Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Butan in Indija

Butan in Indija

Butan in Indija

Edinstven, samosvoj in še neodkriti Butan ter najlepši kotički Indije s Tadž Mahalom in barvitim Radžastanom


Odhod:
29.10.2016

AKCIJA: 5% POPUST ZA PRIJAVE do 1.AVGUSTA (velja za odhode po 15.oktobru)
 
1. dan: Ljubljana-Indija
Zberemo se na ljubljanskem letališču oziroma se z avtobusom odpeljemo na enega od bližnjih letališč ter z enim vmesnim postankom poletimo proti Indiji.

2. dan: Paro-Thimpu
Čaka nas še let v Butan, ki ga nekateri opisujejo kot živeči muzej. V Butan pride zelo malo tujcev, zato je doživetje še toliko bolj pristno. Butanci se zavedajo, da je ohranjanje kulture in naravnega okolja bistveno za njihov obstoj. Njihovi samostani, mesta, vasice in hiše so čudoviti. Različni festivali so skoraj njihov vsakdan. Po drugi strani pa je Butan sprejel tiste pridobitve modernega sveta, ki nam olajšujejo življenje. Butanska vlada se ni zaprla pred svetom, ampak samo omejila njegov vpliv. Po pristanku v Paru se po slikoviti pokrajini, mimo majhnih vasic, riževih polj podamo v Thimpu, ki je leta 1961 postal prestolnica dežele. Thimpu je še vedno zelo preprosto, zato tudi zelo prijetno mesto. Ogledamo si spominsko stupo Chorten v spomin na tretjega butanskega kralja. Kosilo. V muzeju na odprtem spoznamo tradicionalno butansko kmečko hišo in se še bolj srečali z delom in življenjem prebivalcev. Zvečer obiščemo dzong Trashi Chho, kjer je sedež parlamenta, kraljeva soba, uradniške pisarne… Večerja in nočitev.

3. dan: Thimpu-Punakha
Zjutraj obiščemo Narodno knjižnico z izjemno zbirko starih budističnih tekstov, nato pa se napotimo v šolo umetnosti in obrti, kjer izvemo več o različnih vrstah tradicionalnih butanskih umetnostih. Tu je še medicinski inštitut, kjer zdravijo po stoletja starih zdravilnih postopkih. Sledi slikovita pot do Punakhe, ki je bila nekdaj tudi prestolnica Butana in v tem času je bil tukajšnji dzong tudi sedež parlamenta. Sicer pa je še danes tukaj zimska rezidenca glavnega budističnega meniha. Leži na sotočju dveh rek in je kljub požarom in potresom v preteklosti čudovit, ima tudi zelo slikovito lego. Večerja in nočitev.

4. dan: Punakha-Paro
Pot nadaljujemo preko prelaza Dochula, kjer naletimo na veliko stupo in molilne zastavice. Od tu imamo enega najlepših pogledov na vršace vzhodne Himalaje. Nato se spustimo in preko idilične pokrajine nadaljujemo pot proti Paru. Zemlja v dolini Paro je zelo rodovitna in blagostanje se ponekod opazi tudi na bogatejših hišah. Na poti obiščemo dzong Simtokha, ki je sicer najstarejša trdnjava v deželi, danes pa je tu budistična šola. Paro leži sredi doline s prijetno in osvežujočo klimo, ki ji kontrast dajeta zelena barva polj in bela templjev in dzongov. Večerja in nočitev.

5. dan: Paro
Kdor bo želel, se lahko že zgodaj, po zelo zgodnjem zajtrku, odpravi do enega najbolj slikovitih butanskih samostanov Taktsang oziroma Tigrovo gnezdo. Po povratku imamo natančnejši ogled Para in njegove okolices. Obiščemo Narodni muzej, ki je eden najboljših v vsej Aziji, z izjemnimi in raznolikimi zbirkami od starega orožja do tekstila in slikarij. Peš se nato spustimo do dzonga
Rinpung, kjer domuje samostanska šola. Nato se po dolini odpeljemo po dolini do dzonga Drukgyel. S te utrdbe so Butanci odbili mnogo tibetanskih invazij. Lepo bomo videli goro Čomolari, ki je z 7.314 metri druga najvišja v Butanu. Na poti nazaj se ustavimo še pri samostanu Kyichu Lhakhang, ki odseva prihod budizma v Butan. Večerja in nočitev.

6. dan: Paro-Phuntsoling
Vožnja po butanskem podeželju proti jugu dežele, do meje z Indijo oz pokrajino Sikkim. Večerja in nočitev v obmejnem mestu Phuntsoling.

7. dan: Phuntsoling-Bagdogra-New Delhi
Pot do Bagdogre in polet v indijsko prestolnico New Delhi. Mimo Rdeče trdnjave z mogočnim obzidjem se bomo odpravili v stari del, kjer se bomo z rikšo zapeljali po ozkih uličicah in opazovali indijski vsakdanjik. Morda bomo že začeli s prvim barantanjem na Srebrni ulici. Občudovali bomo tudi največjo indijsko mošejo Jama Masjid. Ustavimo se na Raj Gatu, kjer sta bila upepeljena Gandhi in Nehru, vidimo slavolok zmage Vrata Indije. Večerja in nočitev.

8. dan: New Delhi-Agra
Nadaljujemo z ogledi New Delhija in v kompleksu Qutab Minar občudujemo prekrasno afgansko arhitekturo. Nato odhod v Agro, mesto večne ljubezni, kjer nas čaka veličasten spomenik ljubezni, mogočni Tadž Mahal. Nekdanji mogulski prestolnici Indije je dal večno slavo šah Jahan, ki je v čast svoji preljubi pokojni ženi Mumtaz zgradil veličasten spomenik. Tadž Mahal, pravi beli čudež v marmorju, je še danes simbol čiste in neminljive ljubezni in je resnično eno od čudes sveta. Večerja in nočitev.

9. dan: Agra-Džajpur
Zjutraj obiščemo še Rdečo trdnjavo, ki jo je začel graditi slavni vojskovodja Akbar. Tudi ta se ponaša s številnimi dvorci in palačami. Nato se odpravimo proti Džajpurju, majlepšemu mestu barvitega Radžastana. Mesto je edinstvena mešanica modernega in tradicionalnega in pravo doživetje je sprehod po ozkih ulicah, bazarjih, tradicionalnih obrtniških četrtih... Večerja in nočitev.

10. dan: Džajpur, palača Amber
Zgodaj zjutraj nas pot nese do vznožja pod trdnjavo Amber, kamor se bomo sicer povzpeli s sloni. Veličastno stopnišče, palače in vrtovi nam bodo pričarali podobo nekdanjega bleščečega domovanja radžputske gospode. Popoldan ogled barvite prestolnice Radžastana. Ime je dobilo po peščencu, iz katerega so zgrajene mestne palače. Značilne rožnate barve je tudi mestni simbol, Palača vetrov. V mestu eksotičnih barv in vonjav nas bo prevzel observatorij Jantar mantar, čigar instrumenti so še danes do sekunde točni. Večerja in nočitev.

11. dan: Džajpur-New Delhi
Dopoldne še nekaj časa za zanimive in ugodne nakupe, sprehode, oglede. Sledi pot nazaj v New Delhi in morda še kakšen zanimiv ogled. Nato pot na letališče.

12. dan: Ljubljana-Maribor
Polet z enim postankom do enega od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo do dohodnih krajev.
 
Cena:
3.190 € (najmanj 15 potnikov),
3.290 € (najmanj 10 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz in letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 4****, polne penzione v Butanu in polpenzione v Indiji, vse lokalne prevoze, vstopnine in oglede s slovenskim vodičem ter lokalnimi spremljevalci, butanski in indijski vizum, zdravstveno zavarovanje;

Obvezno doplačilo: napitnine 50 USD vodiču na poti;

Doplačilo po želji:
enoposteljna soba 350 evrov;


Vizum:
butanski in indijski vizum sta vključena v ceno. Ob prijavi potrebujemo fotokopijo potnega lista, tri tedne pred odhodom pa še originalni potni list, dve fotografi ji in izpolnjen obrazec.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):