Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Sol Sirenas 3+*04.12. VIE  7xAI883 €
Punta Cana Grand Palla 4+*13.12. MUC  7xAI1096 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*05.11. VIE  7xAI698 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPP448 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Antalija Hane Garden 5*07.12. VIE  7xAI218 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL610 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Baltik in tri prestolnice

Baltik in tri prestolnice

Baltik in tri prestolnice

Litva, Latvija, Estonija
Baltske prestolnice so polne kulturnih spomenikov, njihova stara mestna jedra so slikovita in prijetna za sprehode ali preprosto za posedanje ob kavi ter opazovanje vrveža domačinov in turistov, ki vse bolj odkrivajo lepote teh dežel. Čaka nas tudi odkrivanje manjših prijetnih mestec in slikovite narave, kjer posebno mesto zavzema edinstven naravni pojav Kurska Kosa.
 

Odhod:
29.10.2016
 
Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Vilnius
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo prosti Vilniusu. Prestolnici Litve pravijo baltski Jeruzalem, saj je tu nekoč živelo največ Judov v severni Evropi. Podamo se na ogled mesta, ki ga krasijo katedrala, univerza, cerkev sv. Petra in Pavla, parlament, videli bomo tudi židovsko četrt... Večerja in nočitev.

2. dan: Vilnius-Trakai-Kaunas-Klaipeda
Dopoldne preživimo še nekaj časa v Vilniusu, nato sledi odhod v staro litvansko prestolnico Trakai. Tu si ogledamo mestece na polotoku, ki nas bo popeljalo v srednjeveško mistiko Litve. Sledi spoznavanje Kaunasa, kulturne prestolnice dežele. Videli bomo razvaline gradu, ki je branil mesto pred predrznim nemškim viteškim redom, očarali nas bosta mestna hiša in stlonica.
Odhod do obmorskega mesta Klaipeda, do druge svetovne vojne znanega kot Memel. Večerja in nočitev.

3. dan: Klaipeda-Šiauliai-Riga
Danes bomo spoznavali edinstven naravni rezervat Kurska Kosa. Gre za skoraj sto kilometrov dolg sklop sipin, ki na nekaterih predelih presegajo petdeset metrov višine. Celotno področje spada v narodni park, v katerem stoji tudi hiša, kjer je bival znameniti nemški pisatelj Thomas Mann.
Odhod proti Rigi in postanek pri mestecu Šiauliai, kjer je pomemben narodni simbol, Grič križev. Zvečer nas čaka prestolnica Latvije, Riga, najbolj svetovljanska od vseh baltskih prestolnic. Večerja in nočitev.

4. dan: Riga
Dan bo namenjen ogledom tega lepega mesta. Ogledali si bomo slikovito staro mestno jedro, cerkev sv. Petra, katedralo iz 13. stoletja, cerkev sv. Jakoba, kjer je sedež katoliške nadškofije. Tu so še parlament, mestna ali švedska vrata in druge zanimive stare zgradbe. Popoldan nekaj prostega časa za samostojne sprehode po starem mestu. Še sami lahko odkrijemo kakšen zanimiv kotiček ali pa samo posedamo in spijemo riško kavo z znamenitim balzamom. Večerja in nočitev.

5. dan: Riga-Cesis-Tartu-Talin
Poslovimo se od Rige, preden pa zapustimo Latvijo in vstopimo v Estonijo, obiščemo še srednjeveško mestece Cesis, rojstno mesto latvijske zastave, ki je danes pod Unescovo zaščito… Popoldne še kratek postanek v Tartuju, ki velja za študentsko prestolnico in kulturno središče dežele. Zvečer nas pričakuje Talin, ki nas bo očaral z urejenostjo in mnogimi kulturnimi spomeniki. Večerja in nočitev.

6. dan: Talin-Ljubljana
Dan bomo namenili spoznavanju Talina. Videli bomo spodnji stari del mesta z mogočno protestansko cerkvijo in 124 metrov visokim zvonikom, ki je posvečena norveškemu kralju Olafu II. Tu je tudi edina gotska mestna hiša v severni Evropi in stara lekarna iz 15. stoletja. Na hribu Toompea bomo videli še grad, prvotno iz 13. stoletja, kjer danes domujeta vlada in parlament. Nasproti vladne palače nas bo navdušila pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskega. Posebnost mesta so značilne lesene hiše, ki pa danes hitro izginjajo. Imeli bomo še nekaj prostega časa za talinsko kavo ali tradicionalno pražene mandeljne, nato sledi odhod na letališče in polet proti enemu od okoliških letališč. Še prevoz z avtobusom do Ljubljane, kjer zaključimo potovanje.
 
Cena:
790 € (najmanj 25 potnikov),
850 € (najmanj 15 potnikov)
 
Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3***, polpenzione, avtobusne prevoze po programu, oglede s slovenskim vodičem, zdravstveno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 100 evrov, dodaten kovček na letalu 45 evrov (dodatnih 15 kg); vstopnine cca 30 evrov (vodiču na poti);

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč