Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Gvatemala, Nikaragva, Kostarika

Zagotovljeni termini:
19.11.2016
Gvatemala, Nikaragva, Kostarika

Gvatemala, Nikaragva, Kostarika

Tri najlepše dežele Srednje Amerike – indijanske tržnice, kolonialna mesta, čudovita narava

V Srednji Ameriki bomo doživeli prelepe podobe narave z ognjeniki in vulkanskimi jezeri, srečavali v tradicionalna pisana oblačila oblečene Indijance, odkrivali neprecenljive ostanke majevskih mest, uživali v umirjenem tempu starih kolonialnih mestec. Vabimo vas na prekrasno potovanje po treh najlepših državah srednje Amerike: Gvatemali, Nikaragvi in Kostariki.
 

Odhod:
19.11.2016
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Gvatemala-Antigua
Zjutraj se bomo odpeljali do beneškega letališča in z enim postankom poleteli v Gvatemalo. Pričakuje nas njena istoimenska prestolnica z več kot dvema milijonoma prebivalcev, največje mesto v srednji Ameriki.
Odhod v Antiguo. Nočitev.

2. dan: Antigua
Dan za raziskovanje in sprehode po tem čudovitem mestu. Ustanovljeno je bilo kmalu po prihodu Špancev, nato pa je proti koncu 18. stoletja doživelo hud potres. Ohranilo pa se je še veliko prelepih kolonialnih stavb, tako da je Antiguo kot eno od najstarejših in najlepših mest v Ameriki pod svoje okrilje vzel tudi Unesco. Kot druga mesta v tem delu Gvatemale tudi Antiguo obdajajo slikoviti ognjeniki, iz katerih se še kar kadi. Nešteto je čudovitih kolonialnih zgradb, enkratnih muzejev, cerkva. Posedeli bomo na glavnem trgu, opazovali domačine, obiskali katedralo, cerkev sv. Frančiška, palačo kapitanov ... Med ogledi kosilo. Nočitev.

3. dan: Antigua-jezero Atitlan-Panajachel
Pot nas vodi proti jezeru Atitlan, ki je pravzaprav z vodo napolnjen ugasli ognjenik. Okrog tega slikovitega jezera ležijo še trije vulkani, visoki preko tri tisoč metrov. V tem višavju živijo potomci nekdanjih Majev, ki še danes govorijo majevske dialekte, tako da je španščina šele drugi jezik. Prebivalce okoliških vasi bomo srečevali v tradicionalnih nošah, njihovo osnovna dejavnost je seveda poljedelstvo. Z ladjico se bomo tudi zapeljali po tem 320 metrov globokem jezeru. Panajachel je eden od krajev ob jezeru, kjer bomo preživeli naslednjo noč. Večerja in nočitev.

4. dan: Panajachel-Chichicastenango-Gvatemala
Odpravimo se še nekoliko bolj v višavje do ene od najbolj zanimivih vasic Chichicastenango, ki slovi po najbolj barviti indijanski tržnici v Gvatemali. Tu svoje pridelke prodajajo kmetje iz več ur hoda oddaljenih vasi. Po zavetniku mesta, svetem Tomažu, je poimenovana tudi cerkev, ki pa se bolj kot za katoliške obrede uporablja za rituale, ki izvirajo še iz majevskih časov. Njen obisk je zagotovo posebno doživetje. Sicer pa je zanimivo tudi to, da imajo v mestu dvojno vlado, majevsko in gvatemalsko. Kosilo imamo pri eni od lokalnih družin, ki nam bo mogoče povedala še marsikaj o lokalnih posebnostih. Popoldan se vremo v prestolnico Gvatemalo. Nočitev.

5. dan: Gvatemala-Flores-Tikal-Flores
Zjutraj poletimo do Floresa in se po dodatni slabi uri vožnje skozi pragozd znajdemo v Tikalu, enem najlepših in najpomembnejših majevskih mest. Raziskovati so ga začeli v 19. stoletju. Na višku svoje moči je mesto štelo preko 100.000 prebivalcev. Tu so številni trgi, grobnice, templji, skulpture, kompleks poimenovan Izgubljeni svet. Med ogledi kosilo. Popoldan se odpeljemo do Floresa, kjer ostanemo naslednjo noč. Nočitev.

6. dan: Flores-Rio Dulce-Livingston
Čaka nas prava dogodivščina, saj se bomo s čolni spustili po reki Rio Dulce, ki velja za eno največjih naravnih lepot v deželi. Reka povezuje jezero Izabal z Atlantskim oceanom in na njenih 42 kilometrih uspeva bujna tropska vegetacija, tu so slapovi in termalni vrelci. Obiskali bomo tudi Livingston, živahno mestece ob karibskem morju, kjer živi populacija afro-karibskega izvora, imenovana garifuna. Vrnitev z ladjo do hotela. Večerja in nočitev.

7. dan: Livingston-Managva

Odhod v Gvatemalo City (ali San Pedro Sula, Honduras) in polet v Nikaragvo oziroma njeno prestolnico Managvo. Panoramski ogled mesta. Večerja in nočitev.

8. dan: Managva-Leon-Masaya-Catarina-Granada
Odpeljemo se v lepo kolonialno mestece Leon in spoznamo njegovo pomembno zgodovino, saj je bil nekoč prestolnica dežele. Tu so številne cerkve, parki ... Pot nas nato vodi ob jezeru Managva s čudovitimi pogledi na ognjenik Motombo. Spoznali bomo narodni park Masaya, ki je prav tako poimenovan po ognjeniku, prišli bomo do slavnega kraterja Santiago. Ta je še zelo aktiven in je zato med ljudmi poznan tudi z imenom Hudičeva usta. Lep dan bomo izpolnili z obiskom tradicionalnega mesteca Catarina, od koder se nam bo odprl dih jemajoč pogled na celotno okoliško pokrajino, ognjenike in jezera. Področje je zelo raznoliko tudi z živalskimi in rastlinskimi vrstami. Večerja in nočitev.

9. dan: Granada
Granada je prelepo kolonialno mestece, pa tudi najstarejša španska naselbina v Nikaragvi. Sprehodili se bomo po njenih pisanih ulicah in obiskali najlepše kolonialne spomenike, katedralo, samostan sv. Frančiška, škofovsko palačo. Kot navadno v španskih kolonialnih mestih je središče dogajanja glavni trg, Plaza Mayor. Uživali bomo v sproščenem vzdušju lokalnega prebivalstva. Po ogledu mesta se odpeljemo do romantičnih otočkov, ki ležijo nedaleč stran ob jezeru Nikaragva. Bilo naj bi jih 365, nastali pa so kot posledica izbruha bližnjega vulkana Mombacho pred 10.000 leti. Popoldan se vrnemo v Granado in imamo še nekaj časa za prijetne oglede in nakup kakšnega lepega indijanskega spominka. Večerja in nočitev.

10. dan: Granada-Monteverde
Čaka nas pot v Kostariko, ki slovi predvsem po svoji naravi. Naša prva postaja bo deževni pragozd Monteverde, ki slovi po številnih živalskih in rastlinskih vrstah, med njimi je mnogo endemičnih. Na poti postanek ob obali Tihega oceana. Večerja in nočitev.

11. dan: Monteverde-La Fortuna
Danes bomo raziskovali pragozd in park Monteverde. Morda bomo videli celo kolibrija... Posebno doživetje je hoja po visečih mostovih, ko se sprehajamo nad krošnjami dreves in tako še bolje doživimo veličino pragozda. Nato pot do La Fortune, vasice ob vznožju spektakularnega ognjenika Arenal, ki je še vedno živ, tako da je ponoči mogoče marsikdaj opazovati rdečo lavo, ki se zliva po pobočju. Vulkan ima lepo špičasto obliko. Seveda na ognjeniško območje spadajo tudi vroči vrelci in termalna voda in tudi tu je tega dovolj, tako da bomo, če bo čas dopuščal, tudi mi uživali v topli vodi, obkroženi s to prelepo naravo. Večerja in nočitev.

12. dan: La Fortuna
Dan bo zelo poučen, saj se bomo naučili veliko o življenju na podeželju v Kostariki in njeni naravi, po kateri dežela slovi. Obiskali bomo tipično domačijo, kjer nam bodo domačini predstavili njihov način življenja. Z njimi bomo morda lahko celo naredili slastne tortilje. Spoznali bomo tudi vaško šolo, otroci pa nam bodo zaplesali nekaj tradicionalnih plesov. Tudi kosilo tega dne bo na kmetiji. Nočitev.

13. dan: La Fortuna-San Jose-Evropa
Odpeljemo se proti kostariški prestolnici, San Joseju. Od njegove kolonialne dobe ni ostalo prav veliko, videli bomo stavbo Narodnega gledališča in se zapeljali po glavni aveniji Colon. San Jose slovi po sproščenosti in nočnem življenju, številnih restavracijah, barih... Zvečer odhod na letališče in polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Še prevoz do Ljubljane in Maribora, kamor se vrnemo v večernih urah.
 
Cena:
3.390 € (najmanj 20 potnikov),
3.490 € (najmanj 15 potnikov),
3.590 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz ter notranja leta Gvatemala-Flores in San Pedro-Managva, letališke pristojbine, transfer do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu (razen prvega in predzadnjega dne), vse lokalne prevoze, oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: obmejne in izhodne takse na samem mestu (skupaj približno 40 USD);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 590 evrov, priporočljive napitnine 50 USD (vodiču na poti), vstopnine 50 USD (vodiču na poti);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):