Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*08.07. LJU  7xNZ589 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) SUN CLUB DJ 3*09.08. LJU  7xAI389 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ669 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*22.07. LJU  7xAI639 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*16.08. LJU  7xUAI429 €
Rodos Kresten Pal 4*09.07. LJU  7xPOL699 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.05. MUC  7xAI788 €
Šri Lanka Club Palm B 4*03.05. MUC  7xAI701 €
Fuerteventura Costa Calet 3*08.05. MUC  7xAI401 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*01.05. MUC  8xPOL823 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Varadero Occidental 4*10.05. MUC  7xAI872 €
Punta Cana Grand Palla 4+*28.09. VIE  7xAI1117 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*01.05. VIE  7xPOL338 €
Mallorca Universal H 4*10.05. VIE  5xPOL552 €
Maldivi Sun Island 4+*17.06. MUC  8xPOL1117 €
Gran Canaria Beverly Par 3*07.05. VIE  7xPOL469 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*19.06. MUC  7xAI1005 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*04.05. VIE  15xPP848 €
Mauritius Blue Lagoon 3*23.06. MUC  7xPOL1126 €
Rodos Kresten Pal 4*09.05. VIE  7xPOL344 €
Antalija Club Konakl 4+*11.05. VIE  5xAI279 €
Zanzibar Bluebay Bea 4+*11.05. VIE  8xPOL787 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Namibija

Zagotovljeni termini:
16.5.2017
Namibija

Namibija

Nepozabno kraljestvo prvinske Afrike – narodni park Etosha, ljudstvo Himbe, najlepše peščene sipine
Namibija je gotovo ena od najlepših afriških dežel. Na pot vabimo vse ljubitelje prostrane narave, živali in sploh vse tiste, ki želijo doživeti nekaj novega in drugačnega. Narodni park Etosha je eden največjih v Afriki, tu bomo lahko opazovali pristno afriško živalsko kraljestvo. Nepozaben je sprehod po največjih peščenih sipinah na svetu, prav tako pa srečanje z nenavadno rastlino velbičevko, ki v suhi puščavi preživi do dva tisoč let. Obiskali bomo pleme Himbe, ki so daleč od civilizacije ohranile svoj tradicionalni slog življenja. Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...
 

Odhod:
 16.05.2017
 
Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Namibija
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali se odpeljali do enega od bližnjih letališč ter z enim vmesnim postankom poleteli proti Afriki.
2. dan: Windhoek
Po prihodu v namibijsko prestolnico se bomo posvetili spoznavanju mesta, ki se tako kot z mešanico prebivalstva kaže tudi z različnimi arhitekturnimi slogi. Ni težko opaziti nemškega kolonialnega sloga, pa tudi ne južnoafriškega. Sprehodili se bomo po ulici Pall St. Mall z ostanki meteorita, ki je padel v južno Namibijo. Videli bomo najstarejšo zgradbo v mestu Alte Feste, anglikansko katedralo in luteransko cerkev, parlament in magistrat. Večerja in nočitev.
3. dan: Windhoek-Otjiwarongo-Tsumeb-jezero Otjikoto-Etosha
Pot nas vodi proti severu in področju, ki je izredno bogato z rudami in minerali. Tsumeb leži v tako imenovanem zlatem trikotniku. V prvih letih 20. stoletja je bila zgrajena železnica do pristaniškega mesta Swakopmunda in takrat se je začelo veliko izkopavanje teh naravnih bogastev. Odkrili so skoraj dvesto vrst različnih mineralov, od katerih jih nekaj ne najdemo nikjer drugje na svetu. To izredno zbirko si bomo ogledali v zanimivem lokalnem muzeju, kjer bomo na slikah tudi spoznali, kako je delo potekalo. Na poti do narodnega parka Etosha se bomo ustavili pri jezeru Otjikoto z nekaterimi nenavadnimi vrstami rib, zanimivo pa je tudi za potapljače, ki še vedno odkrivajo kose orožja, ki so ga Nemci odvrgli po koncu druge svetovne vojne. Večerja in nočitev.
4. dan: Etosha
V približno enaki velikosti kot Slovenija je Etosha eden največjih narodnih parkov v Afriki. Safari nam bo odkril mnoge od več kot stotih vrst sesalcev in več kot tristotih ptičjih vrst, ki domujejo tu. Najboljše lokacije za lovce na fotografije so vodni izviri, okoli katerih se živali najraje zadržujejo. Naravno okolje je puščava, savana in gozd, tako da tu najdemo vse najpomembnejše afriške živali: slone, žirafe, nosoroge, zebre, leve, antilope, leoparde… Večerja in nočitev.
5. dan: Etosha-Opuwo
Odpeljemo se proti Opuwu, ki bo naše izhodišče za obisk Himb v severnem delu dežele. Za Opuwo lahko rečemo, da leži nekje na robu urejenega sveta oziroma kot pove njegovo ime: na koncu ceste. Za razliko od preostalega dela Namibije, predvsem večjih mest, kjer še vedno prevladuje nemška urejenost, je to drugačen svet – pravo afriško doživetje, včasih kaotično in prašno, kjer se po ulicah sprehajajo osli, koze in kokoši. Prava Afrika torej. Naš kamp pa leži nekaj kilometrov iz mesta v mirnem okolju namibijske savane. Večerja in nočitev.
6. dan: Himbe
Himbe so eno zadnjih ljudstev, ki živijo bolj ali manj na svoj tradicionalen način kot nomadi s čredami krav in koz. Čeprav so tudi ta ljudstva že navajena obiskov belih ljudi, pa so vseeno ohranila svoje starodavne navade. Tako je vsak obisk lahko nekaj posebnega. Lokalni vodič se bo moral najprej pogovoriti s poglavarjem plemena, nato pa nas bodo spustili v vas, kjer poteka vsakodnevno življenje. Tako se bomo prepustili prvinskemu načinu življenja. Ogledali si bomo lahko njihova prebivališča, mogoče nam bodo predstavili svoje tradicionalne plese … Značilna so njihova rdeča pobarvana telesa in dekleta v kratkih krilcih iz kozje kože. Po obisku se odpravimo proti jugu do Palmwaga, kjer okolica našega prenočišča ponuja obilo možnosti za sprehode in raziskovanje okolice. Večerja in nočitev.
7. dan: Palmwag-Damaraland
Damaraland se nahaja v prehodu med parkom Etosho in obalno atlantsko ravnino, ime pa je dobil po redko naseljenem ljudstvu Damara. Tukajšnja ljudstva so se morala dobro prilagoditi divjini. Pokrajina ponuja veliko naravnih zanimivosti. Ena od njih je okameneli gozd, ki ga je ustvarila davna naravna katastrofa. Okamenela debla so stara okrog 250 milijonov let. Naleteli bomo na skalne poslikave, ki so jih tukajšnja ljudstva ustvarila že v kameni dobi. Nekatere naslikane živali, ki so jih poznali takratni lovci, ne živijo več tukaj. V vulkanskem hribovju bomo obiskali Zažgano goro in naleteli na velike piščali. Večerja in nočitev.
8. dan: Damaraland-Cape Cros-Swakopmund
Z osrednje planote se bomo spustili proti Atlantskemu oceanu. Ta del namibijske obale je znan kot Skeleton coast. Neredko namreč lahko naletimo na ostanke ladij, ki so tu nasedle ali zašle v megli. Eden od najbolj znanih delov te obale je Cape Cross, ki slovi po kolonijah tjulnjev. Ta rezervat je najpomembnejši ob zahodnoafriški obali. Popoldan prispemo v najbolj priljubljeno letoviško mesto Swakopmund, kjer se bo prilegel sprehod po promenadi v senci palmovih dreves. Večerja in nočitev.
9. dan: Swakopmund-Namib Naukluft park-Sossusvlei
Vstopili bomo v zanimiv in raznolik svet velikega parka Namib Naukluft. Redkokje nam puščavski svet lahko ponudi toliko vznemirljivih in drugačnih podob. Spoznali bomo nenavadno rastlino, Velbičevko ki je tudi simbol dežele, saj ne raste nikjer drugje na svetu. Izredno dobro se je prilagodila na svet brez vode, tako da lahko dočaka tudi dva tisoč let starosti. Mesečeva dolina poimenujejo svet okrog reke Swakop, ki ga je ta z erozijo spremenila v nenavadne oblike. Preko enega od prelazov hribovja Naukluft prispemo v Sossusvlei. Večerja in nočitev.
10. dan: Sossusvlei-Sesriem-Sossusvlei
Še en dan za uživanje v lepotah parka Naukluft. Tokrat nas bodo najbolj navdušile peščene sipine, ki jih imajo mnogi celo za najlepši del dežele. Res je nepozabno opazovati hribovito peščeno pokrajino, ki spreminja barvo od nežno marelične do temno rdeče. Pravi raj za fotografe, saj je to gotovo najbolj slikovita puščava na svetu. Sprehodili se bomo še po manjšem kanjonu Sesriem, ki ga je trideset metrov globoko urezala reka Tsauchab. Večerja in nočitev.
11. dan: Sossusvlei-prelaz Gamsberg-Windhoek-Evropa
Pot nas vodi zopet v hriboviti svet, kjer je speljanih nekaj zanimivih poti do prestolnice Windhoeka. Uberemo jo preko slikovitega prelaza Gamsberg, kjer bomo dosegli preko 2.300 metrov nadmorske višine. Popoldan prispemo v glavno mesto, ki je tudi geografsko skoraj v središču dežele. Na voljo bomo imeli še nekaj časa za zadnje nakupe in sprehod po mestu, nato pa se bomo odpravili na letališče in poleteli v Evropo.
12. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano in Maribor.
 
Cena 
2.890 € (najmanj 20 potnikov),
3.090 € (najmanj 15 potnikov),
3.290 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih in lodžih 3***/4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, vse oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, urejanje vizuma, zdravstveno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 290 evrov, pričakovane napitnine 50 evrov;

Vizum:
je vključen v ceno. Najkasneje dva tedna pred odhodom potrebujemo potni list in dve fotografiji;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):