Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Maldivi Hudhuranfus 4*13.12. MUC  7xAI1134 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI852 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Limak Limra 5*30.11. VIE  7xAI234 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL536 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Indija - sever in jug

Indija - sever in jug

Indija - sever in jug
 
Celovita indijska izkušnja - vrhunci: Džajpur, Tadž mahal, Varanasi, Kerala


Odhod
: 09.11.2016
 
1. dan: Ljubljana-New Delhi
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali pa se bomo odpeljali do enega od bližnjih letališč (prevoz iz Ljubljane in Maribora) in z enim postankom poleteli proti Indiji.
 
2. dan: New Delhi
Po pristanku bomo pričeli z ogledi kipeče indijske prestolnice. Znašli se bomo v povsem novem okolju in se prepustili drugačnemu dojemanju sveta. New Delhi je milijonsko mesto nasprotij, čudovitih spomenikov in palač, pa tudi osupljive revščine. Spoznali bomo novo in staro mesto, ki je bilo prestolnica muslimanske Indije od dvanajstega do devetnajstega stoletja. Peljali se bomo mimo Rdeče trdnjave z mogočnim obzidjem, z rikšo se bomo zapeljali med ozkimi uličicami, kjer nas bo Srebrna ulica s svojimi izdelki in vonjavami že potegnila v nakupovanje in barantanje. Obiskali bomo največjo indijsko mošejo Jama Masjid, obiščemo Raj Ghat, kjer sta bila upepeljena Gandhi in Nehru in se sprehodimo do slavoloka zmage »Indijska vrata«. Nato prevoz z eksprenim vlakom do Džajpurja, barviti prestolnici Radžastana. Večerja in nočitev.

3. dan: Džajpur, palača Amber
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do vznožja pod trdnjavo Amber, kamor se nato povzpnemo s sloni. Veličastno stopnišče, palače in vrtovi nam bodo pričarali podobo nekdanjega bleščečega domovanja radžputske gospode. Džajpur je edinstvena mešanica modernega in tradicionalnega in pravo doživetje je sprehod po ozkih ulicah, bazarjih, tradicionalnih obrtniških četrtih... Značilne rožnate barve je tudi mestni simbol, Palača vetrov. V mestu eksotičnih barv in vonjav nas bo prevzel observatorij Jantar mantar, čigar instrumenti so še danes do sekunde točni. Večerja in nočitev.

4. dan: Džajpur-Agra
Odpravimo se proti mestu večne ljubezni, Agri, kjer nas čaka eno od najlepših doživetij na poti, obisk čudežnega spomenika ljubezni, Tadž Mahala. Nekdanji mogulski prestolnici Indije je dal večno slavo šah Jahan, ki je v čast svoji preljubi ženi Mumtaz zgradil veličasten spomenik. Tadž Mahal, pravi beli čudež v marmorju, je še danes simbol čiste in neminljive ljubezni in je resnično eno od čudes sveta. Večerja in nočitev.

5. dan: Agra-New Delhi
Dopoldne bomo obiskali še Rdečo trdnjavo, ki jo je začel graditi slavni vojskovodja Akbar. Tudi ta se ponaša s številnimi dvorci in palačami. Nato odhod proti New Delhiju, kjer nas čaka ogled izjemnega spomenika pod zaščito Unesca - kompleksa Qutab Minar s prekrasno afgansko arhitekturo. Večerja in nočitev.

6. dan: New Delhi-Varanasi
Polet v Varanasi, najsvetejše hindujsko mesto. To je mesto molitve in prošenj tisoče hindujcev, mesto nešteto templjev, ki ga je potrebno doživeti in občutiti, saj je vsak opis zanj premalo. Ogledamo si stari dela mesta, ki je posvečeno boginji Šivi. Spoznali bomo tempelj Viswanath ali Zlati tempelj, ki velja za najsvetejšega v Varanasiju. Zvečer prisostvujemo ceremoniji ob reki Ganges. Večerja in nočitev.

7. dan: Varanasi-New Delhi
Navsezgodaj se še enkrat odpravimo na sveto reko Ganges. To je najprimernejši čas, ko bomo lahko začutili pomen življenja in smrt v zavesti Indijcev. Čolnar nas bo popeljal po reki, kamor se stekajo številna stopnišča, ghati, in množice hindujcev, ki jih vodi želja, da bi jim sveta reka odplavila vse grehe. Vsak si želi, da bi njegov pepel raztresli v Ganges. Zanimiv je tempelj Durga, ki je zaradi številnih opic poimenovan Opičji tempelj, ter tempelj Bharat Mata, posvečen Materi Indiji. Po ogledih odhod na letališče in polet v New Delhi. Večerja in nočitev.

8. dan: New Delhi-Čenaj-Mahabalipuram
Jutranji polet v Čenaj. Ogled glavnih znamenitosti mesta, ki je bilo pomembno pristanišče različnih kolonialnih sil. Nato prijetna vožnja do obmorskega mesteca Mahabalipuram, kjer začnemo spoznavati arhitekturno zgodovino južnoindijskih templjev. Tu najdemo nekaj prvih primerov dravidske kulture, ki so zaščiteni z mednarodno listino o svetovni kulturni dediščini. Presenetila nas bo mogočnost reliefa, vklesanega v živo skalo, ki ponazarja Arjunino poroko. Večerja in nočitev.

9. dan: Mahabalipuram-Auroville-Pondičeri-Tandžore
Pot nas vodi proti jugu, kjer se najprej ustavimo v »umetnem raju«, mestu Auroville, nekakšni komuni, kjer živijo ljudje z vseh koncev sveta in prispevajo k blagostanju skupnosti. Pondičeri je bil nekoč francoska kolonija, njena največja zanimivost pa je danes ašram Aurobinda, kjer se srečamo s skupnostjo, ki živi in dela po načelih prostovoljstva. Tu se srečujeta joga in zahodna znanost, tu je ajurvedska klinika... Zanimiv je tudi sprehod ob obali in postanek ob Gandhijevem kipu. Zanimiv dan zaključimo v Tandžoreju, nekdanji prestolnici dinastije Chola. Večerja in nočitev.

10. dan: Tandžore-Triči
V Tandžoreju bomo raziskali mogočen tempelj Brihadišvar, del Unescove dediščine, ki je obdan z zaščitnim zidom in jarkom in je resnični arhitekturni biser dinastije Chola. Gigantski osemdeset tonski kos granita, iz katerega je tempelj izklesan, so premikali podobno kot Egipčani skale za piramide. Sledi obisk Tričija. Povzpeli se bomo na trdnjavo Rock Fort, od koder se nam bo odprl lep pogled na mesto pod nami, zaslutili bomo tudi že obrise največjega tempeljskega kompleksa v Indiji, Srirangam. Sprehod med posameznimi deli tega kompleksa je kot potovanje v zgodovino hinduizma. Večerja in nočitev.

11. dan: Tandžore-Maduraj
Potovanje nadaljujemo v prestolnico južne Indije, Maduraj, eno najstarejših južnoindijskih mest, kamor se zlivajo milijoni turistov, beračev, poslovnežev in romarjev, tu so trgovine, svetišča... Šri Menakši je izreden primer dravidske arhitekture in tudi kraj, kjer nas bodo prevzele množice vernikov. Dovolj časa bomo imeli, da se naužijemo barvitosti mesta, začutimo njegov utrip, se pomešamo med domačine na tržnici. Po večerji prisostvujemo slikoviti večerni ceremoniji v templju. Nočitev.

12. dan: Maduraj-Perijar
Sledi pot v deželo Keralo do narodnega parka Perijar v pogorju Zahodnih Ghatov. Vegetacija je bujna, veliko je različnih živali... Napotimo se v pragozd, zelo zanimivi in poučni pa so tudi vrtovi začimb, kjer se bomo naučili veliko novega in koristnega o številnih začimbah, ki so tako pomembne v indijski in tudi naši kuhinji. Zvečer si lahko v mestu privoščimo tudi ajurvedsko masažo. Večerja in nočitev.

13. dan: Perijar-Kumarakom (Backwaters)
Sledi potovanje v obalni del Kerale. Ta rodovitni pas zemlje, ki ga na eni strani obdaja morje, na drugi pa višavje in pragozd, je tudi zaradi teh geografskih razlogov ostal zelo prvinski in odmaknjen od raznih osvajalcev. Kerala se tako ponaša s samosvojo kulturo, slikovitimi obalnimi vasicami in kraji, prelepimi plažami, jezeri in lagunami. Življenje tu poteka drugače, umirjeno, glavno prevozno sredstvo so ladjice, čolni, kanuji, ljudje delajo na riževih poljih, lovijo ribe… Tudi mi se vkrcamo na eno od značilnih ladjic in tako začnemo s spoznavanjem tega slikovitega okolja. Na ladjici imamo kosilo, večerjo in nočitev.

14. dan: Alepi-Kočin
Zjutraj pristanemo v Alepiju in se odpeljemo do Kočina, ki je bil pomembna kolonialna naselbina Evropejcev v časih trgovine z začimbami. Videli bomo cerkev sv. Frančiška, najstarejšo na indijskih tleh, kjer je grobnica Vasca da Game, naleteli bomo na mošeje in židovsko sinagogo. Videli bomo značilne kitajske ribiške mreže, znamenitost mesta je tudi palača Matančeri, ki so jo zgradili Portugalci. Zvečer odhod na letališče in polet proti Evropi.

15. dan: Ljubljana-Maribor
Z enim vmesnim postankom se vrnemo v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran še prevoz do Ljubljane in Maribora.
 
Cena:
2.650 € (najmanj 20 potnikov),
2.750 € (najmanj 15 potnikov),
2.850 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, notranje polete New Delhi-Varanasi-New Delhi, New Delhi-Čenaj, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, urejanje vizuma, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti);

Vizum
: je vključen v ceno. Ob prijavi morate oddati fotokopijo potnega lista. Najkasneje dva tedna pred odhodom potrebujemo potni list, dve fotografiji, izpolnjen obrazec in zahtevane dokumente;

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):