v tradicionalnih nošah, njihovo osnovna dejavnost je seveda poljedelstvo. Z ladjico se bomo tudi zapeljali po tem 320 metrov globokem jezeru. Panajachel je eden od krajev ob jezeru, kjer bomo preživeli naslednjo noč. Večerja in nočitev.
4. dan: Panajachel-Chichicastenango-Gvatemala
Odpravimo se še nekoliko bolj v višavje do ene od najbolj zanimivih vasic Chichicatenango, ki slovi po najbolj barviti indijanski tržnici v Gvatemali. Tu svoje pridelke prodajajo kmetje iz več ur hoda oddaljenih vasi. Po zavetniku mesta, svetem Tomažu, je poimenovana tudi cerkev, ki pa se bolj kot za katoliške obrede uporablja za rituale, ki izvirajo še iz majevskih časov. Njen obisk je zagotovo posebno doživetje. Sicer pa je zanimivo tudi to, da imajo v mestu dvojno vlado, majevsko in gvatemalsko. Kosilo imamo pri eni od lokalnih družin, ki nam bo mogoče povedala še marsikaj o lokalnih posebnostih. Popoldan se vremo v prestolnico Gvatemalo. Nočitev.
5. dan: Gvatemala-Flores-Tikal-Flores
Zjutraj poletimo do Floresa in se po dodatni slabi uri vožnje skozi pragozd znajdemo v Tikalu, enem najlepših in najpomembnejših majevskih mest. Raziskovati so ga začeli v 19. stoletju. Na višku svoje moči je mesto štelo preko 100.000 prebivalcev. Tu so številni trgi, grobnice, templji, skulpture, kompleks poimenovan Izgubljeni svet. Med ogledi kosilo. Popoldan se odpeljemo do Floresa, kjer ostanemo naslednjo noč. Nočitev.
6. dan: Flores-Rio Dulce-Livingston
Čaka nas prava dogodivščina, saj se bomo s čolni spustili po reki Rio Dulce, ki velja za eno največjih naravnih lepot v deželi. Reka povezuje jezero Izabal z Atlantskim oceanom in na njenih 42 kilometrih uspeva bujna tropska vegetacija, tu so slapovi in termalni vrelci. Obiskali bomo tudi Livingston, živahno mestece ob karibskem morju, kjer živi populacija afro-karibskega izvora, imenovana garifuna. Vrnitev z ladjo do hotela. Večerja in nočitev.
7. dan: Livingston-Quirigua-Copan
Preden zapustimo Gvatemalo in vstopimo v Honduras nas čaka še obisk arheološkega parka Quirigua, kjer bomo naleteli na najvišje majevske stele, stebre, visoke tudi več kot deset metrov. Na svojem vrhuncu je bila Quirigua celo neodvisna od mnogo bolj znanega Copana, ki bo naša naslednja postojanka. Večerja in nočitev.
8. dan: Copan-Salvador-San Salvador
Samo v Hondurasu. Dopoldne nas čaka ogled izredno pomembnega majevskega središča Copana, ene od najpomembnejših majevskih naselbin nasploh. Copan je zaradi izrednega kulturnega pomena uvrščen na Unescov seznam. Tu so Maji živeli neprekinjeno preko dva tisoč let. Imeli so zelo razvito trgovinsko dejavnost, saj je mogoče zaslediti tudi vplive drugih srednjeameriških ljudstev. Ohranjene so stele, templji, stopnišča, trgi, videli bomo drugo največje igrišče za majevsko igro z žogo. Nato se odpeljemo proti tretji državi na naši poti. To je Salvador, kjer najprej obiščemo prestolnico San Salvador. Večerja in nočitev.
9. dan: San Salvador-Joya de Ceren-San Salvador
Ogled drugega največjega mesta Srednje Amerike: katedrala, spomenik svobode, spomenik svetega Odrešitelja sveta (San Salvadorja), knjižnica, gledališče. Nato ogled še enega Unescovega spomenika – majevskega arheološkega parka Joya de Ceren, srednjeveških Pompejev, saj jih je prekril pepel bližnjega vulkana in tako ohranil mnoge skrivnosti nekdanjih časov. Vožnja po salvadorskem podeželju in postanek v manjših krajih. Večerja in nočitev.
10. dan: San Salvador-El Amatillo-El Guasaue-Leon

Odhod proti Nikaragvi, četrti državi na naši poti. Nekaj postankov na zanimivi poti. Čaka nas lepo kolonialno mesto Leon. Večerja in nočitev.
11. dan: Leon-Masaya-Catarina-Granada
Jutro namenimo ogledom Leona in spoznavanju njegove pomembne zgodovine, saj je bil nekoč tudi prestolnica dežele. Tu so številne cerkve, parki ... Pot nas nato vodi ob jezeru Managva s čudovitimi pogledi na ognjenik Motombo. Spoznali bomo narodni park Masaya, ki je prav tako poimenovan po ognjeniku, prišli bomo do slavnega kraterja Santiago. Ta je še zelo aktiven in je zato med ljudmi poznan tudi z imenom Hudičeva usta. Lep dan bomo izpolnili z obiskom tradicionalnega mesteca Catarina, od koder se nam bo odprl dih jemajoč pogled na celotno okoliško pokrajino, ognjenike in jezera. Področje je zelo raznoliko tudi z živalskimi in rastlinskimi vrstami. Zvečer prihod v Granado, večerja in nočitev.
12. dan: Granada
Granada je prelepo kolonialno mestece, je pa tudi najstarejša španska naselbina v Nikaragvi. Sprehodili se bomo po njenih pisanih ulicah in obiskali najlepše kolonialne spomenike, katedralo, samostan sv. Frančiška, škofovsko palačo. Kot navadno v španskih kolonialnih mestih je središče dogajanja glavni trg. Uživali bomo v sproščenem vzdušju lokalnega prebivalstva. Po ogledu mesta se odpeljemo do romantičnih otočkov, ki ležijo nedaleč stran ob jezeru Nikaragva. Bilo naj bi jih 365, nastali pa so kot posledica izbruha bližnjega vulkana Mombacho pred 10.000 leti. Popoldan se vrnemo v Granado in imamo še nekaj časa za prijetne oglede in nakup kakšnega lepega indijanskega spominka. Večerja in nočitev.
13. dan: Granada-La Fortuna
Zjutraj se odpravimo na pot mimo jezera Nikaragva proti meji s Kostariko. Namenjeni smo proti La Fortuni, vasici ob vznožju spektakularnega ognjenika Arenal, ki je še vedno živ, tako da je ponoči mogoče marsikdaj opazovati rdečo lavo, ki se zliva po pobočju. Vulkan ima lepo špičasto obliko. Seveda na ognjeniško območje spadajo tudi vroči vrelci in termalna voda in tudi tu je tega dovolj, tako da bomo popoldan uživali v topli vodi, obkroženi s to prelepo naravo. Večerja in nočitev.
14. dan: La Fortuna
Dan bo zelo poučen, saj se bomo naučili veliko o življenju na podeželju v Kostariki in njeni naravi, po kateri dežela slovi. Obiskali bomo tipično domačijo, kjer nam bodo domačini predstavili njihov način življenja. Z njimi bomo morda lahko celo naredili slastne tortilje. Spoznali bomo tudi vaško šolo, otroci pa nam bodo zaplesali nekaj tradicionalnih plesov. Tudi kosilo tega dne bo v podeželskem slogu na kmetiji. Nočitev.
15. dan: La Fortuna-San Jose-Panama City
Odpeljemo se proti kostariški prestolnici, San Joseju. Od njegove kolonialne dobe ni ostalo prav veliko, videli bomo stavbo Narodnega gledališča in se zapeljali po glavni aveniji Colon. San Jose slovi po sproščenosti in nočnem življenju, številnih restavracijah, barih. Pozno popoldan poletimo v Panamo oziroma njeno prestolnico Panamo City. Večerja in nočitev.
16. dan: Panama City in panamski prekop
Raziskali bomo to fascinantno mesto, zgrajeno že davnega 1519. Mesto ob Pacifiku se ponaša s pravim svetovljanskim duhom, tu imajo predstavništva velike svetovne banke, prav tako pa bomo spoznali stari del mesta, ki je zrasel iz nekdanje ribiške vasice. Obiskali bomo tržnico z ročnimi izdelki indijancev. Eden od najbolj zanimivih predelov je Casco Antiguo s predsedniško palačo in katedralo. Kosilo. Seveda pa je svoj sloves dobilo mesto in celotna država predvsem s slavnim prekopom, pravim gradbenim čudežem, ki povezuje Atlantski in Tihi ocean. To je osemdeset kilometrov poti, ki je prihranila dolgo in nevarno pot okrog celotne južne Amerike. Z razgledišča bomo dobili lepo vpogled na to, kako delujejo zapornice in jezovi in kako velike ladje premagujejo eno od najpomembnejših transportnih poti na svetu. Nočitev.
17. dan: Panama City-Colon-Portobelo-Panama City-Evropa
Posebna dogodivščina zadnjega dne bo vožnja z vlakom po zgodovinski železnici od Panama Cityja do Colona, ki vodi skozi pragozd in ob panamskem kanalu. Bila je tudi v veliko pomoč pri gradnji zgodovinskega podviga. Po tej čudoviti vožnji obiščemo še pristaniško mesto Portobelo, kjer je bilo nekoč zbirno mesto za odvoz inkovskega zlata v Evropo. Še danes so vidni ostanki vojaških kompleksov, ki so nadzirali to nepredstavljivo bogastvo. Sledi pot do prestolnice in priprava na let proti Evropi.
18. dan: Benetke-Ljubljana-Maribor
Še prevoz do Ljubljane in Maribora, kamor se vrnemo v večernih urah.
 
Cena:
4.550 € (najmanj 15 potnikov),
4.750 € (najmanj 10 potnikov),
4.850 € (najmanj 8 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz ter notranja leta Gvatemala-Flores in San Jose-Panama City, letališke pristojbine, transfer do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu (razen prvega in predzadnjega dne), vse lokalne prevoze, oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: obmejne in izhodne takse na samem mestu (skupaj približno 60 USD);
Doplačilo po želji: za enoposteljno sobo 590 evrov, priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti), vstopnine 60 USD (vodiču na poti);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):