Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1020 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL636 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Laos, Vietnam in Kambodža

Zagotovljeni termini:
22.11.2016
Laos, Vietnam in Kambodža

Laos, Vietnam in Kambodža
 
Prvinski Laos - Slikovita mesta in čudovita narava Vietnama - neprecenljivi zakladi Angkor Wata v Kambodži
Obiskali bomo tri dežele nekdanje Indokine, ki nam ponujajo vsaka svoje nepozabno doživetje. Laos je še vedno nekoliko zaspana dežela, ki pa ravno zato navdušuje s svojo preprostostjo in neposrednostjo. Vojna v Vietnamu je že davna preteklost, cveti pa turizem, ki ga omogočajo prijazni domačini, slikovita pokrajina, čudovita mestna središča z mešanico arhitekturnih slogov, pisane tržnice, ena najboljših kuhinj na svetu... Če k temu prištejemo še obisk Kambodže, njene izredno privlačne prestolnice Phnom Penh in seveda neprecenljivega Angkor Wata, ene najimpresivnejših človeških stvaritev sploh, potem smo lahko prepričani, da nas čaka zares čarobno potovanje.
 

Odhod:
22.11.2016 - zagotovljeno
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Azija
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Aziji.

2. dan: Bangkok-Vientiane
Po pristanku v Bangkoku nas čaka še polet do Laosa. Prevoz do hotela, nastanitev in nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.

3. dan: Vientiane
Začeli bomo s spoznavanjem laoške prestolnice. Laos je še vedno nekoliko zaspana dežela, ki pa ravno zato navdušuje s svojo preprostostjo in neposrednostjo. Tudi Vientiane deluje zelo umirjeno z zanimivi templji in slikovitimi tržnicami. Na ogledu spoznamo tempelj Pha That Luang, ki ima 45 metrov visoko stupo in je dejansko najpomembnejši simbol dežele. Wat Si Saket je najstarejši tempelj v Laosu. Spomenik zmage, Patuxai, nas bo spomnil na slavolok zmage v Parizu, obiščemo pa še nekdanji kraljevi tempelj, ki je danes spremenjen v muzej. Večerja in nočitev.

4. dan: Vientiane-Vang Vieng
Z avtobusom se odpeljemo na slikovito pot po notranjosti Laosa. Pot nas vodi preko hribovite pokrajine, ustavimo se na barviti tržnici v Thalatu, kjer okoliška plemena prodajajo domače izdelke. Ko pridemo do jezera Nam Ngum, se z ladjico odpeljemo na izlet do bližnjih otočkov. Na poti do Vang Vienga se ustavimo še v kraški jami Chang, ki je bila uporabljena kot skrivališče pred Kitajci v 19. stoletju. Večerja in nočitev.

5. dan: Vang Vieng-Luang Prabang
Čaka nas potovanje po osupljivi pokrajini, mimo strmih riževih teras in hribovskih vasic različnih etničnih skupin v Laosu. Vsako ljudstvo imam kakšno posebnost, povsod pa je čutiti živahno in pestro življenje. Včasih se ustavimo in opazujemo vaško življenje. Kraška pokrajina je ustvarila tudi veliko jam, za katere pravijo, da jih naseljujejo duhovi. Obiščemo jamo Xang, slonjo jamo, kjer naletimo na odtis budovega stopala ter kapnike s slonjo obliko, ki so jami dali ime. Končno prispemo tudi v Luang Prabang, eno najlepše ohranjenih starih mest v jugovzhondi Aziji. Sprehodimo se lahko po večernem bazarju, kjer so številne stojnice s spominki, tekstilom, ročnimi izdelki... Večerja in nočitev.

6. dan: Luang Prabang
Pred nami je spoznavanje prelepega Luang Prabanga, mesta številnih prekrasnih templjev, ki je od leta 1995 na seznamu Unescove kulturne dediščine, nekdaj pa je bil prestolnica kraljestva Lang Xang. Poseben značaj mu daje lega ob sotočju rek Mekong in Nam Khan ter grič Phu Si, od koder se nam ponuja čudovit pogled. Krona vseh templjev v Luang Prabangu je Wat Xieng Thong, zgrajen že leta 1560, vse do pred kratkim pa je ostal pod kraljevim nadzorom. Ponaša se s čudovitimi ornamenti, mozaiki, murali… Obiščemo nacionalni muzej, ki nam ponudi dober vpogled v zgodovino dežele in njeno bogato kulturo. Večerja in nočitev.

7. dan: Luang Prabang, Pak Ou-Hanoj
Danes se prepustimo zanimivi vožnji po rek Mekong, med katero opazujemo prelepo pokrajino, vasice in templje. Obiskali bomo skrivnostne jame Pak Ou, kjer naletimo na množico različnih budovih kipov. Na poti nazaj se ustavimo v vasi Ban Xang Hai, ki je poznana po proizvodnji domačega riževega žganja lao lao ter v drugi vasici, ki slovi po tekstilnih izdelkih. Zvečer polet v najlepše vietnamsko mesto Hanoj. Večerja in nočitev.

8. dan: Hanoj
Dan je namenjen raziskovanju tega prijetnega mesta, polnega zelenih parkov, slikovitih jezer, templjev, zanimive arhitekture. Morda si bomo za začetek v mestu, ki so mu rekli tudi vzhodni Pariz, privoščili pravo francosko štručko. Vsekakor pa bomo obiskali Ho Chi Minhov mavzolej in hišo, v spominskem parku je tudi slavna pagoda enega stebra, ki spominja na lotusov cvet. Lep primer tradicionalne vietnamske arhitekture je tempelj literature. Sprehodili se bomo do jezera v starem delu, kjer bomo naleteli na veliko zanimivih spomenikov. Popoldan spoznamo še etnološki muzej, ki odlično prikazuje življenje in navade različnih ljudstev v deželi. Po večerji pa teater vodnih lutk, ki je ena od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Nočitev.

9. dan: Halong Bay
Čaka nas še en prelep dan, saj se bomo odpeljali do morja in se vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po čudovitem zalivu Halong. Iz turkiznega morja raste več kot tri tisoč apnenčastih otokov, ki so zaradi lepote in slikovitosti uvrščeni v Unescovo naravno dediščino. Na enemu od otočkov bomo raziskali manjšo podzemno jamo. Na ladji si bomo privoščili tudi okusno kosilo. Zvečer povratek v Hanoj. Nočitev.

10. dan: Hanoj-Hue
Zjutraj poletimo proti osrednjemu delu dežele. Včasih je bil Hue eden glavnih vietnamskih kulturnih in verskih centrov, po težkem obdobju diktature pa se v zadnjih letih spet razvija v cvetoče središče ob Dišeči reki. Po njej sem bomo z ladjico zapeljali do pagode Thien Mu, ki je pomembna tudi zato, ker je bila v prejšnjem stoletju središče protivladnih demonstracij. Hue slovi tudi po cesarskih grobnicah vzdolž Dišeče reke. Najlepša je verjetno grobnica vladarja Minh Manga, ki slovi po izjemni arhitekturi in dodelani dekoraciji. Nekaj časa se bomo še zadržali v starem mestu, kjer si bomo ogledali citadelo s prepovedanim mestom. Tudi to središče je pod zaščito Unesca. Večerja in nočitev.

11. dan: Hue-Hoi An
Po osrednji vietnamski cesti nas nato vodi slikovita pot mimo majhnih vasi in riževih polj ter preko prelaza Hai Van, kjer se gorska veriga spušča naravnost v južnokitajsko morje. Hoi An je bil nekoč eno najpomembnejših trgovskih pristanišč v tem delu sveta. Tu so se ustavljali trgovci iz Japonske, Indije, Indonezije, arabskega sveta, Evrope. Mestece je dovolj majhno, da si lahko tudi peš ogledamo glavne zanimivosti. Stari del je pod svoje varstvo vzel Unesco. Večerja in nočitev.

12. dan: Hoi An-Danang-Saigon
Še nekaj časa Hoi Anu, ki ga krasi očarljiva mešanica različnih arhitekturnih slogov. Sprehodili se bomo do pokritega japonskega mostu, videli najstarejšo hišo v mestu in dvorano, kjer so kronali cesarje. Nato polet iz Dananga na jug države v Saigon oziroma Ho Chi Minh. Večerja in nočitev.

13. dan: Saigon-delta Mekonga-Saigon
Ta dan se bomo srečali z delto Mekonga, ene največjih azijskih rek. Mekong je ustvaril številne kanale, otoke in s čolnom bomo lahko zapluli po tem edinstvenem ekosistemu. Na tukajšnjih riževih poljih pridelajo riža za vso deželo. Ustavili se bomo na kakšnem zanimivem otočku, kjer gojijo tropsko sadje ali orhideje. Pozno popoldan se vrnemo v mesto. Večerja in nočitev.

14. dan: Saigon-Phnom Penh
Ostane nam še srečanje z največjim mestom v državi, več kot petmilijonskim Saigonom, uradno Ho Chi Minhom. Gotovo je to tudi gospodarsko središče Vietnama z največ tujimi podjetji. Obiskali bomo kitajsko četrt Cholon z veliko tržnico in nekaj templji. Na čase, ko je bil Saigon prestolnica francoske Indokine, nas bo spomnila katedrala Notre Dame. Nato polet v Kambodžo oziroma njeno prestolnico Phnom Penh, ki velja za najlepše mesto francoske Indokine. Večerja in nočitev.

15. dan: Phnom Penh-Siem Reap
Za zametek Phnom Penha velja ustanovitev templja Wat Phnom. Spoznamo tudi Kraljevo palačo in srebrno pagodo, ki premore skoraj šest ton srebra. Za pravi biser velja nacionalni muzej z zbirkami kmerske umetnosti iz vse dežele, seveda pa ne moremo niti mimo muzeja Tuol Sleng, kjer spoznamo krvavo zgodovino vladavine Rdečih Kmerov. Popoldne odhod v Siem Reap. Večerja in nočitev.

16. dan: Angkor Wat
Zjutraj ogled veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Obiskali bomo njegova južna vrata. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Ob sončnem zahodu bomo lepote Angkor Wata opazovali še z ene od teras kakšnega od templjev. Večerja in nočitev.

17. dan: Angkor Wat-Evropa
Nadaljujemo z obiskom glavnega dela Angkor Wata. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Tempelj Bantay Srey ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših. Spoznali bomo še tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Popoldne odhod na letališče in polet z enim postankom proti Evropi.

18. dan: Ljubljana-Maribor
Z enega od bližnjih letališč se popoldne vrnemo v Slovenijo.
 
Cena:
3.490 € (najmanj 20 potnikov),
3.590 € (najmanj 15 potnikov),
3.690 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz, vse lokalne in notranje polete, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izstopne pristojbine (po cca 20 USD);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 450 evrov, priporočljive napitnice cca 60 USD (vodiču na poti);

Vizum:
vizume bomo pridobili na mejah posameznih držav. Za laoškega bomo odšteli 30 USD, za vietnamskega 25 USD, za kamboškega pa 20 USD. Za vsako od držav potrebujemo 2 fotografiji (skupaj 6). V potnem listu morate imeti vsaj štiri strani prazne, ob prijavi potrebujemo fotokopijo potnega lista;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):