Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Madagaskar

Zagotovljeni termini:
17.11.2016
Madagaskar
 
Madagaskar
 
Prijazni domačini, osupljiva narava in skrivnostne živali
Tonga soa! Dobrodošli na Madagaskarju! Potovanje po »izgubljenem kontinentu« ali »Velikem rdečem otoku« vas udobno zapelje po samobitni deželi, kjer življenjsko filozofijo malgašev zaznamujeta besedi »mora, mora« ali »hiti počasi« Madagaskar je edinstven otok. Ko se je pred 165 milijoni let odcepil od Afrike, je s seboj vzel celoten zbir čudovitih rastlin in živali, katerih razvoj je šel po svoji poti. Največji umetnik je narava, saj tukaj ne boste našli veličastnih palač in osupljivih templjev. Gozdovi prehajajo v prostrane savane s čredami zebujev, vabijo nas fantastični pogledi na gorske masive in mistična jezera, peščene plaže in toplo tropsko morje. Med sprehodi po narodnih parkih nam družbo delajo edinstveni lemurji, morda uzremo tudi najmanjšega, za konico vžigalice velikega kameleona, občudovali bomo drevesa v obliki hobotnic in baobabe v obliki steklenic… Izjemnost otoka se kaže tudi v ljudeh. Malgaši so navdušeni nad življenjem! Živijo ga strastno, kot da jutri ne obstaja! Vedno nasmejani in pripravljeni za klepet. Razdeljene med 18. avtohtonih afroazijskih plemen združuje starodavna vera v prednike, saj živijo zato, da bi umrli. Prepustite se deželi in doživite Madagaskar v vsej njegovi lepoti.
 

Odhod:
17.11.2016
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Madagaskar
Zbor na dogovorjenem mestu v Ljubljani in prevoz z avtobusom do letališča v Benetkah, od koder poletimo v prestolnico Madagaskarja. Prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: Antananarivo
Zajtrk. Odpravimo se na prvo spoznavanje mesta. Doživimo živahni utrip prestolnice, ki raste med mnogimi griči in mu domačini rečejo kar Tana. Je prvi stik z otokom v Indijskem oceanu, ki ni ne Afrika ne Azija, ampak »izgubljeni kontinent«. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del in predstavlja pravo nasprotje mirnega podeželja, ki ga bomo še spoznali. Tu je glavni trg s tržnico in železniško postajo, kjer se v živahnem vrvežu mešajo trgovci, kmetje in drugi obiskovalci. Obiščemo Ambohimango, nekdanjo prestolnico kraljestva Merina, preden se je ta preselila v Tano. Ogledamo si tudi obzidano kraljevo palačo Rova. Oglasimo se tudi pri slovenskih misijonarjih. Morda nas povabijo na ogled vasi in okolice. Večerja in nočitev.

3. dan: Antananarivo-Ambatolampy-Antsirabe
Zajtrk. Prvi koraki v domače življenje, prvi zanimivi postanki na poti in malica na poti – osreči nas prava malgaška čokolada. Lakoto si tešimo kar ob cesti. Ni bolj slastne stvari od tropskega sadja. V Ambatolampiju si ogledamo muzej metuljev in izdelovalce malgaške posode po receptih njihovih prednikov. Na poti nas spremljajo rodovitna polja pšenice, riža in barvite vasice. Poglejte kako perejo in sušijo perilo! Antsirabe, nekdaj zdraviliško mesto z najhladnejšim podnebjem na otoku, je bilo priljubljeno mesto misijonarjev, katerih vpliv je lepo viden na lokalni arhitekturi. Kar premalo časa imamo za vse, kar nam mesto nudi. Sladkamo se s pravimi malgaškimi bonboni in pogledamo izdelke iz zebujevih rogov. Območje slovi po poldragih kamnih, zato se odpravimo na pašo za dušo, oči in denarnico: roževec, kamnita strela, citrin... Zvečer si lahko privoščimo "izlet" z osvetljenimi pusi-pusiji po mestu.. Večerja in nočitev.

4. dan: Antsirabe-Avenija Baobabov-Morondava
Zajtrk. Zgodaj začnemo našo avanturo proti vzhodnemu delu otoka. Čaka nas dolga (približno 8 ur) vožnja proti Morondavi, kjer bomo v poznem popoldnevu ugledali tisto po kar smo sem prišli. AVENIJA BABOBABOV. Avenija Baobabov je postal spomenik nacionalnega pomena leta 2007. Videli bomo najvišja drevesa te vrste »Adansonia grandidieri«, ki se vzpenjajo tudi 30 m visoko in so poimenovana po francoskih botanikih iz 19. stoletja Michelu Adansonu i Alfredu Grandidieru. Sončni zahod je odličen čas dneva za najlepše slike. Med fotografiranjem nas bo verjetno spremljala lokalna mladina, ki nam bo želela prodati tropsko sadje in rože. Vožnja v Morondavo. Nastanitev, večerja in nočitev.

5. dan: Morondava-polet v Tulear-Ranohira
Zajtrk. Po želji se ponovno zapeljemo do avenije Baobabov, kjer lahko poslikamo še slike ob sončnem vzhodu (seveda moramo biti zgodnji), ob 10:25 zjutraj pa nas čaka polet v Tulear. To je živahno pristaniško mesto z mešanico najrazličnejših ljudi in ras. Zanimiva je lokalna tržnica s tropskim sadjem (če do sedaj niste, potem je sedaj odlična priložnost da poskusite baobabov sadež), ogledamo si tudi zanimiv botanični vrt, potem pa se odpravimo na pot v Ranohiro, ki bo naše izhodišče za raziskovanje narodnega parka Isalo. Nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan: Ranohira (narodni park Isalo)
Spektakularna, včasih skoraj nezemeljska pokrajina, sprehodi med čudovitimi kanjoni, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu, kopanje v naravnih tolmunčkih s čisto izvirsko vodo, na poti nam delajo družbo radovedni lemurji in eksotične rastline ter jezera. Eden najbolj zanimivih kotičkov parka je kanjon makijev. Današnji dan je gotovo eden od vrhuncev potovanja. Zvečer se vrnemo v Ranohiro. Večerja in nočitev.

7. dan: Ranohira (narodni park Isalo)-narodni park Anja-Fianarantsoa-Ranomafana
Zajtrk. Nedaleč stran postanemo v narodnem parku Anja, ki slovi po tem, da lahko od blizu vidimo najbolj znane lemurje s črno obarvanimi obročki na repu – Maki catta. Postanemo tudi na gričih Fianarantsoe, drugega največjega mesta na otoku in centru ljudstva Betsileo. Spoznamo tradicionalno tehnologijo izdelave njihovih hiš, ustavimo se za pokušino vina in ogled tradicionalne izdelave papirja antaimoro iz vlaken drevesa avoha, ki ga okrasijo s svežim cvetjem. Morda srečamo tudi največji market z zebuji na otoku! Zvečer prispemo do narodnega parka Ranomafana, kjer so lemurji skoraj na vsakem koraku. Nastanitev, večerja in nočitev.

8. dan: Narodni park Ranomafana-Ambositra-Antsirabe
Zajtrk. Tukaj so lemurji skoraj na vsakem koraku, Spoznamo nekatere njegove prebivalce, npr. mišje lemurje ali celo foso, največjega plenilca na otoku. Nekaterih vrste lemurjev iz tega parka ne najdemo nikjer drugje na otoku. Sledi vožnja v prestolnico domače obrti, Ambositro. Obiščemo tradicionalne rokodelce oz. umetnike, ki iz lesa ustvarjajo neverjetne izdelke. Sprehodimo se po živahni tržnici in ugibamo kdo je komu bolj zanimiv – mi domačinom ali domačini nam? Ste za skodelico sladke kave? Naša končna postaja za današnji dan je naš kraj, ki smo ga spoznali že na začetku potovanja, Anstirabe. Ste mogoče še za zadnjo vožnjo z osvetljenimi pusi-pusiji po mestu.. Večerja in nočitev.

9. dan: Antsirabe-Antananarivo
Po zajtrku si lahko privoščimo sprehod okoli bližnjega jezera, potem pa nadaljujemo z vožnjo do Antananariva. Se je kaj spremenilo od zadnjič? Gotovo vidimo sedaj mesto z drugačnim pogledom, kot na začetku našega potovanja. Gremo opazovat ristno življenje, ki se dogaja na ulicah in tržnicah, ki so polne radovednih obrazov. Del njihovega življenja smo postali tudi mi, vendar ne za dolgo. Večerja in nočitev.

10. dan: Antananarivo-Andasibe
Mandra pihaona indray ari e Tana! (Tana, se vidimo!) Narodna cesta št. 2 nas vodi na vzhod! Kako enostavno so na Madagaskarju označene ceste! Vijugamo med riževimi polji in raznovrstnimi nasadi. Tu in tam je naselje, kjer ob cesti prodajajo vse mogoče. Le kako je možno, da je toliko hotelov? So res vse te hiše, na katerih piše »hotely«, hoteli? Naš hotel nas pričakuje… bo kdo zvečer že zaslišal tipične glasove »indri indri-jev«? Večerja in nočitev.

11. dan: Andasibe-narodni park Perinet-Antanarivo
Narava-zato smo tu! V narodnem parku Perinet se prvič srečamo z najbolj značilnimi prebivalci Madagaskarja, lemurji. Tukaj so svoj dom našli največji med lemurji, črno beli indriji, ki se edini med seboj sporazumevajo s petjem. Vsi ostali brundajo in godrnjajo. Poleg njih je tu še nekaj drugih vrst lemurjev, pa veliko endemičnih vrst rastlin, praproti, rož.... Vrnitev v prestolnico Madagaskarja, od koder poletimo proti Evropi.

12. dan: Antananarivo-Benetke-Ljubljana-Maribor
Polet proti Benetkam, od koder sledi še vožnja do Ljubljane.
 
Cena:
2.990 € (najmanj 20 potnikov),
3.150 € (najmanj 15 potnikov),
3.290 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz in notranji let na Madagaskarju, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** in 4****, polpenzione, obisk pri slovenskih misionarjih v Antananarivu, vse lokalne prevoze, vstopnine in oglede s slovenskim vodičem ter lokalnimi spremljevalci, urejanje vizuma, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izhodna taksa (na letališču ob odhodu);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 480 evrov, pričakovane napitnine 45 USD (vodiču na poti);

Vizum:
dobimo ob prihodu na Madagaskar;
Cepljenje: za vstop na Madagaskar cepljenja niso obvezna, vseeno pa priporočamo cepljenje proti hepatitisu A in B, o jemanju antimalarikov pa se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):