Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI498 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI694 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*12.12. MUC  7xAI1161 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*10.01. MUC  7xPOL1189 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP874 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Novoletna Burma

Novoletna Burma

Novoletna Burma

Dežela tisočerih pagod in prijaznih ljudi
Če želite spoznati resnično Azijo, tako, kot je bila še pred stoletji, potem je Burma prava dežela za vas. Na tem potovanju ne bomo spoznavali visokih nebotičnikov, obiskovali dragih restavracij, to ni eden od azijskih tehnoloških tigrov, je pa zaradi svojih neverjetno prijaznih ljudi gotovo najočarljivejša azijska dežela. Poleg tega nas bo prevzela njena narava in premnogi neponovljivi kulturni spomeniki. Zjutraj bomo srečevali menihe na tržnicah, onemeli bomo pred lepoto Bagana in se zapeljali po mističnem jezeru Inle. Na nesluteno bogastvo bomo naleteli v budističnih templjih, ki jih že stoletja oblegajo z zlatimi lističi...
 

Odhod:
26.12.2016
 
1. dan: Ljubljana-Bangkok
Zberemo se na ljubljanskem letališču ter preko Istanbula poletimo proti Bangkoku.

2. dan: Bangkok
Po pristanku v tajski prestolnici se odpravimo na ogled tega mogočnega mesta oziroma Vzhodnih Benetk, kot mu tudi pravijo. Najznamenitejše svetišče v celi deželi je gotovo Velika kraljeva palača s svetiščem Wat Phra Keo. Tu bomo uzrli smaragdnega Budo, celoten kompleks pa je resnična zakladnica tajske kulture in umetnosti. V templju Wat Pho nas bo presenetil največji ležeči Buda na svetu, ki meri v dolžino kar šestintrideset metrov. Večerja in nočitev.

3. dan: Bangkok-Yangon
Jutranji let v Burmo, ki nas bo očarala s svojo (zaenkrat) nedotaknjenostjo. Čaka nas ogled prvega od čudes na naši poti, saj jih dežela skriva res veliko. Spoznali bomo namreč mogočno pagodo Švedagon s sijočo zlato osrednjo stupo. Tu bomo dobili prvi stik z verskim življenjem Burmancev, ki so večinsko budisti. Med manjšimi templji in pagodami v kompleksu se umirjeno premikajo mladi in stari, menihi in navadni ljudje, doživetje je res globoko. Stopili bomo v priljubljeno svetišče Sule, ki ga imajo domačini najraje, sprehodili se bomo po parku Bogyoke in po tržnici, kjer lahko nakupimo zadnjih spominkov in daril. Večerja in nočitev.

4. dan: Yangon-Heho-Inle
Poleteli bomo na šansko planoto, eno od najbolj razgibanih delov dežele, znano po barvitih sejmih in mešanici ljudstev. Odpeljali se bomo do jezera Inle, kjer na plavajočih vrtovih pridelajo dovolj zelenjave za skoraj celotno državo. To omogoča nekoliko hladnejše ozemlje in rodovitna prst z jezerskega dna, ki ni več kot štiri metre globoko. Okoli jezera so številne vasi, kjer potekajo zanimivi sejmi, ki jim čar dajejo domačini v tradicionalnih oblačilih. Večerja in nočitev.

5. dan: Inle
Posebno doživetje bo vožnja po jezeru, kjer so domačini zaradi plitvega dna razvili posebno tehniko veslanja. Ribiči, ki jih bomo srečali, so k temu dodali še zelo izvirno tehniko lovljenja rib, tako da pokončne mreže potopijo prav do jezerskega dna. Vozili se bomo med plavajočimi vrtovi, obiskali vas, znano po tkanju, kakšen samostan, tržnico… Večerja in nočitev.

6. dan: Inle-Mandalay-Mingun-Mandalay
Čaka nas polet v Mandalay, kulturno in versko središče države in tudi zadnjo prestolnico burmanskih kraljev. Za prvi vtis o mestu se bomo povzpeli na vrh griča, od koder nam po pogledal splaval po mestu in lepih riževih poljih v okolici. Prebrali bomo lahko tudi največjo knjigo na svetu, ki je sestavljena iz več kot sedemsto plošč z budističnimi mislimi. Popoldne se bomo odpeljali do Minguna, kjer bomo naleteli na velikanske ostanke tega, kar bi moralo postati največji budistični tempelj na svetu, pa je kralju to onemogočila smrt in potres. Videli bomo največji zvon na svetu, ki tehta okrog 90 ton. Vrnili se bomo v Mandalay in spoznali Mahamunija, budov kip, ki je zavetnik burmanskih šoferjev. Obiskali bomo kakšno zanimivo delavnico, kjer bomo spoznali obrt izdelovanja zlatih lističev, obdelovanje marmorja. Večerja in nočitev.

7. dan: Mandalay-Amarapura-Sagaing-Ava-Mandalay
V bližini Mandalaya je kar nekaj zanimivih mest, ki so bile včasih kraljeve prestolnice. Amarapura je danes znana predvsem po čudovitem dolgem mostu iz tikovega lesa, ki preko jezera vodi do samostana. Po njem se rade sprehajajo lepe Burmanke in seveda menihi. Nedaleč stran je Sagaing, ki je znan po neštetih samostanih in pagodah, ki pokrivajo vse okoliške griče. Obiščemo tudi Avo in njene spomenike. Novoletna večerja v hotelu in nočitev.

8. dan: Mandalay-Mt Popa-Bagan
Odpeljemo se proti Baganu in na poti obiščemo Mt Popo, ki velja za zbirališče duhov. Med domačini je namreč poleg budizma še precej zakoreninjeno tudi animistično verovanje v različne duhove. Na poti na vrh hriba, ki zanimivo štrli iz preostale okolice, naletimo na kipe duhov, ki jim Burmanci darujejo sadje, pa tudi denar. Pozno popoldne prihod v Bagan, nekdaj sijajno središče mogočnega kraljestva, ki je danes eno najpomembnejših arheoloških mest na svetu. Večerja in nočitev.

9. dan: Bagan
Vsako opisovanje lepot starega Bagana bi njegovo resnično vrednost verjetno razvrednotilo. Dan nam bo prehitro minil med spoznavanjem veličastnih templjev iz rdečih opek, izjemnih pagod z zlatimi vrhovi, svetišči s stenskimi poslikavami in starimi kipi. Sončni zahod bomo pričakali ob enem najpomembnejših templjev in opazovali, kako v mrak tone tisoče svetišč pod nami. Večerja in nočitev.

10. dan: Bagon-Yangon-Bangkok-Evropa
Dopoldanski let v Yangon in morda ogled še nekaterih znamenitosti ali čas za nakupe. Nato polet preko Bangkoka Evropo.

11. dan: Ljubljana
Še polet Ljubljano, kjer zaključimo naše potovanje.
 
Cena:
2.590 € (najmanj 20 potnikov),
2.640 € (najmanj 15 potnikov),
2.690 € (najmanj 10 potnikov)

Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz in notranje lete v Burmi, letališke pristojbine, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, avtobusne in vse druge prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izhodne takse 20 USD (na letališču ob odhodu);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 250 evrov, priporočljive napitnine 50 USD (vodiču na poti);

Vizum:
boste dobili na letališču v Yangonu, že pred odhodom pa potrebujemo barvno fotografijo in »scan« prve strani potnega lista za ureditev elektronske prijave (doplačilo 50 evrov);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):