Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  7xPOL606 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Peru

Peru

Peru
 
Skrivnostne linije v Nazci – kanjon Colca in kondorji – osupljivi Machu Picchu – očarljiva kolonialna arhitektura – zlati inkovski zakladi
Peru je dežela, kjer najbolje spoznamo mogočnost nekdanjega inkovskega kraljestva. Od prelepih izdelkov v muzeju zlata v Limi do osupljivega Machu Picchuja se bomo srečevali z izjemnimi dosežki ene najbolj razvitih civilizacij v zgodovini človeštva. Presunile nas bodo mogočnost Andov, razsežnost pacifiške puščave, skrivnostne linije Nazca. Srečevali bomo lame, alpake, andske kondorje, se sprehajali po prelepih trgih kolonialnih mest Arequipe in Cusca... Kdor enkrat doživi lepoto teh dežel, se bo za vedno zaljubil vanje…
 

Odhod:
18.11.2016
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Lima
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se z avtobusom odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Peruju. V Limi bomo pristali v večernih urah. Nočitev.

2. dan: Lima-Paracas
Limo, nekoč najbogatejše mesto v Ameriki, ki ga je ustanovil Franciso Pizarro, bomo spoznali z zanimivo panoramsko vožnjo. Videli bomo revnejše predele in bogate četrti Miraflores ob Pacifiku. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, zgrajenem v španskem kolonialnem slogu. Tu stoji vladna palača, katedrala, nadškofova palača in druge pomembne stavbe. Eden od najbolj osupljivih muzejev v Peruju je muzej zlata, kjer bomo videli neverjetno zbirko zlatih inkovskih izdelkov. Popoldan se bomo odpeljali proti Paracasu. Južno od Lime se že začenja perujska puščava, ki pa jo pogosto prekinjajo zelene oaze. Večerja in nočitev.

3. dan: Paracas-otoki Ballestas-Huacachina-Nazca
S čolni se bomo odpeljali v naravni park Ballestas, ki jih imenujejo tudi perujski Galapagos. Na skalnatih otočkih domujejo kolonije morskih levov in mnogo vrst zanimivih ptic: pelikani, kormorani, flamingi in drugi. Te ptice so tudi vir pomembnega naravnega gnojila gvana, pravega naravnega bogastva. Cesta Panamericana nas bo nato pripeljala do idilične oaze Huacachine, ki jo obdajajo peščene sipine, po katerih se lahko spustite z desko, podobno kot na snegu. Proti večeru bomo prispeli v Nazco in že zaslutili obrise skrivnostnih linij, katerih izvor še danes ni pojasnjen. Večerja in nočitev.

4. dan: Nazca-Arequipa
Najbolje bomo geometrijske like, ki so zarezani v peščeno in kamnito puščavo, lahko opazovali iz zraka med panoramskim preletom (doplačilo). Občutki so resnično neverjetni. Pot bomo spet nadaljevali ob Pacifiku, uživali v dramatični pokrajini in končno zavili proti Andom ter zvečer prispeli v belo mesto Arequipo, obdano z mogočnimi zasneženimi ognjeniki. Med potjo kosilo. Nočitev.

5. dan: Arequipa
Spoznali bomo čudovito Arequipo in se sprehodili po enem najlepših trgov v Peruju. Arequipi zaradi dobrega podnebja pravijo tudi mesto večne modrine. Obiskali bomo samostan sv. Cataline, ki je eden najbolj posebnih v deželi, slišali bomo zgodbo o njegovi zanimivi zgodovini. Kosilo. Popoldne nekaj prostega časa, ki ga lahko preživimo po svoje – v Arequipi bomo zagotovo uživali. Nočitev.

6. dan: Arequipa-Colca
Zjutraj se odpravimo proti kanjonu Colca. V slikoviti andski pokrajini bomo srečevali lame, alpake in druge značilne živali tega dela sveta. Tudi rastlinstvo se je dobro prilagodilo na to naravno okolje. Mimo majhni indijanskih vasic bomo prišli na prelaz, ki bo tudi najvišja točka našega potovanja. Spustili se bomo v dolino, do Chivaya, znanega po termalnih vrelcih La Calera, kjer se bomo lahko prijetno osvežili. Večerja in nočitev.

7. dan: Colca-Cruz del Condor-Puno
Odpravili se bomo do prelaza Cruz del Condor, kjer bomo obnemeli pred lepoto veličastnih andskih kondorjev. Dih nam bodo jemala tudi neverjetna terasasto obdelana polja še iz predinkovskih časov, ki pa jih kmetje obdelujejo še danes. Domačini, ki pripadajo različnim indijanskim skupinam, so tu še vedno oblečeni v tradicionalna živopisana oblačila. Popoldan se po slikoviti pokrajini odpeljemo v Puno ob jezeru Titicaca. Glede na to, da je veliko skoraj za polovico naše domovine, včasih pa je bilo še večje, ni čudno, da so Inki verjeli, da so njihovi predniki prišli iz jezerskih globin. Z njim so povezane še številne druge legende. Večerja in nočitev.

8. dan: Puno-plavajoči otoki Uros-Sillustani-Puno
Ta dan bomo spoznali, kako si je življenje uredilo ljudstvo Uros. Iz trsja, ki raste ob obrežjih Titicace, so si namreč naredili prave plavajoče otoke in si na njih zgradili tudi cele vasi. Celo šolo imajo na teh otokih, med katerimi se prevažajo z značilnimi čolni. Tako jim dejansko sploh ni potrebno iti na kopno, saj imajo na otokih vse, kar potrebujejo za življenje. Čolne iz trsja bomo lahko preizkusili tudi sami. Kosilo. Sledi še ogled posebnih grobnic v Sillustaniju, kamor so nekdanja ljudstva pokopavala svoje plemstvo. Nekateri pogrebni stolpi dosežejo tudi 15 metrov v višino. Nočitev.

9. dan: Puno-Cusco
Z avtobusom se bomo odpeljali proti Cuscu po eni najlepših pokrajin v Peruju. Med potjo bomo uživali v lepih pogledih na andsko hribovje in se večkrat ustavili v prijetnih malih vasicah. Kosilo na poti. Pozno popoldan bomo prispeli v nekdanje središče inkovskega imperija in eno najlepših mest na svetu. Nočitev.

10. dan: Cusco
Nekoč je bil Cusco eno najbogatejših mest na svetu. Zlato je kmalu privabilo Špance, ki so umorili inkovskega vladarja in s tem zrušili celotno državo. Toda mesto je danes resnično veličasten spomenik nekdanjim časom in ima čar, ki ga nima nobeno drugo v Peruju. Enkraten je glavni trg, obkrožen s čudovitimi kolonialnimi zgradbami in cerkvami. Lahko si samo domišljamo, kako je bil v časih Inkov mogočen zlati tempelj Korikanča. Ogromni kamni v zidovih so izklesani tako natančno, da mednje ne gre niti noževa konica. Kosilo. Zanimivi so tudi inkovski ostanki nekoliko iz mesta: trdnjava Sacsayhuaman, Puca Pucara, kopeli v Tambo Machayu. Nočitev.

11. dan: Cusco-Chinchero-Sveta dolina-Salinas-Pisac-Urubamba
Odpravili se bomo v inkovsko Sveto dolino. Ta leži približno šeststo metrov nižje od Cusca, tako da ima zelo prijetno klimo, kar so vedeli tudi inkovski vladarji, ki so radi zahajali sem. Njena lega med mogočni andskimi vrhovi je res posebna. Na poti se bomo ustavili v Chincheru s prijetnim indijanskim trgom in kolonialno cerkvico. Kosilo. Ogledali si bomo soline, Salinas, kjer še danes v neštetih bazenčkih domačini pridobivajo sol iz vode, ki priteče iz gore. Nočitev.

12. dan: Urubamba-Machu Picchu-Ollantaytambo-Cuzco
Za konec potovanja smo si prihranili še največje doživetje, obisk izgubljenega inkovskega mesta Machu Picchuja, ki ga Španci niso odkrili in je tako ostalo skrito vse do 20. stoletja. Še vedno znanstveniki ne vedo natančno, kakšno vlogo je imelo mesto, toda to prav nič ne zmanjšuje njegove osupljive lepote. Ljudstvo, ki je gradilo tako enkratne templje, grobnice, zgradbe je gotovo imelo izredna znanja. Machu Picchu je verjetno najpomembnejši arheološki spomenik na svetu. Kosilo. Na poti v Cusco se bomo ustavili še v Ollantaytambu, kjer stoji še ena inkovska utrdba, ki jo Španci niso nikoli zavzeli. Nočitev.

13. dan: Cusco-Lima-Evropa
Zadnje dopoldne še nekaj prostega časa za nakupe na vedno živahni indijanski tržnici, nato pa bomo poleteli v Limo ter nadaljevali pot v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Popoldan se vrnemo v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran prevoz do odhodnih krajev.
 
Cena:
2.790 € (najmanj 25 potnikov),
2.990 € (najmanj 15 potnikov),
3.090 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz, notranji polet Cusco-Lima, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3***, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, vstopnine in oglede, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izhodna taksa cca 35 USD (na letališču v Limi) in notranja taksa v Peruju (cca 7 USD);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 280 evrov, panoramski polet nad linijami Nazca (cca 100 USD; za osebe nad 90 kg velja dvojna cena), priporočljive napitnine 50 USD (vodiču na poti);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč