Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*13.12. MUC  7xAI1096 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  7xPOL624 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Burma

Burma

Burma

Dežela tisočerih pagod, prelepe narave in prijaznih ljudi
Če želite spoznati resnično Azijo, tako, kot je bila še pred stoletji, potem je Burma prava dežela za vas. Na tem potovanju ne bomo spoznavali visokih nebotičnikov, obiskovali dragih restavracij, to ni eden od azijskih tehnoloških tigrov, je pa zaradi svojih neverjetno prijaznih ljudi gotovo najočarljivejša azijska dežela. Poleg tega nas bo prevzela njena narava in neponovljivi kulturni spomeniki. Zjutraj bomo srečevali menihe na tržnicah, onemeli bomo pred lepoto Bagana in se zapeljali po mističnem jezeru Inle. Na nesluteno bogastvo bomo naleteli v budističnih templjih, ki jih že stoletja oblegajo z zlatimi lističi in se za en dan prepustili tudi trekingu med hribi in vasicami šanske planote.
 

Odhod:
09.11.2016
 
1. dan: Maribor-Ljubljana-Azija
Prevoz do enega od bližnjih letališča in polet z enim postankom proti Aziji.

2. dan: Yangon
Prihod v Burmo, ki nas bo kmalu očarala s svojo (zaenkrat) nedotaknjenostjo. Čaka nas ogled prvega od čudes na naši poti, saj jih dežela skriva res veliko. Spoznali bomo namreč mogočno pagodo Švedagon s sijočo zlato osrednjo stupo. Tu bomo dobili prvi stik z verskim življenjem Burmancev, ki so večinsko budisti. Med manjšimi templji in pagodami v kompleksu se umirjeno premikajo mladi in stari, menihi in navadni ljudje, doživetje je res globoko. Stopili bomo v priljubljeno svetišče Sule, ki ga imajo domačini najraje, sprehodili se bomo po parku Bogyoke in po tržnici, kjer lahko nakupimo zadnjih spominkov in daril. Večerja in nočitev.

3. dan: Yangon-Bago-Kyaikhtio
Odpeljali se bomo do Bagoja, kjer nas pozdravi mogočen kip ležečega bude. Naša cilj pa bo eden od najsvetejših krajev v deželi, in sicer zlata skala na vrhu hriba Kyaikhtio. To je prva burmanska romarska pot, nekateri domačini si privoščijo, da jih na vrh prinesejo celo z nosili. Za zlato skalo, ki stoji na robu stene, pa pravijo, da jo v ravnotežju drži budov las v pagodi na vrhu skale. Pogled nanjo je resnično impresiven. Večerja in nočitev.

4. dan: Kyaikhtio-Naypyidaw
Čaka nas pot po osrednji in najboljši burmanski cesti (približno pet ur vožnje), ki so jo zgradili nedolgo nazaj med Yangonom in Mandalayem, njen namen pa je bil povezati s tema dvema mestoma tudi novo zgrajeno prestolnico Naypyidaw. Tako bomo na najlepši način občutili kontrast med tradicionalno in novo nastajajočo deželo. Naypyidaw je predvsem uradniško mesto (podobno kot Brasilia v Braziliji), ponaša se z modernimi stavbami, hoteli, trgovinami, širokimi avenijami. Vsekakor zanimiv pogled na nove čase, kamor nedvomno (na žalost?) drvi tudi Burma. Večerja in nočitev.

5. dan: Naypyidaw-Amarapura-Mandalay
Zapustimo prestolnico, zopet se zapodimo po »transburmanki« in po kakih štirih urah smo že spet v tradicionalnem svetu. Obiščemo Amarapuro z znamenitim tikovim mostom, na katerem občudujemo prelepe burmanke in spokojne menihe, ki so namenjeni v samostan na drugi strani jezera. Nato pridemo v Mandalay, kulturno in versko središče države in tudi zadnjo prestolnico burmanskih kraljev. Za prvi vtis o mestu se bomo povzpeli na vrh griča, od koder nam po pogledal splaval po mestu in lepih riževih poljih v okolici. Prebrali bomo lahko tudi največjo knjigo na svetu, ki je sestavljena iz več kot sedemsto plošč z budističnimi mislimi. Spoznali bomo Mahamunija, zelo čaščen budov kip, saj je to tretje najpomembnejše versko središče dežele. Vdani menihi kipu vsako jutro umijejo obraz. Obiskali bomo kakšno delavnico, kjer bomo spoznali obrt izdelovanja zlatih lističev, s katerimi so prekrita burmanska svetišča. Večerja in nočitev.

6. dan: Mandalay-Mingun-Sagaing-Ava-Mandalay
Zjutraj se bomo s čolnom zapeljali po reki Iravadij in prispeli v Mingun, kjer bomo naleteli na velikanske ostanke tega, kar bi moralo postati največji budistični tempelj na svetu, pa je tedanjemu kralju to onemogočil potres in prezgodnja smrt. Občudovali bomo tudi največji zvon na svetu, ki tehta okrog 90 ton. Ookli Mandalaya je raztresenih še nekaj zanimivih mest, ki so bile včasih kraljeve prestolnice. Odpeljemo se v Sagaing, ki je znan po neštetih samostanih in pagodah, ki pokrivajo vse okoliške griče. Obiščemo tudi Avo in njene spomenike. Večerja in nočitev.

7. dan: Mandalay-Bagan
Dan bomo preživeli na čudoviti vožnji po najdaljši burmanski reki Iravadiju. Doživetje, ki je eno najmočnejših na vsej poti! Vožnjo nam bo popestrilo razgibano življenje ob bregovih, prodajalci sadja, pogled na rečne otočke. Proti večeru bomo prispeli v Bagan, nekdaj sijajno središče mogočnega kraljestva, ki je danes eno najpomembnejših arheoloških mest na svetu. Večerja in nočitev.

8. dan: Bagan
Vsako opisovanje lepot starega Bagana bi njegovo resnično vrednost verjetno razvrednotilo. Dan nam bo prehitro minil med spoznavanjem veličastnih templjev iz rdečih opek, izjemnih pagod z zlatimi vrhovi, svetišči s stenskimi poslikavami in starimi kipi. Sončni zahod bomo pričakali ob enem najpomembnejših templjev in opazovali, kako v mrak tone tisoče svetišč pod nami. Večerja in nočitev.

9. dan: Bagan-Popa-Kalaw
Še eno pomembno svetišče za Burmance je Popa, manjši hrib nedaleč od Bagana, ki velja za zbirališče duhov. Med domačini je namreč poleg budizma še precej zakoreninjeno tudi animistično verovanje v različne duhove. Na poti na vrh hriba, ki zanimivo štrli iz preostale okolice, naletimo na kipe duhov, ki jim Burmanci darujejo sadje, pa tudi denar. Po ogledu nas čaka vožnja po slikovitih burmanskih cestah in mimo živahnih krajev in vasic proti šanskemu višavju. Naša postojanka bo Kalaw, izhodišče za zanimive trekinge po okoliških hribih in vasicah. Večerja in nočitev.

10. dan: lažji treking med vasicami
Privoščimo si zanimiv treking po slikovitih vasicah, kjer se srečujemo s prijaznimi domačini, ki jih pridobitve in tudi problemi modernega sveta ne zanimajo kaj preveč in živijo umirjeno v skladu z dolgo tradicijo prednikov. Obdaja nas slikovita zelena narava, srečujemo menihe, razigrane otroke, manjše templje in pagode. Res, kot da bi pristali v nekih drugih časih, kar je pa v Burmi večinoma vseprisoten občutek... Vrnitev v Kalaw, večerja in nočitev.

11. dan: Kalaw-Pindaya-Inle
Pot nas vodi naprej na šansko planoto, enega od najbolj razgibanih delov dežele, znanega po barvitih sejmih in mešanici ljudstev in etničnih skupin. Še prej zavijemo v Pindayo, kjer bomo v jamah naleteli na tisoče budovih podob. Nato končno prispemo do jezera Inle, kjer na plavajočih vrtovih pridelajo dovolj zelenjave za skoraj celotno državo. To omogoča nekoliko hladnejše ozemlje in rodovitna prst z jezerskega dna, ki ni nikjer več kot štiri metre globoko. Okoli jezera so številne vasi, kjer potekajo zanimivi sejmi, ki jim čar dajejo domačini v tradicionalnih oblačilih. Večerja in nočitev.

12. dan: Inle
Posebno doživetje bo vožnja po jezeru, kjer so domačini zaradi plitvega dna razvili posebno tehniko veslanja. Ribiči, ki jih bomo srečali, so k temu dodali še zelo izvirno lovljenje rib, tako da pokončne mreže potopijo prav do jezerskega dna. Vozili se bomo med plavajočimi vrtovi, obiskali vas, znano po tkanju, kakšen samostan, tržnico… Večerja in nočitev.

13. dan: Inle-Yangon-Evropa
Zjutraj vožnja do letališča v Hehu in polet v Yangon, od koder z enim postankom nadaljujemo polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek v Ljubljani ali na enem od bližnjih letališč, od koder bo organiziran še prevoz do odhodnih krajev.
 
Cena:
2.395 € (najmanj 25 potnikov),
2.495 € (najmanj 20 potnikov),
2.695 € (najmanj 15 potnikov)
 
Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz in notranji let Inle-Yangon, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, avtobusne in vse druge prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: izhodne takse 20 USD (na letališču ob odhodu);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 330 evrov, priporočljive napitnine 50 USD (vodiču na poti);

Vizum:
boste dobili na letališču v Yangonu, že pred odhodom pa potrebujemo barvno fotografijo in »scan« prve strani potnega lista za ureditev elektronske prijave (doplačilo 50 evrov);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):