Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  7xPOL606 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Madeira in Lizbona

Madeira in Lizbona
 
Madeira in Lizbona

Otok večne pomladi
Madeira je otok pod portugalsko zastavo, ki pa leži daleč od matične domovine, v Atlantskem oceanu na višini osrednjega Maroka. Zaradi oceanske klime, ki ni nikoli prevroča in nikoli prehladna, je Madeira primerna za obisk skozi vse leto. Ta otoček nas bo navdušil z izjemno slikovito pokrajino in neverjetno pestro naravo. Dežja in sonca je tu vedno dovolj, da domačni lahko vseskozi krasijo svoja okna in balkone s pisanim cvetjem, bogastvo narave pa lahko občudujemo v številnih botaničnih vrtovih. Zaradi odmaknjenosti od celine je življenje na Madeiri še vedno zelo tradicionalno, poleg turizma se naslanja na ribolov, poljedelstvo na strmih terasah, pridelavo znamenitega desertnega vina. Domačini nas bodo prijazno sprejeli v svoj preprosti svet, ki še ni zašel v globalno hitenje, ampak živi preprosto in umirjeno v skladu z divjo in hkrati čudovito naravo.
 

Odhod:
27.10.2016
 
1. dan: Ljubljana-Lizbona
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo v čudovito portugalsko prestolnico Lizbono. Odpeljali se bomo do trga Rossio in se malo pomešali med domačine. Morda si že privoščimo značilno portugalsko slaščico. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo Belem, v tem predelu Lizbone se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake, ki so pred mnogimi stoletji odkrivali do tedaj neznani svet. Popoldne nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.

2. dan: Lizbona-Madeira-Funchal in botanični vrtovi

Odhod na letališče in polet na Madeiro. Za začetek bomo raziskali Funchal, prestolnico otoka, ki so ga pomorščaki ustanovili v začetku 15. stoletja. Privabil jih je zaliv, ki so ga v ozadju varovali visoki vrhovi in tako ima Funchal še danes izredno slikovito lego. Madeira je bila pomembna proizvajalka sladkorja in tako je Funchal lahko bogatel in postal »Mala Lizbona«. Arhitektura in slog tistih časov je še vidna v stavbah iz tistega časa, tudi v katedrali, ki jo bolje spoznamo. Čeprav je Funchal postal že kar veliko mesto, še vedno skriva očarljivi stari del z ozkimi ulicami, prijetnimi restavracijami, živahnimi trgi. Najbolj slikovite so seveda tržnice, na Mercado dos Lavradores si lahko nakupimo eksotičnega sadja, od tradicionalno oblečenih domačink pa čudovito cvetje, eden najbolj slikovitih predelov je slavna ribja tržnica. Tradicionalna obrt na otoku je tudi vezenje in tako vstopimo v manufakturo, kjer te mojstrovine izdelujejo, obiščemo pa tudi vinsko klet z znamenitim desertnim vinom. Seveda pa je Madeira, to kar je, tudi zaradi botaničnih vrtov in zato obiščemo vrt nad mestom, kjer naletimo na neverjetno raznoliko rastlinstvo z vsega sveta, odkrijemo mnoge endemične vrste, tropske in subtropske rastline. Klima na otoku je prava, da ima pisano cvetje, grmovnice, palme in agave, v višinah pa evkaliptusi in borovi gozdovi odlične pogoje za rast skozi vse leto. Večerja in nočitev.

3. dan: celodnevni izlet na zahodni del otoka
Z izletom na zahod bomo ačutili divjo lepoto otoka, spoznali njegove odmaknjene vasice, razgiban relief, geološko zgodovino. Pot nas najprej vodi do slikovitega ribiškega naselja Camara de Lobos. Življenje je tu še zelo tradicionalno, mnoge aktivnosti se odvijajo na ulicah in trgih, čar ji dajejo tudi številni lokali in restavracije, kamor radi zahajajo otočani od drugod. Nato bomo osupnili ob pogledu na Cabo Girao, drugi najvišji klif na svetu (580 metrov), ki se strmo in divje spušča v Atlantik. Sledi postanek v obmorski vasici Ribeira Brava, kjer bo čas za sprehod. Pot nas nato vodi proti severu otoka in ob primernem vremenu se nam bo na vrhu odprl izjemen pogled na obe strani otoka. Tu imamo kosilo. V kraju Sao Vicente stopimo v muzej, ki nam razodene geološki nastanek otoka, nato pa nas slikovita severna cesta, ponekod vklesana kar v vulkansko kamenino, popelje na skrajni zahod do letoviškega mesteca Porto Moniz. Ena od njegovih zanimivosti so vulkanski bazeni, ki jih z vodo polni Atlantik. V glavno mesto Funchal se vrnemo preko osrednje planote Paul de Serra, skopo porasle pokrajine, kjer pa se rade pasejo koze. Večerja v hotelu. Nočitev.

4. dan: sprehod ob lavadah
Levade ali kanali za namakanje so še ena od posebnosti Madeire. Po otoku jih je speljanih več kot dva tisoč kilometrov, dovajajo pa vodo iz bolj vodnatih severnih delov proti jugu. Tudi levade omogočajo tropski paradiž na Madeiri, hkrati pa so ob mnogih speljane čudovite sprehajalne poti po prelepi naravi. Med lahkotnim trekingom si bomo spočili dušo in tudi telo, saj hoja ni naporna. Popoldan imamo še nekaj prostega časa, zvečer pa obiščemo restavracijo, kjer bomo ob folklorni predstavi uživali v tradicionalnih otoških jedeh. Nočitev.

5. dan: celodnevni izlet na vzhodni del otoka
Podamo se na spoznavanje številnih zanimivosti vzhodnega dela Madeire. V Camachi se najprej spoznamo z ročnim pletenjem košar in mnogih drugih izdelkov iz vrbovih vej. Od obrtnikov, ki izdelujejo prave umetnine, bomo lahko kakšen uporaben kos ali samo spominek tudi kupili. Pot nadaljujemo po slikoviti poti do drugega najvišjega vrha otoka, Pica de Areiro (1810 metrov) z lepimi pogledi na okolico. V kraju Ribeiro Frio se ustavimo pri valilnici postrvi, ki jih v bližnji restavraciji tudi okusno pripravijo. Kakor pravi ime kraja, Hladna voda, sem redko zaidejo sončni žarki, zato lahko tu naletimo tudi na endemično floro. Nato uživamo v slikovitih pogledih na Faial in okolico s terasami, hišami na visokih planotah nad Atlantikom. Santana, kjer si privoščimo kosilo, nas navduši s tradicionalnimi hišami z zelo strmimi strehami iz slame, ki segajo skoraj do tal in tako varujejo notranjost pred nalivi z oceana. Še eni impresivni pogledi na zanimive skalne formacije in razgibano severno obalo se nam obetajo z razgledne točke pri Porteli. Pot nas nato pripelje na južno obalo, kjer se sprehodimo po ribiškem naselju Machico, ki je bila sploh prva naselbina na Madeiri, saj so se leta 1420 prav tu izkrcali prvi pomorščaki. Po razgibani obalni cesti se vrnemo v Funchal. Večerja in nočitev.

6. dan: izlet v notranjost otoka (Curral das Freiras)
Tudi zaledje glavnega mesta nam lahko postreže z veliko zanimivostmi. Že pogled z razgledišča na Pico dos Barcelos na Funchal in njegov zaliv je nepozaben. Še globlje v notranjosti otoka pridemo do Nunske doline, Curral das Freiras, kamor so se pred gusarskim napadom sredi 16. stoletja zatekle sestre iz reda sv. Klare. Pogled na dolino, ki naj bi bil pravzaprav vulkanski krater, je pravo doživetje. Vasica je vseh strani obdana s strmimi pobočji in zato res primerna za zatočišče. Na povratku proti Funchalu se ustavimo v kraju Monte, ki slovi po mili klimi in bujni vegetaciji. V dolino se lahko spustimo kar z lokalno posebnostjo, lesenimi sankami, ki jih upravljata dva »šoferja« in lahko na strmih cestah dosežejo prav veliko hitrost (doplačilo za vožnjo je 15 evrov). Popoldne prosto v Funchalu. Večerja in nočitev.

7. dan: Madeira-Lizbona-Ljubljana

Odhod na letališče in polet preko Lizbone do enega od okoliških letališč. Še prevoz prevoz z avtobusom do Ljubljane.
 
Cena:
950 € (najmanj 40 potnikov),
990 € (najmanj 30 potnikov),
1.050 € (najmanj 20 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 4**** (v Lizboni enkrat 3***), polpenzione po programu (enkrat tipična večerja s programom), 2 dodatni kosili na izletih, avtobusne prevoze, izlete in vstopnine, oglede s slovenskim vodičem, zdravstveno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 150 evrov, dodaten kovček na letalu 45 evrov (dodatnih 15 kg);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):