Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Čile, Bolivija, Velikonočni otok

Čile, Bolivija, Velikonočni otok

Čile, Bolivija, Velikonočni otok
 
Kontrast med najbogatejšo in najrevnejšo državo Južne Amerike – osupljive naravne lepote in slikovita kolonialna mesta
Potovanje po dveh andskih deželah Južne Amerike nam bo postreglo z enimi od najlepših pokrajin, kar jih premore ta kontinent, srečevali se bomo z domačini, ki živijo še zelo tradicionalno življenje, občudovali bomo prekrasne kolonialne spomenike in dediščino predkolumbovskih civilizacij. Bolivijska prestolnica je najvišje ležeče glavno mesto na svetu in resnično osupljivo, dežela pa se ponaša tudi z izjemnimi kolonialnimi mesti in čudovitimi slanimi jezei. Prelepo naravo bomo občudovali tudi v Čilu, eni od najbolj ranolikih dežel Južne Amerike. Prevzela nas bo puščava Atacama, tamkajnja jezera, živalstvo in vasice. Prav tako ima svoj čar Santiago de Čile, kdor pa želi videti skrivnostni Velikonočni otok, bo tej prelepi zgodbi dodal le še piko na »i«.
 

Odhod:
04.11.2016
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Južna Amerika
Odpeljemo se do enega od bližnjih letališč in z vmesnim postankom poletimo proti Južni Ameriki.

2. dan: La Paz
Popoldanski pristanek v La Pazu, najvišje ležeči prestolnici na svetu. Že takoj nas bo osupnila njegova lega na strmem pobočju. Mesto, kjer ima danes polovica prebivalcev indijanske korenine, je bilo zgrajeno v 16. stoletju zaradi zlata, ki so ga Španci odkrili v bližini. Med panoramsko vožnjo spoznamo prve znamenitosti. Nato odhod do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: La Paz, Tiwanaku
Nadaljujemo z ogledi La Paza. V središču mesta spoznamo katedralo, predsedniško palačo, cerkev sv. Frančiška in druge pomembne stavbe. Obiskali bomo tudi indijansko tržnico, kjer prodajajo zelo nenavadne zvarke in zdravila. Kosilo. Popoldne še obisk arheološkega najdišča Tiwanaku, enega najpomembnejših v južni Ameriki, ki je tudi pod zaščito Unesca. Tu naletimo na ostanke izgubljene civilizacije za ketero znanstveniki menijo, da se je pojavila še pred začetkom našega štetja. Zlasti na verskem področju je bilo kasneje čutiti njene vplive na večini inkovskega ozemlja. Čeprav so že Španci in pozneje različni zbiralci odnesli veliko bogastva v Evropo, še vedno ostajajo številni kamniti ostanki, med katerimi najbolj izstopa piramida Akapana. Mogočna so tudi Sončna vrata, za katera nekateri pravijo, da so bila namenjena za daritve Soncu, drugi pa mislijo, da je bil to koledar. Nočitev.

4. dan: La Paz-Sucre
Jutranji polet v Sucre, ki velja za najlepše bolivijsko mesto, na katerega so domačini izredno ponosni in mu dajejo različne vzdevke kot npr. Zibelka svobode ali Belo mesto. Stari kolonialni del mesta se res ponaša s prelepimi belimi stavbami, ki ohranjajo kolonialno dediščino. Kosilo. Sprehod po ulicah je čudovito doživetje, prav tako je zanimiv obisk nekaterih muzejev: Recoleta, Zgodovinski muzej, samostan sv. Filipa... Nočitev.

5. dan: Sucre-Potosi
Čaka nas pot proti Potosiju, nekoč najbogatejšemu mestu na svetu. Potosi, ustanovljen leta 1545, po odkritju rudnikov srebra in zlata na bližnjem Cerro Ricu, je bil stoletja hrbtenica španskega kolonialnega sistema, kraj, ki je prinašal španskim kraljem neverjetne dobičke in bogastvo. Čeprav velja za najvišje ležeče mesto na svetu, na 4090 metrih, je bil kmalu najpomembnejše mesto latinske Amerike. Danes je Potosi del svetovne kulturne dediščine pod zaščito Unesca, saj lahko tu najdemo številne čudovite dosežke kolonialne arhitekture. V mestu je bilo več kot osemdeset cerkva, obiščemo katedralo, kovnico denarja Casa de la Moneda, slikovito tržnico z obrtniškimi izdelki. Kosilo. Nočitev.

6. dan: Potosi-Uyuni-Colchani
Slikovita pot proti slanim jezerom Uyuni. Uživali bomo v pogledih na skrivnostne doline in kanjone z nenavadno vegetacijo in skalnimi formacijami. Opazujemo majhne andske vasice in oaze na poti. Neprecenljivo. Kosilo. Popoldne obiščemo družinsko podjete za izdelavo soli, nato pa nas čaka nepozaben sončni zahod. Nočitev.

7. dan: Uyuni-Ojo de Perdiz
Z džipi raziskujemo nepozabno okolje slanih jezer in tamkajšnjo vegetacijo. Obkroža nas belina soli in modro andsko nebo. Otok Incahuasi je kot nekakšna oaza, kjer rastejo posebne vrste kaktusov, visoke tudi do dvanajst metrov, ki dajejo celotni podobi še bolj impresivno podobo. Popoldne vožnja proti Ojo de Perdiz s postankom v kakšni od vasic. Večerja in nočitev.

8. dan: Ojo de Perdiz-zelena in Rdeča laguna-San Pedro de Atacama
Še naprej nas spremlja surrealistična pokrajina, lagune, gejzirji, vulkani... Nepozabna doživetja. Foto postanki in kakšna kava na poti proti Čilu. Zeleni laguni daje barvo daje visoka vsebnost magnezija in še posebej ob jutrih odseva kot velik smaragd. Rdečo laguno pa naseljujejo kar tri vrste flamingov, barvo pa je dobila zaradi sedimentacije rdečih kamenin. Vožnja po slikoviti puščavski pokrajini, vidimo lame in vikunje... Prihod v San Pedro, središče pokrajine Atacama. Večerja in nočitev.

9. dan: Atacama
Danes se odpravimo še dlje v puščavo Atacamo, ki jo sestavlja tudi več slanih jezer in lagun. Ko voda izhlapi, ostane za njimi slana skorja. Narodni rezervat je velik več kot 3.500 kvadratnih kilometrov. Eni od značilnih prebivalcev v teh lagunah so flamingi, ki jih seveda obiščemo. Piknik kosilo. Atacama je edinstvena v svoji divji lepoti, je tudi eden od najbolj suhih predelov na svetu, kar ustvarja čisto ozračje in dopušča čudovite poglede. Na povratku se ustavimo v vasici Toconao, ki ima večino hiš zgrajenih iz vulkanskih kamenin. Nočitev.

10. dan: San Pedro-gejzirji Tatio-vasice Caspana, Lasana, Chiu Chiu-San Pedro
Čaka nas zgodnje vstajanje in vožnja do gejzirjev Tatio, ki ležijo na 4.300 metrih in so najvišje ležeči na svetu. Izbruhi vroče vode in parne meglice so ob sončnem vzhodu v tej puščavi čudovito doživetje. Vrnitev v San Pedro, postanek v vasici Machuca, kjer lahko kupimo tradicionalne andske izdelke domače obrti. Kosilo. Popoldne obisk mesečeve doline in nato še čudovit sončni zahod. Nočitev.

11. dan: San Pedro de Atacama-Calama-Santiago de Chile
Počasi zapustimo magični puščavski svet Atacame in andskih vasic... Odpeljemo se v Calamo, od koder poletimo v osrednji del Čila. Pričakuje nas slikovita prestolnica Santiago de Čile. Kosilo. Panoramski ogled in prevoz do hotela, nočitev.

12. dan: Santiago de Chile
Od skromnega naselja, ki ga je leta 1541 ustanovil Pedro de Valdivia, se je Santiago razvil v cvetočo trgovsko in finančno središče države. Še posebej po padcu diktatorskega vojaškega režima, se je za mesto začelo novo obdobje. Seveda bomo v Santiagu še vedno naleteli na številna nasprotja, značilna za to celino. Sprehodili se bomo po prijetnem Paseu Ahumada in spoznali staro mestno jedro okoli Plaze de Armas. Kosilo. Ustavili se bomo tudi na vedno živahni tržnici Mercado Central. Očarala nas bo cerkev svetega Frančiška, ena najstarejših zgradb v mestu in tudi domovanje Muzeja kolonialne umetnosti. Nočitev.

13. dan: Santiago de Chile-Evropa / Velikonočni otok
Zjutraj še nekaj prostega časa za kakšen zadnji nakup, nato odhod proti letališču in polet v Evropo.
 
VELIKONOČNI OTOK
Jutranji odhod na letališče in polet na Velikonočni otok, najsamotnejši otok na svetu, ki so ga prvotni prebivalci poimenovali Rapa Nui. Najbližji otoček, ki je še manjši od Rapa Nuija, je od njega oddaljen 1.900 kilometrov, Južna Amerika pa kar 3.700. Predvidevajo, da so otok naselili Polinezijci v 4. stoletju n. št. Druga velika uganka otoka so seveda velikanski kipi moaji. Odpeljemo se do ugaslega vulkana Rano Kau, kjer bomo imeli lep razgled nad celotnim otokom in njegovimi posebnimi geološkimi značilnostmi. Na vrhu vulkana bomo nadaljevali pot do dih jemajočega razgleda nad kraterskim jezerom. Nato se bomo odpravili do svete vasi Orongo, kjer se je odvijalo tekmovanje ljudi ptic. Tukaj bomo videli spektakularne petroglife, ki so povezani s to kulturo, in tri otoke, ki se nahajajo nasproti obale Orongo. Nočitev.

14. dan: Ljubljana-Maribor / Velikonočni otok
Še organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora, kjer zaključimo to izjemno pot.
 
VELIKONOČNI OTOK
Na današnjem izletu bomo najprej obiskali južno obalo, kjer si bomo ogledali primere ohranjenih kmetijskih središč, Ahus Vaihu in Akahanga. Nadaljevali bomo proti vulkanu Rano Raraku, kamnolomu s skoraj 900 kamnitimi kipi, od tega jih 397 še vedno leži ali stoji na pobočju ugaslega vulkana s kraterskim jezerom. Piknik kosilo. Po tem postanku bomo obiskali kamnito platformo Ahu Tongariki (s restavriranimi 15 monoliti Moai), ki je najnovejše in največje restavriranje na otoku. Nato se bomo odpeljali do vzhodne obale in obiskali še obredno svetišče Ahu Te Pito Kura in "Središče sveta". Sledi obisk plaže Anakena in restavriranih svetišč Ahus Nau Nau in Ature Huke. Nočitev.

15. dan: Velikonočni otok-Santiago de Chile

Odhod na letališče in polet v Santiago. Nočitev.

16. dan: Santiago de Chile-Evropa

Odhod na letališče in polet v Evropo.

17. dan: Ljubljana-Maribor
Po želji organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.
 
Cena:
3.990 € (najmanj 15 potnikov),
4.090 € (najmanj 10 potnikov),
4.250 € (najmanj 8 potnikov),
980 € (približna cena za podaljšanje na V.O.; odvisno od cene letala v času prijave in izbranega hotela)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevozi in notranje lete v Čilu in Boliviji, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze in vstopnine, oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, zdravstveno zavarovanje; VELIKONOČNI OTOK letalski prevoz in pristojbine, transferje v Santiagu in na otoku, namestitev v izbranem hotelu, eno piknik kosilo, oglede z lokalnim vodnikom;
Obvezno doplačilo: izhodna taksa cca 25 USD ob odhodu;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 399 evrov, priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč