Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Sol Sirenas 3+*13.12. MUC  9xAI761 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mallorca Hotel Felip 4*06.01. VIE  5xPOL318 €
Mauritius Blue Lagoon 3*10.01. MUC  7xPOL1189 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Novoletni Vietnam in Kambodža

Zagotovljeni termini:
26.12.2016
Novoletni Vietnam in Kambodža

Novoletni Vietnam in Kambodža
 
Slikovita mesta in čudovita narava Vietnama - neprecenljivi zakladi Angkor Wata v Kambodži
Vietnam je ena najbolj zanimivih in slikovitih azijskih dežel. Srečali se bomo s prijaznimi domačini, razgibano pokrajino, čudovitimi starimi mesti z mešanico arhitekturnih slogov, pisanimi tržnicami in eno najboljših kuhinj na svetu... Če k temu prištejemo še obisk Kambodže in neprecenljivega Angkor Wata, ene najimpresivnejših človeških stvaritev na svetu sploh, potem smo lahko prepričani, da nas čaka zares čarobno novoletno potovanje v nekdanjo Indokino.
 

Odhod:
26.12.2016 - zagotovljeno
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Vietnam
Avtobusni odhod do beneškega letališča in polet preko Dohe v Vietnam.

2. dan: Hanoj
Pristanek v očarljivem Hanoju. Popoldne že prvi panoramski ogled najlepšega vietnamskega mesta, morda krajši sprehod po središču mesta. Nekaj počitka, večerja in nočitev.

3. dan: Hanoj
Dan je namenjen nadaljnjemu raziskovanju tega prijetnega mesta, polnega zelenih parkov, slikovitih jezer, templjev, zanimive arhitekture. Morda si bomo za začetek v mestu, ki so mu rekli tudi vzhodni Pariz, privoščili pravo francosko štručko. Vsekakor pa bomo obiskali Ho Chi Minhov mavzolej in hišo, v spominskem parku je tudi slavna pagoda enega stebra, ki spominja na lotusov cvet. Lep primer tradicionalne vietnamske arhitekture je tempelj literature. Sprehodili se bomo do jezera v starem delu, kjer bomo naleteli na veliko zanimivih spomenikov. Popoldan spoznamo še etnološki muzej, ki odlično prikazuje življenje in navade različnih ljudstev v deželi. Po večerji pa gledališče vodnih lutk, ki je ena od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Nočitev.

4. dan: zaliv Halong Bay
Čaka nas še en prelep dan, saj se bomo odpeljali do morja in se vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po čudovitem zalivu Halong. Iz turkiznega morja raste več kot tri tisoč apnenčastih otokov, ki so zaradi lepote in slikovitosti uvrščeni v Unescovo naravno dediščino. Na enemu od otočkov bomo raziskali manjšo podzemno jamo. Na ladji si bomo privoščili tudi okusno kosilo. Zvečer povratek v Hanoj. Večerja in nočitev.

5. dan: Hanoj-Hue
Zjutraj poletimo proti osrednjemu delu dežele. Včasih je bil Hue eden glavnih vietnamskih kulturnih in verskih centrov, po težkem obdobju diktature pa se v zadnjih letih spet razvija v cvetoče središče ob Dišeči reki. Po njej sem bomo z ladjico zapeljali do pagode Thien Mu, ki je pomembna tudi zato, ker je bila v prejšnjem stoletju središče protivladnih demonstracij. Hue slovi tudi po cesarskih grobnicah vzdolž Dišeče reke. Najlepša je verjetno grobnica vladarja Minh Manga, ki slovi po izjemni arhitekturi in dodelani dekoraciji. Ogledamo si citadelo s prepovedanim mestom, ki je pod zaščito Unesca. Večerja in nočitev.

6. dan: Hue-Hoi An
Po osrednji vietnamski cesti nas nato vodi slikovita pot mimo majhnih vasi in riževih polj ter preko prelaza Hai Van, kjer se gorska veriga spušča naravnost v južnokitajsko morje. Hoi An je bil nekoč eno najpomembnejših trgovskih pristanišč v tem delu sveta. Tu so se ustavljali trgovci iz Japonske, Indije, Indonezije, arabskega sveta, Evrope. Hoi An krasi očarljiva mešanica različnih arhitekturnih slogov. Mestece je dovolj majhno, da si lahko tudi peš ogledamo glavne zanimivosti. Stari del je pod svoje varstvo vzel Unesco. Sprehodili se bomo do pokritega japonskega mostu, videli najstarejšo hišo v mestu in dvorano, kjer so kronali cesarje. Priprava na prihod novega leta... Večerja in nočitev.

7. dan: Hoi An-Danang-Saigon

Odhod na letališče in polet na jug države v Saigon oziroma Ho Chi Minh, z več kot petimi milijoni prebivalcev največje mesto v državi. Gotovo je to tudi gospodarsko središče Vietnama z največ tujimi podjetji. Obiskali bomo kitajsko četrt Cholon z veliko tržnico in nekaj templji, na čase, ko je bil Saigon prestolnica francoske Indokine, pa nas bo spomnila katedrala Notre Dame. Večerja in nočitev.

8. dan: delta Mekonga
Ta dan se bomo srečali z delto Mekonga, ene največjih azijskih rek. Mekong je ustvaril številne kanale, otoke in s čolnom bomo lahko zapluli po tem edinstvenem ekosistemu. Na tukajšnjih riževih poljih pridelajo riža za vso deželo. Ustavili se bomo na kakšnem zanimivem otočku, kjer gojijo tropsko sadje ali orhideje. Pozno popoldan se vrnemo v mesto. Večerja in nočitev.

9. dan: Saigon-Angkor Wat
Jutranji polet v Siam Reap, izhodišče za obisk veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Obiskali bomo njegova južna vrata. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Ob sončnem zahodu bomo lepote Angkor Wata opazovali še z ene od teras kakšnega od templjev. Večerja in nočitev.

10. dan: Angkor Wat
Nadaljujemo z obiskom glavnega dela Angkor Wata. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Tempelj Bantay Srey ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših. Spoznali bomo še tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Zvečer odhod na letališče in polet v Bangkok.

11. dan: Bangkok-Benetke-Ljubljana-Maribor
Nadaljevanje poti z enim postankom v Benetke, od koder bo organiziran še prevoz do odhodnih krajev.
 
Cena:
2.490 € (najmanj 20 potnikov),
2.590 € (najmanj 15 potnikov),
2.690 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz, lokalne in notranje polete, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izstopne pristojbine (cca 20 USD);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 250 evrov, priporočljive napitnice cca 50 USD (vodiču na poti);

Vizum:
bomo pridobili ob prihodu v državo. Za vietnamskega bomo odšteli 25 USD, za kamboškega pa 20 USD. Potrebujemo 4 fotografije. V potnem listu morate imeti vsaj tri strani prazne, ob prijavi potrebujemo fotokopijo potnega lista;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):