Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1020 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*30.10. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL589 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Iran

Iran

Iran

Nepozabna perzijska pravljica

Iran vsakega preseneti z gostoljubnimi in prijaznimi domačini, tržnice in trgovine so središče dogajanja in tudi nam se ne bo težko potopiti v ta vrvež in barantati. Mogoče pa domov prinesemo kakšno čudovito preprogo… Seveda pa je bila nekdanja Perzija tudi prostor mogočnih civilizacij, ki so nam zapustile mnoge neprecenljive arheološke zaklade. Iran je vsekakor čudovita dežela, v kateri se bomo velikokrat počutili kot v pravljicah iz Tisoč in ene noči, domov pa se bomo vrnili s spoznanjem o drugačnem dojemanju sveta, tako zelo različnim od našega…
 

Odhod:
22.10.2016

AKCIJA: 5% POPUST ZA PRIJAVE do 1.AVGUSTA (velja za odhode po 15.oktobru)
 
1. dan: Ljubljana-Teheran
Zberemo se na ljubljanskem letališču in z enim postankom poletimo proti Iranu. Nočni let.

2. dan: Teheran
Dan bomo namenili spoznavanju več kot deset milijonske prestolnice pod gorovjem Alborz. Velemesto je seveda prava betonska džungla in se precej razlikuje od prelepih mest, ki jih bomo obiskali kasneje, seveda pa je to upravno in politično središče dežele. Osredotočili se bomo na nekatere pomembne muzejske zbirke. Muzej draguljev hrani neverjetno zbirko dragih kamnov (obisk, če bo odprt), obiskali bomo arheološki muzej s pomembnimi zbirkami predislamske umetnosti. Zanimivi so muzeji preprog in keramike. Spoznali bomo tudi poletno rezidenco zadnjega perzijskega šaha Reze Pahlavija, če bo čas dopuščal pa se sprehodili še po živahnem bazarju. Večerja in nočitev.

3. dan: Teheran-Kashan-Abyaneh-Isfahan
Podamo se proti osrednjemu Iranu. Najprej postanek v Kashanu, ki je naslednji biser na naši poti, saj se ponaša z mnogimi lepimi tradicionalnimi stavbami, vrtovi in sijajno islamsko arhitekturo. Nato postanek v izredno slikoviti vasici Abyaneh, kjer se srečamo z iranskim podeželjem. Prihod v Isfahan. Večerja in nočitev.

4. dan: Isfahan
Čaka nas spoznavanje prekrasnega mesta, ki je bilo perzijska kulturna in verska prestolnica. Najprej bomo obiskali mogočen Imamov trg, ki je sploh eden največjih na svetu. Okrog njega stojijo čudovite stavbe, odlični primerki islamske arhitekture. Spoznali bomo Imamovo in Luftollahovo mošejo, sedemnadstropno palačo Ali Qapu. Poseben čar dajejo mestu tudi trije znameniti mostovi preko reke Zayandeh. Sprehodili se bomo preko njih in si nato vzeli nekaj časa za počitek, morda v čajnici ob skodelici čaja ali celo vodni pipi. Večerja in nočitev.

5. dan: Isfahan-Yazd
Nadaljujemo s spoznavanjem Isfahana. Mošeja Jameh je izjemen primer islamske umetnosti, kjer lahko spremljamo njen razvoj. Še en biser je palača Chenel Sotun, poslikana z mnogimi zanimivimi prizori, ki nas bodo po svoje presenetili. Lep je tudi park, ki obdaja palačo. Obiskali bomo armensko četrt, ki ima poseben pomen in pripoveduje o usodi tega naroda. Središče tega dela mesta je katedrala Vank. Vsekakor pa se nam bo prileglo tudi nekaj prostega časa, ko lahko preprosto opazujemo vrvež na trgih in ulicah, barantamo za zadnje spominke ali se prepustimo užitkom in umirjenosti starih čajnic. Sledi odhod proti Yazdu. Večerja in nočitev.

6. dan: Yazd-Kerman
Yazd leži na robu puščave s pomembno strateško lego, tako da so bili trgovci tu vedno doma. Tudi Marko Polo se je zaustavil v Yazdu. Trgovalo se je z marsičim, posebno mesto je imela svila, saj je bil to tudi del Svilnate poti. Mesto je enkratno ohranjeno, poseben čar mu daje mešanica kultur in verstev. Stari del mesta je eden najstarejših na svetu. Tu je večina hiš zgrajenih iz zidakov iz posušenega blata, iz streh pa gledajo hladilni jaški, ki so jih uporabljali že nekoč in še danes izkoriščajo vsako sapico v zraku. Yazd je izredno pomembno središče zaratustrstva, ki ga predstavlja Tempelj večnega ognja, v katerem plamen neprekinjeno gori že od leta 470. Izjemna arhitekturna mojstrovina je tudi petkova mošeja z dvema čudovitima minaretoma. Po ogledih se preko zanimive in raznolike pokrajine, kjer gojijo odlične pistacije, napotimo v Kerman. Večerja in nočitev.

7. dan: Kerman-Bam-Mahan-Kerman
Zjutraj se odpeljemo v starodavno mesto Bam, ki je pod zaščito Unesca. Kljub močnemu potresu leta 2003, je obisk Bama še vedno zanimivo doživetje. Nato se odpravimo do prijetnega mesteca Mahan, ki privablja obiskovalce z vrtovi, čudovito palačo in mavzolejem znanega sufijskega derviša. Mavzolej slovi predvsem po kupoli in keramičnih ploščicah. Zagotovo je ta del Irana pravo nasprotje hrupnega in včasih kaotičnega Teherana. Po ogledih se vrnemo v Kerman, ki je manjša mešanica kultur, saj tu živijo tudi ljudje indijskega porekla, pripadniki zaratustrovega nauka... Ogledali si bomo mošejo, stopili na bazar... Večerja in nočitev.

8. dan: Kerman-Širaz
Jutranji odhod v Širaz, iransko kulturno prestolnico, ki jo imenujejo Mesto vrtnic in slavčkov, postal pa je tudi pojem za poezijo, rože in vino. Po popoldanskem prihodu prvo spoznavanje mesta, vidimo koranska vrata, obiščemo pokriti bazar Vakil in Alijev mavzolej. Posebno doživetje je sprehod po ulicah in opazovanje vsakdanjega življenja, neprestanega trgovanja, na drugi strani pa vidimo vdanost veri in zbrano molitev v mošeji. Večerja in nočitev.

9. dan: Širaz-Perzepolis-Pasargad-Širaz
Čaka nas izlet v dve bližnji arheološki najdbišči. Najprej izjemen obisk Perzepolisa, nekdanje mogočne in bleščeče prestolnice Darija I. Ostanki bodo sami zase pričali o slavi, bogastvu in moči kraljestva. Dvorana stoterih stebrov, stopnišča, reliefi, grobnice, palače... Kar so gradili 150 let, je sicer mimogrede porušil Aleksander Veliki, ostanki pa so vendarle še vedno mogočni. V Nagš-I-Rostamu nato vidimo grobnice perzijskih vladarjev, v Nagš-I-Radžabu pa še reliefe sasanidskih kraljev. Še skok v Pasargad z znamenito grobnico kralja Kira Velikega in vrnitev v Širaz, kjer sredi čudovitih vrtov obiščemo mavzoleja znamenitih perzijskih pesnikov Hafez in Sadi. Večerja in nato odhod na letališče.

10. dan: Širaz-Ljubljana
Polet z vmesnim postankom v Ljubljano, kjer pristanemo v dopoldanskih urah.
 
Cena:
1.550 € (najmanj 35 potnikov),
1.650 € (najmanj 25 potnikov),
1.750 € (najmanj 15 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje v hotelih 4****, polpenzione po programu, vse prevoze, oglede in vstopnine, strokovnega slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
 
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 260 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodiču na poti);
 

Vizum:
bomo uredili na konzulatu v Ljubljani pred odhodom (doplačilo 50 evrov);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):